Fiskgryta a la Café Juniskär.



Idag lyxade vi till det lite igen. Jag köpte ju 2 paket (= 1 g) saffran häromdagen och jag behöver bara ett paket om jag ska baka bullar. Så jag började gå igenom min receptsamling för att få inspiration när vi kom på denna mumsiga rätt. Detta är kanske den bästa rätten på menyn på restaurangen där jag har jobbat. Restaurang och Café Juniskärs fiskgryta. Tyvärr kan jag inte lämna ut receptet men ni kan se och få några av ingredienserna. ;) Den är baserad på vitt vin och grädde, kryddad med saffran och serveras med en klick vitlökscremè fraiché. Perfekt nu även till juletider. :) Men om ni är i Sundsvall på sommaren och ni tycker att detta ser gott ut så rekommenderar jag ett besök ute i Juniskär. ;)

Parfotografering - resultat

 

Tack Natalie!

 

Nu har vi beställt tackkort. Så himla skönt att ha det undan. Det har hängt efter mig så himla länge. Och nu har vi inte bara tackkort utan en massa fina kort på oss tillsammans. Det är sällsynt. Vi har väldigt få kort på oss tillsammans i våra album. Och de vi har så är det ofta någon lustig min som görs. :P Antingen är det jag eller Daniel. Varför är det så? Att vissa alltid blir bra på bild medan andra får kämpa?


Parfotografering

Som jag berättat många gånger tidigare var jag och Daniel på parfotografering när vi var i Sundsvall och firade 4 år tillsammans. Min gamla kollega Natalie har gått nån fotolinje på gymnasiet och extraknäcker som fotograf och hon ställde upp och tog vackra bilder på oss. Vi hade himla tur med vädret på ett sett för det var en otroligt vacker dag men nackdelen var att det var ganska blåsigt och skitkallt och det syns på vissa bilder. =)

Idag har vi iallafall fått cd-skivan med alla redigerade bilder på posten och nu ska vi gå igenom dem och välja ut vilken bild vi ska skicka iväg som tack-kort till alla som uppvaktade oss på förlovningsfesten eller uppvaktat oss på annat sätt. Jag lägger upp några bilder senare när vi har gått igenom dem.

Resultat på hemtentan

För en dryg vecka sen hade jag ju hemtenta i kursen kost vid graviditet och amning. Det blev lite bråttom eftersom vi hade planerat in planer för helgen innan jag kom att tänka på att jag hade tenta just då. Men det gick ju vägen ändå. =)

JAG FICK VG!!!! =)

Som tur var hade jag tolkat frågan rätt, jag var ju lite orolig. Men man kanske kunde tolka på flera sätt och haft rätt oavsett vilken vinkling man än hade valt. En sak mindre att oroa sig för. Nu är det bara 2 projektarbeten och en salstenta kvar. =) Och redovisning av ett projektarbete förstås.

Back to work!

"Ämne i grönsak kan förlänga liv" - SvD

[bild lånad från SvD]



På tv4-nyheterna i morse hörde jag om en ny studie som har gjorts. En studie om att morötter kan förlänga liv. Enligt svenska dagbladet har en stor amerikansk studie gjorts där man har upptäckt att det inte är beta-karoten i morötter som är den skyddande faktorn utan alfa-karoten, en annan antioxidant.

Enligt Li C och Ford E et. al. som har lett studien minskar alfa-karoten risken att dö i förtid i hjärtkärlsjukdomar eller cancer med 39 %. Det här är deras slutsats:

"Conclusions: Serum alfa-carotene concentrations were inversely
associated with risk of death from all causes, CVD,
cancer, and all other causes. These findings support increasing
fruit and vegetable consumption
as a means of
preventing premature death."



Alltså,,
de rekommenderar ett ökat intag av frukt och grönsaker för att förebygga en förtidig död.
Jag gillar såna slutsatser eftersom de stödjer och stärker mina försök till att få folk att äta mer frukt och grönt!! =)


Referenser: (klicka på länken så kommer ni till artiklarna)
Svenska dagbladet
Archives of internal medicine - sammanfattning
Artikeln i pdf-format - kräver UB-inloggning

Tyvärr måste man vara student och ha tillgång till inloggning för att kunna läsa hela artikeln men sammanfattningen finns att tillgå gratis för alla.

Skurna pepparkakor



Igår gjorde jag degen som har fått vila över natten. Idag skar vi upp och gräddade dem. Snabbt, gott och enkelt! Ett trevligt alternativ till vanliga pepparkakor om man inte orkar stå och kavla ut degen men ändå vill baka själv istället för att köpa.


Ingredienser:
200 gram Smör
2 dl Strösocker
1 dl Mörk Sirap
2 tsk Malen Nejlika
2 tsk Kanel
2 tsk Malen Ingefära
70 gram Hackad Mandel
5-7 dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat

Gör så här:

Smält smöret. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Rör om och arbeta med degen så länge smöret är varmt. Var försiktig med vetemjölet. Vetemjöl är olika från årgång till årgång och mellan olika fabrikat så ibland behövs det mer och ibland mindre. Jag använde cirka 5 dl.
Riv 2 ark bakplåtspapper eller smörpapper, dela degen i 2 delar och rulla varje del till en tjock rulle (cirka 20 cm) på varsitt papper (rullens långsida mot papprets kortsida). Rulla ihop pappret runt degen. Knipsa/bind/vik fast ändorna och förvara i kylskåp över natten.
Ta fram rullarna från kylskåpet och skiva upp rullen snett i 2-3mm tjocka skivor (så tunna man får dem utan att de faller sönder). Grädda på en plåt i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter på 175 grader.

Smakligt julfika! =)

Dörrkransföljetång avslutning.

 

Igår fortsatte vi vår julstädning. Igår var det dags för sovrummet. Det tog tid att sortera alla papper som man bara låter ligga.. Varför är man inte mera ordningsam?

Vid 3-tiden åkte vi iväg mot shopping. Det var julmarknad i Ljusne som vi tänkte åka förbi och titta på. Vi åkte genom Ljusne centrum i snöstormen och såg typ 5 stånd. Vi tyckte inte att det var värt att svänga förbi och titta utan åkte mot stan istället. Daniel påstod att de hade julmarknad där också! När vi kom till stan var det alldeles dött och alla affärer hade stängt. Typiskt! Jag som skulle ha tag i ett sidenband till min dörrkrans. Så vi åkte iväg mot E-center och för första gången i mitt liv gick vi in på DollarStore. Där hittade jag ett Sidenband och lite annat smått och gott. Vi åkte via ÖB där vi handlade Saffran och en massa julgodis och så via Ica. Där hade vi en förhandling om julskinka. Daniel har velat köpa julskinka sen midsommar. Eller helgskinka som det kallas i affären då. Förhandlingen började på 5,4 kilo och avslutades på 1,3kg. Jag tyckte att han fick köpa och tillaga en nu när det är första advent. Så igår griljerade han en skinka medan jag rörde ihop deg till skurna pepparkakor.

 

Jag gjorde även klart min dörrkrans, Äntligen!! Så nu hänger den vackert på ytterdörren. Det var inte speciellt svårt men det är tidskrävande och tålamodskrävande. Det gör också ganska ont i händerna av granriset när det sticks. Så vad tycker ni om slutresultatet?? För mycket, för lite eller alldeles perfekt? ;)

 

Jag har bundit rosetten själv av ett rött sidenband och bindtråd. Dekorationen är gjord av torkade apelsinskivor och kanelstång. Själv är jag jättenöjd. :)


1:a advent 2010

 

Hoppas alla får en riktigt härlig och mysig första advent idag! Våra planer är att göra klart vår julstädning, det är inte mycket kvar nu, baka skurna pepparkakor och eventuellt få fikabesök. Om jag orkar kanske jag slänger ihop en sats lussebullsdeg också. Köpte saffran på ÖB igår. De hade 1 gram för 26 kronor. :)

 

Igår gjorde jag klart och hängde upp min allra första egengjorda dörrkrans men jag är så stolt så den ska få ett eget inlägg. ;)


Bröllopsinbjudan!

Yaaaay!!!! Vi har blivit bjudna på bröllop i sommar. En mycket bra vän ringde mig idag och berättade den glada nyheten!! Jag är så glada för deras skull, och även om vi hade andra planer det datumet så ska jag ställa in allt för att kunna gå. =) Dessutom älskar jag bröllop och det är så sällan man blir bjuden och allra minst av sina bästa vänner. Jag är säker på att det kommer att bli ljuvligt och fyllt med kärlek. Stort grattis till er och vi ses på bröllopet. ;)


Bilder från i höstas när vi senast var på bröllop.

Ett nyttigt snacks.

 

Jag vill slå ett slag för grönsaker som snacks! Jag är en person som ofta blir sugen på nåt att äta på kvällen och egentligen spelar det inte så stor roll vad det är bara jag kan sitta och äta på någonting. För någon vecka sen köpte jag blomkål ganska billigt. Blomkål är gott att ha i maten men jag tycker att den är godast att äta som den är, rå. Jag brukar dela blomkålen i mindre buketter och så äter jag den som snacks! Eller har den i sallad.

 

Blomkålen är energisnål men mättande och näringsrik. Bland annat innehåller den kalium, fibrer, folat och vitamin C. Nackdelen med blomkål är att man kan bli ganska "gasig i magen". ;)


Nej, se det snöar...

...Det var väl roligt, hurra!
Mmm, iallafall tills jag skulle gå ut efter posten och blev tvungen att sopa trappan i 20 minuter innan jag tog mig ner till postlådan. :P Men när jag sitter inne vid datorn är det ganska vackert att sitta och lyssna på julsånger och titta ut genom fönstret där snön har vräkt ner konstant sen imorse. Eller jag vet inte när det började. När vi klev upp vid 7 var det redan täckt på backen och det snöade för fullt!


imorse.


För en timme sen, och det bara fortsätter!

Plugget har gått jättebra idag. Har läst igenom 11 vetenskapliga artiklar och skrivit korta stycken om varje artikel i ett word-dokument. Okej en del artiklar läste jag noggrannare igenom än andra. Men så är det. Man kanske tar hem 50 artiklar men kan använda 5. Nu tror jag att det får vara bra för idag. Nu ska jag vänta på att Daniel ska komma hem och sen får vi se vad vi hittar på. Vi har påbörjat ett litet julklappsprojekt (som jag är mer peppad inför än vad han är) som vi gör tillsammans. Vi måste fortsätta med det och så ska vi väl fortsätta vår julstädning också. Den lämnade på hälft sen förra helgen.

Igår hängde Daniel upp belysning på balkongen. Vi köpte den på överskottsbolaget så den var inte så dyr. Nu lyser det vackert på balkongen också. Vår balkong är ganska tråkig annars.


Balkong, kök och vardagsrum!

SLV på facebook

Jag prenumererar på nyhetsbrev från svenska livsmedelsverket (SLV) och idag såg jag att jag hade fått ett roligt mail. Passande rubrik/ämne också med tanke på kursen jag läser.


Råd till gravida och ammande på Facebook

Ur nyhetsarkivet 2010-11-24


SLV har startat en sida på facebook där de kan ge råd kring kost åt gravida och ammande kvinnor. De kommer att finnas på sidan alla vardagar för att underlätta för de som har frågor och funderingar kring ämnet! "Way to go" tycker jag. Man ska möta sina kunder på bästa sätt och de allra flesta finns på facebook idag! Förutom att få svar på sina frågor får de även ett forum där man kan diskutera med varandra. Tummen upp för SLV!

Nya och gamla besökare

Igår var det väldigt många som besökte min blogg. Först trodde jag att folk var nyfikna över mitt jobberbjudande som jag fick igår, men imorse såg jag att min blogg var länkad på denna sida. Antagligen är det en kombination av båda. :) Så för eventuella nya besökare vill jag berätta att detta är en blogg där jag samlar mina recept och visar bilder av det vi lagar för att inspirera andra i köket. Men det är också en privat blogg där mina nära och kära får följa med vad som händer i mitt liv, när jag bor långt bort hemifrån. Jag skriver även om lite musik, om jobb och skola och om nyhetsartiklar som intresserar mig, m.m. Det är en salig blandning och därav namnet; Lindas Gott & Blandat!


Trevlig läsning! :)


Jobberbjudande

Idag har jag suttit och försökt plugga. Det har gått sådär. Fick lite gjort innan lunch men efteråt har jag mest gjort annat. Gått omkring och plockat saker bland annat....

Vid lunchtid ringde telefonen. Jag blev förvånad när jag såg att det var ett söderhamns-nummer. Tänkte, "behöver de vikarie till sista timmen eller?". Och lite rätt hade jag, bara det att det inte var för sista timmen, och inte på högstadiet heller. Det var en rektor från ett låg/mellanstadie som ringde. Hon hade sett mitt namn på vikarielistan och undrade om jag ville ha ett vikariat. Jag frågade vad det gällde och fick höra att det gällde en klass och ända fram till jul. Eftersom jag har hört rykten och eftersom jag pluggar 75 % (ibland känns det som 150%), svarade jag artigt nej men tackade för att hon ringde. Skulle vara skönt med pengar men jag vill inte gå in i väggen innan jag ens är utbildad.


Så nu ska jag göra mig iordning för att åka och hämta D och så ska vi åka iväg och handla. Ikväll ska vi ha någon form av spelkväll, så får vi se hur det slutar! :) Tänkte köpa glögg och pepparkakor som blir premiär för iår! Funderar också på att baka egna, eventuellt i helgen!



Har pyntat med torkade apelsinskivor och värmeljus i köket. Bilden togs igår. Idag har jag även tillsatt granris och det blev ännu bättre med lite grönt på fatet.

Skaldjurspaj

Jag har inte alltid tyckt om paj. När jag var yngre hatade jag äggstanning och eftersom många pajer tillagades med äggstanning blev det att jag inte åt paj. Ja, jag åt inte paj ungefär tills jag träffade Daniel. Daniel har fått mig att börja äta mycket av det som jag av gammal vana har lämnat bort eftersom jag inte tyckte om det när jag var yngre. Smaklökarna förändras hela tiden och nu äter jag det mesta. Jag säger inte att jag tycker om allt men jag smakar och provar och äter med god min. Jag har blivit förvånad många gånger när jag har tyckt om något som jag aldrig trodde att jag skulle äta igen. Här kommer recept och bilder på en skaldjurspaj som jag gjorde igår. Den blev riktigt god. Det enda som jag är lite besviken över är att räkorna blev lite sega. Är det någon som har något tips på hur man kan göra för att de inte ska bli det?



Ingredienser:

Pajdeg

200 g Vetemjöl
En nypa Salt
100 g Smör
2-3 msk Kallt Vatten
Äggstanning
2 st Ägg
3 dl Gräddfil
Ett knippe hackad färsk Dill
Salt och Peppar

"Topping"
125 g Surimisticks (ett paket innehåller 250 g)
~ 200 g Räkor
Riven ost (~150 gram eller så mycket man vill ha)
Romsås:
2 dl Cremè Fraiché
Några skedar Stenbitsrom
1 st Rödlök
Salt & Peppar

Dill och Citronskivor till garnering


Gör så här:
Tina räkor och surimisticks om de är frusna.

Blanda vetemjöl och salt i en skål. Skiva smöret i mindre tärningar och lägg ner dem i mjölet. Blanda försiktigt ihop mjölet med smöret. Använd fingertopparna eller en matberedare. Det ska bli en smulig massa. Överarbeta inte. Blir degen för torr eller för kletig, tillsätt mer smör respektive mjöl om det behövs. När degen har blivit smulig, tillsätt vattnet och rör om försiktigt så att det blir en sammanhängande deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i cirka 30 minuter.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord eller tryck ut den direkt i formen. Försök få den så jämn som möjligt i formen. Jag använde en pajform med 28 cm i diameter. Nagga degen och förgrädda pajskalet i 10-15 minuter på 200-225 grader. Medan pajskalet är i ugnen kan man börja med fyllningen.

Blanda ihop äggstanningen. Vispa först äggen lätt och tillsätt därefter gräddfil, hackad dill, salt och peppar.
Skär surimisticksen i mindre bitar. Riv osten.
Ta ut pajskalet ur ugnen när det är klart och häll i äggstanningen. Häll därefter försiktigt över räkor och surimisticksen så att de blir jämnt fördelade över formen. Toppa sist pajen med den rivna osten och grädda i ugnen (200 grader) tills äggstanningen har stagnerat och pajen har fått en fin färg (cirka 30 minuter). Börjar pajen se bränd ut innan äggstanningen har stagnerat, klä formen med aluminiumfolie sista tiden i ugnen.

Blanda ihop romsåsen genom att finhacka en halv rödlök och sen röra ihop alla ingredienser i en skål. Den andra halvan rödlök kan man finhacka eller skiva och garnera pajen med.

Servera pajen med en klick romsås och garnera med en skiva citron, rödlök och en dillkvist (och eventuellt lite surimisticks om man vill).



SMAKLIG MÅLTID!

Fiskfilé i foliepaket

I förra veckan gjorde Daniel denna rätt åt oss. Tyvärr har jag inte ett fullständigt recept att bjuda på, men jag har lite bilder och jag har ingredienserna. =) Så prova er fram och låt er inspireras, för detta är en rätt som jag absolut tänker låta Daniel tillaga åt mig igen.. ; )



Koka ägg så att de blir ganska hårdkokta. Tina fiskfiléer (exempelvis torsk- eller pangasiusfilé) eller använd färska om ni har det. Grovhacka färsk dill. Dela filén i två. krydda den ena filén med salt, peppar och färsk dill. Lägg den andra filén ovanpå. Placera fisken i ett ark aluminiumfolié och strö dill ovanpå och krydda med salt och peppar. Skiva de kokta äggen i mindre bitar och strö över fisken. Skär en skiva smör och lägg på fisken. Knövla ihop aluminiumfoliet så att det blir ett paket. Lägg paketen i en ugnsfast form och tillaga i ugn tills fisken är genomkokt (30-40 minuter kanske).

Servera med kokt potatis och det smälta smöret från fiskpaketet. Garnera med en kvist färsk dill och kanske en citronklyfta.



Smaklig måltid!

Dörrkransföljetång och torkade apelsinskivor

Jag har ju tidigare berättat att jag plockat granris för att binda min alldeles egna dörrkrans till jul. Igår fortsatte jag projektet. Men vi tar dagen från början. :)

På söndag kväll när vi hade lagt oss kom Daniel på att han hade glömt att säga till om att han behöver vikarie på måndag morgon. Han skulle på något möte och kunde inte ha första lektionen. Så snäll flickvän som jag är gick jag med till skolan i ovisshet om jag skulle få vikariera eller inte. Men det fick jag. Så igår morse pratade jag måltidsordning och gjorde egen müsli med ett gäng åttondeklassare. Det var himla roligt och de var så snälla och duktiga allihopa. Såna gånger saknar jag att vara HK-lärare. :)

Vid 11-tiden efter lite kaffe och prat i lärarrummet gick jag hemåt, käkade lunch och började skiva apelsiner. Jag hade bestämt mig för att torka egna apelsiner som jag ska dekorera min dörrkrans med. Jag läste lite grann på internet men hittade så många olika instruktioner så jag blev inte mycket klokare. Jag skivade dem ganska tunnt och sen la jag dem på ett bakplåtspapper och in i ugnen. Ugnen hade jag på 50 grader och jag stängde inte ugnsluckan helt utan stoppade den med två grytlappar så att fukten skulle kunna ta sig ut. Apelsinerna var inne i flera timmar, totalt kanske 4 timmar. Sen lät jag dem torka färdigt i rumstemperatur.


Det färdiga resultatet.

Medan apelsinerna låg och torkade i ugnen var jag i tvättstugan och tvättade några maskiner. Jag tog även med mig gardiner, duk och strykjärn och så strök jag litegrann. Vi har inget strykbräde här så alltid när vi ska stryka något får vi ta med strykjärnet till tvättstugan. Vi har ett i Umeå som vi kanske borde ta ner men jag vet inte vart vi ska ställa undan det när vi inte behöver använda det.

När tvätten var fixad påbörjade jag kransbinderiet. Jag hade låtit gransriset stå utomhus vilket gjorde att det hade frusit ihop och resulterade i att jag fick stå och klippa av kvistar från toppen. Jag är inte riktigt klar med den för man ser fortfarande grunden på insidan, men jag fick så ont i händerna av alla stick så jag slutade. Så här ser kransen ut för tillfället. =)



Fortsättning följer..... ;)

En succé-helg!

I fredags skrev jag alltså hemtenta. Jag tyckte att det gick ganska bra. När Daniel kom hem strax innan 3 bad jag honom läsa igenom mina svar. Då säger han att han skulle ha tolkat frågan på ett annat sätt. En lätt panikkänsla steg upp inom mig men vi skulle ju åka vi d 3 så jag hade inte tid att skriva om frågan. Nu håller jag bara tummarna och hoppas att jag har tolkat frågan rätt. =)

Vid 3 tiden åkte vi iväg, plockade upp 2 andra och så styrde vi bilen mot Gävle. Vi började med att bädda iordning där vi skulle sova och så öppnade vi en vinflaska som vi delade på. Vi hann intevara där länge innan vi skulle bege oss mot O´Learys för middag. Totalt var vi 9 stycken som käkade, 2 av dem var killar. Så det var mycket tjatter men roligt hade vi. Maten var jättegod och såg härlig ut! Här kommer lite bilder:


Daniel tog Fish & Chips.


Några tog hamburgare.


Några tog biff med någon form av vitlökssås.


Och jag tog majskyckling med grönsaker, blue cheese dip och potatisgratäng.

Och jag är så himla nöjd med min mat. Kycklingen var jättegod, likaså dipsåsen och potatisgratängen var krämig och smakrik! Tummen upp, verkligen! Daniel var lite missnöjd med sin Fish & chips, han har ätit godare var kommentaren. Men överlag tror jag att alla var riktigt nöjda med sin mat!

Vi satt kvar i flera timmar och pratade, skrattade och njöt av god öl och goda drinkar. Efter ett tag så gick vi vidare mot ett ställe som heter "Helt enkelt". Underbart namn tycker jag. :) Inredningen var jättesnygg och människorna var trevliga. Det var massor av folk och lite hög musik så det blev svårt att prata. Men vi hittade ett bord där vi slog oss ner. Vissa var och dansade medan andra satt kvar och pratade. Vid 2-tiden gav vi upp och började gå hemåt med en omväg via en gatugrill. Hemma gjorde vi oss iordning för sängen och satt och pratade igenom kvällen en stund innan vi somnade.

Dagen efter mådde jag oförskämt bra med tanke på mängderna dryck jag hade fått i mig dagen innan. Men det var så mycket mat på tallriken så jag tror att det räddade mig. :) Andra hade inte lika tur så vissa låg kvar och sov medan några av oss tog en stadsrunda. Hem kom jag med nya gardiner, en amaryllis och bindtråd som jag ska använda till dörrkransen.

Resan hem var lite obehaglig för det vräkte ner snö och var kring noll-strecket så det blev slask-sörja på vägen. Men hem kom vi helskinnade och kvällen var riktigt lugn framför tvn för min del.

Igår blev det tidig väckning och så satte vi igång projekt-"städa inför julen". Vi hann med köket! Men vi gjorde det ordentligt. Vid 3-tiden tog jag en paus och åkte till gymmet. Så skönt å träna. Jag har verkligen saknat det! Kan inte riktigt förstå att jag har väntat såhär länge med att skaffa kort.


Jag skrubbade medan Daniel sprang runt med kameran... ;) Nä skämtosido! Han diskade ett berg av lunchlådor, som han brukar glömma och samla på skolan!


Till mina nya gardiner köpte jag en tofs a la Maria Montazami. ;)


Sidogardinen åkte upp och kappan åker antagligen upp idag. Måste stryka den först! Det är röda gardiner med vita korsstygnsbroderade hjärtan på. Även en julstjärna åkte upp i fönstret! :)


Nu håller jag på och torkar apelsinskivor i ugn, som jag ska pynta dörrkransen med! Och julstöket 2010 är igång på riktigt.


TACK alla inblandade för en riktig succé-helg!! Det måste vi göra om. =)

Hemtentamen!!

Jepp då sätter jag igång. Idag är det hemtentamen i kursen kost vid graviditet och amning som gäller ända fram till klockan 15.00. Då måste jag vara färdig för då åker vi iväg till Gävle för middag och festligheter. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra och att inspirationen och effektiviteten flödar.

Jag hoppas även att internet inte ger upp. Det har krånglat hela morgonen. Jag sa till Daniel att jag kommer till skolan och skriver om det lägger av. :P Men jag hoppas verkligen att det inte gör det för då går det åt en massa tid till att ta sig dit.

Önska mig lycka till! ;)


[bild från google]

Vinmarinerad rostbiff

Igår efter träningen var vi och handlade. Egentligen skulle vi bara in efter några liter mjölk och några andra småsaker men som alltid när man bara ska in en snabbis, så kommer man ut med mycket mer än man tänkt. Speciellt om man åker och handlar hungrig. Inne på affären hittade vi vinmarinerad rostbiff i charken. Den såg så himla god ut så vi köpte litegrann. Imorse gjorde jag iordning en lunchlåda åt Daniel med köpt potatissallad, rostbiff och lite sallad. Själv gjorde jag mig också en lunch med rostbiff. Och jag tyckte den var jättegod. Kommer absolut att köpa den igen. Det bästa är att det gick så snabbt att fixa lunchen. Den är ju bara klar att äta. =) Eftersom jag inte är så förtjust i köpt potatissallad så gjorde jag en "vanlig" sallad som jag serverade rostbiffen med och så åt jag ett bröd till.


Vinmarinerad rostbiff med tomat, paprika, krispsallad,
avokado, dressing och bröd

Gilla-knappen!

Som ni kanske har märkt så har jag lagt till en facebook-knapp längst ner efter varje inlägg. Eftersom jag får så lite kommentarer så tänkte jag att jag kanske får mer respons genom en enkel knapptryckning. Så alla som har facebook kan trycka på Gilla-knappen om ni gillar inlägget. Då kommer det att synas efter inlägget och även på er facebook-sida och så får jag lite respons också.

Vill ni vara anonyma kan ni inte använda funktionen utan får istället lämna en anonym kommentar! :)
Jag efterlyser återigen mer respons!! =)

Låttips: Petter - Stockholm i mitt hjärta

 

Det går ju ett program på tv 4 nu på lördagskvällarna. Programmet heter "Så mycket bättre" och handlar om svenska musiker som umgås och tolkar varandras låtar. Jag har inte följt det men jag såg reprisen av första programmet och föll för låten ovan. Det är Petter som har gjort om Lasse Berghagens låt Stockholm i mitt hjärta. Jag tycker att det är en fantastisk cover. Orsaken till att jag lägger ut klippet först nu är att jag hittade låten på Spotify, och den ligger nu i min spellista. =) Vill du lyssna på låten på Spotify klicka HÄR!


Han har även gjort andra bra covers under programmet men jag valde att publicera denna eftersom det var den första jag hörde. En annan som gör succé under programmet med sina tolkningar är artisten September. Som exempel har jag hennes tolkning av Teddybjörnen Fredriksson som hon uppträdde med i premiärprogrammet.


Lycka.

Mer smak, Buffé och Elle mat&vin.


Igår när vi kom hem på kvällen och kollade posten kom ett lyckorus över mig. Tre mattidningar på en och samma gång!! Nu har jag lektyr ett tag framöver. =)

 

Plugget gick ganska bra igår. Jag renskrev lite anteckningar, läste på inför tentan och gjorde klart en laborationsrapport som jag skickade in. När klockan närmade sig halv 4 klädde jag på mig, hämtade bilen och åkte för att hämta Daniel. Vi hade bestämt att vi skulle åka till gymmet och träna. =) När jag blev medlem fick jag 3 värdecheckar som jag fick dela ut till vänner. De var värda en veckas gratis träning på gymmet och Daniel fick en av dem. Och igår var det då alltså dags för premiären. Han hade haft en tung dag på jobbet och var ganska butter när han klev in i bilen. Ja, han var ganska butter enda tills han hade gått en stund på löpbandet och Simpsons & That 70´s show hade muntrat upp honom. I 20 minuter kämpade vi på med löpbandet och sen gick vi ut i gymmet. Jag körde mina övningar medan Daniel gick till sidan med de fria vikterna. Han konstaterade att det märktes att han inte har varit på gymmet på länge men han var mycket gladare när vi åkte därifrån. Han tyckte att det var skönt att röra på sig och skönt att basta efteråt. Det var också lycka! Att märka att även han (som varit så anti) blev gladare av lite träning. Så i framtiden ska inga buttra miner stoppa träningen. ;)


[Idag har han dock träningsvärk och han tror även att han har nån bristning/sträckning i armen. Ska be han ringa syrran om det inte är bättre ikväll eller imorgon (så att du är förberedd sabsa). :)]


Sista chansen nu...

Som många vet har jag ansökt till senare delen av dietistprogrammet för att komma in till termin 5 vårterminen 2011. Jag är så himla nervös för svaret och vill bara veta samtidigt som jag är väldigt orolig för att svaret ska vara negativt. Jag har sökt så många gånger, blivit uppmuntrad och sen nekad och blivit lätt deprimerad (för stunden iallafall). Nu är det sista chansen för mig! Jag kan inte plugga mycket längre till, jag har hållt på länge och pengarna börjar ta slut. Hur som haver, det jag skulle berätta var att jag fick en liten glädjande nyhet igår!! Jag mailade institutionen och fick reda på att det finns 5 platser. Så nu hoppas jag, med hela mitt liv, att jag är en av de fem som har läst längst och på så sätt tar mig in på programmet. Så Håll tummarna för mig alla läsare, vänner och familj så hoppas jag verkligen att det går vägen denna gång!!

Tävling

" Jag tävlar om den nya kaffemaskinen från Tassimo inkl ett startkit
av T-Discs totalt värde 2 000 kr i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "


Jag läste denna tjejs blogg och blev inspirerad av att vinna en kaffemaskin när jag såg att hon hade länkat till en tävling. I somras när vi bodde hemma hos Daniels föräldrar blev jag så bortskämd av att bara behöva trycka på en knapp och så fick man kaffe. Okej, så enkelt är det inte men nästan. Så länge allt är påfyllt och maskinen är servad så är det så enkelt. =) Så därför är jag nu med och tävlar HÄR om en kaffemaskin (Tassimo) från Bosch.


Variation och kvalité


Greater variety in fruit and vegetable intake is associated with lower inflammation in Puerto Rican adults.


I tidsskriften "The American Journal of Clinical Nutrition" har denna artikel publicerats. Även om det behövs mer och större studier vill jag ändå passa på och slå ett slag för att äta mångsidigt! Tänk tallriksmodellen och tänk kostcirkeln. Tänk hur mycket olika och härliga frukter och grönsaker det finns att välja mellan i frukt- och grönsaksdisken. Och om inte hälsan eller smaken lockar, tänk hur färggrannt och vackert det blir på tallriken när man tillsätter frukt och grönsaker. Man äter ju faktiskt med ögonen också. ;)


[mmm... gott! Bilder från google]

Ljusne i vinterskrud



Jag tog en paus från pluggandet, tog kameran i handen och begav mig iväg ut på en promenad i det strålande solskenet som vi har haft här i Ljusne idag. Så uppfriskande och så vackert. Hem kom jag med rosiga kinder och ny energi till att plugga lite till idag innan jag tar kväll!

Tagliatelle med ost- och skinksås

Igår lyxade vi till det lite med tagliatelle och ost-skinksås. Denna variant gjorde jag med lite cremè fraiché i béchamelsåsen och det blev riktigt lyckat. Såsen blev krämigare än vanligt och kändes verkligen lyxig. Jag hade även köpt hem en bit varmrökt skinka som var riktigt god. En god rätt såväl till vardag som helg. (Receptet har fått inspiration från Vår kokbok)

 

Ingredienser:

Tagliatelle (4 portioner)

2 ½ msk Vetemjöl

5 dl Mjölk

2 dl Cremè Fraiché

300 g Skinka eller Kassler (Vi använde varmrökt skinka)

1-2 dl Riven Ost

1-2 msk smör

Salt, oregano, svart- och/eller vitpeppar

Tomater och/eller sallad till servering

 

Gör så här:

Koka upp vatten och tillaga tagliatellen enligt anvisningar på paketet.

Skär skinkan i tärningar eller strimlor (enligt önskemål). Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken, lägg i fettet och koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme i 3-5 minuter. Kom ihåg att vara försiktig med såsen, mjölkbaserade såser bränner vid väldigt lätt.

Tillsätt cremè fraiché, skinka och ost. Låt såsen bli varm igen men låt den inte koka eftersom osten kan bli seg. Smaka av med salt, peppar och oregano.

Servera med tagliatelle, sallad, tomat och lite riven ost, gärna parmesan om det finns hemma!


SMAKLIG MÅLTID!


Mitt nya jag

Jag vet inte vad som har hänt med mig. Jag har blivit disträ och glömsk! Det är inte jag. Senaste i raden är att jag har glömt att jag har hemtenta nu på fredag. Hur kan man glömma bort en tenta??? Och vi som har bjudit bort oss och ska åka till Gävle i helgen. Får helt enkelt sitta och plugga så mycket jag kan innan så att tentan går som smort. Det är beräknat att man ska klara tentan på fyra timmar om man är inläst på litteraturen. Får helt enkelt sitta och läsa in mig på litteraturen nu så att vi inte behöver åka hem tidigare än planerat från Gävle för att jag inte är klar med tentan.

Vi är alltså bjudna till Daniels kollega Camilla på fredag. Hon har bokat bord på en restaurang och så är vi cirka 10 pers som ska gå ut och käka. Vi ska sova över i Gävle och så har vi planerat in en shoppingdag på lördag. Har tänkt jag skulle leta efter en ny julstjärna. Lämnade min gamla 49 kronors julstjärna från Rusta i Umeå. =)

Nu blir det tentaplugg. Ska lära mig allt om kost vid graviditet och amning. ;)

Nyhet om produktnyheten

För ett tag sedan skrev jag om denna produktnyhet, som jag hade läst om i en tidning. På det goda köket-mässan frågade jag var man kunde hitta produkten. Då fick jag höra att det hade blivit problem vid lanseringen och att de hade fått dra tillbaka produkten. Men misströsta inte, vecka 6 2011 ska den vara ute på marknaden så då får alla som är sugna på ett gott mellanmål hålla ögonen öppna. =) Men fram till dess kan man blanda sitt eget mellanmål. Köp dina favoritnötter och/eller torkad frukt, blanda ner i lite keso och smaklig måltid till ett gott mellanmål. :)


[bild från google]

Låttips: Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan

Gubben i lådan.

 

Den svenske rapparen Daniel Adams-Ray har släppt ett album som heter "Svart, vitt och allt däremellan". Här är en av singlarna från albumet, en låt som jag tycker är ganska skön att lyssna på. :) Kul att både denna kille och Oscar Linnros är aktuella nu, eftersom de två tillsammans utgör gruppen Snook.

 

[Andra låtar på albumet är till exempel; Dum av dig och Lilla lady.

Man kan lyssna på albumet på Spotify. Gå då in HÄR.]


Musiktips: James Blunt

James Blunt har kommit ut med en ny skiva och han har en lika skön röst som alltid och musiken är lika härlig som tidigare. Albumet heter "Some kind of trouble" och här kommer en singel från albumet. Lyssna och njut! :)

 

Stay the night.


Underbara söndag!

Idag har varit en skön slapp dag, men ändå inte. Vaknade i hyfsad tid, klev upp, bryggde kaffe och slöade i soffan LÄNGE! :) Vid 3-tiden drog jag iväg på äventyr. Jag och en vän åkte iväg till gymmet inne i Söderhamn. Där promenerade jag på löpbandet och körde lite mage, rygg och ben. Det var riktigt härligt!! Måste börja träna oftare. Efteråt åkte vi iväg till E-center för att handla. Hemma var jag först vid halv 7-tiden. Ikväll har vi gjort storkok på enchilladas, så nu har vi en massa lunchlådor i nödfall. =)

Hoppas alla har haft en trevlig helg!

...Gonatt...

Underbar reuninon i Stockholm.

Igår var jag hela dagen i Stockholm. Det var så himla härligt att träffa Linnéa och Madde igen. Jag och Madde kom fram till att vi inte hade setts sen i våras. Tänk vad tiden går fort nu. De är klara dietister till jul och det känns som att vi precis började utbildningen. Och jag är så glad för deras skull, att det går så bra på praktiken och att de trivs så mycket.

Men vi var ju inte bara där för att uppdatera oss om varandras liv. Vi gick ju på Stockholmsmässan hela dagen. Vi började dagen med att sätta oss ner och luncha och prata eftersom det antagligen skulle bli svårt att göra det när man går omkring på ett mässområde.

Efter lunchen satte vi fart mot "Allt för hälsan". Där var det ganska behagligt att gå omkring, inte för mycket folk. Det fanns allt från kokböcker, dieter till spa-upplevelser, hudkrämer och olika former av träning. Vi gick omkring och bläddrade i böcker, pratade med mässpersonal och provsmakade olika livsmedelsprodukter.

Efter några timmar bytte vi mässa och gick till "Det goda köket" istället. Där blev vi besvikna till en början för vi hittade bara en massa olika vinprovningar och väldigt lite mat-utställningar. Det var så otroligt mycke folk och många blev väldigt rund under fötterna. Efter ett tag gick vi ut för att sätta oss och vila en stund och för att få lite andrum. Vi satte oss ner och drack varsin öl. Efter ett tag fortsatte vi igen och då hittade vi matdelen. :D Tyvärr hann vi inte gå där så länge för vi blev tvugna att avsluta för hemresa. Men vi hann provsmaka en massa olika korvar, ostar, glass, dumplings, oliver m.m. Jag köpte en signerad kokbok av Monika Ahlberg - Monikas jul till ett ganska bra pris! Jag är jättenöjd över köpet, den ser så himla fin ut och jag kommer säkert att bjuda på en massa läckra bilder och recept när jag testar att laga nåt ur den. Jag köpte även hem en korv till Daniel. Han blev nöjd och den är snart slut. =P

Det var också väldigt kändistätt på mässområdet. Några kända ansikten jag såg var Anna Skipper, Paulo Roberto, Monika Ahlberg, Laila Bagge och Anders Leven m.fl.

Jag är supernöjd med dagen och mässorna och kan absolut tänka mig att åka fler gånger. Det jag kan klaga på är att jag gärna hade sett mer mat på matmässan och gärna mer av andra köksprodukter, t.ex. köksredskap. Det fanns lite knivar och några kastruller och stekpannor men jag tyckte att vinprovningen tog över hela mässan. Vin är en del av det goda köket, men inte allt!!

Tack tjejer för en underbar dag i Stockholm!

Effektivitet och grannsämja

Idag tackade jag nej till vikariat. Jag kände att jag har massor av plugg och 3 dagar denna vecka går redan till jobb. Så idag har jag suttit och renskrivit anteckningar från föreläsningar som jag haft under våra obligatoriska träffar. Jag åt rester från gårdagens middag till lunch och jag måste säga att det var ännu godare idag. Mums!! Allting smakade mycket mera. Hela salladen hade tagit åt sig smaker från de olika livsmedlen som den innehöll. Mitt i lunchen ringde det på dörren. Det var grannen som frågade om jag behövde tvätta någonting. De hade tid mellan 13 och 16 men var klara redan klockan 13 eftersom en annan grannfru hade tvättat klart innan hennes tid var slut. Så då gick jag iväg till tvättstugan. Jag tvättade 4 maskiner och så stog vi och pratade i säkert en halv timme. Jag hjälpte henne bära tillbaka tvätt till lägenheten. Hon var tacksam för hjälpen och jag var tacksam för att jag fick tvättat. =) Så skönt att ha trevliga och hjälpsamma grannar.

Imorgon blir det vikariat hela dagen igen. Då ska jag vikariera i kemi, fysik och matte. Jag pratade med läraren igår och då fick jag reda på att han har planerat lite labb på kemin. Huh! Hoppas Daniel kommer hem med planeringen idag så att jag kan sitta och gå igenom det ikväll, och att det inte är något avancerat så att jag klarar av det trots att jag inte är utbildad kemilärare.

Låttips: Akon - Angel

Ännu en ny radiohit av Akon.


Lax med Quinoasallad


Ingredienser:

4 st Laxfilébitar (á 100 g)
2 dl Quinoa
4 dl Vatten
1 st Grönsaksbuljongtärning
1 burk Böngroddar (eller t.ex svarta bönor)
~50 g Babyspenat
1 st Rödlök
1-2 st Citroner
100 g Fetaost
1 dl Cashewnötter
1 st Tomat (eller några körsbärstomater)
Salt, svart- och vitpeppar

Gör så här:

Koka upp vatten och buljongtärning. Skölj quinoan i durkslag och koka den i buljongen i cirka 15 minuter (eller enligt anvisningar på förpackningen). Låt svalna lite. Skär löken och tomaten samt skölj av böngroddarna.
Lägg spenat, quinoa, böngroddar, lök och tomat i en salladsskål eller på ett salladsfat. Pressa citronsaft över. Smula fetaosten och strö den och nötterna över salladen. Stek laxen och krydda med salt, svart- och vitpeppar. Pressa lite citron över och servera med quinoasalladen.


Smaklig måltid!

En sämre dag.

Idag har det varit en sämre dag. Jag fick ett samtal imorse också och denna gång var jag mer förberedd genom att vara färdig duschad och påklädd innan klockan var halv 8. Halva dagen hade jag SO och det gick ganska bra förutom en lektion. Tydligen så är de lite besvärligare än vanligt fick jag höra efteråt. Jag slängde t.o.m ut elever från lektionssalen!! På eftermiddagen hade jag två mattelektioner och de gick ganska bra tycker jag. Förutom att några elever stal saker från skrivbordet utan att jag märkte det. Det var Daniels fotobok och när han fick höra det blev han rasande och tog tag i en elev. Han berättade vad det gällde och sa till eleven att sprida ryktet om att han vill ha tillbaka den fortast möjligast. Efter 5 minuter kom en elev och berättade var den fanns. SUCK!

Jag förstår att han är trött när han kommer hem från jobbet. :) Är det för att jag är vikarie? Är det för att jag är tjej? Eller är det för att jag är för snäll och naiv?? Eller skulle det ha kunnat hända vem som helst?

Snöoväder

Det har pratats om snöoväder i Stockholm i kvällstidningarna, och nu har det kommit till Söderhamn också. Jag hörde att det stormade utomhus och gick till fönstret för att kolla hur mycket träden vajade. Jag blev ganska chockad när jag såg att hela trappan var täckt av snö. Ganska skönt att svepa filten runt kroppen och krypa ner i soffan. :)


Fröken Bäck

Imorse klev jag upp som vanligt efter att Daniel hade duschat och bryggt kaffe. Jag satte mig i soffan iklädd morgonrock och med kaffe & frukost. Mittiallt hör jag att det ringer. Konstigt tänkte jag, jag har inte ställt nåt alarm denhär tiden. Det visade sig att det var från skolan Daniel jobbar på och de behövde en vikarie. SO-läraren var sjuk! Hmm.. SO tänkte jag, och blev tvungen att fundera en stund vilka ämnen det innebär. Historia, Religion och Geografi.. Okej, jag ger det en chans!

Så idag mina kära vänner har jag vikarierat i SO på högstadieskolan. Jag hade 3 lektioner + rastvakt. 2 stycken nior och en åttondeklass. Första lektionen började klockan 8.20. Jag fick samtalet klockan 7.40. Då var jag oduschad och satt i morgonrock. Klockan 8.10 var jag på skolan. Och jag promenerade dit!!! Daniel var imponerad och jag var imponerad över mig själv också. På 15-20 minuter hade jag duschat, tvättat håret, fönat håret, klätt på mig och sminkat mig. Det måste vara ett rekord. =)

Niorna hade historia och ska ha prov på andra världskriget så med dem hade jag inläsning inför provet. Den andra klassen hade jag fått order om att de skulle se film men det visade sig att de hade sett filmen redan så då hade jag provläsning med dem också. Som väntat hade de svårt att koncentrera sig och det blev lite livat mot slutet men de flesta var riktigt duktiga.

Sista lektionen hade jag geografi och de höll på med ett grupparbete om länderna i Norden. Det blev lite panik då också eftersom några grupper var klara eller nästan klara med sitt arbete och jag hade inte fått några andra uppgifter att dela ut. Vad gör man då??

Men jag är ganska nöjd och jag förstår verkligen varför Daniel gillar att jobba på skolan. Alla är så trevliga, lärare som elever, och även om eleverna är uttråkade och har koncentrationssvårigheter (eller vad det är frågan om...) så upplevde jag ingen som dryg. Och det är en stor skillnad från tidigare erfarenheter av svenska högstadieelever. Kanske beror det på att vi är ute "på landet" och det är en liten skola eller så är det för att jag känner en viss HK-lärare och den bekantskapen ger mig gratis respekt!?? Vem vet.. ;)

Vi får se hur det blir resten av veckan med vikariat men på fredag har jag iallafall lovat bort mig. Då blir det NO och jag ska briljera i mina kunskaper i matte, fysik och kemi!


[bild från google]

Sista chansen!

Kommer ni ihåg att jag bad er rösta på lite välgörenhet för ett tag sedan?? Det finns fortfarande en chans kvar för alla er som inte gjort det ännu. Fram till den 12e november har ni chans att rösta och hjälpa mig hjälpa Daniels kusin! =D Gå in HÄR och RÖSTA NU!!!!

Mmmmm.... Vinter vit


Förra veckan när jag var och handlade på Ica Maxi hittade jag ett erbjudande. Marabou chokladkakor, 2 stycken för 30 kronor. Jag slog till och testade denna nya vitchoklad. Man blir ju sugen bara av förpackningens utseende, eller vad tycker ni??
Chokladen var väldigt god men väldigt söt som vitchoklad är. Vet inte om det är bra eller dåligt. Kanske är bra för mig iallafall eftersom det räcker med några bitar istället för att jag normalt kan äta några rader. ;) För alla er som tycker om vitchoklad så rekommenderar jag denna starkt. Vitchoklad med en lätt touch av vanilj.

Helgen i Sundsvall

Här kommer en resumé av helgen i Sundsvall, i text och bilder. Vi börjar uppe i Umeå. Daniel kom upp på torsdagen och till middag blev det sushi. Sushin var god som vanligt, det är samma pris som tidigare men mycket mindre bitar. Mycket dåligt tycker vi. Nu är det svindyrt men man blir inte mätt. Får hålla oss till att äta sushi när vi är söderut.

På fredagen hade jag skola och sen hem å stresspacka för att vi skulle komma iväg någongång. Vi packade en massa kokböcker och lite kläder. Vi kom iväg ungefär halv 5. Resan gick bra trots att det började snöa när vi började köra (det snöade hela morgonen också så daniel fick skjutsa mig till skolan för jag vågade inte cykla som jag hade planerat). Det blev matpaus i Ö-vik. Testade en ny hamburgare på max. Italian Trio - Mozzarella/Pepperoni. Mycket god. Jag tycker ju inte om hamburgerior och deras hamburgare annars men denna kan jag faktiskt tänka mig att äta fler gånger. Tummen upp!! Vi tankade också och så åkte vi vidare.

När vi kom till Sundsvall så checkade vi in på hotellet och så gick vi spontant till bion för att kolla på film. Vi var ganska sena så de enda filmerna som gick var Saw, Paranormal activity2 och Due Date. Vi valde Due Date men när vi kom fram till kassan så visade det sig att det bara fanns singelplatser kvar. Så går det när man försöker vara spontan. :) Så vi gick till hotellrummet istället å kollade på sista Bourne-filmen, som gick på tv. Det blev en ganska tidig kväll och lite sovmorgon på lördagen. Inte så mycket dock eftersom frukosten stängde 10.30. Man vill ju hinna sitta å njuta också!! Efter frukosten blev det shopping på stan!! Vi knallade runt i affärerna och strövade omkring. Vi var inte ute efter något speciellt och handlade bara schampo till specialpris när vi var på stan. Vi åt lunch på Barista och hade det jättemysigt. Vädret var perfekt!! :)


Daniel åt en ceasar-sallad och jag åt en grillad macka med sallad.

Efter lunchen gick vi tillbaka till hotellet för att hämta bilen och så åkte vi ut till Birsta. Då var det Daniels tur att få ögonshoppa. ;) Vi gick till MediaMarkt och knallade runt i nästan en timme. Vi testade lite olika systemkameror, kollade på Mac-datorer och tangentbord m.m. Sen gick vi via Mio, där vi handlade ett tidningsställ på rea, via en djuraffär för att kolla på fiskar och via Iittala-outlet där vi köpte lite smått och gott till köket.


Tidningsstället. Går att ha både ståendes och liggandes. :)

När vi kom tillbaka till hotellet började jag göra mig iordning medan Daniel la sig i sängen och vilade efter en hård dag på stan. ;) På kvällen hade vi bokat bord på en thailändsk restaurang och så hade vi köpt biobiljetter till filmen DueDate. Restaurangen såg inte mycket ut för världen utifrån men inuti var den så thailändsk som den bara kan vara. Mycket snidade träkonstverk, blinkande och färgglad belysning och trevlig personal. Det är tydligen ett thailändskt familjeföretag. Vi beställde tvårätters med förrätt och varmrätt. Till förrätt fick jag vårrullar medan Daniel beställde en sallad. Till varmrätt beställde jag kyckling med grönsaker och cashewnötter medan Daniel beställde Paneng med oxfilé. Självklart drack vi Singha till. Maten var jättegod och i en human prisklass så vi var jättenöjda. Dessutom träffade vi på några av mina kollegor från sommarjobbet som också var där och käkade middag. =)


Vi på hotellrummet innan middagen.


Singha. En stor (63 cl) och en liten (33 cl). =)


Min mat.

På söndagen blev det tidigt väckning för att göra oss iordning, käka frukost och checka ut till klockan 9. Vi hade bestämt träff med en gammal kollega till mig som extraknäcker som fotograf. Eftersom vi inte har fått fixat några tack-kort på egen hand bestämde jag mig för att anlita henne så att vi skulle ha lite bilder att välja mellan. :) Ute var det solsken men kallt och blåsigt så jag hoppas hon fick till några bra bilder och att jag inte är knallröd i ansiktet på alla. =)

Dagen spenderades sedan i sällskap med Daniels familj. Vi var och hälsade på Micke som har flyttat hem igen efter x antal veckor och så blev det mat hos M&T. Hemma var vi först klockan 8 på kvällen eftersom vi åkte en vända via hudiksvall och köpte några begagnade högtalare.


Förrätt: Kallrökt lax, räkor, crabsticks med tillhörande såser och rullar med fetaost, soltorkad tomat och parmaskinka.


I väntan på huvudrätten.


huvudrätten: ugnsbakade rotfrukter med oregano&citron fylld fläskytterfilé.

Så nu är vi som sagt hemma igen efter en underbar helg!! Vi har njutit av varandras sällskap, sovit gott på scandic hotell och käkat en massa god mat. :) Nu ska vi orka med vardagen ett bra tag igen. Speciellt Daniel behövde en uppladdning som har fullt med IUP-samtal i veckan.


Hotellfrukost.

Och sist men inte minst, den fina fototapeten på väggen i hotellrummet! ;)

Home Sweet Home

Nu är vi hemma igen efter en underbar helg i Sundsvall. Tyvärr hinner jag varken skriva om helgen eller lägga upp bilder eftersom jag ska iväg till gymmet och träffa en clubtränare nu. Hon ska visa mig gymmet och gå igenom maskiner (tror jag). Ska bli kul. Hon som ska gå med mig jobbar med Xtravaganza också så ska försöka luska ut vad den metoden går ut på. =)

När jag kommer hem ska jag ladda in alla bilder i datorn och försöka skriva om helgen.


En lång dag.

Idag är jag riktigt trött. Det har varit en lång dag. På slutet satt vi och räknade molmassa, substansmängd och massprocent. Det är inte meningen att man ska göra det klockan 4 när man har varit i skolan och lyssnat på föreläsningar hela dagen!! Så på väg hem slank det med en Ben&Jerry´s i shoppingkorgen när jag var på Ica för att köpa mjölk. Nu ska jag sitta och frossa fram till att Mikkis hör av sig och så ska jag gå över till henne för lite sällskap. =)

Annars har det inte hänt så mycket. Fick reda på att jag klarade duggan med 1 poäng. Haha.. Men usch vad många slarvfel jag hade gjort. Fy skäms!! Hoppas tentan går bättre.

Imorgon blir det en nästan lika lång dag. Och så kommer Daniel upp. =)

Lite uppdateringar...

Jag är framme i Umeå. Resan gick bra. Börjar vänja mig vid den 6 timmar långa resan så tittar inte ens på klockan längre utan är jag intresserad av hur länge det är kvar så tittar jag bara ut genom fönstret och så vet jag på ett ungefär. Är det tragiskt??

När jag väntade vid Ljusne jvstn började en kvinna prata med mig. Hon berättade om att hon varit med om en bilolycka och att hon därför var lite virrig och hade tappat lokalsinnet. Hon hade missat en buss och inte tänkt hitta till station. När vi klev på tåget så visade det sig (?) att hon inte hade varken kontanter, kort eller mobil. Hon hade blivit av med det hävdade hon. Jag har ingen aning om vad som stämmer eller inte men vi runt omkring var snälla och donerade en slant var så att hon skulle kunna ta sig till hudiksvall där hon hade sina barn. Jag blev lite fundersam om det eventuellt var droger eller dylikt inblandat. Jag är så himla obekant med allt sånt så jag vet inte vad man ska titta efter... Jaja, jag kunde undvara en 20:a tyckte jag. :) Dagens goda gärning.

I sundsvall väntade jag i knappt 1½ timme. Jag bestämde mig för att käka middag på BiteLine. Ja det var antingen det eller en korv på pressbyrån. De hade pizza och salladbuffé för 75 kronor så jag slog till på det. Och ja åt massor, det var ju så gott. Men nästa gång ska jag inte äta så mycket. Inte kul att sitta ihoptryckt på en buss i 4 timmar efter att ha ätit BiteLine-pizza-buffé.

På bussresan visades Göta Kanal 3. Den var så dålig så jag valde att läsa ut min bok istället. Äntligen har jag läst ut tredje och sista boken i Stieg Larssons millenium-triologi. Det tog lång tid. Har haft uppehåll ett tag också.

Bussen var framme lite tidigare än väntat. Den åkte via sjukhuset först eftersom Umeå var slutstation. Så bussen var framme cirka 40 minuter innan en buss till Carlshem skulle komma, så jag valde att lyxa till det med en taxi. Så himla skönt att bli avsläppt nästan vid dörren.

Idag har jag bakat kanelbullar till min kära syster. Lovade att göra det om hon klarade sin första tenta. Och det gjorde hon, med två hela poäng. =) Till lunch fick jag äta rester från gårdagen. Sabina hade gjort en jättegod slät spenatsoppa med chili. Det var starkt men gott.  När hon cyklade till skolan så gick jag iväg på en lång promenad. Jag gick och hämtade ut ett brev på posten, gick och pantade flaskor och så gick jag på en lite shoppingrunda. Jag hade en riktigt bra shoppingdag. Kanske för att det var skönt att gå i riktigt fina butiker?? :)
Jag shoppade ett par skor på Din sko, en halsduk och fingervantar (båda i lila) från H&M, ny mascara och nagellack från Kicks.

Bild på mina nya skor. :)


Nu är jag trött och vilar inför morgondagens prövningar. Såg att vi skulle ha skola ända till klockan 17.45. Det är bara att bita ihop, men jag tror jag kommer att gilla det också. Äntligen händer det någonting i min annars ganska händelselösa vardag. På torsdag kommer Daniel upp och på fredag åker vi ner till Sundsvall för att fira kärleken. =)

Iksu - Here I come!!

Nu har jag skaffat ett träningskort. Dessutom har jag skaffat ett CMS travelpass. Det betyder att jag kan gå till Iksu i veckan... YAY!!!!! =) hoppas jag hinner och orkar. Det betyder också att även om jag flyttar till Umeå efter jul kan jag ha kvar mitt medlemskap och ändå träna på Iksu. Mycket billigare än om jag skulle behöva skaffa guldkort på iksu igen. =D Känns riktigt bra. Trots att det är mycket mycket minre än Iksu så känns det bra. De har ju det mesta bara i mindre variant. De kör flera av passen jag brukar gå på men de kanske bara går 2 gånger i veckan istället för 14.

Umeå och Iksu - Here I come!!!!!!

Låttips: September - Resuscitate Me

 

Lite ny musik från svenska September.

 

Jag gör mig klar för att åka iväg in till stan. Ska som sagt på möte och så ska jag uträtta lite andra ärenden. Beroende på hur länge allting tar så kanske jag hinner in via inredningsbutiken som vi spanade in i helgen. I eftermiddag åker jag vidare norrut. Har ju lovat att baka kanelbullar till systeryster som klarade tentan. Jaja, man får väl hålla vad man lovar! :)


RSS 2.0