Matsedel v. 13-14

Var länge sen vi hade matsedlar hemma hos oss nu igen. Det bara rann ut i sanden efter jul. Men nu är jag trött på att aldrig veta vad man ska laga till middag när klockan börjar bli 4, man är hungrig och har inget planerat. Så nu har jag suttit och klurat på vad vi ska äta till middag de närmaste dagarna.

Lördag: Fiskgryta med chorizo och aioli.
Söndag: Frasig broccoli- och getostpaj.
Måndag: Köttsoppa.
Tisdag: Laxfärsbiffar med mango- och avokadosallad.
Onsdag: Pestoquinoa med krispiga grönsaker.
Torsdag: Middag i Gävle hos/med Camilla och Johan.

Har inte diskuterat matsedeln med Daniel ännu, men kan tänka mig att det han kommer att klaga på är onsdagens quinoasallad. Han "hatar" quinoa, men jag tycker det är gott med lite omväxling på kolhydratsidan på tallriken. :) Inspirationen till matsedeln har hämtats ur tidningarna Buffé och Elle mat&vin. Nästa helg är det påsk och så långt har jag inte planerat ännu. Kanske blir det en lammstek....


Ikväll får vi/jag sällskap av grannen Maggi. Får se vad vi mer hittar på ikväll men kan tänka mig att det blir att titta på finalen av gladiatorerna iallafall. Och så bjuds det på Fiskgryta förstås.

Gensvar.

Tänkte ta upp en kommentar som min syster lämnade i förra inlägget. Hon tyckte lite ironiskt att mina läsare är så aktiva. 60 + 40  personer läste de två olika inläggen där det fanns frågor om den nya designen och endast 1 person har kommenterat. Jag skriver för min egen skull men ibland skulle det vara trevligt med lite feedback från er som läser också.

Annars har det inte hänt så mycket här. Jobbade i fredags. Har hunnit lämna in 3 inlämningsuppgifter. Har inte koll på hur många det är kvar men det är några stycken. På måndag börjar en ny kurs också. Idag skiner solen men såg att det kommit lite snö inatt. Jaja, bättre nu än i maj! :)

Nytt&Fräscht.

Så har min duktiga lillasyster förnyat designen på min blogg. Jag gav henne några bilder och helt fria händer. Det enda jag sa var att "gör något som du tycker är jag". Måste säga att jag är nöjd med resultatet. Det blev fint, fräscht och det känns väldigt mycket som jag! Eller vad tycker ni??



Igår blev det plugg nästan hela dagen. Hann med att tvätta också. På kvällen kom solen fram efter att det hade regnat hela dagen så då tog jag en promenad i solskenet. Var inte jätteskönt då det blåste ganska kyliga vindar men det var ändå härligt att komma ut en sväng då man suttit inne hela dagen. Daniel var och fiskade igår igen. Nu har han köpt ett säsongskort vid älven. Han har redan hunnit få upp 2 ganska stora öringar (2-3 kg). Den ena var dock felkrokad och fick släppas tillbaka.

Till gårdagens middag bjöds det på vegetarisk soppa hemma hos oss. Jag gjorde en potatis- och broccolisoppa som är väldigt god och går relativt snabbt att tillaga. Har dock varit dålig med kameran på sistone så fick ingen bild från middagen. Kan iallafall dela med mig av varifrån jag inspirerats till rätten. Grundreceptet hittar ni HÄR!

Avslutar inlägget med lite bilder. :)


Fisk nr 1.
Fisk nr 2.

Ja såhär fint var det i Ljusne igårkväll.




Gästbloggare

Sabsa här! Har nu gjort om designen på systers blogg och passar på att skriva en rad (utan hennes vetskap så jag "bloggrapear" henne). Hoppas ni alla gillar den nya designen och kom gärna med synpunkter=)

Tyckte själv att detta var ganska mycket Lindas stil och tack och lov har jag blivit lite bättre på html-kodning än jag var förra gången jag designade hennes blogg!!

Hälsningar Sabsa


Den nya designen borde börja synas inom kort. Syns inte på min dator just nu.

999


Kent har släppt en ny singel. Idag släpps den på Spotify också. Den 25 april kommer deras 10e album ut. Hoppas jag hittar nån ny favorit. Tycker inte att denna singel är så tokig men, kan kännas lite lång (nästan 7 minuter). :)

Förändring.

Har varit omotiverad idag och inte riktigt hittat nåt fokus och kunnat koncentrera mig på pluggandet. Fick dock sist och slutligen inlämnat uppgiften som jag har hållit på med idag. Är lite jobbigt men väldigt lärorikt att både skriva och prata på engelska, vilket en av kurserna jag läser kräver.

Fick en kommentar av min syster idag. Hon tycker att min bloggs utseende är tråkigt och behöver förändring. Jag tackar och tar emot hjälpen så snart kanske jag har en ny design... ;)

Nu ska jag slöa en stund i soffan innan det blir läggdags. Jobb blir det nästa gång på fredag.

Somebody that I used to know...

Klippet nedan är en låt av Gotye som har börjat spelas mycket på radio på senaste tiden. Jag tycker att den är riktigt bra. Första gången jag hörde låten var som en cover med Walk off the Earth. Det var Daniels bror som tipsade mig om klippet på youtube i början av året. Den låten hör ni i klippet under orginalet. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken version jag gillar mer men tycker båda är riktigt bra. Tycker iallafall att cover-videon är häftig då de är 5 personer som spelar på samma gitarr.




Vad tycker ni?


Prioriteringar.

Känner att jag inte riktigt har hunnit med allt jag skulle behöva hinna med på sistone. Som städning av lägenhet till exempel. Jag kommer inte ens ihåg när jag dammsög lägenheten sist och nu börjar det märkas. Varje gång man passerar hallen får man med sig grus under fötterna, grus som dragits in utifrån nu när snön har försvunnit. Jag hinner inte riktigt med pluggandet heller. Har gjort det absolut nödvändigaste, ungefär så att jag håller huvudet precis ovanför vattenytan. Och ändå har jag missat flera inlämningar. Såhär har jag prioriterat nu: Jobbet, mat, sömn, skoluppgifter som andra personer är inblandade i, vila kroppen och hjärnan, andra skoluppgifter, hushållssysslor.

Idag är jag ledig. Har hunnit med lite städning och lite plugg men känner att jag jobbar inte riktigt organiserat och effektivt. Är nog inte van med att ha så här mycket tid hemma. Och samtidigt som jag har alla måsten så vill jag bara njuta av lite ledig tid. Att kunna ligga i soffan i morgonrock, dricka kaffe och titta på morgontv/radio-showerna.

I helgen var det ju fantastiskt väder så det var svårt att koncentrera sig på att vara inne. Vi tog bland annat en tur ut till grannarnas husbygge och samlade lite björkris till påsk. Jag tog in det, satte det i vatten och redan nu börjar man se lite gröna knoppar. Hoppas det inte är helt utslaget långt innan påsk. Det är ju ändå 2 veckor kvar. Idag har jag hängt upp nya gardiner och nu ska jag ta tag i dammsugningen. Med tanke på hur länge sen sist det är kanske det krävs flera omgångar nu för att få det skinande rent. ;)

Denna vecka har jag pendlat till jobbet. Kliver upp 5 på morgonen och igår kom jag hem efter 7 på kvällen. Det är ju tur att det inte är så många dagar i veckan som jag åker på jobb från och med nu. Har nämligen gått ner i arbetstid nu. Kommer att jobba två dagar i veckan under resten av mars och från och med första april går jag ner på en dag i veckan. Jag jobbar i Ljusdal fram till sista maj och sen börjar jag i Hudiksvall på ett heltidsvikariat. Tror inte att jag har skrivit om det förut. Har iallafall fått ett graviditetsvikariat på sjukhuset i Hudiksvall. Så nu blir det inte lika långt att pendla längre. :) Känns också skönt att jag har gjort praktiken där så att jag har lite koll på arbetsplatsen redan. Det är skönt att det flyter på med jobb när det krånglade med utbildningen för mig. :)

Igår när jag kom hem sent hade min kära sambo fixat en tvårättersmiddag. Jag bad honom fixa maten tills jag kom hem eftersom jag var vrålhungrig men en tvårätters var mer än vad jag hade vågat hoppas på. Det blev fläskwok med nudlar och grönsaker och så bjöd han på amerikanska blåbärspancakes med vaniljglass och sirap till efterrätt. Det var skönt! Och gott förstås. :)


Semester!

Nu är det en vecka sen jag skrev sist igen. Har inte hunnit läsa några bloggar heller. Vågar inte ens logga in på bloglovin för det svämmar säkert över med olästa blogginlägg där.
Nu har vi iallafall semester. Jobbdagen i fredags var riktigt jobbig men jag överlevde och Daniel hämtade mig från jobbet vid 4. Vi åkte till Sundsvall där vi plockade upp skidboxen och sen körde vi vidare till Umeå. Vi checkade in på hotellet och jag somnade på en gång. Daniel i sin tur gick ut och mötte upp Erik för nån öl. Under lördagen vart det hotellfrulle i några timmar, en sväng på stan, fika med kusin Anna, hennes sambo, syrran och hennes kombo hos syrran, och kvällen avslutades med sushi och filmkväll. På söndagen blev det hotellfrukost i 1½ timme innan det var dags att packa ihop och dra till hamnen och ta båten över till vasa. På söndag kväll blev det middag hos mamma och igår var jag till frisören och sen mötte vi upp Eirik och käkade lunch på det nya stället "ett rum och kök" i vasa. Vilket härligt ställe med fin inredning, trevlig miljö och GOD MAT! Lite små portioner kanske man annars var vi supernöjda. På kvällen blev det taco-middag hos Mats och Jennifer. Idag har vi inga planer ännu. Tänkte försöka hinna plugga lite, iallafall innan Daniel vaknar till liv. I Finland stannar vi till lördag då vi åker ner till Åbo och tar Viking Line över till Stockholm. Sen är semestern slut och det blir jobb på måndag igen...

RSS 2.0