Torskrygg med ugnsbakade rotsaker.

 
Idag stod det fisk på menyn på Abraham Bäckgatan. Daniel stekte torskrygg i stekpannan kryddad med salt, svart- och vitpeppar. Till det serverades ugnsbakade rotsaker (potatis, palsternacka, morot och rödbeta) och romsås. Gottigott!

Morotskaka i långpanna.



Har bakat morotskaka till Daniels fika imorgon. Var ju tvungen att provsmaka om jag ens skulle våga skicka iväg den till skolan. ;) Det är en morotskaka med valnötter i vilket gav den en extra god smak.

Ingredienser:
100 g finhackade valnötter
4-5st finrivna morötter (ca400g)
2,5 dl rapsolja
4 dl strösocker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
1 rågad tesked bakpulver + 1tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1, 5 tsk kanel

300 g philadelphiaost
2-3 msk limesaft
drygt 1 dl florsocker

Gör så här:
Blanda olja och socker i en skål. Rör ner ett ägg åt gången i smeten. Rör sedan ner de rivna morötterna och de finhackade valnötterna. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner dem i smeten. Bred ut smeten i en smörjd och bröad långpanna. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 35-40 min. Testa med en provsticka eller tandpetare om kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna.

Rör philadelphiaosten, limesaften och florsockret till en jämn kräm. Bred ut den över kakan när den har svalnat. Strö eventuellt över lite kokos eller rivet limeskal som dekoration.

Stockholm.

Befinner mig i Stockholm för tillfället. Daniel ligger och snarkar mig i örat. Vet inte riktigt när han kom hit igår men struligt var det. När jag pratade med honom vid halv tio så hade de precis lämnat Ljusne. Tydligen var spåret trasigt så de var tvungen att fixa det. Tråkigt att ta sig en mil och sen bli stående i flera timmar.

Jag själv hade en mer givande dag. Utbildningen var intressant och givande. Fick träffa Monica som var snäll och låna ut soffan och sen hängde jag med Madde hela dagen. Kvällen avslutades med en middag på en libanesisk restaurang där vi åt en massa smårätter. Tanken var att vi skulle fortsätta ut på ett glas men jag fick sån fruktansvärd huvudvärk så jag gick hem och drog täcket över huvudet. Somnade vid tio-nyheterna.

Idag blir det shopping och mys för hela slanten. Inga direkta planer vilket känns ganska skönt. För en gångs skull behöver vi inte stressa när vi är här. :)





Lite bilder från dagen. Jag och madde delade på en riktigt mumsig chokladkaka till lunch. På nedre bilden testar madde fotöljen på hotellrummet. :)

skogspromenader.



Äntligen är det dags för skogspromenader. Både jag och Memphis njuter när vi tar en runda upp i en skogsdunge. Dock har jag inte vågat släppa honom lös ännu. Igår försökte han jaga orienterare. Tur jag hängde på i andra änden av kopplet, annars hade orienterarna fått lite sällskap. :)

Spagetti och köttfärssås.

Idag är första dagen jag lagat mat på länge. Den senaste tiden är det faktiskt Daniel som lagat den mesta av maten eftersom jag kommit hem så sent från jobbet. Idag vart det spagetti och köttfärssås på det som fanns hemma så receptet blit lite därefter - på en höft.
 
Ingredienser:
Spagetti
400g köttfärs
1 morot
1bit purjolök
1bit paprika
1näve sockerärter
Några soltorkade tomater
Några oliver
1buljongtärning
Lite chilisås
Några msk matlagningsyoghurt.
 
Gör så här:
Strimla/skär grönsakerna.
Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. 
Fräs grönsakerna i en traktörpanna eller kastrull. 
Bryn färsen. Blanda ihop och krydda upp med kryddor och buljongtärning. Häll i chilisås. Avsluta med matlagningsyoghurten. Smaka av och servera med spagettin.
 

Gästblogg

Sabina här! Nu har jag helt klar med uppordnandet av Lindas recept. Det finns köttfisk, fågel, vegetarisktförrätterbakningmatsedlar och bröd. Dessutom kan man hitta fina inspirationsbilder, mellanmålstips och sånt under Allt om mat samt intressant läsning under Artiklar.

Tack.

Jag vill passa på att tacka syrran som var snäll och erbjöd sig ordna upp mina recept under fler kategorier. Nu kanske det blir lättare att hitta när jag vill leta fram nån gammal favorit. 

Jubileum.

Oj, såg nyss att jag missade en årsdag i måndags. För den 15 april 2010 startade jag bloggen. I måndags var det alltså 3år sen som vi precis hade kommit hem från Thailand och jag satt ensam i Ljusne och funderade på vad jag skulle hitta på. Då bestämde jag mig för att jag ville uppdatera alla nära och kära om vad som händer i mitt liv mellan gångerna man ses. Dessutom har bloggen fungerat som min egen lilla receptbok. Många gånger har jag letat efter recept på bloggen så bara jag får tid över måste jag börja sortera recepten lite bättre. Tiden har dock gjort att inläggen blivit färre och färre. Jag hoppas dock att ni tiotals personer som läser min blogg har tålamod med att det är lite glest mellan inläggen. Det enda jag gör om dagarna är jobbar, åker buss, rastar memphis och sover. Okej, jag kanske gör lite annat också men de delarna tar upp stora delar av dygnet just nu. :)









Helg!!!!

Ska bli så skönt att sova lite längre än till 5 på morgnarna. Har varit en galen vecka med mycket jobb. Känner dock att jag börjar komma ikapp mer och mer. Nästa vecka blir det kortvecka igen då jag ska på utbildningsdag till Stockholm på fredag. Åker ner redan på torsdag för att sova en natt hos Monica. Sen kommer Daniel ner över helgen och vi ska ha en hundfri helg med massa mys och hotellfrukost.

Nu ska jag ge mat till Memphis och sen ska jag dyka ner i soffan en stund i väntan på pizza. Har precis promenerat en timme med busen. Daniel är och fiskar och skulle köpa lite mat påväg hem. Hoppas han kommer snart....




Vårvärme.

Vi var till Sundsvall i helgen för lite mer förberedelser inför sommarens festligheter. Under söndagen var det riktigt skönt vårväder och vi åkte ut till alnön för att skotta undan lite snö vid stugan och rasta memphis. Han hittade ett rådjursben i snön som han vägrade släppa. Efter lite lockande fick vi äntligen in honom. Vi grillade korv innan vi åkte iväg hemåt. Det var ungefär helgen i korthet. :)




Måndag.

Har haft en konstig men bra dag idag. Hade fullbokat i schemat men 4/5 patienter uteblev!?!? Sen höll jag föreläsning för en diabetesgrupp där jag träffade en f.d. vöråbo. Världen är liten. :)

När jag kom hem hade Daniel handlat blommor och mat och det var nästan att sätta sig till dukat bord.

Tog en kvällspromenad med memphis och stötte på ett gäng rådjur. Memphis tittade på tyst och nyfiket en stund innan vi gick vidare.
Imorgon är det dags för att träffa länets dietister. Ska bli skoj.







Full vinter igen.

Och så kom vintern tillbaka i full fart igen. Jag som var så lycklig över att jag sluppit slasket. Vad hände?






Lite bilder från finlandsvistelsen.

Nu börjar min semester ta slut och det är dags att packa ihop och röra sig hemåt. Har hunnit träffa många nära och kära. Mycket tid har faktiskt gått åt till bröllopsplanering. Nu börjar det klarna en del stora detaljer. :)


















RSS 2.0