Flytt

Nu börjar jag ha gjort allt som jag hade planerat för min Umeå-vistelse. Jag har fortfarande det sista kvar av städningen men jag har städat det mesta. Igår fick jag städhjälp av Linnéa vilket uppskattades väldigt mycke. Tråkigt att göra allt själv. Idag har jag även varit och fikat med My på Universitetets café i Lindellhallen. Blev mycke prat om kommande praktik. Har även cyklat 2 cyklar till Nydalahöjd och så har jag varit via banken och lagt in sista lönen från juniskär. Är tacksam att jag lämnade datorn här för annars vet jag inte vad jag hade gjort om kvällarna. Nu har jag suttit och kollat på en massa program och gått igenom lite gamla bilder. Man hittar mycke roligt som man glömt bort. Här kommer några favoriter. ;)


Daniel 2006

Kos 2006 Jag med farmor och farfar i bakgrunden.

Nyår 2007

Sushi-tillverkning hemma hos oss 2006

Juldan 2007 i Sundsvall - Jag och Jocke

Thailand 2010

I´ve got the moves, like Jagger.

Är bra sliten nu. Orkar knappt hålla upp ögonen längre. Ska alldeles strax vila lite middag. Igår gjorde jag min sista arbetsdag på sommarjobbet. Blev en relativt lugn men lång dag på hela 14,5 timmar. Kvällen var ju kanske inte lugn i.o.m att vi hade pubafton med live-musik och ölgäster. Efter jobbet fick jag skjuts in till stan och sen tog jag nattbussen från Sundsvall mot Umeå. Hemma var jag vid halv 2-tiden och bussen gick halv 3. På bussen hade jag svårt att sova ordentligt men slumrade iallafall i 2-3 timmar. Väl framme blev jag upplockad av Pappa och Sabina. Vi åkte och käkade frukost i S´s nya lägenhet. Jättefin är den! Sen satte vi igång. Vi tänkte börja med att åka och köpa flyttlådor så vi skulle ha nåt att packa det sista i men när vi nästan var framme vid affären kom vi på att dom inte öppnar förrän klockan 8. Snopet vände vi tillbaka och började städa i lägenheten i väntan på att ica skulle öppna. Vi tömde nästan lägenheten och nu ekar det här inne. Sparade iallafall datorn och nätverkskabel så jag skulle ha lite tidsfördriv. Så nu är klockan 1 och jag har redan gjort ett riktigt dagsverke.

Denna låt får bli min städlåt idag. Gick väldigt lätt när den spelades på radion.



Nu middagslur. Ciao!


Every Teardrop is a Waterfall



...och jag fortsätter jobba!
Igår slutade vi tidigare eftersom det var skitväder. Åkte in till stan och åt middag på Jack´s bar. Rekommenderas till alla som besöker Sundsvall. God och prisvärd mat. Vattnas fortfarande i munnen på mig när jag tänker på den goda kycklingpastan. Tack Nicklas! :)


On the road again

Fast denna gång reser jag med tåg. Håller på å packar ihop det sista för att snart gå iväg till tågstationen. Ska resa till Sundsvall igen för att avsluta mina 3 sista dagar på sommarjobbet. Efter det åker jag vidare norrut för att säga hejdå till lägenheten. Hoppas också på att få träffa lite vänner när jag är däruppe.
Tillbaka i Ljusne är jag om en vecka och då är det bara att börja peppa inför praktiken. Är SKITNERVÖS!!!

DEV - In the Dark


Lite musik på morgonkvisten.


Loppisfynd.

Idag googlade jag loppisar/secondhandaffärer i Söderhamn och fick upp att det faktiskt finns en röda korset-affär här i Ljusne. Blev shockad och glad och tog på mig skorna och promenderade iväg. Att vädret var fantastiskt gjorde inte saken sämre.

Vi ska ha 70-80-tals tema på vår personalfest i höst och jag letar alltså efter kläder till denna personalfest. Vill inte lägga ut så mycket pengar på utstyrseln men vill ju hitta något roligt. Så jag gick till kupan i hopp om att hitta några fynd. När jag klev in genom dörren trodde jag att jag hade kommit fel eller att det inte var en affär utan ett café som röda korset drev där för jag klev mitt in i ett s.k. "Marthamöte". Där satt 7-8 pensionerade kvinnor och drack kaffe och pratade för fulla muggar. Alla stirrade på mig när jag klev in. Som tur var såg jag att bakom dem fanns hyllor med böcker och porslin så jag smet snabbt in i butiken.
Några klädfynd blev det inte. Hittade varken nåt i min smak eller något som jag ansåg som 70-80tals partykläder. Däremot hittade jag ett Monopol-spel och en film (Charlie Wilson´s War). Köpte båda och slutsumman blev hela 20 kronor. Det kallar jag för fynd! ;)

Nu har jag tvättat några maskiner med kläder och så sitter jag och Daniel och spelar dator tillsammans. Trodde aldrig det skulle hända men bättre det än att sitta ensam och se på något dåligt tv-program. Så känns det idag iallafall.... :)

MTV charts - best of 2004

Satt å slötittade på MTV med en kaffemugg i handen nu på morgonkvisten och så fastnade jag när de hade en lista med musikvideos - "best of 2004".

Topp 3 såg ut såhär:
1. Maroon 5 - This Love
2. Usher - Yeah
3. Evanescence - My Immortal

Usher´s skiva Confessions är en skiva som jag lyssnade mycket på. Jag vet inte hur många gånger jag satt i mitt flickrum, slog igång skivan och drömde mig bort. Annars har jag mer varit en tjej som lyssnat på blandskivor eftersom jag sällan fastnar för en grupp eller en artist utan mer för olika låtar men den skivan fastnade.

Här kommer en av låtarna från skivan.


Förutom Usher kommer jag ihåg att jag år 2004 lyssnade mycket på Beyonce, Blue, Christina Aguilera och Black Eyed Peas. 2004 var även året som jag började lyssna mer på Nightwish om jag inte minns helt fel. Det var min fina vän Annelie som fick in mig på det spåret. Snacka om kontraster (Usher vs Nightwish). =)

Och om vi ska prata låtar från 2004, hur många kommer ihåg denhär plågan?



Back in Ljusne.

Nu har jag jobbat två dagar i Juniskär. I lördags åkte jag upp på morgonen och åkte direkt till jobbet. Var i köket med Maud hela dagen. Vi hade saker att göra fram till halv 5 ungefär. Efter det var det 1½ timme av väntan innan de inbokade middagsgästerna anlände. En låång väntan. Var ganska lite folk hela dagen eftersom det regnade hela dagen. I söndags var en riktigt tvärtomdag på jobbet. Var jättelite folk över lunch och sen kom alla på en gång vid halv-3 tiden när det vanligtvis brukar minska i med folk.  Blev bjuden på cupcakes av Petra också i söndags. Hon hade bakat eftersom det var hennes sista dag på jobbet. Väldigt fina och jättegoda var dom. :) Efter jobbet körde jag tillbaka till Ljusne. Nu sitter jag här och drar mig för att packa upp alla kläder. Vill inte vistas i hallen idag eftersom målarna är på framsidan idag (vi har en glasruta i ytterdörren så man kan se in i hallen). Hade tänkt ta en sovmorgon idag efter en jobbhelg men det gick inte så bra. Först väckte Daniel mig när han gick omkring och var nervös från halv 7 imorse (idag börjar eleverna). När han gick så somnade jag om men bara i en timme för vid halv 9 ringde det på dörren. Då var det målarna som ville att jag skulle plocka in våra grejer på trappan. Eftersom jag inte öppnade på en gång hade dom burit ner allting. Jaja.. Nu sitter jag å lyssnar på lite svensk musik på Spotify och lyssnar samtidigt på när dom skrapar väggarna här utanför.


2011-08-18

Har inte gjort speciellt mycke sen jag anlände till Ljusne. Vi har packat upp en hel del flyttlådor och en del har vi ställt ner i förrådet. Har några kvar att gå igenom och sen måste vi rensa ur garderoben så att mina kläder också ska få plats. Dessutom har vi haft några målare här i flera dagar. Fick en liten shock när man kommer ut lättklädd i köket och det står ett gäng herrar på balkongen. Kan säga att jag snabbt sprang ut ur köket igen. Sen vågade jag knappt gå in dit igen på hela dagen. Jag bryggde mitt kaffe, det viktigaste för att överleva dagen. ;)
Idag när Daniel kom hem från jobbet så berättade han att några kollegor skulle träffas å fika istan. Även om han egentligen inte skulle orka så bytte jag snabbt om och så åkte vi iväg ändå. Skönt att komma ut bland folk och att träffa brudarna igen! =) Ser framemot en höst med mycket mys och middagar med dessa tjejer. Nu har vi precis käkat middag och så blir det lita dataspel innan vi sjunker ner i soffan och ser nån film.
På lördag jobbar jag igen. Då kommer jag att ta bilen till Sundsvall och hämta ner alla mina saker så när det är dags för sista jobbdagarna tar jag bara med mig det jag behöver för de 3 arbetsdagarna och för de dagar jag är uppe i Umeå. Åker till Umeå direkt efter jobbet den 27e och plockar ur och städar lägenheten. Vi har hittat en ny hyresgäst som flyttar in den 1a september. Känns skönt att flytta ihop med Daniel igen efter 2 års särboförhållande samtidigt som det känns vemodigt att lämna Umeå. Nu är det inte långt kvar till en examen....

I´m gonna dance with somebody...


MANDO DIAO


Sju sorger


Födelsedagsfirande.

Fyllde ju hela 24 år igår. Blev firad ordentligt kan man ju säga. Först blev jag uppvaktad med kaffe, gräddtårta och presenter på sängen av Daniel. Det uppskattades jättemycket. :) Några presenter jag fick var en klocka, några par örhängen, biosupébiljetter m.m. Sen bar det iväg till jobbet och så jobbade jag hela dagen. På jobbet hann jag bland annat med att baka en marängtårta med jordgubbar åt kollegorna och så hade vi fika på kvällen.
Efter jobbet körde vi lite fest framför en brasa och så tältade vi. Det var väldigt kallt på natten och supervarmt på morgonen när solen låg på.
Idag har jag jobbat kväll när det var pubafton. Inte lika mycke folk som vanligt men bra drag ändå.

Tack allihopa för gratulationer och firande. :)
Nu är de dags för sängen.


Daniel bär in frukostbrickan med presenter. Trött som bara den är han men jag är lycklig och tacksam som får bli bortskämd. =)

Förväntansfull.

Gräddtårta, kaffe och presenterna.

Presenterna är öppnade och jag har ätit en bit av tårtan. Dags att kliva upp och göra sig klar för jobbet.

Fick en vacker blomma av chefen också. Min favoritblomma och allt! :)

Semestern del 2: Bröllopet

Nu äntligen kommer jag till skott och publicerar lite bilder från bröllopet. Tänker inte skriva så mycket text i detta inlägg utan tänker låta bilderna prata för sig själva. Men det måste sägas att det var ett fantastiskt fint bröllop med ett stiligt brudpar, glada gäster och en fantastisk kväll. Ni har satt ribban högt för oss andra Mats&Jennifer. :)


Roadtrip.

Var på ett litet äventyr igår. Daniels bror ringde å frågade om vi ville upp till Umeå någonting och om vi samtidigt kunde hjälpa honom med en grej. Vi tackade ja eftersom jag blev ledig igår. Vi började vårt äventyr klockan 11 på förmiddagen genom att vi blev upplockade vid lägenheten. Vi åkte ut till Timrå för att hämta en släpkärra och sen bar det iväg norrut. När vi kommit förbi Ö-vik ungefär kom jag på att ju hade lånat ut min lägenhetsnyckel förut och när jag fick tillbaka den hade jag int lagt den på nyckelknippan direkt. Och mycket riktigt så låg lägenhetsnyckeln i Sundsvall, och inte i min väska på min nyckelknippa där den alltid ligger, varför jag antog att jag hade nyckeln med mig när jag hade nyckelknippan med mig. Började ringa runt efter mina reservnycklar. Ringde Sabina och frågade om hon skulle "råka" vara i Umeå.. "Vaför sku ja va he?" - var svaret jag fick. Ringde till kusin Anna som har vår reservnyckel. Hon svarade och berättade att hon var i Frankrike med familjen. Jag frågade om Annas kompis som har deras reservnyckel var i Umeå men hon hade åkt till Finland i fredags. Otur! Jaja. Jag önskade henne en trevlig semester och funderade vidare. Började kolla efter kvartersvärdens telefonnummer på Internet. Denna gång var jag otroligt glad över att Daniel har Internet på sin telefon. Ringde honom och frågade vad jag skulle göra. Som tur är har jag en väldigt medgörlig kvartersvärd, så han kom och öppnade åt oss och sen kom han och låste igen efter oss när han slutade för dagen. Så vi fick en timme på oss att bära ut möbler och flyttlådor. Fick med en hel del iallafall.
Sen åkte vi vidare till Sävar där Micke skulle kolla på en snöskoter. Det blev affär och på hemvägen hade vi full släpkärra och full bil. Hemma var vi vid 11-tiden på kvällen.
Blir kanske att skaffa snöskoterkörkort i vinter nu då.....? ;)

Idag har Daniel dragit iväg till Gimån igen för fiske med Jocke. De ska stanna över natten.
För min del blir det jobb nu! Tjingeling.

Fika och biobesök.

Fick hem min storfiskare idag. Daniel har varit med Jocke och fiskat i Gimån sen i tisdagsmorse. Idag dök de upp möra och solbrända. Verkar som att de har haft en bra resa iallafall. :)



Själv har jag spenderat kvällen med Monica. Vi möttes upp för fika/middag på cafét Tant Anci och fröken Sara. Blev bjuden på maten eftersom jag har födelsedag snart. Inte helt fel. =) Vi hade det väldigt trevligt när vi satt på uteserveringen och pratade om allt som hänt sen senast. Efter maten tog vi varsitt glas rabarbervin medan vi väntade på att knalla mot bion. Vinet var lokalproducerat och tillverkat i jämtland. Var häftigt att testa men blev ingen hit tyvärr. Filmen vi såg heter "Kyss mig". Var lite seg ibland men var så pass fin att jag fällde en tår på slutet.
Nu väntar jag på att Daniel ska komma hem från ölande med sina vänner så ska vi slänga oss i soffan och njuta framför tvn innan det blir läggdags. Imorgon jobbar jag igen och då ser jag framemot en 8 dagars arbetsvecka.


Rester är inte så tokigt.



Pastagratäng med kassler, paprika och bacon, sallad och vitlöksbröd.
Tobleronemousse med färska jordgubbar

Semestern del 3: O-ringen i Söderhamn

Hoppar över del 2 som jag tänkte döpa bröllopet till och går in på O-ringen-veckan. Har inte hunnit titta igenom vilka bilder jag vill publicera från bröllopet ännu så det får vänta ett tag till.

O-ringen är över för denna gång och för mig blev det löpning 4 dagar av 5. Första dagen missade vi eftersom vi reste från Vasa då. Andra dagen sprang jag en direktanmälningsbana och det gick riktigt bra. Eller så bra som det kan gå med tanke på att jag knappt har orienterat sen o-ringen för 2 år sen. Jag hade en fart på cirka 10 min/km och kom 82a av dryga 200 deltagare. Bättre halvan. =)
På tisdagen var det ledig dag från tävlingarna och då hade vi en riktig sightseeing-dag i Söderhamn. Vi började med att svänga in via Åsbacka trädgård för att köpa en uteblomma till mig. Sen fortsatte vi in till stan där vi hann avverka röda korsets secondhandbutik, apoteket, inredningsaffärer och så strövade vi omkring på gatorna. Såg en kort stund på när Zillah och Totte uppträdde. Sen gick vi upp till Östra berget och utsiktstornet Oscarsborg. Var väldigt fint där uppe och många som hade med sig picknick.
När vi gick ner var det mindre roligt att anlända till bilen. Vi såg en lapp på rutan och trodde vi hade fått böter. Som tur var, var det inga böter men när vi såg att någon hade lämnat namn, nummer och meddelandet "Ring mig" började vi gå runt bilen och titta vilka krockskador vi fått på nybilen. Daniel blev nervös så svetten började rinna men vi såg inga lackskador. Till slut såg jag vart olyckan skett. Någon hade backat in i extraljusen fram på bilen så glaset hade krossats. Vi ringde gubben och han lät trevlig. Vi skulle åka via Mekonomen så skulle det ordna sig. Vi packade in oss alla i bilen och åkte till Mekonomen. Där var det ingen som kände igen honom (som han sagt på telefon) så de fick ringa så han kunde komma dit och köpa nya extraaljus till oss. :) Medan Daniel var inne och fixade med bilen gick vi via en annan loppisaffär. En liten trodde vi men när vi gick in så var den jättestor med två våningar. Dock blev det inga andra fynd än några böcker.
Dagen avslutades med middag vid restaurang Albertina. Vi hade hört så mycke gott om den restaurangen så vi var tvugna att prova. Lyckat var det trots att det var massor med folk. Så där blir det definitivt fler besök om vi är i trakterna nån fler sommar.
Tredje etappen bestämde sig Daniel för att springa. Så fort han kom till tävlingsplatsen började han ångra sig men vi gick och köpte en bana och så gick vi till start. Daniel orienterade och jag sprang efter. Han var jätteduktig och gjorde det mesta själv. Jag var mest med som ett stöd. Duktig var han också och avslutade med en 39:e plats av 174. Dessutom var han så nöjd att han slog Sabina på spurten trots att han missade att stämpla vid mål.
På torsdagen lämnade Daniel hemma men jag följde ned å sprang. Gick helt okej även om jag gjorde några korkade missar. Slutade på en 42a plats av 235 så placeringsmässigt får jag väl vara nöjd.
Sista dagen bestämde sig Daniel för att springa en etapp till. Han ville tävla mot mig så vi valde samma bana och startade med 4 minuters mellanrum. Jag gjorde nån riktigt dum miss så var säker på att Daniel skulle komma ikapp mig men han bommade på samma kontroll. Det slutade med att jag vann med 8 minuter men jag hade inte en chans i spurtstriden där han slog mig med 7 sekunder. Jag slutade på en 9e plats den dagen och Daniel hamnade på en 32a plats (av totalt 147) så vi är nöjda båda två.

Vi åkte norrut nästan direkt efter tävlingarna på fredag och åt sen lunch/tidig middag på mitt jobb så Pappa, Sabina och Sirkka skulle få se var jag jobbar någonstans. Sen åkte de vidare norrut mot Umeå medan vi lämnade i Sundsvall.

I helgen har vi träffat Daniels kompis Jocke och hans fästmö Zahra och vi käkade middag tillsammans. Dessutom har vi varit ute till sommarstugan och ätit middag med Daniels familj och Farmor, som varit på besök från Piteå. Söndagskvällen avslutades med en fisketur vid Vindhem. Grabbarna fiskade och jag njöt av solnedgången med ett Sudoku.

Här kommer lite bilder!!


Sabina står vid utsiktstornet i Söderhamn.

Jag, Sabina, Sirkka och Pappa.

Daniel, inte så taggad inför löpningen etapp 3. :)

Daniel och Pappa, utmattade efter tävlingen etapp 3.

Sabina påväg till bilen etapp 3.

Jag påväg mot bilen etapp 3.

Sabina och Daniel innan start etapp 5.

I sundsvall: Daniel på brorsan hoj.


Lördag kväll; Middag med Jocke & Zahra. Här är Zahra i köket. :)

Sommarsallad med Salladsmix, tomat, rädisor, avokado och oliver.

Det bjöds på Ryggbiff med ugnsrostade potatisklyftor och lök, svampsås och sallad.

Och till efterrätt blev det äppelkaka med vaniljglass. Mums!


Söndagkväll; Fiske vid Vindhem.

Solnedgången i Vindhem.

Jocke fick fisk! :)


Har nu jobbat 2 dagar sen semestern avslutades. har varit mycke folk båda dagarna och idag hade vi bara 2 tallrikar ifrån sommarens rekorddag. Imorgon är det jobb igen och sen är jag ledig i två dagar. Nästa vecka blir det mycke jobb med både allsång och pubafton. Dessutom fyller jag år. Då har vi pratat om att tälta vid jobbet. ;)
Nu sova för att orka med morgondagen. Tjingeling!

RSS 2.0