4 dagar kvar....

Det börjar bli nedräkning nu inför nya jobbet. Har endast 4 dagar kvar i Hudik. Känns lite konstigt. Tiden har gått så himla fort och jag har trivts otroligt bra. Känns lite tråkigt nu när det börjar flyta på lite mera samtidigt som jag ser framemot min nya arbetsplats också. Där vet jag att jag kommer att få chansen att komma in i jobbet på riktigt, inte bara för en kortare tid. På måndag ska vi ha lite avslutningsmiddag, vi dietistkollegor. Det blir också en välkomstmiddag för Emma som tar över efter mig. :)
 
Är helt slut just nu. Har dammsugit, plockat och vattnat blommorna. Har också börjat packa litegrann och nu tänkte jag sätta mig ner och skriva nästa veckas matsedel. Imorgon blir det Sundsvall direkt efter jobbet. Hoppas på en sväng via Ikea också. Funderar på att köpa gardiner i samma textil som prydnadskuddarna jag har i soffan.
 

Vad tror ni?

Matsedel v34-35

Nu var det länge sen igen och för trettiofemte gången i rad ska vi nu återigen försöka införa veckomatsedlarna. Igår satte vi oss ner och skrev ihop veckans maträtter och här kommer den + några av de senaste dagarna.
 
Lördag: Kräftskiva
Söndag: Tapas med spanska köttbullar
Måndag: Rostad blomkåls- och rotfruktssallad m kycklingklubbor
Tisdag: Pasta med skinksås
Onsdag: Paella
Torsdag: Krämig rotfruktssoppa med pepparrotskräm
 
Till helgen ska vi åka till Sundsvall så då har vi inte planerat någon mat. Kan berätta att vårt lilla kylskåp är proppfullt just nu. Längtar tills vi får ett helt kylskåp att fylla med mat.

Kräftskiva och finbesök.

I helgen har det varit fullt hus hemma hos oss i Ljusne. I fredags när jag kom hem från jobbet hade Daniels barndomsvän Ludde redan anlänt. Vi packade in oss i bilen och åkte direkt för att handla helgens läckerheter. På lördagen hämtade vi upp Linnéa och så bar det iväg till skogs för lite fiske och bärplockning. Memphis var som vanligt lycklig över att få springa löst och sysselsatte sig med att gräva gropar och leta efter fiskrens. På kvällen var det kräftskiva och spelkväll. På söndagen vinkade vi hejdå till båda gästerna under förmiddagen och på eftermiddagen var det 5-års kalas. Kvällen avslutades med en lugn filmkväll och lite tapas efter en promenad i hällregnet. Fick för mig att ta lite bilder också, de kommer här! :)
 

Rostad blomkåls- och rotfruktssallad

Nu börjar rotfruktssäsongen och man kan köpa massa härliga färgrika grönsaker till en relativt billig peng. I senaste numret av ELLE Mat&Vin hade de ett uppslag om Grön skördefest. Eftersom jag har en sambo som är lite svårflörtad när det gäller vegetariska rätter serverade vi kycklingklubbor till denna härliga blomkåls- och rotfruktssallad.
 
Ingredienser:
1 litet blomkålshuvud
4 morötter
2 palsternackor
1 citron (skal + saft)
1 rödlök
1 granatäpple
2 msk hackad persilja
1 dl valnötter
olivolja, salt, peppar
 
Gör så här:
Skär morötterna och palsternackan i stavar och lägg i en ugnsform. Plocka/skär blomkålen i små buketter och lägg dem i ugnsformen. Häll över olja, salt och peppar. Riv citronen och pressa saften över grönsakerna. Toppa med citronskalet. In i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter.
Skär löken i "båtar" och lägg på grönsakerna efter 10 minuter i ugnen.
Kärna ur granatäpplet och tillsätt kärnorna i salladen. Hacka persiljan och valnötterna grovt och strö dem över grönsakerna.
 
Servera med valfria tillbehör! Smaklig måltid!!
 

Kontraster

När jag kom hem från Stockholm åkte vi iväg efter middagen till fiskesjön för att plocka bär, fiska och rasta Memphis. Det är verkligen kontraster. Från ett ställe med massvis av folk och ett evigt vimmel av ljud till ett annat ställe där det är riktigt tyst och det enda man hör är naturens läten (och memphis som plumsade i vattnet).
 
Memphis ville och följa med i båten men fick nöja sig med att spana efter husse från strandkanten.

Konsert- och shoppinghelg i Stockholm

Är nu hemkommen efter en underbart rolig helg i Stockholm. Har inte träffat Bodil på över 1 år så det var riktigt roligt att ses igen. Och som vanligt när vi ses blir det mycket god mat, choklad, vin och många skratt. Denna gång bjöds det även på massa shopping och kent´s konsert på sjöhistoriska. Här kommer lite bilder, som alla är tagna med min nya mobil. Nöjd!! :) Första bilderna är från lördagen då vi fikade i kungsträdgården, gick förbi stockholms kulturfestival - operascen och åt finmiddag på en italiensk restaurang. Därefter kommer bilder från konserten. När vi kom till området såg vi inte ett moln på himlen och det var riktigt varmt och skönt. Vi tog varsin cider i öltältet och njöt för fullt. Vi gick och satte oss på gräsmattan för att ta plats och då började mörka moln rulla in över området. Som tur var hann jag springa och köpa varsin regnponcho (de bäst spenderade pengarna under hela helgen) och 15 minuter senare vräkte regnet ner i en halvtimme. Det höll på i en halvtimme och sen var det uppehåll resten av kvällen. Marken klarade inte av att absorbera regnet och gräsmattan blev till en enda leråker innan kvällen var slut. Konserten var magisk och avslutades med mannen i den vita hatten och fyrverkerier.
 
Jag försökte vara försiktig men det hjälpte inte........
 
Shoppingen resulterade i 2 par skor, 3 par byxor och 1 tröja. Ingen jacka som jag var ute efter. Såg inga som jag var intresserad av. :(
 

Lite fler bilder och lite jobb.

Har haft en lång dag på jobbet idag. Åkte med tåget som gick 6 imorse, började jobba 7, stämplade ut 17.20 och var hemma närmare halv 7. Som tur är har jag en duktig sambo som hade lagat mat (även om han hunnit äta redan). Och nu är det bara 3 veckor kvar. Gud vad tiden har gått fort. Kommer inte ens ihåg om jag skrivit ut det på bloggen men jag kommer att sluta jobba i Hudiksvall och börja jobba i Bollnäs om 3 veckor. Har fått en tillsvidareanställning!!! =) Känns mäktigt!
 
Hittade lite fler bilder på datorn från finlandsresan blandannat som jag tänkte lägga ut. :)

Födelsedagsfirande.

Idag fyller jag 25 år. Har firat flera gånger om och mycket tårta har det blivit. :) Har ju hunnit vara en sväng till Finland också sen sist. Orkar inte skriva så mycket idag men tänkte lägga upp några bilder från finlandsresan och från kalasen. :)
 
Födelsedagstårta 1
 
Födelsedagsmiddag: Västerbottenostpaj med sallad och romsås samt räkfrossa med limeaioli. :)
 
Morotskaka.
 
Födelsedagstårta 2.
 

RSS 2.0