Lång dag.

Har haft några riktigt långa arbetsdagar nu. Idag t.ex. stämplade jag in på jobbet 07.40 och stämplade ut 18.15. Det är mycket att göra och jag vill hinna skriva mina anteckningar innan jag går hem för dagen, för annars är det bortglömt dagen efter. Och när jag går hem trött efter en lång dag så tänker jag "Ja men jag kan ju sluta tidigare på fredag då istället". Problemet med fredagar är ju att då vill man hinna med allt innan helgen så att man inte har något hängandes över sig, för man har ju säkert glömt det innan måndag! Hoppas iallafall att jag tar mig hem innan fyra på fredag iallafall.

Igår fick jag ett sorgebesked hemifrån också. :(

Produktivitet.

Hade planerat en produktiv helg eftersom jag varit borta hela veckan och kommer att vara borta till veckan också. Har fortfarande adventsstaken i fönstret och flyttlådorna framme, som Daniels föräldrar kom med förra helgen. Hade tänkt plugga, träna, städa och laga massa god mat samt ta långpromenader. Har dock inte gjort mycket av det planerade. Igår morse var jag iväg till gymmet. När jag kom hem åt vi lunch och sen var det så skönt att sjunka ner i soffan, dricka kaffe och titta på sex and the city. Jag pratade med Pappa på Skype och sen bjöd vi grannen på middag. Jag kollade på plugget men kom fram till att jag inte kan göra så mycket åt det. Skulle behöva hitta en grupp med barn eller ungdomar vars rörelser jag kan sitta och observera. Sen ska jag skriva en rapport på min observation och diskutera. När ska jag hinna det?
Idag måste jag plocka bort julsakerna. Skäms över att de är framme ännu. Sen har vi tvättid ikväll. Ska även prata med mamma på Skype (hon kommer hem från Thailand idag) och så måste jag packa en väska som jag ska ha med mig i veckan. Imorgon ska jag ta bussen strax innan 6 på morgonen till Ljusdal. Måste verkligen fundera på vad jag ska packa eftersom jag ska bära på sakerna från resecentrum till sjukhuset och sen från sjukhuset till vandrarhemmet.

På vandrarhem.

Har checkat in på vandrarhem i Ljusdal efter att ha pendlat i 1½ vecka. Vandrarhemmet verkar trevligt. Har inte sett en människa ännu. Rummet känns nästan som ett hotellrum med dubbelsäng och tv. Det som saknas är toalett och dusch på rummet. Har dock lokaliserat dessa förnödenheter till nån dörr bort. Det finns ett fullt utrustat kök här och jag har en egen hylla i kylskåpet. Sitter nu och tittar på Sveriges mästerkock på tv och har med hela boxen med alla säsonger av Sex and the City så att jag ska ha nåt att göra här ensam i Ljusdal. Imorgon ska jag iväg på ett hembesök hela förmiddagen för att försöka få en 90+-åring att äta lite mer mat. Ska bli spännande.

Finbesök

Fick en riktig överraskning idag när jag kom hem från mataffären. Daniel hade skickat iväg mig för att handla vid lunch. Han är dålig på att hålla minen när han ordnar överraskningar, så jag märker genast när något är pågång. :) Iallafall, han skulle iväg och göra en grej på jobbet och jag skulle åka och handla under tiden. När jag kom hem satt hans föräldrar och bror och gömde sig i köket. :) Han hade t.o.m fixat en tårta. Jag hann bara landa så ringde det på dörren och så kom grannarna förbi också. Så vi var nio personer som åt tårta och firade min examen och mitt jobb. Fick en ring i silver, en blomma och en korg med godsaker (äppelmust, ostar och glutenfritt knäcke, allt från orten).
Daniel lagade sen till viltskavsgryta med ris som vi åt till middag innan hans familj åkte norrut. Nu sitter jag, alldeles för trött för att börja plugga, och tittar på sex and the city. Ska nog smaka lite av godsakerna som kvällsfika.
Imorgon blir det en sväng till Valbo, via Ikea. Och så måste jag plugga. Har deadline imorgon klockan 23.59.


Daniels tårta som Lin hjälpte till att dekorera med godis. :)


Även Sundsvallsgästerna hade med sig en tårta med massa choklad. :)


Delikatesskorgen.


Silverringen på ringfingret (+ tillfälliga/gamla förlovningsringen på långfingret).


Köpte även årets första tulpanbukett till mig själv. 49 kronor på ICA. :)

Bloggtorka och överraskningar

Jag har inte haft en tanke på bloggen den senaste veckan. Såg nu när jag loggade in att jag har ett oskrivet inlägg som jag påbörjade med bilder från jul. Men orsaken till att jag inte haft tid att blogga är att jag inte orkat. Och jag orkar inte eftersom jag har JOBBAT! Jobbat som DIETIST! =) När jag var i Göteborg fick jag ett samtal från en hälsocentral i Ljusdal. Deras dietist har varit sjukskriven och nu hade de bestämt sig för att ta in nån. De hade fått mitt nummer från Bollnäs där jag var på intervju i höstas och de hade rekommenderat mig varmt. I måndags var jag på intervju och fick börja på en gång. Och jag stortrivs. Ja det är tufft att komma som nyutbildad och inte få nån introduktion av nån som kan jobbet och jobba ensam utan nån att diskutera med. Men det spelar ingen roll för det är så roligt att jobba och nu vet jag att jag valt rätt yrke! =)
Vikariatets omfattning är osäkert men jag har åtminstone heltid januari ut. Antagligen även förlängning så att jag kan jobba och överrapportera till ordinarie dietisten när hon kommer tillbaka. I veckan har jag pendlat till jobbet. Det har gått överraskande bra (120km enkel väg --> 3 timmar i bil varje dag) men tror jag ska kolla upp nåt vandrarhem nästa vecka om det blir dåligt väder eller om det blir sena dagar nån dag.

Har även fått hem examensbeviset nu. Så nu ska jag söka om legitimationen. Kostar bara 700 kronor.

Plugghäst.

Har inte ens hunnit lägga in bilderna från nyår på datorn. Sitter och pluggar och försöker hinna få klart en uppgift som har deadline imorgon. Trodde att den skulle gå hur snabbt som helst men det var svårare än jag trodde. Daniel har åkt iväg för att fiska och själv ska jag hinna tvätta också. Igår bäddade jag ner mig i soffan under teddypläden och kollade 8 avsnitt från sex and the city första säsongen. Vi har även handlat lite på cdon´s rea. Alla säsonger av sex and the city + fyra första säsongerna från big bang theory. Nu ska jag inte ha tråkigt längre. ;)

Home Sweet home

Nu är vi hemma igen efter en härlig vistelse i Götborg. Tågresan gick smidigt och vi råkade inte ut för några förseningar trots oväder och att många andra tåg var inställda. Idag tog vi sovmorgon och sen tog vi en promenad till centrum. Vi skulle handla mjölk bland annat så Daniel skulle få sitt kaffe. Vi lunchade även på cafét i centrum där dagens rätt var renskavsgryta. Det var helt okej mat för 60 kronor.

Nu ska jag försöka plugga lite och så behöver vi packa upp efter alla våra resor. Ikväll blir det oxfilé till middag. Det var så gott på nyår plus att de hade specialpris på konsum. :)

Bilder kommer senare (både från jul och nyår).

RSS 2.0