Vårt bröllop ur mina ögon, del 5: Porträttfotografering och fotograf

Vi hade bokat fotografering till bröllopsdagen och som skulle hinnas med innan vigseln. Vi funderade länge hur vi skulle göra med fotograf och fotografering. Vi frågade runt bland några som vi kunde tänka oss men tyvärr var de flesta redan upptagna med andra bröllop. Till slut fick vi tag i syrrans kompis Bella som gillar att fotografera. Så vi anställde henne som fotograf under dagen. Hon följde med mig från frisören och enda till kvällens slut.
 
Förutom det hade vi även bokat porträttfotografering vid Airaksinen. Vi hade bokat fotografering både utomhus och i studio (för väderreservation). Totalt tog det 2 timmar (kl. 13-15). Vi började med studiofotona för att sen förflytta oss till parken vid Sandviksvillan. Och vi är jättenöjda med bilderna. Med oss på porträttfotograferingen var Micke, som chaufför och alltiallo, och Bella, som extra-fotograf. =)
 
Under fotograferingen hände en liten olycka kan man säga. Vid en bild ville fotografen att jag skulle luta mig mer mot Daniel. Jag lutade mig mer och mer och mer tills vi hörde ett litet klick när blomman på Daniels corsage ramlade av. Så om ni undrar varför han har blomma på vissa bilder men inte på alla så vet ni det nu. ;)
Efteråt har vi fått höra att Micke gick ifrån en stund och ringde ett paniksamtal...."Fixa en säkerhetsnål, tejp, plåster, vad som helst. Blomman har gått sönder". Som tur var hade floristen gjort flera blommor för mig att välja på att ha i håret, så nödlösningen blev att vi tog en av dem och gjorde om den till en corsage. =)
 
Här kommer lite "Behind-the-scenes-bilder":
 
 
Från alla dessa fina bilder skulle vi välja ut 2 stycken från studio-fotona och 3 stycken från utomhusbilderna till vår beställning. Det var inte det lättaste. Här är resultatet:
 
 
 

Vårt bröllop ur mina ögon, del 4: Förberedelserna

Man kan säga att vi började förbereda dagen D nästan direkt vi kom till Finland. Förutom midsommar hade vi program nästan varje dag fram till bröllopsdagen. Det var möten hit och dit, och många saker skulle dubbelkollas en sista gång. Vi började vika presentaskar och fylla påsar med ris. Vi började dekorera festplatsen och gjorde bordsplaceringen klar. Det vi höll på med längst var nog spellistan på spotify. Vilken tur att vi har så underbar familj och vänner som hjälpte oss in i det sista.
 
Kvällen innan bröllopet var jag på manikyr och pedikyr under förmiddagen. Det var en bekant till oss som faktiskt var med på vår förlovningsresa till Thailand som fixade mina naglar. Det tog lång tid men vi hade det väldigt trevligt. På tårna blev det en röd färg som matchade färgtemat och på händerna valde jag fransk manikyr. När jag var klar med naglarna åkte jag in till stan, hämtade klänningen, checkade in på hotellet och mötte sen upp några av Daniels vänner som hade anlänt. De satt och åt lunch på en uteservering. Jag nappade Zahra och så åkte vi ut till Solf för att spana in brudbuketten för godkännande. När vi var klara med det åkte vi tillbaka in till stan och sen kände jag mig klar. Jag hade lämnat festplatsen till sitt öde (okej Daniel var där och övervakade ;) och satte mig tillsammans med vänner på en uteservering och njöt av ett glas vin. På kvällen var vi ett stort gäng som åt middag tillsammans på Amarillo, en restaurang i anslutning till hotellet vi bodde på.
 
Det blev en tidig kväll för mig eftersom det skulle bli en tidig morgon.
 
På lördagsmorgonen var det väckning kl 7. Jag väckte Daniel och vi bytte morgongåva. Jag fick matchande halsband och örhängen från Edblad, som jag faktiskt bar på bröllopet. Han fick en ingraverad ask med 3 cigarrer.
 
Efter det lämnade jag kvar Daniel på hotellrummet och mötte upp Monica, en av mina brudtärnor, vid frukostbuffén. Vi fick i oss lite frukost innan vi gick vidare till frisören. Där fick både hon och jag våra frisyrer fixade och jag blev även sminkad. Vi fixade detta vid ett ställe som heter Trendy i Rewel Center. Vi behövde inte ens gå utomhus från hotellet. :) Där satt jag i 3 timmar. Under tiden kom det folk och så gick dem igen. Även Daniel hann bli lite uppiffad. =) (Om ni undrar vem alla okända människor är så var det en annan brud som också var där och blev sminkad/friserad med sitt brudfölje).

 
Medan jag avslutade hos frisören hade mina fina brudtärnor fixat med lunch. Det blev asiatiskt. Jag åt sushi! Efter en snabb lunch var det dags att byta om. Hur många brudtärnor behövs för att klä på en brud? ;)
 
 
När jag var påklädd och klar gick vi ut för att bli upplockad av Daniel och Micke (Daniels bror). Det var inte så kul att stå på torget mitt på ljusa dagen en lördag i brudklänning så blev liiite stressad när de inte dök upp på en gång. =) Micke körde mig, Daniel och vår medföljande fotograf till porträttfotograferingen. Och sen rullade det på...............
 

Att bli vuxen...

Igår fyllde jag vuxen. Iallafall om man går efter x-trafiks åldersfördelning. Nu är det slutåkt på ungdomsbiljetterna och istället får jag köpa en vuxenbiljett. Det har jag i.o.f.s gjort länge när jag ex åker tåg med sj. Men jag är ju även vuxen på andra sätt kan jag tycka. Jag har en tillsvidare anställning och så äger vi en boatadsrätt, bil och hund och så är jag ju nygift också. Det om något är väl att bli vuxen. :)
 
Bland det första vi fick ta oss igenom som nygifta var en begravning. Det var lite oväntat men så är livets gång. Så i helgen var vi upp till Piteå och tog farväl av Daniels farmor Siri. Det var en fin begravning och vi hade trevliga middagar med släkten även om det var tråkiga omständigheter. Vi fick även med oss lite arvegods hem till söderhamn, bl.a farmors pärla från -89.
 
 
 
Min födelsedag firades med jobb, mat, blommor och choklad. Blev bjuden på lunch på lilla K av min kollega Helena. Mycket trevligt då de serverade grillbuffé denna dag. När jag kom hem hade Daniel fixat med middag och bjöd på nachogratäng med guacamole och sallad. Han hade även köpt blommor och choklad. =)
 
 
I veckan jobbar jag kortvecka igen då jag åker till Finland natten till fredag. På tal om att bli äldre så är det 10 år sen jag gick ut högstadiet så ska på klassåterträff. Ska bli jätteroligt att träffa alla igen. :)

Vårt bröllop ur mina ögon, del 3: Ringarna

Har egentligen inte tid att skriva ett inlägg ikväll men har så dåligt samvete över att jag inte får publicerat några bilder och inlägg från bröllopet så gör ett kort inlägg om våra ringar. :)
 
När Daniel friade 2010 hade han köpt matchande silverringar som provisoriska fölovningsringar eftersom han ville ha en ring i handen när han gick ner på knä. Senare samma år så gick vi och tittade på nya ringar och föll för ett par släta, breda Schalins-ringar i vitt guld. Nu när jag skulle välja vigselring gick jag och provade många olika. Daniel bestämde sig för att han ville att vi skulle köpa den första vi hittade, men jag ville ändå kolla runt lite mer och prova olika ringar. Tur var väl det, för vi sparade 2500 kr på det. :) Kan dock inte säga att jag kände "denhär ska jag ha". Jag kunde ha tagit allihopa. =) Men när jag stod och valde mellan två ganska lika ringar så fick priset välja då jag sparade 7000 kr på det. Tänk va mycket man kan betala bara för ett märke (okej det var säkert mer karat och större diamanter men jag tyckte att de var väldigt lika). Så det blev en ring i vitt guld (14 karat) med 9 små diamanter. Ringen köpte jag på Timanttiset i Vasa och den är, om jag minns rätt, (för när jag googlar hittar jag inte igen den) av det finska märket Top Gold. Daniel behöll sin förlovningsring men den fräschades upp och fick ytterligare en gravering.
 
 
 

Fixarhjälp

Inte fick jag något blogginlägg publicerat i helgen heller. I lördags började jag morgonen med en mils lång promenad med memphis, elin och buck. Det var riktigt skönt. Och ett fint promenadstråk visade elin mig också. Vi avslutade med hundbad i färssjön. Resten av dagen hade jag migrän eller spänningshuvudvärk eller nåt så då fick jag inte mycket uträttat. Under söndagen hade vi besök av svärföräldrarna. Vi fick bjuda på både lunch och middag och så fick vi hjälp med att dra om lite kablar, fixa låset till toaletten och några tavlor upphängda. Så nu har vi minnen från Daniels farmor Siri hemma hos oss och våra gäster kan låsa om sig när de går på toa. :)
 
Till veckan blir det kortvecka för mig på jobbet. På onsdag ska Daniel med memphis till veterinären och sedan kommer han till bollnäs och plockar upp mig från jobbet. Vi lämnar memphis på pensionat och styr kosan mot Sundsvall och sen Piteå. Där blir det begravning på torsdag. Så får se när jag får några fler inlägg publicerade. Kanske lyckas jag imorgon kväll....
 
 

Vårt bröllop ur mina ögon, del 2: Planeringen.

Att planera bröllop kan ta olika lång tid beroende på hurudant bröllop man har tänkt sig. Vi har funderat på bröllop i princip sen vi förlovade oss för 3 år sen. Vi har funderat på vad vi tar med oss från bröllop vi varit på och så har vi pratat om vad vi vill prioritera och vad som inte är så viktigt för oss.  Jag kan även erkänna att vi lärt oss mycket om vad vi inte vill ha och vad som är viktigt att tänka på för att undvika vissa situationer. :) Men den aktiva bröllopsplaneringen skulle jag uppskatta drog igång ca 1 år innan själva bröllopet.

 

Det första vi gjorde det var att bestämma att vi ville ha bröllopet i Finland. Och då föll valet av festplats ganska naturligt genom att mamma och hennes man driver en konferensanläggning i skärgården en bit utanför Vasa. Många gånger har jag pratat med mamma på skype och hon har frågat om vi bestämt datum. Till slut började det nästan bli panik då fler och fler helger blev uppbokade av andra brudpar. Till sist bestämde vi oss för en helg nära midsommar, eftersom vi ville ha det ljust så länge som möjligt under kvällen. Vi preliminärbokade festplatsen den 6 juli 2013.

 

Efter att vi hade bestämt datum började jag på allvar bläddra i bröllopstidningar och läsa bröllopsbloggar för att samla mer inspiration. Dock gick det i vågor. Ena veckan var jag väldigt produktiv för att sen inte röra en tidning på flera veckor. När vi skickade ut ”Save-the-date-korten” tillsammans med julkorten 2012 hade vi fortfarande inte gjort något mer än bokat festplats och läst massor av tidningar. Ja och gjort en gästlista förstås…

 

I början av 2013 var vi på en bröllopsmässa i Sundsvall för att få inspiration att på allvar sätta igång med planeringen. Tyvärr gav den inte så mycket mer än att jag kom hem med ytterligare tidningar att gå igenom. Det stora genombrottet i planeringen skedde under påskhelgen när vi var hemma i Finland, 3 månader innan Dagen D. Då gjorde vi ett ryck och bokade kyrka, florist, konditor, transport, köpte ringar och min klänning. Jag hann även boka frisör och make-up. Efter det fick vi fart och det började rulla på. Jag tror vi blev motiverade av att allting gick så smidigt. Efter det fick jag planera via telefon och internet. Många saker köpte jag på nätet, som gästbok, paraply, dekorationer, brudparet till tårtan m.m. Under en helg i Stockholm hittade jag mina skor och Daniels kläder var vi och prövade i Sundsvall.

 

Jag måste erkänna att det var ganska tungt att planera allting på distans och samtidigt jobba heltid + pendla. Men under bussresorna hade jag mycket tid att skriva listor på saker som skulle göras. Och sen hade jag stor hjälp av mamma och personalen på Kalles Inn som fanns på hemmaplan.

 

Inbjudningskorten fick vi iväg i början av maj och sista anmälningsdagen var i början av juni. Nu började det kännas på allvar.

 

Bland det som tog mest tid att planera och bestämma var faktiskt menyn och festprogrammet. I övrigt tyckte jag att det flöt på ganska bra. När vi gick på semester till midsommar var det bara 2 veckor kvar till bröllopet och mycket att ordna med, men det var 2 veckor med inget jobb och fullt fokus på festen. När vi anlände till Finland firade vi midsommar först i lugn och ro men sen hade vi fullt program på agendan och saker som att träffa präst, kantor, sy om klänning, provsmaka tårta, bestämma alla dekorationer och blomsterarrangemang, göra bordsplacering och dekorera festlokal m.m skulle hinnas med. Här hade vi fortfarande inte bestämt menyn heller.

 

När det var 2 dagar kvar till bröllopet var jag totalt slut och när de ringde från spa´t och avbokade manikyren pga sjukdom bröt jag ihop av utmattning. Inte för att det var så viktigt att få naglarna fixade utan mer för att det var droppen som fick det att rinna över av saker som skulle fixas. Som tur var så har jag en sån underbar och fantastisk man som såg på mig att jag inte orkade mer, så han tog tag i saken på en gång och fixade en ny tid till mig på ett annat ställe. Efter det behövde jag nästan inte tänka på bröllopsplanering längre då det blev möhippa resten av torsdagen och under fredagen fick jag naglarna fixade och sen åkte jag inte ut till festplatsen något mer innan festen efter vigseln. Det var precis vad jag behövde för att vara pigg, kry, glad och lycklig under hela lördagen. ETT STORT TACK till alla som var så otroligt duktiga och gjorde klart det som jag inte orkade och hann slutföra.


Balkongen.

Kanske ska visa hur resultatet blev också på balkongen. Efter jobbet igår blev det en sväng till jysk då vi tänkte börja titta på trädgårdsmöbler till balkongen. Men det blev lite mer än bara titta och vi kom hem med en soffa, ett café-bord och 2 hopfällbara stolar. Så nu kan vi bjuda på fika eller på ett glas vin på balkongen när ni kommer på besök. 
 
 

RSS 2.0