Besök.

Snart dags för jobb igen. Ser ut att bli en riktigt fin dag idag igen. Inte lika varmt som igår dock. "Bara" 22 grader ännu (jmf 24.5 igår).

Får finbesök idag också!! =) Emma & Thomas kommer hit idag och stannar till lördag morgon. Längtar efter dagens slut. Synd bara att de har lovat regn imorgon.

Men idag är det sommarkänsla och då passar det med en låt som är sommar för mig.


Onsdag.

Idag när jag klev upp klockan 8 var det redan 21.5 grader varmt i skuggan, nu är klockan snart 10 och det är 24,5 grader. Blir en het dag på jobbet. Ikväll ska vi ha jazzkväll också så lär bli mycke folk om det fortsätter att vara såhär fint väder.

Röd.

Idag har jag fått massor gjort. Jag ringde och bokade klipptid i Finland veckan vi är hemma, bokade båtresan tur och retur, bokade tvättid till nästa vecka, ringde vårdcentralen och fick reda på att de inte kan hjälpa mig om det inte är akut eftersom jag inte är skriven i Sundsvall, ringde mamma så hon får boka en tid till mig i finland istället och sen så åkte vi ut till sommarstugan. Vi åkte ut på havet med båten så fick daniel fiska och själv låg jag och solade längst bak. När vi gav upp och var påväg tillbaka märkte vi att vågorna hade ändrat storlek. Det blev ganska jobbig resa och jobbigt att få upp båten igen pga av de stora vågorna, men till slut gick det utan större missöden. Vi fortsatte njuta av solen på altanen och nu är jag röd som en kräfta. Hoppas det värsta lagt sig innan morgondagen när det är jobb som gäller igen.


Bilden är från förra året men speglar dagen väldigt bra... :)

Because I love you.


Midsommar 2011

Iår firade vi midsommar i lugn och ro tillsammans med Monica ute vid Ängomsbodarna i Njurunda. Vi fick låna hennes mammas sommarhus och vi startade firandet redan vid 12 på dagen med sillunch. Här kommer lite bilder från dagen!


Daniel var tekniskt ansvarig och kopplade snabbt in telefonen i musikanläggningen så vi skulle få Spotify. :)


Monica förbereder sillunchen


Det blev en "nyttig" midsommar med massa frukt och grönsaker... ;)


Daniel och Monica har bänkat sig för lunch. Vi hann bara sätta första tuggorna i mun så började det regna. Men vi trotsade regnet genom att sitta under parasollet. Funkade tills vi ätit klart då började det regna för mycket och vi fick bege oss in i stugan.


Sillunch med rosévin. Kokt potatis, gräddfil med gräslök, inlagd sill, midsommarsill och senapssill.

Sen satt vi å pratade å fördrev tiden tills nästa måltid skulle förberedas. Då blev det dags för grillfest!

Vi grillade förkokt lök, marinerade grönsaker, majs, baconlindade champinjoner, baconlindad halloumi och halloumi utan bacon......

... OCH OXFILÈ! =)


Daniel blev utnämnd till grillmästare...


Jag och Monica fixade alla tillbehör i köket. Förutom alla grillade grönsaker hade vi bland annat:

Tzatziki och

Sallad med vattenmelon, ruccola, rödlök, körsbärstomater, rädisor, fetaost, oliver och basilika.


Och så serverades fördrink med hallon.


Smaklig måltid!



Och så hade vi efterrätt också. Två stycken!! :)

Gino med färska jordgubbar, kiwi, färsk ananas och färska hallon & Chokladfondant.



Och Daniel var duktig och höll sig till vatten hela kvällen. Han har fått för sig att han inte ska dricka alkohol i sommar.


Resten av kvällen flöt på med lite fotografering, sällskapsspel och prat om allt möjligt. Vid 12-tiden sa vi godnatt eftersom jag jobbade på midsommardagen.
Vädret var tråkigt. Det regnade när vi käkade och så sken solen lite mellan varven, t.ex när vi stog i köket och fixade till maten. Men det är väl typisk svensk midsommar det.....


Här kommer lite mer bilder från kvällen. Tog mest bilder på alla fina blommor som fanns där. =)
 Vår sovplats.
Och självklart en bild på ny-bilen... ;)

Och till sist, en bild på den dramatiska himlen.



Det var midsommar 2011 det. Bara att börja se framemot nästa år nu då... ;)

Fullt upp!

Idag har vi fullt upp. På schemat står bland annat: skriva under pappren på nya bilen, hämta den nya bilen, skriva handelslista inför midsommar och möta upp monica för att handla alltihopa och så ska jag ut till jobbet på lite småärenden. Och så blir det väl att köra runt lite för att testköra och visa upp nybilen. ;) Och kvällen kommer att avslutas med sommarteater på Norra Berget.

Igår var vi och såg film. No strings attached med Natalie Portman och Ashton Kutcher. Den var riktigt rolig så den rekommenderas om man vill ha lite skratt och romantik. =)

Nej nu ska vi göra oss iordning för att åka iväg. Tjingeling!

Sommarlov på riktigt

Nu har jag äntligen fått sommarlov på riktigt. Lagom till midsommar också! Kunde inte bli bättre avslut på skolåret  - VG på sista tentan på programmet. Roligt att det gick så bra för de flesta i klassen också. :)

Nu är jag ledig i 3 dagar. Idag ska vi bland annat städa ur golfen och så ska vi fundera på vad vi ska handla till midsommarafton. Några grilltips till midsommar?

Annat nytt som har hänt är att vi har köpt bil. Eller imorgon ska vi åka och hämta och betala den. En Volvo v50 1.6d silverfärgad, modellår 2008. Då blir det att leva fattigt i 5 år framöver......

varför?

Har varit ledig i helgen. Har varit riktigt skönt. Jag och Daniel har varit iväg och lämnat lite saker ute i stugan och hälsat på bekanta ute på alnö. På lördagskvällen gick vi iväg till hans en kompis för att snacka och dricka lite vin. Slutade med utgång. Igår var jag så otroligt dålig. Ingenting jag åt fick vara kvar i magen. Så höll det på till 6-tiden på kvällen. Varför blir jag så dålig nuförtiden?
Men roligt hade vi! :)

Nu blir det jobb i 2 dagar. Idag ska vi ha ett stort sällskap igen så ska börja lite tidigare så vi hinner förbereda.


Sunrise Avenue - Hollywood Hills

..."And i´m gonna be by your side..."


Chris Medina - What are words

En av låtarna som sjöngs på skolavslutningen. Väldigt fin.

Dagarna i Ljusne: lite bilder


Tapas med kräftstjärtar, räkor, limeaioli, lufttorkad skinka, salami, inlagda kronärtskockshjärtan och oliver m.m.


Jag och Daniel innan skolavslutningen börjar (07.10 på morgonen var vi på plats i skolan). Gjorde smulpaj och packade in små presenter...


Skolavslutningen är avklarad och det bjöds på mycket sång i kyrkan och avslutades med fika, bildspel och gråtkalas i klassrummet. Det var fint! Idag har vi hunnit tvätta, plocka och firat att eleverna slutat med pizza. ;) Imorgon klockan 05.55 går tåget mot Sundsvall igen och så blir det jobb 2 dagar innan Daniel kommer upp för sommaren.

"I just wanna dance..."



Inatt vaknade jag av att det smällde utanför. Efter en stund kunde jag lokalisera att det var ett jä*la åskväder som drog fram. Kunde somna om och vaknade några timmar senare av att regnet öser ner. Funderar över vad jag ska packa med mig och vad man ska ha på sig på en skolavslutning. Blev inge jobb så åker neråt idag redan! Ses snart älskling! ;)

Jobb

Jobb, jobb, jobb, i många dagar framöver... Eller så känns det just nu iallafall. :) Men det är väl lika bra att bara jobba när Daniel inte är här ännu. På tisdag åker jag ner till Ljusne för att se på när Daniels klass går ut grunskolan. Hoppas det inte regnar då. Årets studenter har iallafall haft tur med vädret. 

25,2 grader i skuggan nu på morgonkvisten. Tror att "ryssvärman" har kommit till Sundsvall nu också. Kommer att bli mycket folk idag har jag på känn.

Igår hade jag några kvinnor på besök som hade ursprung från Närpes. Alltid lika trevligt att prata med folk som känner till Österbotten! =)

Nej nu dags för jobb!


Undrar om denna låt kommer att spelas i köket idag också!? ;)

En öl...

Igår jobbade jag min tredje dag på sommarjobbet. Gick bra. Det var dock ganska lugnt. På kvällen skulle jag följa med ut på en öl efter jobbet. En öl blev två, två blev tre och så lite mera. Slutade med att vi stannade ute tills det stängde klockan 2. Tur man är ledig idag. Även om jag mår bra så är man inte allert för att jobba! :)

Påväg hem igår blev jag uppraggad också. träffade på en kille påvägen som skulle till Scandic så vi tog sällskap eftersom jag skulle åt det hållet. När vi var framme frågade han om jag skulle med upp. Haha. Jag avböjde vänligt och gick vidare!

Idag skiner solen men jag ser inte av någon värmebölja som alla andra skriver om på facebook. Kommer väl till helgen när jag jobbar...

Avundsjuk men glad

Har precis ringt min första praktikplats och min handledare lät supertrevlig och jag känner mig välkommen dit i höst. Känns så himla bra! Jag har varit super nervös inför praktiken men nu släppte det litegrann iallafall. Jag kommer att vara första fyra veckorna vid Hudiksvalls sjukhus och kommer att få se så mycke som möjligt, t.o.m skopiundersökningar om jag vill det! :)

Ska försöka ringa min andra handledare också men tror jag får försöka igen imorgon istället för jag har missat telefontiden.

Är väldigt avundsjuk på alla hemma i Österbotten också. Ryssvärme, shortsväder klockan 7.45 och varningar på radio för värmebölja är några statusrader jag får läsa på facebook. Jag vill också!! Iallafall idag under min lediga dag. Imorgon jobbar jag igen. I.o.f.s är det roligare att jobba i värme än i kyla men är det värmebölja är det också ganska tungt att springa ute på gräsmattan i svarta kläder. Lagom är bäst i landet lagom!

Svenska nationaldagen!

Kom precis hem från stan. Har varit med tusentals andra och firat svenska nationaldagen. Jag gick ner med svärföräldrarna och ställde mig på torget med dem en stund för att kolla på folkdans och lyssna på gosspel. Jag kände mig ändå så pass patriotisk att jag vägrade ta en gratisflagga. ;)
Efter ett tag mötte jag upp Monica och så gick vi en runda genom stan. Vi smakade på mat från 4 olika länder (sushi från Japan, Tapas från Spanien, Kanelbulle, soppa och hälsomuffins med saft från Sverige och ost med marmelad från Italien), gick på loppis och kollade på konstutställning. Efter ett tag gick vi å käkade lunch på sushistället. Vi blev så sugna på sushi efter provsmakningen, dessutom fick vi en rabattkupong så vi fick lite billigare mat. :) Lunchen åt vi längs å-kanten i solen. Det var himla härligt. Varmt och skönt eftersom vinden inte riktigt slapp fram där. Snart blir det tvätt och sen tror jag att det blir en ganska lugn kväll. Vila upp litegrann efter två jobbdagar, som för övrigt har gått riktigt bra (förutom några små missar). Man kommer ganska snabbt tillbaka i gamla vanor! Men jag trivs jättebra så det är bara roligt att vara tillbaka, träffa arbetskompisarna, stammisarna och nya gäster! :)


Lite svensk musik. Det är ju ändå nationaldag. Robyn - call your girlfriend

Första dagen på gamla jobbet.

Idag jobbar jag första dagen på sommarlovet! Ska bli skönt att göra något annat än att sitta instängd och läsa en massa facklitteratur på engelska. Ser jättemycket framemot att träffa alla igen men jag fasar lite för kvällen och värkande fötter. Eftersom man sitter hela dagarna annars är man inte riktigt van med att stå/springa runt i 11 timmar.

Här hittade jag lite musik i mitt arkiv. Denna låt publicerade jag för exakt ett år sen i bloggen.


Wonderful

Håller på å packar ihop mitt liv, iallafall för sommaren. Men ska även packa ihop böcker, pärmar och foldrar som jag behöver ner till Ljusne inför praktiken. Som tur är har jag snälla svärföräldrar som erbjöd sig att hämta och skjutsa ner mig till Sundsvall i eftermiddag. Ska bli bjuden på middag i Vännäs också innan vi åker. =)

Bäst att fortsätta så jag hinner klart innan dom hämtar mig.

Här kommer lite musik från f.d. idoldeltagaren Olle! :)


SOMMARLOV!!!!

Äntligen är jag klar med sista tentan, och även om jag inte gillar å säga det (pga av om det inte skulle stämma) - DET GICK BRA! Det känns bra. Såhär har jag nästan aldrig kännt förut. Och jag har heller inte hört nån i klassen säga att det var konstiga frågor eller att det inte gick bra. Vi är alla överens om att det var ganska relevanta områden som togs upp.

Igår var jag på grillfest med några från klassen. Jag hade det jättetrevligt!! Dom övertalade mig också att vi skulle åka ner på stan men när vi kom dit så var det 1½ timme kö till TC så det tyckte inte jag att det var värt. Vi gick runt lite men blev så trött så när de andra gick till ett annat uteställe cyklade jag hem istället.

Ikväll ska jag ut å käka avskedsmiddag med Madde och Linnéa. M flyttar ner till västkusten igen och jag drar ju till Ljusne till hösten. Men jag hoppas vi kommer att hålla nära kontakt ändå. =)

Just nu håller jag på å tvättar och städar och funderar på vad jag ska ha med mig för sommaren.

Här kommer lite musik. Eftersom jag har varit ute så mycket på senaste är det typ bara sån musik jag hört på senaste tiden (annars har jag suttit isolerad på biblioteket utan musik).


Pitbull - Give me everything


RSS 2.0