Vår första bröllopsdag - Bomullsbröllop

Tänk att det redan har gått ett år sedan vi gifte oss.
 
Den första bröllopsdagen har vi firat tillsammans i lugn och ro. Vi fick finväder i år också och dagen började således med frukost på balkongen. Detta är i och för sig ganska stort eftersom jag sällan får sällskap vid frukostbordet. ;)
 
Under förmiddagen tog jag en promenad med Memphis. Vi gick längs strandpromenaden och njöt av det vackra vädret i ca 1½ timme. Under tiden vi var borta hade jag beordrat maken att dammsuga lägenheten eftersom det var för många dagar sen sist.
 
Vid två-tiden hade vi bytt om och gjort oss lite fina. Vi lämnade Memphis hemma och åkte iväg till Växbo för att äta lunch på Växbo krog. Vi slog på stort att tog en tre-rättersmeny. Maten var underbart god och vi njöt båda även om Daniel började känna sig hängig av en förkylning och kände kanske inte riktigt alla smakerna. Efteråt strosade vi en stund på området och köpte med oss lite lokalproducerad ost till kvällen.
 
 
När vi kom hem la sig Daniel i soffan under en filt. Kvällen kommer fortsättningsvis att vara lugn och kanske bäddar vi ner oss och ser en film. :) Får se vad nästa år bjuder oss på. :)

Vårt bröllop ur mina ögon, del 10: Maten

Vi hade svårt att bestämma oss vad vi ville ha för meny på bröllopet. Eftersom mat är en viktig del i våra liv ville vi att det skulle bli något speciellt samtidigt som vi ville ha något som föll de allra flesta i smaken. Vi tog hjälp av kockarna på Kalles Inn och kom fram till följande meny:
 
Förrätt: Antipasti - en tallrik med salami, lufttorkad skinka, oliver, melon och sallat.
Huvudrätt: Buffé - Oxfilé med rödvinssås, potatisgratäng och grönsallad, lax med apelsinssås, fransk potatissallad och tomat/bönsallad. Bröd.
Dessert: Bröllopstårta - Prinsesstårta med hallonfyllning, kaffe, avec och chokladpraliner.
 
Dryck: Cousino Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon och/eller Cousino Macul Antiguas Reservas Chardonnay (rött och/eller vitt vin), öl, cider, alkoholfria alternativ.
 
Nattmat: Gravad sik, gravad lax och fransk potatissallad.
 
Tyvärr har vi inga riktigt bra bilder på maten vilket är en stor miss i planeringen, speciellt eftersom jag brukar fotografera mat rätt ofta. :) Men nedan har vi lite bilder där maten medverkar som rekvisita. Maten har kockarna på Kalles Inn tillagat och Bröllopstårtan hämtade vi från Andreas Knips hembageri. Förrätten serverades till bords av serveringspersonalen medan huvudrätten fick gästerna hämta själva från buffébordet.
Tårtan dukades fram efter en liten paus med bensträckare. Den var täckt med vit marsipan och dekorerades med röda rosor, vita orkidéer och grön murgröna, precis som brudbuketten.
 
Vi var väldigt nöjda med maten och vi har hört många positiva kommentarer om maten efteråt från våra gäster. En annan miss i planeringen var att det kanske endast var 10 personer som hittade nattmaten under kvällen. De flesta av oss var upptagna med lekar och dans när den dukades fram och sen mitt i allt kom sista bussen och det var dags att bege sig in till stan.
 
Förrätt.
 
Huvudrätt.
 
Det röda vinet.
 
Desserten.
 
 

Linas matkasse.

Nu har vi fått fyra matkassar från Lina och jag måste säga att jag är mer än nöjd. Vi valde inspirationskassen och har fått tre maträtter varannan vecka. Varje rätt ger 4 portioner. Vi har alltså tillagat 12 rätter och av dessa är det en rätt som vi inte riktigt tyckt om. Har inte tagit bild på alla rätter men nedan får ni ett litet smakprov på hur det sätt ut. :) nu under sommaren har de ett uppehåll med leveranser men vi kommer absolut att fortsätta beställa till hösten. 
 
 

RSS 2.0