Semester.

Har ju tagit två dagar semester v.44. Det är när Daniel har höstlov och vi hade pratat om att åka till fjällen och ta en långhelg ute i naturen med memphis. Men då hade vi glömt att vi har MH (personlighetstest) för memphis på lördag så då blev det ingen resa till fjällen. Istället började jag fundera på vad jag skulle hitta på under mina semesterdagar. Jag vill ju inte bara driva omkring hemma (även om det skulle behövas storstädning som säkert tar 4 dagar). Så nu har jag precis lite spontant köpt resa hem till Finland. Ska bli skönt att åka hem utan större planer. De senaste två gångerna har ju varit lite stressiga (först bröllopet och sen klassåterträffen).

Men först jobba en vecka till. Just nu har vi faktiskt en dietiststudent som går med oss. Får väl ta och skärpa till mig lite då. ;)

Ps. Idag har vi riktigt skitväder. Regn och rusk. Har köpt nya dubbdäck till bilen idag också. Bye bye värdelösa friktionsdäck.

Trattkantareller, fim och vin.

Igår fick vi ett ryck och åkte ut till skogs. Hade egentligen tänkt städa men då det var så fint väder så kände vi att vi inte kunde sitta inne hela dagen. Vi hörde av oss till Elin och Buck som också hängde på.
 
Det är så bra att åka ut till skogs och släppa busfröna. De älskar det och ger verkligen 110% hela tiden. Och även vi gjorde riktiga fynd. Daniel fick upp två fiskar som Elin fick med sig hem och jag och Elin hittade massor med svamp. Det var dock lite svårplockat då det var kallt och då vi hade två hundar som gärna ville leka precis där vi skulle plocka. 
 
Elin var smart och stod ut med kylan och rensade sina svampar direkt i skogen. Jag började göra så men till slut fixade jag det inte längre pga iskalla händer så jag plockade och tänkte rensa hemma. Jag ångrar mig varje gång jag gör så.
 
När vi kom hem slängde jag i en tvättmaskin med kläder och sen kom micke, elin, alex och buck hem till oss och så beställde vi pizza. Micke åkte sen vidare medan jag och elin började dricka vin och rensa svamp. Daniel och Alex slängde sig i soffan med hundarna och tittade på tv. Vi kollade nån film (som jag inte kommer ihåg namnet på) medan vi rensade de sista svamparna.
 
Jag tror vi har en trött memphis idag då han fortfarande inte märkt att jag har vaknat. ;)
 
 
 

Vårt bröllop ur mina ögon, del 9: Festplatsen

Att välja festplats är ju också en stor del i planeringen. Man ska välja en plats som passar den stil man tänkt ha på bröllopet. Det ska vara praktiskt och så ska det vara en lokal som rymmer det antal personer som man vill bjuda. Eller så kan man ju välja platsen man vill ha och sen bjuda det antal människor som ryms i lokalen. ;)
 
Jag har alltid drömt om att ha en lyxig känsla på festplatsen. Gärna ett slott eller herrgård hade varit drömmen. Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag försökt hyra ett ställe (slott eller herrgård) som har en vacker festsal och som har hotellrum där alla gäster hade kunnat sova över.
 
Valet nu föll faktiskt ganska självklart på Kalles Inn då mamma och hennes man driver verksamheten där. Och även om det inte är ett slott eller en herrgård så kan jag inte klaga på den häftiga miljön och den lyxiga känslan.
 

Middagen hade vi i västra salen i värdshuset. Det blev lite trångt då vi var 78 personer men jag tror det gick ganska bra. :) Det blev lite varmt också då kvällssolen sken rakt in i rummet och värmde upp salen. Buffén hade dukats upp i norra salen. Dansen hade vi ordnat i paviljongen, där det även fanns en bar där man kunde köpa förfriskningar efter middagen. Och i kåtan hade föräldrarna gjort iordning ett bildspel av bilder på mig och Daniel och våra liv som snurrade runt hela kvällen.
 
Det som var bra med att vi hade så många lokaler att tillgå var att man slapp städa undan bord för att göra rum för dans, lekar o.s.v. Nackdelen blev att folk spred ut sig och fanns lite överallt så alla var inte med på alla lekar.
 
 

Vårt bröllop ur mina ögon, del 8: Vigseln

Att bestämma sig för var vigseln ska ske är kanske inte alltid det lättaste om man inte har något färdigt planerat sen många år tillbaka. Men även då gäller det ju att man kommer överrens båda två om att det känns bra. Vi har diskuterat under åren att om vi gifter oss så är båda med på att det ska vara kyrkligt. Daniel har alltid velat gifta sig på Alnö i gamla kyrkan men eftersom vi bestämde att ha bröllopet i Finland så var ju det uteslutet. Jag är uppvuxen i Vörå och konfirmerad i Vörå kyrka så det var ju ett alternativ men valet föll till slut på Trefaldighetskyrkan i Vasa då vi tycker att det är en vacker kyrka och då det var mest praktiskt för våra gäster som bodde på hotell i Vasa.
 
 
Kyrkan bokade vi när vi var hemma i Finland på påsk, och jag var nästan säker på att vi inte skulle få tid när vi var så sent ute så jag hade flera andra kyrkor på reservlistan. Ja, jag var faktiskt så nervös att vi inte skulle få nån av kyrkorna vi kunde tänka oss så jag gick in med inställningen att vi tar den kyrkan som har en ledig tid den dagen som vi hade bestämt. Men när jag ringde till församlingen så hade de faktiskt 2 lediga tider den dagen. Vi valde kl 16. När jag bokade kyrkan fick vi också namnet på prästen som skulle viga oss. Hon heter Tia-Maria Nord.
 
Jag tyckte att det var väldigt trevlig med en kvinnlig präst. Det var också roligt att hon hade varit i Sverige och gjort sin praktik. Vi träffade henne samma vecka som vigseln och gick igenom lite detaljer. Innan det hade vi också fått skicka ett personligt brev till henne där vi beskrev oss, hur vi träffades och vår syn på äktenskapet så att hon kunde göra vigseln lite mera personlig.
 
När klockan var 15 anlände vi till kyrkan och gömde oss en våning ner medan gästerna anlände. Eller jag gömde mig där nere. Daniel gick omkring som en yr höna och var nervös. Till slut fick mina tärnor tvinga i honom lite choklad så han inte skulle svimma.
 
 
När klockan närmade sig 16 gick Daniel tillsammans med tärnorna och marsalkerna längst fram i kyrkan. Jag gick in i kyrkan tillsammans med pappa till Mendelssohns bröllopsmarsch. Halvvägs in i kyrkan mötte Daniel mig och vi gick tillsammans sista biten fram till altaret.
 
Framme vid altaret stod prästen och log mot oss och mimade "Wow". Direkt efter ingången sjöng vi psalmen "En vänlig grönskas rika dräkt" och därefter började vigselakten. Min barndomsvän Eirik läste ett stycke ur bibeln och min hederstärna Emma sjöng 2 sånger som vi valt ut, "Utan dina andetag" med Kent och "Kärleksvisan" med Sarah Dawn Finer. Jag klarade mig ganska bra från tårar till jag råkade möta Emma blick när hon sjöng, sen var det kört.
 

När det gällde nervositeten så var jag ganska lugn. Jag kände att pulsen ökade när jag skulle gå in i kyrkan men i övrigt så gick det ganska bra. Det var värre för Daniel. Han skakade när jag höll honom i handen framme i kyrkan och svetten rann om honom. Vi har någon bild när det syns väldigt tydligt och även flera gäster bekräftade att det syndes även för dem. ;) Jag tror inte att han hörde många ord av vad prästen sa under vigseln och efterpt har vi skrattat åt när han bad Micke om ringarna och prästen stoppade honom med orden "Du måste svara ja först".
 
Prästen är vi väldigt nöjda med. Hon höll ett fint och personligt tal till oss även om en del info inte riktigt stämde. Vi har inte varit tillsammans i 10 år ("bara" 7) och att sport är ett gemensamt intresse kanske hade stämt bra för 15 år sen men idag är det nog mat, bond-filmer och Memphis som är det största gemensamma intresset. ;) Hon fick församlingen att skratta när hon förtydligade att "män är som barn, de behöver tydliga gränser" och det hela kändes mindre strikt när hon började läsa på fel bön när hon skulle be för ringarna. Och när hon sen lämnade över Bibeln innan vi skulle gå ut ur kyran och hade stängt av microfonen, fick vi oss ett gott skratt när hon sa "Daniel, mycket bra val! Linda, ganska bra val......". ;)
 
Som utgångsmusik hade vi valt "Underbart" med Kalle Moraeus. Den var jättemäktig då den spelades på orgel, och åtminstone jag gick ut med hjärtat fyllt med kärlek och glädje.
 
När vi kom ut på kyrktrappan möttes vi av hurra-rop, ris och såpbubblor. Utanför väntade vår transport, en svart mercedes-limousine som skulle ta oss ut till festplatsen. Med oss i bilen följde toastmaster och marsalk Fredrik, toastmadame och tärna Monica samt vår fotograf Bella. Några hann också få en glimt av prästen som åkte iväg från kyrkan på sin vespa...
 
 

RSS 2.0