Händelserik vecka.

I helgen var vi ju i Sundsvall för att prova Daniels outfit igen och för att fira morsdag. Vädret visade sig från sin bästa sida och vi hängde ute vid sommarstugan.

I måndags var det agility-kurs igen och på dan var memphis på Hunddagis.

I tisdags slutade jag tidigare eftersom jag tyckte det var onödigt att åka till bollnäs och jobba när jag kom till söderhamn vid 2-tiden efter att ha spenderat dagen i Hudiksvall med primärvårdsdietisterna. Istället tog jag en sväng på stan, uträttade några ärenden och besökte h&m för första gången. Sen avslutades stadsrundan med en tur till frisören för lite ompyssling.

Igår var det oroligt på Daniels jobb då idrottshallen brann ner. Hörde på nyheterna att man misstänker någon för mordbrand.

Idag har det varit underbart väder i Söderhamn och kvällen spenderades vid kennelklubben. Memphis skötte sig fint. :)










Plättar.

Idag vart det plättar till middag. Vi hade mycket ägg och mjölk att bli av med. Har lagt ut recept på det tidigare. Tror det finns under kategorin "bakning". Imorgon ska jag återuppta blodgivning. Har inte gett blod sen umeå. Och på torsdag ska jag springa/gå vårruset i Gävle. I helgen är det morsdag och då ska vi ta en trip till Sundsvall.




Sommartecken.

Jag tycker våren sakta börjar övergå till sommar i Söderhamn. Igår såg jag att häggen blommade och idag hittade jag liljekonvalj och förgätmigej. Igår kom vi på att det bara är 49 dagar kvar till bröllopet. Hur ska vi hinna planera allt när vi båda samtidigt har mycket på jobbet? Det är väl tur man har hjälpsamma nära och kära. :)














Öppet hus.



Äntligen har öppet hus på kennelklubben dragit igång och idag var det underbart väder. Det är bra social träning för Memphis och idag fick han även springa av sig lite med kompisen Rocky. :) Nu blir det lite eurovision innan det är läggdags och imorgon är sista jobbdagen innan helg. Vet inte hur jag planerat men har bokat fullt i schemat imorgon. Hur tänkte jag där?

Tomatsalsa m äpple och basilika.

Idag bjuder vi på denna goda salsa till middag. Vi hittade ett recept förra sommaren och det blev en hit. Passar perfekt till grillat kött. Välj gärna syrliga äpplen som bryter fint mot söta tomater.
 
Ingredienser :
2 gröna äpplen
1 kruka basilika
500 g körsbärstomater i olika färger.
1/2 rödlök
1 bit stjälkselleri
1/2 citron
2 msk vit balsamvinäger
2 msk god olja
salt och peppar
 
Gör så här:
Skölj och dela äpplena. Kärna ur och skär i mindre bitar. Grovhacka basilikan. Dela tomaterna. Skala och finhacka löken. Skär sellerin i fina bitar. Pressa över citronsaft och blanda samman vinäger med olja och krydda med salt och peppar. Blanda alla ingredienser i en skål. Njut!

Ytterligare en premiär.

Helgen innebar ytterligare en premiär för säsongen. Jag bakade nämligen min favoritpaj: Citronpaj med jordgubbar&kiwi. Jag älskar kombinationen. Detta är en paj som vi nästan alltid ätit till midsommar och det är klart att den är som bäst när det finns mumsiga inhemska jordgubbar. Men nog var den god igår också. Pajen är som godast dagen efter så funderar ni på att bjuda på denna goda paj i sommar vill jag tipsa om att baka pajen dagen innan och sen dekorera med frukten samma dag. Receptet hittar ni under kategorin "bakning".
 
Igår var jag ute och gick med memphis i skidspåren. 2h blev det i finvädret. Förutom det har vi städat lite (dammsugning + golvtorkning), bakat och busat. 

Långtur.

Har varit på en långpromenad med memphis i skidspåret. I 2h var vi ute och knatade på upp och nerför backar. När vi kom hem var jag helt slut i bena och ville bara sätta mig ner medans memphis inte ens ville gå in. Dålig kondis!
Annars inga speciella planer idag. Väntar på att få lite lunch nu och så tänkte jag tvätta ikväll.
 

Spännande.

Iiiiiihhh....dom är här!!!!! Spännande. :)

Premiär.

Igår gjorde vi premiärturen vid agntjärn -sjön Daniel brukar fiska vid. Dock var det inte för att fiska utan vi åkte för att hjälpa till att flytta en brygga från en sjö till en annan. Jag hjälpte till lite också men mest höll jag koll på Memphis så han inte skulle hamna under den stora tunga bryggan. På kvällen hade vi en mycket trött men nöjd hund. :)
 
det var fullt med grodor vid kanten.

Lång dag.



Sitter på bussen påväg hem. Har varit en lång arbetsdag idag. Åkte med en tidig buss i morse och var på jobbet till 7. Jobbade i Edsbyn hela dagen men avslutade i Bollnäs med en föreläsning för diabetesföreningen. Kul att komma ut och göra något annat också och inte bara sitta på kontoret hela dagarna.

Det är jättehärligt väder här idag. Satt och njöt av solen medans jag väntade på bussen. Äntligen börjar man känna lite varmare vindar.

Det är kortvecka även denna vecka då det är kristihimmelsfärd på torsdag. Funderar på att jobba halvdag på fredag. Daniel är ledig då det är klämdag. Idag är han och Memphis på kurs i agility. Egentligen är det jag som tänkt gå den kursen men då jag jobbade sent idag så hann jag inte. Tur man är två. :)

Finbesök.

Har haft syrran på besök sen i torsdags natt. Hon är på genomresa till Stockholm där hon ska springa tiomila. Tyvärr hann vi inte umgås så mycket då jag jobbade hela fredagen men memphis var glad som slapp vara ensam hemma och dessutom fick en 3, 5h lång promenad under dagen. När jag kom hem gick vi ner på stan för lite afterwork och middag på olearys. Jag åt en getostburgare. Kvällen avslutades med lite tv och film. Nu har jag precis skjutsat henne till tåget. Önskar henne lycka till idag även om de inte hade fullt lag med femmaiter.

Vad gäller sommarens planer kan jag nu meddela att inbjudan ligger på tryckeriet. Förhoppningsvis får vi ut dem nästa vecka. :)

Idag har vi återigen väldigt fint väder så blir nog en sväng till kennelklubben. Hoppas det finns några vänner till fisen där så han riktigt får leka av sig. Men innan dess ska jag tvätta klart. Godmorgon!!




Valborg.

Har firat valborg ganska lugnt iår. I ärlighetens namn hade jag inte ens tänkt på att det skulle vara något speciellt i veckan. Men idag när man är ledig känns det som helg och tror att det är söndag imorgon. Undrar om jag kommer ihåg att åka till jobbet imorgon. :)
 
Har haft Linnéa på besök under valborg och igår bjöd vi på Chevretoast till förrätt och hamburgare med mangosalsa till huvudrätt (recept finns på bloggen sen tidigare). Kvällen avslutades framför tvn. Idag vart det en härlig frukost med färska bär i yoghurten och sen gick vi bort till kennelklubben så memphis skulle få springa av sig. Vi har riktigt fint väder i Söderhamn idag. 
 

RSS 2.0