Skurna pepparkakor



Igår gjorde jag degen som har fått vila över natten. Idag skar vi upp och gräddade dem. Snabbt, gott och enkelt! Ett trevligt alternativ till vanliga pepparkakor om man inte orkar stå och kavla ut degen men ändå vill baka själv istället för att köpa.


Ingredienser:
200 gram Smör
2 dl Strösocker
1 dl Mörk Sirap
2 tsk Malen Nejlika
2 tsk Kanel
2 tsk Malen Ingefära
70 gram Hackad Mandel
5-7 dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat

Gör så här:

Smält smöret. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Rör om och arbeta med degen så länge smöret är varmt. Var försiktig med vetemjölet. Vetemjöl är olika från årgång till årgång och mellan olika fabrikat så ibland behövs det mer och ibland mindre. Jag använde cirka 5 dl.
Riv 2 ark bakplåtspapper eller smörpapper, dela degen i 2 delar och rulla varje del till en tjock rulle (cirka 20 cm) på varsitt papper (rullens långsida mot papprets kortsida). Rulla ihop pappret runt degen. Knipsa/bind/vik fast ändorna och förvara i kylskåp över natten.
Ta fram rullarna från kylskåpet och skiva upp rullen snett i 2-3mm tjocka skivor (så tunna man får dem utan att de faller sönder). Grädda på en plåt i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter på 175 grader.

Smakligt julfika! =)

Kommentarer
Postat av: E

Det där verkar ju riktigt smidigt, om jag ska julbaka nått får det nog bli sådana kakor.

2010-11-28 @ 19:14:53
Postat av: Emma B

Tror jag skall baka en sats av dom idag, så kanske man får lite värme i köket av ugnen samtidigt.. brr :)

2010-11-29 @ 10:30:47
Postat av: Linda

Ja gör de! De luktar så gott när man gräddar dem å. =) Åså e de int ett heldagsprojekt som när man ska stå å kavel ut pepparkaksdeg. Även om de e mysigt också, speciellt om man har sällskap. =)

2010-11-29 @ 10:33:48
URL: http://lindasgottochblandat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0