Midsommaren är slut.

Är återigen länge sen jag har skrivit något här på bloggen. Jag har haft så fullt upp med jobb, kommer hem sent på kvällen och då är det käka, leka med Memphis och sova som har gällt. I helgen har vi haft besök från Göteborg. Har varit väldigt trevligt. Vi har ätit massa god mat, umgåtts och busat med valpen. På midsommarafton var vi en sväng ner till Ljusnan så att grabbarna skulle få fiska lite medans jag och Zahra tog med picknickfilt och tidningar och så plockade vi en bukett med midsommarblomster. Memphis kunde inte riktigt koppla av och skulle springa av och an även om han var fast i koppel. På kvällen grillade vi och åt mat på balkongen och så avslutade vi med en omgång Monopol. Jag gav dock upp vid 2-tiden och gick till sängs. På lördag tog grabbarna en tur till Agntjärn med Memphis medans jag och Zahra tog en tur till Albertina för att ströva omkring och äta lunch. Sen mötte vi upp killarna vid sjön och hade med oss en termos kaffe. Memphis var helt slut efter en dag där men fortsatte ändå vara irriterad på måsarna som retades med honom.
Nytt som hänt med Memphis sen sist är att han älskar vatten, ja allt vatten förutom det i badkaret då. Han har plaskat och badat i både ljusnan och agntjärn. Han fortsätter att vara kaxig och självständig och älskar att testa gränser men däremellan är han jättemysig och kan ligga still och mysa i famnen. Det vi måste öva mer på är inkallning, vilket inte alltid funkar i dagsläget. Här nedan kommer lite bilder. :)
 
Det är tröttsamt att busa.

Godmorgon!


Memphis efter morgonpromenaden.

Här är vi som vanligt haft morgon kl 05.30. Memphis har varit duktig och hållt sig hela natten. Vaknade vid 4.45 av att han stökade och tänkte jag skulle behöva gå ut med honom då, men när jag tittade upp låg han på rygg i sovbaljan och det som stökade var när han skrapade tassarna mot plastkanterna. Kanske var han lika trött som husse då vi alla tog natt vid 10, efter att de två haft friluftsdag hela dagen.
Ikväll blir det grillfest med Daniels kollegor. Ska bli trevligt.

Trött.

Är jättetrött idag. Vet inte riktigt varför jag är tröttare idag än jag brukar, för tycker inte att jag stressat speciellt mycket idag på jobbet. Och båda är vi hungriga och ingen har varken ork eller inspiration att ställa sig och laga middag. Får se hur det slutar....

Memphis har varit till veterinären idag och fått sin 12-veckors-vaccination. Tydligen hade det gått jättebra och han hade inte ens märkt av sprutan eftersom allt fokus var på godiset i Daniels hand. ;)


En solig dag!

Igår var det soligt och fint här i Ljusne och det var riktigt härligt att hänga utomhus även om det inte var mer än kanske 15 grader. Vi var ute och lekte och tränade lite och så har vi börjat märka att Memphis börjar bli mer och mer självständig. När vi har honom lös så kan han gå iväg på egna äventyr och när vi gömmer oss (som det står i någon valpbok att man ska göra) så verkar han inte speciellt brydd över att han har tappat bort oss. Han lekte även med några av grannbarnen igår och han tycker mycket om att hälsa på alla han träffar. :) Vi har inte haft nån "olycka" inne på flera dagar och han börjar klara sig längre och längre om nätterna ockå. Daniel har suttit och youtube-at klickerträning och börjat testa på det, vi får se hur det går.

Idag har jag och Memphis suttit på trappan i morgonsolen, Memphis låg och lyssnade på fåglarna och följde en geting som flög runt blommorna och jag drack kaffe och läste senaste numret ELLE mat&vin. Idag måste jag plugga och Daniel skulle jobba litegrann också. Vi får väl turas om att passa Memphis, eller så får vi köra slut på honom så att han sover tungt och passa på att jobba då. :)

Här kommer lite bilder!


Han tycker fortfarande om att sova lite varstans (här vid balkongdörren upptryckt mot en madrass). Han sover gärna vid lite trånga utrymmen exempelvis under kökstolarna eller mellan skrivbordsstolen och skrivbordsbenet. Kommer ni ihåg denhär bilden? ;)

Han är inte världens lättaste att fånga på bild när han är vaken men jag fortsätter att försöka. :)


Gick precis in i sovrummet och fick denna syn. :)

Daniel har väl sparkat mitt täcke mot sängens fotände och så har Memphis dragit ner den. Ser i alla fall mysigt ut! :) Nu ska jag gå och väcka pojkarna och så ska vi bege oss ut och busa lite.

Äntligen!...


...Har vår lilla (eller stora!) Memphis flyttat hem till oss....Idag/ikväll har vi haft Micke på besök och de har busat hela dagen så nu ligger han i köket och sover som en stock.

RSS 2.0