Blåbärsmuffins

http://www.recepten.se/recept/blaabaersmuffins.html
Ciao!/Linda

Saffransbullar

 
Bland de godaste saffransbullarna jag har ätit. Receptet är Roy Fares och finns att hitta på www.recept.nu (saffransbullar med fördeg)
Ciao!/Linda

Stekt lax med sesamfrön, quinoasallad och sweetchilicremefraiche.

 
Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med valfria hackade grönsaker.
Blanda creme fraiche med sweetchilisås.
Stek laxfilén i stekpannan. Doppa i sesamfrön.
Klart att servera! :) 
Ciao!/Linda

Grönkålssallad med getost

 
 
Idag till lunch slängde jag ihop en sallad av det som fanns hemma i kylskåpet. Detta är väl kanske inte ingredienser som finns hemma i var mans kylskåp och inte alltid hos oss heller, men det är ju tjusningen med här är ditt kylskåp-utmaningen.
 
Ingredienser:
Grönkål
Ruccola
Tomat
Avokado 
Valnötter
Getost
Tahini
Olja
Citronsaft
Vit balsamvinäger
Salt och peppar
 
Gör så här:
Skär eller riv grönkålen i munsstora bitar (ta inte med stammen) och lägg dem i en skål. Blanda med tahini, citronsaft, balsamvinäger, salt och peppar. Knåda ordentligt med händerna så grönkålen blir mjuk.
Skär avokado, tomat och getost i mindre bitar. Lägg grönkål, ruccola, tomat och avokado på en tallrik. Toppa med getost och valnötter. Servera gärna med ett gott bröd.
Ciao!/Linda

Påsk i Storhogna

 
Ciao!/Linda

Porträttfotografering.

 
 
Godmorgon! 
 
Nu var det länge sen jag skrev ett inlägg igen. Det har varit fullt upp så bloggen har verkligen hamnat åt sidan. För att hålla nära och kära uppdaterade brukar jag lägga ut en del bilder på instagram istället. :)
 
För en dryg vecka sedan åkte jag till Hudiksvall för att hjälpa en kompis som är fotograf och ville testa ett nytt objektiv. Som tack fick jag några riktigt snygga porträttbilder, eller vad säger ni?  ;)
 
Är ni sugna på att se fler av fotografens bilder kan ni spana in hennes hemsida på www.sabinawixner.se
 
Ciao!/Linda

Frukostfavorit.

Jag har aldrig varit någon frukostmänniska. Dels brukar jag inte vara så hungrig på morgon och dels brukar jag inte tycka om maten som serveras på morgonen. Jag äter inte gröt och jag har aldrig varit speciellt förtjust i fil, yoghurt eller flingor. Men nu börjar detta vända. Nuförtiden är jag ofta vrålhungrig när jag vaknar och jag har hittat en ny favorit på morgonen. Jag blandar naturell kvarg med lite naturell lättyoghurt. Detta serveras med lite olika alternativ. Imorse hade jag t.ex färska hallon, pumpakärnor och hela linfrön. Till det åt jag finskt knäckebröd med mosad avokado.
 
 
Ciao!/Linda

Träning.

Ja det är inte alltid så lätt att få till regelbundna vanor när det kommer till träningen. Det finns alltid ursäkter och andra aktiviteter som kommer i vägen, eller så är man helt enkelt för trött efter en lång dag på jobbet.

Men när man väl tar sig iväg och har det gjort så är det en av de bästa känslorna som infinner sig i kroppen. Och dessutom får man energi av att träna!

Var idag iväg på ett gruppass i fitness dancing. Det var svårt men svettigt och roligt. Svårt att hänga med i stegen eftersom jag inte gått sen i våras. Detta är en träningsform som, så många andra, kräver att man ger det några gånger innan man hänger med i koreografin.

Jag hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång. Men som jag skrev i början, det är inte så lätt att få till det regelbundna. Nästa tisdag måste jag hoppa över passet igen då jag är i Stockholm på utbildning.
Ciao!/Linda

Frukostfavorit.



100 g kvarg 0,3 % (ca 3 msk)
0,5 dl naturell lättyoghurt
1 msk chiafrön
1 dl fryst mango

Ger ca 200 kcal. Brukar äta en macka med pålägg till också. :)
Ciao!/Linda

International street market.

Vi befinner oss i Sundsvall i helgen och har idag varit på stan och provsmakat lite delikatesser. Det har varit matmarknad hela veckan här och försäljare från världens alla hörn har försökt sälja sina produkter (delikatesser). Det är spännande att prova nya saker och det fick jag verkligen göra idag då jag beställde en hamburgare gjord på känguru. Den smakade inte så mycket och var tyvärr lite torr. Det ska tydligen bara vara 2% fett i den vilket kan förklara saken. Vid ståndet gjorde de reklam för den med 7 olika anledningar till varför man ska välja känguru.



Förutom känguru kunde man även provsmaka krokodil. Eller en aussieburgare. Undrar vad Memphis tycker om det? ;)

Det fanns verkligen massor med gosaker på marknaden och precis som i London var det synd att det inte är små portioner så man orkar smaka flera olika rätter.

Gick inte tomhänt därifrån heller, utan köpte med oss lite delikatesser hem som vi bl.a ska äta till förrätt ikväll. Vad sägs om marinerade oliver, marinerad vitlök, parmesanost och salamis i olika varianter?
Ciao!/Linda

Giraffen

Jag vet inte om jag skrivit det förut men jag sitter med i styrelsen för vår bostadsrättsförening, Brf. Giraffen. När jag fick frågan var jag snabb på att svara ja för jag såg det som en spännande utmaning och en bra merit att ha med sig i bagaget. Men när jag senare samma kväll började tänka på saken blev jag mer och mer nervös för vad jag hade gett mig in i.
 
Nu har det gått några månader och jag har hunnit sitta med på några styrelsemöten, ordnat en surströmmingsfest och uppdaterat medlemsbroschyren "Giraffenbladet". Det sistnämnda är något jag hållit på med sista veckan. Varje gång vi kommer in på ekonomidelen på våra möten är det som ett helt annat språk och jag fattar ingenting. Men jag sitter tyst och lyssnar och försöker lära mig. Förhoppningsvis kan jag vara mer delaktig så småningom. :)
Ciao!/Linda

Tomatsallad

Vi gjorde en färggrann, fräsch och enkel sallad för inte så länge sen. Den innehåller körsbärstomater i olika färger, oliver, rödlök och färsk mynta! Skitenkelt, och jättegott! ;) Vi serverade den till pasta och köttfärssås.
Ciao!/Linda

Chiapudding.

 
En av de senaste hälsotrenderna som kommit till Sverige är chiafrön. Chiafröet är ett frö rikt på bl.a fibrer och omega-3, lite likt linfrön faktiskt. De suger också upp väldigt mycket vätska vilket man utnyttjar när man gör chiapudding. Chiapudding sägs vara en av de mest instagrammade rätterna iår. Självklart blev jag tvungen att prova. :)
 
Grundreceptet är väldigt enkelt. Man blandar 2-3 msk chiafrön med 2 dl vätska (ex. Mjölk). Ställ in i kylen. Rör om efter 10 minuter och låt den sen stå ett tag, gärna över natten. Detta är alltså grundreceptet. Sen kan man variera denna pudding på olika sätt genom att smaksätta med olika saker (ex. Kakao eller vaniljpulver) och/eller servera med olika tillbehör (ex. Frukt och bär).
 
Själva puddingen upplevde jag inte smakade så mycket men den var otroligt mättande. Konsistensen kan man variera genom att prova sig fram med olika delar frö och vätska. Jag har även prövat blanda fröna med yoghurt, vilket gjorde puddingen tjock men den smakade mer.
 
 
Här är två olika varianter som jag gjort. Smaken är inget speciellt och konsistensen får man mixtra med ett tag innan man hittar rätt men jag kommer absolut att fortsätta servera detta till frukost. Speciellt vardagarna upplevde jag det smidigt när man kan göra det klart kvällen innan och så är det klart när man kliver upp tidigt (läs 5-tiden). 
 
Har ni testat chiafrön? Hur har ni varierat då?
Ciao!/Linda

Helgen.

Nu var det otroligt länge sen jag skrev om vad vi sysslar med om dagarna. :) Vi lever fortfarande! I fredags var jag så trött efter jobbet så vi beställde pizza med hemleverans till middag. När vi hade plockat undan efter oss och jag la mig ner i soffan med en kopp kaffe måste jag ha somnat nästan på en gång. Jag vaknade till strax efter klockan 20, tittade på Idol och sen flyttade jag mig till sängen. 
 
På lördag fick jag faktiskt sova till kl 8.30. Okej jag vaknade till vid 6-tiden men kunde för en gångs skull somna om. Jag åt frukost och sen gick jag och Memphis ut på en nästan 2h lång promenad. Själva promenerandet var inte 2h utan vi stannade till och busade, drack vatten och borstade igenom pälsen också. Tänkte gå och träna en sväng till kennelklubben också men där var grindarna borta av någon anledning så vi fick gå vidare till Memphis stora besvikelse. 
 
 
 
När vi kom tillbaka väckte vi husse, duschade och åt lunch innan vi allihopa drog till skärså på höstmarknad. Det var inte så många olika stånd att titta på men vädret var kanon och det är så mysigt där ute. Jag köpte med mig lite varmrökt pepparlax från skärså rökeri, rapsolja från flor och brända mandlar från alnö, sundsvall. På hemvägen stannade vi till hemma hos min kollega Helena som bjöd på en kopp kaffe på deras fina veranda. Så varmt och skönt i solen! Memphis som varit där förut sprang genast runt och letade efter katterna som han vet ska finnas där. ;)
 
Till middag blev det pepparlax på knäckebröd med creme fraiche och stenbitsrom. Mums!
 
Idag blir det fullt upp hela dagen för min del. Jag ska jobba med att uppdatera medlemsbladet till bostadsrättsföreningen, tvätta, gå på vaccinationsplanering och till kvällen blir det bio med Helena.
 
Ha en fin dag!
Ciao!/Linda

Vitchokladkladdkaka

Receptet hittade jag på Allt om mat-hemsidan. Kladdkakan serverades med förska hallon och vaniljkesella.
Ciao!/Linda

RSS 2.0