På resande fot

Nu är vi äntligen hemma i Ljusne. Det var riktigt skönt att sjunka ner i soffan efter att ha packat upp det viktigaste. Nu gäller det bara att hinna packa om allting inför imorgon när vi drar vidare söderut. Då är destinationen Göteborg. Vi ska fira nyår med Daniels vänner. Det ska bli riktigt skoj. Jag har inte varit i Göteborg sen 2004 och jag har aldrig varit i Göteborg på vintern (vad jag kommer ihåg).

Idag har vi varit en sväng via Vännäs för att hälsa på Daniels mormor och morfar. Vi fick oss en kopp kaffe innan vi drog vidare. Daniel körde hela vägen och det gick ganska bra. Inte så mycket traffik och inga händelser heller. I Sundsvall stannade vi för att käka middag. Och därifrån kom vi oss ganska sent, först mot 7-tiden var klockan innan vi rullade iväg. Då hade det hänt något längs E-4an så vi blev omdirigerade i Njurunda. Men det gick ganska smidigt och hem kom vi strax efter 21.

Nu ska vi sova och testa våra nya dunkuddar. Så himla skönt att sova i egen säng, om än bara för en natt.
Och ännu en gång ber jag om ursäkt för att det inte kommer upp varken bilder eller recept men jag har inte lagat mat sedan jag tentapluggade i Umeå och då blev det bara något enkelt som gick snabbt att röra ihop så jag har faktiskt inget nytt att bjuda på. Men jag kan tipsa om att det var riktigt gott att äta något enkelt efter all julmat. I söndags blev vi bjudna på tacoskväll och det var mycket gott och en skön brytning till julmaten.


[bild från vår taco-kväll i höstas]

God Jul och god fortsättning!

Jag har verkligen varken tid eller lust att sitta och blogga nu under julhelgen. Men jag tänkte komma med en liten uppdatering och meddela att jag lever och att vi hade en helt underbar julafton. Vi delade upp oss så att vi var hos pappa på dagen och firade jul med jullunch, julklappsöppning och Kalle Anka för att senare åka till mamma och fira julaftonskvällen med julmiddag, julklappsöppning och film. Vi har fått massor med fina julklappar och jag har tagit bilder på julgranarna. Dock har jag inte lagt över bilderna på datorn så ni får hålla till godo med bilder på mina fina tomtar som står alldeles ensamma hemma i Ljusne.


Kidnappning, 50-års fest och lite återhämtning

Jag vill börja med att tacka er för att ni fortsätter att gå in på min blogg och läsa trots att jag inte har uppdaterat på 4 dagar och 14 timmar. Fy skäms på mig och en eloge till er!

Jag har iallafall överlevt de hektiska dagarna jag hade framför mig. Tentan gick okej men det var länge sedan jag har skrivit en så jobbig tenta. I och för sig var jag inte lika förberedd som jag brukar vara men ändå, jag har aldrig suttit så länge på en tenta någonsin tror jag. Eller ursäkta, nu ljuger jag. Jag satt ungefär lika länge som jag satt på några av studentskrivningarna i gymnasiet. Det var 36 frågor varav många var a-c frågor. Totalt var det 77 poäng. För att få VG ska jag ha skrivit rätt på 80% och för godkänt ska jag ha rätt på 60 %. Hoppas det går vägen. :)

Direkt efter tentan gick jag hem, käkade lunch och började packa och diska undan allting. Jag gick också runt i lägenheten och stängde av all elektronik ocg drog ut sladdar. Båtresan gick bra. Fick åka med Eric så hade sällskap också under båtresan. Det blåste, gungade och var en hel del is. Så för säkerhetsskull tog jag åksjukepiller och jag hade inga besvär alls, förutom att det var långa timmar innan man var hemma. Jag fick sova ungefär 6 timmar innan det var upp för att göra sig iordning, packa ihop allt och åka till kvarstugan för att påbörja förberedelserna inför 50-års kalaset.

Jag hade kallat in förstärkning i form av mina vänner (Emma, Eirik, Jennifer, Mats, Marina och Adnan). STOR TACK till er. Vi skulle aldrig ha klarat oss utan er hjälp. Jag skuller vara någon form av kökschef men var yrare än en höna så som tur var hade jag annan hjälp som hade huvudet på skaft. Vi lyckades iallafall få ihopkokat en pastasallad, en potatissallad, tzatziki, vinägrett, vi rensade och lade upp cirka 15 grillade kycklingar och 4½ kg rökt lax. Det var mycket att göra så att det skulle räcka till 80 personer.

När första gänget gäster kom hade jag inte ens hunnit åka hem och byta om till finkläder. Som tur var hade de andra hunnit göra det och dessutom hade vi bytt ut förstärkningen. Till servering och diskning hade vi kallat in Sabinas vänner (Emmi och Viljam) som var kvar enda till sena kvällen. Ett STORT TACK till dom också. Sabina och jag hade aldrig klarat oss ensamma när 80 pers kommer och ska ha mat och kaffe på en och samma gång. =)

Men vi lyckades bra, det hände inga stora missöden, det mesta räckte till, iallafall till en omgång/person och folk verkade ha det riktigt trevligt. Vi fick massor av positiv respons på både service och mat och det är ju alltid roligt att höra. Det är det som får en att orka jobba vidare. Pappa fick massor av häftiga presenter, mycket i golf-väg, t.ex två styck fickpluntor till whiskeyn ifall han skulle få en Eagle (rätta mig om jag har fel). Han fick även en bokad och betald resa för två till dansbandsvecka i Malung, en bärbar dator, några böcker, lite alkoholhaltiga drycker och massor av fina blommor m.m.
På festen fanns även liveband som spelade enda till klockan två på natten och det var uppskattat för det såg ut som att det var folk på dansgolvet hela tiden.

Först vid 3-tiden på natten var vi hemma och då var det svårt att sova när benen bultade efter ett 18 timmars arbetspass. Dagen efter var vi alla ganska möra men vi åkte tillbaka för att städa det som vi inte orkade fixa på natten.

Och maten då. Ja laxen tog slut, rödvinet tog slut men resten lämnade det ganska mycket över. Vi har fördelat maten lite till höger och vänster för att slippa slänga så mycket som möjligt. Bland annat har eleverna på internatet fått både sallad och tårta, alla elever på gymnasiet fick tårta efter maten i måndags och några av mina vänner har fått lite bullar m.m. Vi har också ätit sallad nu i flera dagar men idag är nog sista dagen. Nu ryker resten ner i soptunnan. =)

Idag har jag riktigt på riktigt börjat återhämta mig. Jag har haft en lugn dag där jag har skött om blommorna här hemma och så håller jag på och tvättar lite kläder. Ikväll ska jag på middag med några vänner och imorgon tänkte jag gå och se gymnasiets julfest och vara lite nostalgisk. Och som vanligt undrar man vad lärarna har hittat på för skoj iår. ;)

Igår var jag hos Marina hela dagen och lekte med charmtrollet Adnan så att hon fick lite saker gjort. Och på kvällen blev vi kidnappade hela familjen. Det var Pappas orienterar-elever som kom och hämtade honom och så fördes vi till internatet där alla hade samlats och sjöng för honom när vi kom in. De hade också bakat julstjärnor och bjöd på glögg. Presenten var 50 stycken pepparkakor som hade siffrorna 1-50 garnerade med kristyr, 1 för varje år som gått sen han föddes. Det tyckte jag var lite fyndigt.

Bilder kommer kanske någon annan dag. Själv har jag inte tagit så många eftersom jag var lite i bakgrunden hela festen men ska försöka leta efter fotografer som har tagit lite trevliga bilder. =)

Så nu vet ni iallafall att jag lever. Imorgon kommer Daniel hit också. Om han slipper. jag läste på tidningen idag att de har börjat stänga av vägar i Sverige pågrund av snökaos. =/

Domedagen (så hemskt det låter...)

Nu är jag alldeles slut i skallen! Har pluggat hela veckan lång + bakat drygt 100 bullar på sidan om studierna. Kan ju säga att mitt liv inte har varit så glamoröst, därav inga inlägg. Dock har jag hunnit med att träffa flera bekanta som har räddat min vardag!! Tack för det! =)

Imorgon är det då alltså dags för tentan. Det sista innan jullovet! Efter tentan blir det att skynda hem å diska å packa och göra sig iordning för hemfärd. Hemma är jag väl någongång efter klockan 12 och sen blir det upp tidigt för att göra sig iordning och börja på med 50-års kalaset! Klockan 13 börjar festligheterna och håller på hela natten lång. Snacka om att jag ska sova på söndag!

Köldknäpp

Tentaplugget går sakta framåt. Känns motigt att knalla fram å tillbaka till skolan, speciellt nu när vi har haft en köldknäpp. -22 grader hade vi igår. Tur att det är lite mildare idag. Endast -15 grader.
Ska luncha med kusin Anna idag. Blir ett trevligt avbrott i dagen.

Tentapluggsvecka!

Nu har jag anlänt till Umeå för att genomgå en tentapluggsvecka. Igår satt jag t.ex. 10 timmar på skolan. Jag var ganska trött när jag kom hem. Idag ska ja vara hemma på förmiddagen och baka bullar samt plugga under jäsninsperioderna. Ska försöka baka en 150 stycken bullar.

I helgen var vi i Sundsvall och julhandlade. Dessutom var vi bjudna på middag på lördagskvällen till en gammal studiekompis till mig. Hon och hennes kille ha flyttat till Sundsvall eftersom han hade fått jobb där. Mycket god mat och trevligt sällskap. På söndagen innan ja satte mig på bussen blev vi bjudna på brunsh på casinot av Daniels föräldrar. Det var trevligt men ja tror vi alla var lite besvikna på utbudet.

Bussresan upp gick bra men jag var hemma ganska sent på söndagkväll. Tog en tidigare buss för att det inte skulle bli så sent men blev tvungen att vänta rätt länge på en buss hem från sjukhuset. Hade så mycket packning också så orkade inte gå.

Lägenheten står kvar och systeryster har t.o.m julpyntat lite.

Håller dock på att bli lite tokig på datorn. Vissa bokstäver funkar inte så har suttit med word och internet och skrivit ihop ett alfabet. Så nu sitter jag och kopierar och klistrar in de bokstäver som fattas. Tror inte jag kommer att skriva så många fler blogginlägg. Iallafall inte på denna dator!

Nej nu är det nog dags att sätta igång med bullbaket så att jag tar mig till skolan någongång.

...

Normal text Stor text Extra stor text

Tog hårt grepp
i elevens arm –
lärare sparkad


Jag vet inte riktigt vad jag ska säga annat än; läs artikeln och skapa er en egen uppfattning. Okej, det är skrivet i Aftonbladet så man får väl ta det med en nypa salt men allvarligt, man vågar ju snart inte göra någonting längre....

Överraskning

Jag sitter och lyssnar på inspelade föresläningar på datorn och slänger ett öga ut genom fönstret! Då ser jag två rådjur som går rakt ut på vägen, helt lugna. Jag börjar leta efter kameran för att fånga en bra bild, hur ofta har man rådjur så nära? Men tyvärr är jag för långsam så de hinner börja skutta iväg innan jag har fått upp och startat kameran. Jag hinner dock fånga dem på bild, men tänk om jag hade varit lite snabbare, vilken vacker bild jag hade fått. =)




Nu ska jag lyssna vidare på föreläsningarna, sen blir det av å packa för hela jullovet och plocka litegrann så inte Daniel behöver göra så mycket själv nästa vecka. Hoppas bara att jag inte glömmer någonting viktigt....

Btw. Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag verkligen är dietiststudent nu. Min dröm blev sann! Får snart byta namn på bloggen då. ;) Igår firade vi med att Daniel bjöd ut mig på en romantisk middag, på en pizzeria. ;) Dessutom skrev vi julkort och tack-korten! Så nu är det bara att posta de som ska postas och packa med de korten som ska delas ut.

Lättnaden!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltså jag kan inte riktigt fatta att det är sant. Jag är antagen till dietisprogrammet! Jag har varit tvungen att nypa mig själv i armen och jag har loggat in på studeras hemsida flera gånger för att kolla att det faktiskt står antagen och inte struken och att de inte har ändrat sig och bara skämtat med mig eller nåt.

Har kopierat texten och tänker klistra in den här. Snälla ni som läser, säg att det står antagen så att jag inte har målat upp något framför mina ögon och bara läser det som jag vill att det ska stå. =)




Senare del av dietistprogrammet termin 5
30hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Umeå universitet,
Umeå
Grundnivå


SD-232


Antagen


4



Hur ska jag kunna koncentrera mig på att plugga idag???

Julblommor



Jag hade lite förhandlingar med mig själv om jag skulle handla några julblommor eller inte eftersom vi kommer att vara borta hela jul och nyår. Men jag kom fram till att om man börjar pynta med julen vid första advent så hinner man njuta i nästan en månad innan man åker härifrån. Och titta så fina blommorna har blivit. Amaryllisen har slagit ut i blom och hyacinterna är på god väg också. Och snabbt har det gått. På några dagar har det gått från knopp till blomma! Jag hade brist på krukor när jag kom hem med hyacinterna så det fick bli en nödlösning (alla krukor är kvar uppe i Umeå). ;) Jag lindade in hyacinterna i tidningspapper och stoppade ner dem i en genomskinlig vas. Funkade det också även om det inte är det snyggaste pappret. :)

Spinning-premiär

Har överlevt ett spinning-pass. Okej, jag var tvungen att pausa mittialltihopa. Skulle jag inte ha gjort det hade jag knappast överlevt. Det var helt okej pass men jag fick verkligen bevis för min dåliga kondis och, mitt låga blodtryck, låga intag av vatten och höga konsumtion av kaffe under dagen hjälpte inte till när man skulle stå upp och sitta ner i rasande tempo. Blev yr, illamående och fick gå ut och ta lite luft mitt i passet. Jag är totalt slut vilket är skönt. Kommer att sova gott inatt! Kommer säkert att testa det fler gånger men det är ingen ny favorit, Tyvärr!

Har vikarierat idag också. Gick helt okej! Hade bland annat genomgång av kuber, rätblock och hur man räknar ut dess volym! Hoppas min kunskap gick fram även om jag är värdelös på att rita på tavlan. ;)

Nu blir de sängen och imorgon blir det plugg 110%. Har inte kollat på arbetet alls idag. Däremot har jag räknat lite på glukoskoncentrationer i olika sportdrycker m.m inför tentan nästa fredag.

Varför alltid sista minuten?

Igår när vi hade lagt oss började vi höra en massa oljud där ute. Vi klev upp för att kolla vad det var. Vi vet fortfarande inte vem det var eller vad det handlade om men nån form av gnabb eller bråk var det iallafall i grannhuset. Obehagligt att det hörs så pass bra. De måste ha haft ett fönster öppet eller så ropade de väldigt högt. Creepy..

Idag har jag pluggat. Har suttit och skrivit och flyttat om stycken i mitt arbete. Har bestämt att jag måste skicka in det imorgon för att jag ska kunna få ro att tentaplugga också. Har ju tenta nästa fredag och jag har inte börjat läsa ännu. Usch. Varför lämnar man alltid allting till sista minuten?? Att man aldrig någonsin lär sig! Blir en tuff vecka i Umeå nästa vecka.

Imorgon ska jag vikariera också. Matte blir det denna gång. Så då blir det inte så mycket plugg. Kanske hinner sitta en stund på eftermiddagen. På kvällen har jag bokat in ett spinningpass på gymmet också. Det blir mitt livs första! Ska bli spännande. Är väldigt nervös. Jag är inte ett jätte-fan av att cykla och av vad jag har sett och hört sägs det vara väldigt tung träning. Men det blir väl vad man gör det till. Ska bli en utmaning iallafall! :) Vem vet, det kanske blir mitt nya favoritpass!? =) jag har lovat mig själv att testa på alla pass som erbjuds för att sen välja vilka jag ska börja gå regelbundet på.

Nej, nu ska jag lägga mig och fortsätta på min bok. Måste vara ett rekord. Klockan är nu 20.36! ;)

Gonatt...

Boktips: Isprinsessan


[bild från google]


När jag åkte till Umeå senast så läste jag ut sista boken i Stieg Larsson triologin på bussen. Den tog en evighet att läsa ut trots att jag tyckte att den var jätteintressant och spännande. Men ibland har man bara inte lust att streckläsa en bok även om det är en bok som man skulle kunna streckläsa.
När jag var där så blev jag sugen på att påbörja en ny bok som jag skulle läsa om kvällarna innan jag somnade. Jag inventerade min bokhylla och hittade Camilla Läckbergs bok - Isprinsessan. Jag kommer ihåg att jag köpte den på loppis för kanske 15 kronor eftersom hon var så populär just då men sen sattes den i bokhyllan och glömdes bort. Nu har jag kommit ungefär halvägs och den är ganska spännande. Jag har kommit in i den så pass mycket nu att jag funderar på att lägga mig och läsa i sängen trots att klockan bara är halv 9!!! :)
Jaja, Vi får se hur den slutar och då ska jag ge den en recension. ;)

Kärlekspasta <3

Detta är en rätt som min syster bjöd mig på när jag var uppe i Umeå på en pluggträff. Jag blev genast kär och igår bjöd jag min älskling på denna goda pastarätt som kallas "Kärlekspasta". Smakerna av den färska pastan, kycklingen och de franska örterna passar väldigt bra ihop. Och det bästa av allt - Det går snabbt och det är enkelt!

 

Ingredienser:

400 g Fettuccine (Färsk pasta)

3 st Kycklingfiléer

4 dl Cremè Fraiché smaksatt med franska örter

Soltorkade tomater

Körsbärstomater

Ruccolasallad

Riven Parmesanost

Svartpeppar

 

Gör så här:

Koka upp vatten i en stor kastrull.

Strimla kycklingfiléerna och några soltorkade tomater. Bryn kycklingfiléerna i smör eller olja och krydda med svartpeppar. Tillsätt de strimlade soltorkade tomaterna och den smaksatta cremè fraichén. Låt koka en stund.

Koka den färska pastan enligt anvisningar på paketet.

Servera pasta med kycklingsåsen, körsbärstomater, ruccolasallad och riven parmesanost.

 

 

Tips: Det går också bra att smaksätta sin egen cremè fraiché. Blanda ner Basilika, Timjan, Dragon, Oregano, Salt och Vitlök så får man en härlig cremé fraché smaksatt med örter. :)


Finlands självständighetsdag 2010


[bild från google]

Idag är det Finlands självständighetsdag. Idag är det 93 år sedan som Finland godkändes som självständigt. Det tråkiga med att bo i Sverige denna dag är att det knappt näms. Jag missar självständighetsbalen på tv, det är inge speciellt, ingen är ledig. Alla bara kör på som vanligt, som ingenting!
Jaja.. Jag firar med att fortsätta skriva på mitt arbete och så kanske jag festar till det med en lussebulle! =) Och så spelar jag finlands nationalsång några gånger och hyllar alla krigsveteraner på mitt eget sätt.


Finlands nationalsång på svenska!


Lussebullar


Lussebullar 2010

Igår bakade jag lussebullar och saffransbullar hela förmiddagen. Jag blev inspirerad när jag läste detta recept: Saffransbullar med vanilj och extra mycket kärlek, på matvett.se. Jag ville testa det och det gjorde jag, dock bakade jag lussebullar av hälften av degen. Det gick bra det också. Mmm.. så gott det var!
Vaniljbullarna var jättegoda så de kommer jag absolut att göra fler gånger och grundreceptet passade jättebra till lussekatter också.

Fredagkväll.

Istället för att äta middag hemma hos mamma nu har vi precis ätit rester från gårdagens hemmgjorda hamburgare och så har jag varit å handlat. Har handlat hem ost & kex, så ska ha mysfika framför idol ikväll. Har dessutom fixat kvinnligt sällskap så kan Daniel spela sitt dataspel bäst han vill. ;) Hoppas på en grym kväll med grymma framträdanden i semifinalen ikväll.

Ett sånt framträdande vill vi se ikväll igen. =)


Sista hoppet.

Igår fick vi reda på att flyget var inställt. Väldigt surt och man blir deprimerad. Men hoppet är ju inte helt ute bara för det. Man kanske kan ändra till andra flyg eller försöka matcha ihop med andra färdmedel eller från andra orter med andra företag. Så nu in till sista minuten har jag suttit och letat men inte hittat något. :( Enligt kelkoo går det inga flyg alls mellan arlanda och vasa dom dagarna som vi kan vara borta. Typiskt. Inte heller från Umeå gick det några flyg. Och från alla andra orter måste man mellanlanda i Stockholm. Med båt kan vi inte heller ta oss. dels tar det så lång tid att resa så man hinner nästan inte vara i Finland alls men också att det inte passar. Vi skulle komma till Umeå mitt i natten mellan söndag och måndag och då har man ännu 6 timmar bilresa framför sig. Det passar ju inte heller. Så nu är sista hoppet ute. Vi tar oss inte iväg i helgen. :(

Var rädd om maten!

"Bra mat från lantmännen" har på sin hemsidan utmanat svenska befolkningen i att slänga så lite mat som möjligt. De har dessutom kommit ut med en ny kokbok, en fiffig bok där det finns recept för dag ett och recept för resterna dag 2. Och jag har vunnit en av dem!!!!!! =)
Jag var med och tävlade på Filibabbas blogg och vann för en gångs skull. Jag som aldrig vinner. Idag fick jag hem boken på posten. Tack så mycket Elina. =)
Nu ska här börja sparas mat. =)


Motgångar

Idag trodde jag att det skulle bli en pluggdag som vanligt. Mina mornar börjar ofta med att jag kliver upp och brygger kaffe medan Daniel duschar. Sen slänger jag mig ner i soffan iklädd morgonrock och dricker kaffe och äter frukost och försöker vakna till liv. Vid 9-tiden brukar jag slå mig ner framför datorn och börja plugga = skriva på arbetet.
Idag avbröts min lugna morgon av ett telefonsamtal. Daniel ringde eftersom han och hans klass  ville be mig om en tjänst. De ville ha skjuts till konsum för att hämta ut klasströjor som hade kommit. Så jag klädde på mig och åkte iväg. När vi kom till Konsum fick de först vänta en stund, för de hade inte öppnat, och sen visde det sig att tröjorna inte alls hade kommit.
Vi åkte tillbaka till skolan och jag fick mig en kopp kaffe. Sen skulle de se på film för att göra lite skoj, klassföreståndare och elever, innan jul. Vi kopplade in ljudsystemet och projektorn till datorn och så såg vi på baksmällan i skolans aula. det var kul. Jag, D & C satt och skrattade så mycket att eleverna började vända sig om och skratta mer åt oss än filmen. Jag tyckte att den var bättre nu när jag såg den andra gången än när jag såg den första. Små skämt som man kom ihåg och några skämt som man inte mindes.
Sen bjöd D mig på lunch i skolans matsal och så bestämde jag mig för att lämna kvar och gå på D´s lektioner när jag ändå var på plats. Bra att observera inför framtida vikariat. Ofta sätter eleverna en på prov när man kommer som utomstående. De påstår att de får göra vissa saker när de egentligen inte alls får det.

Under dagen fick jag också sms från Finnair. Vårt flyg är inställt. =(
Jä*la SKIT!!!! Vi missar 80-årsfesten, vi missar teaterföreställningen som vi har fått i julklapp, jag missade en dags jobb, och vi får inte alla pengar tillbaka.


Dessutom har kylan kommit hit nu också. Minus 18 grader. Brr...


Positivt med dagen. Daniel har gjort jättegoda hemgjorda hamburgare och jag hade en ganska trevlig dag på skolan! :)

En avrådan

Igår såg vi filmen Vampyrer suger. Fråga mig inte hur det gick till. Men Daniel hade fixat fram den.
Här kommer nu en avrådan till alla. Se den inte. Det kan vara en av de sämsta filmerna jag nånsin har sett. Antingen så har jag vuxit upp eller så är den mycket mycket sämre än andra parodier jag har sett. Vet inte... antagligen det förstnämnda. :)

Onsdagen den 1a december 2010

Nu börjar nedräkningen, man öppnar julkalendrar, bränner ner ljuset eller liknande för att hålla koll. Själv kollade jag på julkalendern imorse. Tänkte att det kunde vara kul när det skulle handla om en finsk kvinna och hennes familj. Vet inte om jag fick så mycket ut av det men man får kanske ge det några dagar. Det var ju iallafall riktiga människor. Hoppas det blir som Sunes jul eller mysteriet på greveholm. :) Ja jag vet, lite nörd är jag!

Annars har jag mest pluggat idag, och irriterat mig över finnairs strejk. Vår avresa har fortfarande inte kommit upp på listan, om den kommer att avgå eller inte. Och om den kommer att gå, hur vet vi om vi tar oss hem sen på söndag? Det kanske vi får reda på på fredag kväll när vi sitter i Helsingfors!?
Plugget går iallafall lite framåt. Har hittat en massa artiklar nu. Nu ska jag bara lyckas med konststycket att väva allt samman till en intressant och lättflytande text med relevant innehåll. Lättare sagt en gjort.

Nej usch, känner mig pessimistisk idag. Ska gå till tvättstugan och bli lite gladare..?? Kanske äta massa julgodis i form av tryfflar och toffifee..



Dumma strejk!

Just nu lever vi i ovisshetens tider. Fick nyss ett sms från Finnair. De gickt ut i strejk den 30 november och har inte kommit fram till någon lösning så nu börjar de ställa in flygturer. Vi ska åka till Vasa på fredag för att fira morfar som fyller 80. Men knappast kommer vi att kunna åka om de inte avslutar strejken. Vi ska ha en jä*la tur om alla våra fyra resor ska bli av. Det tråkigaste är ju om vi inte kan vara med på festen och hjälpa till att ordna allt som vi har lovat men också att jag har tackat nej till jobb, Daniel har sagt till om att gå tidigare, parkeringsbiljett på arlanda o.s.v.. Åså en massa bråk om att få pengar tillbaka och att få så mycket som möjligt tillbaka. Men även om allt går att ordna, att få alla pengar tillbaka, att kunna ta jobbet ändå o.s.v.. så missar vi fortfarande festen. En dag som inte kommer åter.

Hoppas de kommer till en lösning. Ge dem ännu högre lön än vad dom redan har eller vad dom nu kräver!?

RSS 2.0