Första dagen på nya jobbet!

Ligger i soffan och funderar på att gå och lägga mig när klockan är strax efter 8. Har jobbat första dagen i Hudik idag och har väl egentligen inte gjort speciellt mycket men är trött ändå. Har gått och plockat lite här hemma också innan jag slängde mig i soffan för på fredag flyttar ju Memphis hem. :) Tydligen har han gått upp 1 kg på en vecka så han fortsätter att växa. 

I helgen var vi i Sundsvall och njöt av finvädret samt firade morsdag. Vi hann även hjälpa till litegrann i stugan innan vi åkte söderut igen. Daniel hjälpte till med att få båten i vattnet och jag rensade lite sten från stranden. Jag och Daniel låg även vakna halva natten och tittade på eurovision-finalen och tyckte att rätt låt vann! :) Jag hann också med att njuta av solen och det syns, är knallröd över bröstet. Daniel blev klippt och så hann han åka en sväng på brorsans motorcykel.

Ljus i tunneln.

Efter alla tråkiga nyheter börjar det se lite ljusare ut iallafall och för att få tankarna på annat håll idag körde vi igång med grillpremiären. Eftersom vi fortfarande inte har hittat grillen (även om vi inte sökt aktivt) köpte vi en ny grill idag till kampanjpriset 199 kr. Vi bjöd över grannarna och hade en riktigt god grill-middag med entrecote. Tyvärr hade vi lite otur med vädret och precis när Andreas (med hjälp av barnen) byggt ihop vår grill började det regna ute och det fortsatte tills vi var klara med middagen. Men det stoppade inte oss och vi fick till en riktig festmåltid som gjorde att jag är mätt fortfarande.

Fick en hälsning med bild från uppfödaren idag också som förgyller dagen. Valparna har njutit av sommarvärmen ute på gräsmattan och vem blir inte glad av denna slöhög? ;)


(det är inte så mycket gräsmatta kvar i valparnas hage efter att de har sprungit runt där... ;)

Några bilder från trädgårdsbröllopet.


Välkomstdrinken.


Den enda bilden på mig....


Vigseln.


Brudparet - Mrs & Mr.


Vännerna.


Bordsdukningen.


Daniel i tältet. :)


Bröllopstårtorna.


Brudparet med bröllopstårta! :)

Tyvärr var jag inte lika flitig med kameran som jag brukar och har därför inte så många bilder, men även om det inte är fullständigt dokumenterat var bröllopet fint, maten var suverän, vi träffade trevligt folk och jag tycker att det blev en lyckad kväll. Det strålade om brudparet och det är väl ändå det viktigaste! :) Vi fick även husesyn av huset och Daniel blev mer peppad än vanligt att köpa hus. ;) Jag blev avundsjuk på Sarahs Walk-in-closet samt deras vinkällare medan Daniel allra helst vill ha Tomas hobbyrum x2, men det ena skulle han nog byta ut mot en fiskehörna tror jag. ;) Vi tog kväll kring 12-snåret och fick orientera oss genom en skara blivande studenter som hade bal på hotellet innan vi kom oss till hotellrummet. Jag somnade på en gång och sov som en stock till 3-tiden då jag vaknade i panik av att bilarna som hämtade studenterna tutade hejvilt. Lyckades ändå somna om efter en stund när hjärtat slog lite lugnare. På söndagen blev det hotellfrukost, en sväng via brudparet för att tacka för oss och säga hejdå och sen åkte vi motvilligt bil hela dagen (det var 22 grader varmt och sol).

Värme <3

Har gått och tittat på temperaturen ute hela morgonen och det blir varmare och varmare. Nu klockan 9 är det redan 19 grader. Jag gråter lite inombords eftersom jag har en deadline idag och har ganska mycket kvar att skriva på uppgiften. Hoppas jag hittar lite inspiration så att det går snabbt, så att jag sen kan gå ut och njuta av sol och värme.

Vår grill har försvunnit mystiskt iår. Så när Daniel slutar jobbet ska vi åka iväg och se om vi kan köpa en ny för en hyfsat billig peng och då ska vi grilla ikväll för första gången iår. Är dock lite orolig att regn/åskovädret som ska lägga sig mitt över sverige även ska drabba oss i södra hälsingland. Håller tummarna för att vi ska klara oss men såhär skriver SMHI om Ljusne idag: "Inledningsvis soligt och svaga vindar. Ett band med regn och åskskurar passerar under eftermiddagen söderut. Framför regnet ca 25 grader, därefter nordvästlig vind och något lägre temperaturer, inatt ca 10 grader och då mest klart."

Nej, nu måste jag dyka ner i böckernas värld!

Längtan.

Har jobbat en ganska lång dag idag igen. Började innan 8 och stämplade ut kl 17.45. Har dock hunnit med ganska mycket och är redo för min sista dag i Ljusdal. Har dock varit en riktig pina att jobba idag när det varit en bra bit över 20 grader ute och när man tittar ut genom fönstret sitter ett gäng på gräsmattan och njuter. Jag hann i alla fall njuta av solen en stund då vi åt lunch ute idag och så satt jag på balkongen en stund när jag kom hem vid 19.30.

Har fått 2 nyheter idag:
1. Mormor har nu opererats och mår efter omständigheterna bra, men är kvar på sjukhuset!
2. Ska börja lite tidigare än planerat i Hudiksvall och kommer att jobba där måndag-tisdag redan. Onsdag jobbar jag i Ljusdal och på torsdag åker jag ner till Stockholm för en kurs som pågår torsdag och fredag.

Sen flyger jag till Finland i helgen för en snabbvisit och för att hjälpa till på ett studentkalas. Så om nån är intresserad av att träffas så hör av er. :) Åker tillbaka på måndag.

Svinalängorna


Har precis sett klart denna film och är alldeles rörd. Jag köpte och såg filmen i utbildningssyfte nu men har velat se den sen den kom ut. Den var så gripande och mot slutet satt jag och stortjöt i min ensamhet. I och för sig säger det kanske inte jättemycket eftersom jag ofta gråter till film men den var verkligen gripande, så alla som inte sett den - se den genast!! :) Hoppas jag får ihop något vettigt nu till min uppgift bara. Ska analysera en karaktär eller situation utifrån relevanta begrepp och modeller som har betydelse för hanteringsstrategier vid stressreaktioner. Förutom det ska jag också diskutera min analys utifrån ett folkhälsoperspektiv. Önska mig lycka till!!

Hallonmuffins med smak av apelsin.


Dessa muffins blev till när jag snabbt ville slänga ihop något sött av sånt som jag hade hemma till ett fika. Jag kollade igenom kyl, frys och skafferi och hittade bland annat ägg, hallon och apelsinjuice. Utgick ifrån grundreceptet på muffins i Vår kokbok men hade bara 2 ägg hemma så minskade receptet till 2/3 av mängderna. Jag tillsatte hallon samt bytte ut vatten mot apelsinjuice och vips hade jag riktigt saftiga och goda muffins!! :)

Ingredienser (10 st mellanstora muffins):
130 g smör (rumstempererat)
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2/3 dl apelsinjuice
Färska eller frysta, tinade hallon

Gör så här:
Vispa smör och socker poröst med el-visp eller assistent. Tillsätt ett ägg åt gången. Rör ner apelsinjuicen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sen ner det i smeten. Fördela smeten i muffinsformar, fyll till 3/4. Tryck ner 2-3 st hallon i varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-20 minuter beroende på hur stora muffinsformar du använder (Jag gräddade i 15 minuter). Låt muffinsarna svalna på ett bakgaller.



Premiär våren 2012!

Idag och ikväll har det varit riktigt fint väder, så ikväll inledde vi balkongsäsongen. Våra fina grannar kom över på en kopp kaffe och så fikade vi för första gången iår på balkongen. Det var lite trångt för 6 personer men eftersom 2 av oss hade myror i brallan så blev det ganska snabbt mera rum. :)


Här börjar det bli riktigt grönt och skönt i naturen och mina penseer är riktigt vackra!


När Daniel kom hem från jobbet och berättade att han bjudit över grannarna på en kopp kaffe så kollade jag igenom skafferiet och kylskåpet för att se om jag kunde slänga ihop något lite snabbt att bjuda på. Jag tycker om att kunna bjuda på något när gäster kommer över även om det inte är något storslaget. Dessutom tycker jag ju om att baka och testa nya saker men det blir ju inte så ofta eftersom jag inte vill äta upp allt själv, så man får passa på när det kommer över folk som kan hjälpa oss att äta och samtidigt vara provkaniner. ;) Idag blev det muffins med smak av apelsin och hallon.



Konferens-resa.

Igår hade jag en mycket givande dag i Stockholm. Det blev en tidig morgon för att hinna ta mig till Söderhamn och ta snabbtåget därifrån. Vi hittade bra genom stan och kom fram till konferenslokalen i god tid så vi hann t.o.m sitta ute på trappan och njuta av solen en stund innan konferensen började. När vi rullade in på centralen kunde vi läsa oss till att det var 18 grader kl 8.30 på morgonen. Härligt!
Konferensen var givande och nu är vi alla sugna på att börja implementera NCP i Gävleborg. Det var också häftigt att få se ansikten på många dietister som man läst om eller dylikt. Träffade också en tjej som jag läst en distanskurs med. 

Efter konferensen promenerade vi in till drottninggatan och strövade omkring en stund innan vi satte oss och käkade middag på en uteservering. Vid 18.30-tiden rullade tåget norrut igen och hemma var jag närmare 21. Hann prata med mamma på skype en stund innan det blev läggdags. Fick höra att mormor ligger på sjukhus. :(

130 mil senare...

Har ganska nyss kommit hem efter helgens bravader. Vi är båda trötta och ligger slöa i soffan och tittar på VM-finalen. Har haft en mycket trevlig helg med besök av Erik, roadtrip till småland och bröllop. Imorgon är det väckning vid 5-tiden för att ta tåget till Stockholm och DRF-konferens. Blir alltså en tidig kväll ikväll. Men innan det tänkte jag bjussa på en bild från bröllopet, en bild på grabbarna grus. :)


Lite bättre...



Lät inte riktigt såhär bland kommentatorerna på sveriges fyran när vi kollade matchen ikväll, även om de var imponerade också. :) Och även om jag inte hinner med att förstå hälften av vad han säger så väljer jag att se på finsk tv alla gånger, om jag får välja, när det kommer till att se på ishockey. Känns konstigt att det inte blir Finland-Sverige i final iår men Sverige spelade uselt mot Tjeckien så det var ett rättvist resultat.

HEJA FINLAND! :)

Hockey-VM.

Sitter mätt och belåten efter lite plockmat och tittar på matchen mellan USA och Finland i hockey-VM. Det står 1-1 och både jag och Daniel hejar på Finland. Jag för att jag önskar att Finland vinner iår igen och Daniel för att han vill se Sverige slå Finland i finalen. Spännande är det iallafall även om inte är någon hockey-fantast.


Sandels-öl, brie-ost och kex, vindruvor, oliver, marinerad vitlök, marinerad chili, kronärtskockshjärtan, lufttorkad salami, lufttorkad skinka, breasola, BBQ-chips och marinerade kycklingklubbor.

Memphis 2 månader.

Nu har vi precis kommit hem från Skutskär där vi varit och hälsat på Memphis. Så fort vi kom hem förde vi över alla bilder till datorn. Tog 50 bilder och många är riktigt fina. Valpen är en väldigt nyfiken och aktiv liten kille. Eller liten och liten, han har vuxit ordentligt och blivit ganska tung. :) Dessutom är han lika trött som husse när någon stör honom i skönhetssömnen. ;) Idag fyller han 2 månader!!


Här sover han tungt. När han blev väckt av oss som ville umgås så mycket som möjligt med vår blivande familjemedlem tittade han yrvaket på oss och gick så långt in som möjligt i valplådan och somnade om....


...Han somnade i hörnet bland matskålarna. :)


Han var väldigt förtjust i skor så blir verkligen till att försöka hålla skorna från golvet om man inte vill bli utan. ;)

Nu längtar vi bara till den 1 juni när han flyttar hem till oss....

Kristihimmelsfärdsdagen.

Har precis vaknat och sitter med en kopp kaffe och lyssnar på nyhetsmorgon med ett öra. Det regnar ute vilket är tråkigt eftersom vi ska åka och hälsa på hundvalpen idag. Hade varit kul att sitta på gräsmattan och leka med den. Tänkte baka en äppelkaka och ta med och bjuda på fika. Bakade en äppelkaka med smak av lime och apelsin som jag hade med mig till mina kollegor igår och den blev väldigt uppskattad. Funderar därför om jag ska baka en likadan nu. Får se vad som mer händer idag. Förhoppningsvis får jag lite plugg gjort. Kanske blir det filmvisning!? Ska se filmen Svinalängorna inför en uppgift och analysera en person eller händelse ur filmen. Så bara att se filmen är ju att jag har pluggat lite. ;)

Undrar hur mycket Memphis har växt. På bilden nedan är han 6 veckor. Nu är han 8 veckor.


Upptäcktsfärd.

Har tvättat under förmiddagen idag och mellan två tvättar tog jag en promenad ut i naturen. Tog en stig/väg genom skogen och hittade vackra blommor och stora sniglar. Även om värmen inte riktigt varit här ännu känner man ändå att sommaren börjar närma sig. Förutom massor av vitsippor, som har blommat länge här nu, hittade jag Tussilagon, Maskrosor, Skogsvioler, Harsyra, Kabbeleka och Liljekonvaljblad. I helgen när jag var i Gävle såg jag knoppar av både Syréner och Hägg. Synd att jag inte hade med mig kameran eller telefonen så jag kunde ha tagit vackra bilder. Kanske måste jag gå samma slinga på torsdag igen så att jag kan fotografera alla vackra blommor!? :)

Sniglarna jag såg var jättestora, såg nästan ut som mördarsniglar, och hade stora vita hus/skal. Har aldrig sett nåt liknande. Sniglarnas hus/skal brukar ju vara bruna. Någon som har sett nåt liknande?

Imorgon ska jag jobba igen. Funderar på att baka någonting och bjuda mina kollegor, passa på när jag ska introducera dietisten som tar över mina 20%, men jag har ingen inspiration till vad jag ska baka som går hyfsat smidigt och som går lätt att ta med.

Har knappt pluggat alls idag. Vet att jag måste men det är svårt att tvinga fram text när man är oinspirerad. Får försöka tvinga fram några rader idag iallafall. Kanske motiverar det mig att vi ska träffa valpen på torsdag eller att vi ska på bröllop på lördag eller kanske att jag ska på konferens i Stockholm på måndag tillsammans med en massa andra dietister?

Full av energi!

Har haft en underbar helg och är fylld av energi inför veckan som kommer!! Ska försöka vara effektiv och få undan så mycket plugg som möjligt i veckan och kommer att jobba på onsdagen. Men förutom det så händer en massa roligt i veckan också. På torsdag ska vi besöka valpen, på fredag kommer Erik på besök och på lördag åker vi söderut till Småland för att delta på ett trädgårdsbröllop.

Men innan jag tar tag i plugget tänkte jag visa lite bilder och berätta lite om helgen.

I fredags fick jag ett ryck och bakade mockarutor. Jag blev så baksugen och det var mockarutor jag kom att tänka på. Jag vet inte om det var mitt pastellfärgade nagellack som inspirerade mig (eftersom det fick mig att tänka på strössel) eller om det var Emma, med sin kommentar. Emma och jag har bakat mockarutor många gånger tillsammans. Ofta blev det inte så mycket mockarutor eftersom vi båda älskade smeten. ;)
Mockaruts-plåten fick stå på balkongen och svalna eftersom vi bjöd in oss själva till grannarna på en kopp kaffe, så att jag skulle kunna ta med mig några rutor. Receptet har jag publicerat tidigare HÄR!


MUMS!

I lördags tog jag tåget mot Gävle för att hälsa på min underbara vän Linnéa! Vi har alltid så mycket att prata om och det är alltid lika givande att umgås och jag är så fylld av energi efter våra träffar. Hon mötte upp mig vid tåget och så satte vi oss ner på torget med varsin kaffe och njöt av solen. Sen tog vi en promenad mot Gävle strand. Målet var att leta reda på en restaurang som nyss har öppnat men vi såg en massa annat spännande på vägen. Vi gick också igenom det nybyggda bostadsområdet som verkligen gav en futuristiskt intryck.
Vi gick hem och skulle ringa till den nyööpnade restaurangen för att boka bord. Tyvärr var det fullbokat hela kvällen så vi fick leta reda på något annat ställe. Vi beslutade oss för Brända bocken, en restaurang vars namn anspelar på bocken som brinner i Gävle varje jul. ;) Jag tror inte att nån av oss var besviken för maten var riktigt god. Linnéa åt pepparlax med potatispuré och romsås och jag åt grillad kalvbiff med sötpotatispuré, portvinssky, bränd schalottenlökscreme och primörer. Till efterrätt åt Linnéa friterad camembert med hjortronglass och hjortronsylt och jag åt tobleronemousse med chokladkaka och apelsinslush.
Tyvärr gjorde min telefon inte maten rättvisa på bild, maten var lika snyggt upplagd som den var god! Lånade lite bilder från Linnéas blogg också. Hennes bilder var mycket finare och gör maten mer rättvisa. :)
 

Den grillade kalvbiffen.


Pepparlaxen.


Tobleronemoussen.


Friterad camembert.

Vi gick hem mätta och belåtna. På hemvägen studerade vi lite amerikanska bilar som åkte på kö genom stan då det var nån cruising-träff. Kvällen avslutades med filmkväll, Simon och ekarna. Mycket bra men det var en del stora luckor som gjorde att det hade varit svårt att hänga med om inte Linnéa hade läst boken och kunde fylla i. När vi skulle sova var det ganska livat utanför pga cruisingen. Fick mig iallafall ett riktigt gott skratt då nån av bilarna spelade en låt jag kände igen, som verkligen kändes malplacerad. "Lasse Eriksson - Kåtongfields". Hur hände det???



Lördagen startade med brunch nere vid Gavleån. Jag köpte med mig sushi och Linnéa avnjöt en avokadosallad. Vi hade också köpt varsin kaffe. Vi fick lite sol ibland och det var riktigt härligt. Underhållningen var en ensam flugfiskare och en fågel som simmade motsröms. Efteråt packade vi ihop filten och tog en långpromenad genom nåt bostadsområde, via högskolan och genom boulognerparken. Vi kom till stan, strövade omkring lite, fönstershoppade och köpte varsin glass som vi avnjöt på torget. Tyvärr ville inte riktigt solen visa sig från sin bästa sida och varje gång den gömde sig bakom molnen blev det ganska kyligt. Hem åkte jag vid 17-tiden och hemma väntade Daniel med middagen på bordet. Det bjöds på "heta räkor".


Jag vid gavleån och på andra sidan ån syns flugfiskaren som kämpade på men inte fick napp.


Hittade knoppar på häggen. Då är inte sommaren långt borta!


Fina Linnéa i parken.


Linnéa hittade en snygg skräpkorg i parken.

Kvällen avslutades med att jag pratade med mamma på skype. Det var morsdag i finland igår. Grattis alla mammor i efterhand. :)

Nej nu måste jag sätta fart med pluggandet om det ska bli till nåt idag!
Hejsvejs!!

Önskelista.


Har länge önskat mig en liten men hög katrull att smälta smör i när man bakar. Har inte hittat nån, även om jag måste erkänna att jag inte letat aktivt. Idag såg jag ett klipp från nyhetsmorgon där Leila Lindholm är med och bjuder på lite mat. Där visar hon upp några av sina produkter som hon säljer på sin hemsida. Där finns en liten, hög emaljkastrull. Tyvärr kostar den 195 kronor, vilket jag kan tycka är lite saftigt för en liten kastrull som egentligen inte är ett måste utan mer en rolig grej. Men kanske kan man önska sig det i present eller så hittar man nån annan liknande kastrull på loppis nån gång. Även om man inte behöver något så kan man gå in och kika på hennes hemsida, där finns många fina saker.

Matsedel v. 19

Ja-a, återigen har veckomatsedlarna lämnat åt sidan. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att sätta sig på söndag och skriva ihop en matsedel för nästa vecka så att man slipper den eviga "vad ska vi äta till middag ikväll?". Nåja, denna vecka skrev vi ihop en matsedel även om vi kanske inte riktigt har följt den fullt ut. Vad vi ska äta i helgen har vi dock inte bestämt ännu. Får se vad som händer. :)


Måndag: Sallad med parmaskinka
Tisdag: Blodpudding
Onsdag: Spagetti och köttfärssås
Torsdag: Korv Stroganoff
Fredag: Lax med färsk sparris


Sallad med parmaskinka.

I måndags gjorde Daniel en sallad med parmaskinka. Han blev så sugen på det efter bilden på salladen jag åt i Uddevalla under valborgshelgen. Så han åkte iväg och handlade hem ingredienser. Salladen i Uddevalla hade quinoa som bas men eftersom Daniel ogillar quinoa skarpt lämnade han bort den ingrediensen men la till några andra. :)


Salladen består av Babyspenat, isbergssallat, körsbärstomater, paprika, rädisor, oliver, vindruvor, sockerärter, avokado, mozzarella och parmaskinka.

Och såhär såg salladen från Uddevalla ut.

Några skillnader som jag vet är att vår sallad hade mozzarellaost medan den i Uddevalla hade getost. Quinoan berättade jag ju om redan. Vi hade tillsatt oliver, vindruvor, rädisor och sockerärter i vår sallad. Sen vet jag att salladen i Uddevalla hade nån balsamico-dressing med smak men kan inte riktigt komma på vad det skulle kunna vara. Goda var de båda två iallafall. :)

Nytt nagellack.

När jag var i Uddevalla så köpte jag ett nytt nagellack. Ett grönt!! Normalt är jag mest inne på mörkrött nagellack, en tid har jag också valt lite mer lila toner. Nu kände jag att ett pastellgrönt nagellack skulle passa bra till sommaren. Blev dock lite rädd över färgen när den kom på naglarna. Är det snyggt, somrigt och fräscht, eller är det bara skrämmande? Märket är Mavala och färgen är Pistachio 183.



Eurovision

Snart är det dags för årets upplaga av eurovision och Sverige med Christer Björkman i spetsen har haft en genomgång och omröstning av alla bidrag som ska delta iår. Tänkte publicera mina favoritbidrag som det ser ut just nu, har ju inte hört alla så vem vet, man kanske ändrar sig. ;)


Cypern


Sverige


Danmark

Tror även att det finns några andra bidrag som kommer att komma högt även om jag inte fastnade för dem första gången jag hörde dem. Ett bidrag som är lite roligt är ju Rysslands. De kommer säkert att ta sig till final. :) Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska tycka om Finlands bidrag. :) Självklart hoppas jag ju att Finland går till final iallafall men jag tycker inte att det är den bästa låten i startfältet.

Bilder från valborgshelgen!

Äntligen har jag fått bilderna från mobilen överfört till datorn och här kommer några av de bilder jag tog. :)

Bilder från strandpromenaden.


Vi stannade för lunch.


Och jag åt en räkmacka med 200 gram räkor!!
(man måste passa på när man är på västkusten). ;)

MUMS!

Det fanns massor med härliga vårblommor längs promenaden.


Vi gick upp på en höjd och blickade ut över stan.


Vi gick på stan och åt en härlig sallad till lunch.


Och så hade vi picknick på gräsmattan, drack ett glas vin och spelade yatzy.


Hade en underbar helg i Uddevalla och vädret visade sig från sin bästa sida. Synd bara att värmen kom när vi satte oss på tåget hem. Nästa gång får vi ta en underbar helg i Hälsingland, Madde!! :)

Helgens projekt.

Hade tänkt plugga i helgen men det har det inte blivit mycket av. Vi har också haft lite sjukstuga här. Undrar om det är därför Daniel drog igång ett projekt, uttråkad av sjukdom? Hur som helst så har vi möblerat om och stökat på här i helgen. Vi började redan i fredags då vi flyttade på soffan och så flyttade vi in Daniels dator till vardagsrummet. Det är så lugnt och skönt i sovrummet nu! :)
I lördags kom Daniels föräldrar hit och vi fortsatte med flyttandet. Vi fick hjälp med att skruva upp en del saker och så fick vi rensat i skrubben och i förrådet. Känns riktigt skönt nu. Igår fick jag också planterat lite uteblommor.

Här kommer en före-bild och några efter-bilder:


Vi fick upp en hylla i köket nu också så att jag kan visa upp några av mina kokböcker. :)

Idag ska jag försöka plugga. Men det är så otroligt fint väder ute så måste försöka ta mig ut och njuta av det också. Imorgon är det jobb igen.

Valborgshelgen.

Nu har vi kommit hem igen efter en långhelg på västkusten. Både jag och Daniel har haft det mycket trevligt. Vi åkte ner med tåg på fredagen efter att Daniel hade jobbat klart. Det började inte så bra då vi fick stå hela vägen till Gävle, men sen fortsatte det bättre och resan gick riktigt snabbt då vi hade säsong 5 av Big Bang Theory med oss. Framme i Göteborg var vi vid 22-tiden. Jocke hämtade oss och hemma hos han och Zahra bjöds det på färska räkor med rostbröd och aioli. Mycket gott!!

På lördagen tog jag tåget mot Uddevalla medan Daniel lämnade kvar i Göteborg för att fiska hela helgen. För mig höll det på att gå tokigt då jag i panik hoppade av tåget för tidigt. Som tur var hittade jag en buss som gick till Uddevalla och framme var jag endast en kvart sen. Kvällen bjöd på förfest med ett gäng trevliga tjejer och en öl ute på en av krogarna. Hade mycket trevligt.

Dagen efter var en riktigt fin dag och efter frukosten tog vi på oss våra "snabba skor" och knallade iväg på en långpromenad längs den omtalade strandpromenaden. Det var underbart och vackert!! Vi stannade och åt lunch på en restaurang längs strandpromenade och jag köpte en XL-räkmacka med 200g handskalade räkor på. Mycket gott. Vi gick vidare och pausade hos Maddes pappa där vi blev bjudna på kaffe och fika. Kvällen avslutades med tacos och filmen "The girl with the dragon tattoo".

Måndagen blev en shopping-dag på stan. Vi strövade runt och jag hittade en svart kofta på 75% rea. Lämnade också in mina skor hos en skomakare eftersom de fick fläckar efter lördagens krogrunda då nån tappade en drink över mina fötter. Som tur var kunde skomakaren fixa bort fläckarna och nu ser de nästan ut som nya. Måndagskvällen avslutades med picknick i trädgården, där vi drack lite vin och spelade yatzy, vi grillade och så hade vi lite brädspelskväll.

På tisdagen var det tidig väckning och jag hoppade på en buss mot Göteborg. Jag mötte upp Daniel, Jocke och Zahra på centralstationen och vi käkade lunch innan jag och Daniel hoppade på tåget mot Ljusne. Det kändes lite drygt att sitta på tåget hela dagen eftersom det var kring 20 grader varmt och strålande sol. När vi kom hem fick vi åka och handla eftersom det ekade tomt i kylskåpet. Kvällen avslutades med lite plock-middag.

Jag har tagit lite bilder men har inte fått in dem på datorn ännu. Lägger upp dem sen men tills vidare får ni hålla tillgodo med en ny bild på Memphis.


Memphis 6 veckor står och poserar i matskålen.

RSS 2.0