Hemmagjord pizza m asiatisk pizzasallad.

Igår gjorde vi pizza hemma på skinka, champinjoner, oliver och mozzarella samt lite tomat och ruccola på toppen. Till pizzan serverades den asiatiska kålsalladen som vi gjorde inte allt för länge sen. Mums!

Fläskytterfile med dragonsås och ugnsrostade grönsaker med getost.

 
 
Ingredienser:
600 g fläskytterfile
 
3 dl grädde
Kycklingfond
Dijonsenap
Honung
Torkad dragon
Salt, peppar
 
Potatis
Palsternacka
Röd lök
Rapsolja
Salt, peppar
100 g getost
 
Skala och klyfta grönsakerna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Grädda i 225 grader i ca 30 min. När grönsakerna nästan är klar, strö över getosten.
 
Ansa köttet och skär det i 2-3 cm tjocka skivor. Stek i olja och smör i en stekpanna tills de fått färg. Lägg köttet åt sidan. Häll grädden i stekpannan och smaksätt med fond, senap och dragon. Låt puttra tills den tjocknar lite. Lägg i kötbitarna och låt dem puttra med i såsen i några minuter. Smaka av med salt och peppar. 
 

Säsongspremiär.



Idag hade vi grillpremiär. Vi är i Storhogna och firar påsk och idag var det riktigt finväder så det passade ypperligt med grillat. Det grillades entrecote och majs, och till det serverades rött ris, bearnaisesås och sallad. Salladen gjorde jag och i den hade jag isbergssallat, tomat, gurka, paprika, avokado, morot, solrosfrön och pumpakärnor.

Pepparrotskyckling med mathavre

Detta recept gjorde jag i förrgår. Hittade receptet på ica.se. Det var kul att se att de har nyckelhålsmärkt recepten för att man ska se att det är ett ganska bra val. Daniel var skeptisk till mathavren men han åt 2 portioner så helt fel kan det ju inte ha varit. ;)
 
Ingredlienser:
2 dl okokt mathavre
3/4 pkt färskost med pepparrotssmak (125 g)
1/2 dl hackad gräslök
125 g broccoli
600 g kycklingfile
Tomater som tillbehör
Salt och peppar
Olja till stekning
 
Gör så här:
Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Rör försiktigt ner färskosten i mathavren så att den smälter. Blanda också ner gräslök och kokt broccoli. Strimla kycklingen och stek i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Servera med tomater. :)

Quesadillas med kålsallad

Idag prövade jag ett recept på quesadillas till middag. Hittade receptet på www.mittkok.se. Framförallt salladen fick betyget mycket väl godkänt av Daniel. Och jag håller med om att den var god. Jag gillar kombinationen av lime, chili, koriander och vitlök. Dock var det ganska mycket jobb med att strimla alla ingredienser. 
Själva quesadillasen påminde en hel del om pizza med tomatpuren och oreganon. Som skinka använde jag lufttorkad skinka. 
 
 

RSS 2.0