Påväg hemåt


Jag och pappa skålar i champagne på studenten...


På söndag skålar jag och Daniel med pappa... :)

Nu packar vi ihop och åker iväg.... Längtar tills jag är "hemma"!!


I Västerbotten

Idag åkte vi upp. Det gick bra att köra. Jag började att köra och fick köra en bit förbi Härnösand. Sen orkade inte Daniel sitta i passagerarsätet längre, så då bytte vi när vi stannade för att tanka. När vi kom upp åt vi en snabb lunch och sen blev det fika. Först kom Daniels kompis Daniel på besök. De pratade massa fiske och sen massa skola. =) Jag hade inte så mycket att inflika med eftersom jag inte har så mycket erfarenhet från skola och inte så mycket intresse i fiske. Men det var roligt att träffa honom igen iallafall. =)
Efter att han hade gått tog det inte lång tid innan nästa gäng kom på besök. Denna gång var det min kusin Anna med sambon Sebastian och deras två hundar (Sigge och Malte). De hann bara sätta sig ner så kom även Sara förbi. Vi fikade och drack kaffe och pratade om allt som hänt sen senast.
När de gick var klockan 19 och dags för middag. Vi var trötta och orkade inte laga mat och för att spara på disk så ringde vi och beställde Sushi. Mycket gott!! Ett bra beslut tyckte vi båda. :)



Nu blir det sängen för oss. Imorgon har vi mycke program innan vi ska till hamnen till halv 12. Då bär det av mot Vasa och Finland.

HEM KÄRA HEM!


SEMESTER!!

Nu har min semester börjat. Det är första gången i mitt liv som jag har riktig semester en sommar. Hela 3 veckor fick jag förhandlat till mig. Eller egentligen är det inte semester, eftersom jag inte får någon lön! Men skönt ska det bli!

I lördags var det alltså pubafton ute i Juniskär. Vi var 6 personer som skulle jobba hela dagen så jag gick in med en inställning att det skulle bli ganska lugnt, eftersom vi var så många (normalt är vi 4, 5 har vi varit under värmeböljan). Tji fick jag. Det kom jättemycket folk. Det var loppis på parkeringen, och jag vet inte om det var det som lockade eller vad som hände. Men ingen stog och hängde på jobbet iallafall. Alla sprang runt och försökte hinna med. Vi har börjat räkna antal tallrikar vi gör/dag. Tidigare rekordet var 216 tallrikar mellan 11.30-19.00. Nu gjorde vi 199 tallrikar mellan 11.30 och 17.00. Då hade vi stängt i 2 timmar innan vi öppnade för pubafton! Jag tror vi slutade på kring 280 tallrikar under tiden 11.30-21.00 (och då var det stängt i 2 timmar).

När klockan blev 21 och köket stängde förflyttade jag mig ut i entrén och började ta inträde. Som tur var hade jag 3 vakter runt omkring mig så jag kunde känna mig trygg.. ;) De flesta var riktigt trevliga och det var roligt att prata med alla glada människor. Sen kommer det ju alltid människor som försöker smita in utan att betala och börjar bråka med oss om att de har gett pengar redan. Kvällen var ganska lugn och framskred. Bandet spelade och folk stog och hoppade och dansade framför scen.

Hemma var jag cirka halv 2 på natten. Då ringde jag till daniel, som var ute och festade med kompisarna. Jag var trött, men gick ut ändå eftersom han så gärna ville att jag skulle komma. När jag kom ner till Svenssons bar och kök stoppade vakten mig i dörren. De skulle snart stänga så de släppte inte in mer folk. Jahapp... Så fick jag stå utanför och vänta tills Daniel kom ut därifrån. Klockan 2 hade alla kommit ut och då gick de vidare till Oscar. Jag följde med för att ta en öl. Blev danssugen för de hade så bra musik där men jag hade en stickad tröja och en stor väska full med saker så kände att jag inte kunde dansa. Det var trångt på dansgolvet och så kände jag mig ofräsch. Luktade fisk gjorde jag också efter en dag på restaurangen!

Halv 4 kom vi hem. Daniel var full som en kastrull.

Dagen efter sov jag som en stock till klockan 1. Jag tror att jag var ganska trött efter en rekorddag på jobbet + pubafton´+ egen utgång efteråt.
Det ösregnade så vi gjorde inte så mycket. Började packa lite och så var vi bjudna på middag hos Daniels föräldrar i stugan. Daniels bror fyller år idag (GRATTIS!!) så det var en liten födelsedagsmiddag.

På kvällen såg vi Alice i Underlandet. Daniel har inte sett den tidigare. Den var bättre på bio men den är bra. Värd att se!!

Nu håller vi på och packar och städar lägenheten för att bege oss till Umeå och för att sen åka till Finland imorgon!! I finland ska vi vara i 2 veckor. Sen åker vi ner till Åbo för att åka över till Åland en helg! Sen blir det lite besök i Stockholm och Uppsala innan vi beger oss till Ljusne och daniel börjar jobba 12/8.

Söndagen den 1/8 kommer vi att ha förlovningskaffebjudning för alla som har uppvaktat oss och för alla som vill uppvakta oss! :) Inte så lätt att göra det när man aldrig är hemma. :P Så nu har alla chansen. Vi tänkte ha öppet hus mellan klockan 13 och 17-tiden. Välkomna till "Rötji"!!

Nu ska jag fortsätta plocka så vi kommer iväg någongång...


Såhär hoppas jag min semester ska bli!! ;)

Sista dagen på jobb, sen semester!!

Idag jobbar jag sista dagen innan jag går på semester. Det kommer att bli en lång dag med säkert 13 timmars jobb. Men det klarar man galant av när man vet att man ska få vara ledig i 3 veckor! :)

Nu har det blivit svalare i luften här. Igår när vi åkte hem från jobbet var det 10 grader och nu är det kring 14. Varför kan det inte finnas något mellanting i temperaturväg? Ja det satt vi och funderade på igår på jobbet. Ena dan svettas man så att man nästan rinner bort. Nästa fryser man och får stå och värma sig vid spisen.

Blir att ta mycket kläder på sig ikväll. Jag ska stå vid entrén och ta betalt vid kvällens pubafton! Ikväll kommer No Comments (hemsida) att spela. De är duktiga. De har spelat alla år som jag har jobbat ute i Juniskär. De är dock ett coverband så det blir ju lite samma. Men det är väl det folk vill ha?! =)

/>
No comments live

Nu käka frukost och sen blir det jobb!!

Löken

Igår när vi fick varorna hittades en lök som inte var som alla andra lökar. Vi hittade en jättelök, en "bifflök" om man vill jämföra den med tomaters storlekar. När det lugnade i mot kvällen började vi titta närmare på löken. :) Grabbarna slog vad om man kan få ringar av en lök om man skivar den på sidan. Eller Nicklas var den enda som trodde att det gick. Så vi testade. Och han hade rätt!! =) Men innan vi skivade sönder den hann jag ta en bild på löken. =)


Löken i jämförelse med en annan lök i varulådan som kom


Löken och Nicklas

När bland de sista beställningarna kom in blev det två specialare. Då ville chefens son också ha en så vi gjorde tre på en gång. men Max fick en special-specialare.


Nu jobb!!

Regn

Nu har de lovat regn i 2 dagar i Sundsvall. Igår kom det ingenting ute hos oss. Det hade duggat lite grann in i stan. Idag ser jag bara mörka regnmoln på tidningens väderleksrapport men när jag tittar ut genom fönstret ser jag blå himmel och sol. På termometern står 21,4 grader när klockan är halv 10. Jaja, det kanske kommer mot kvällen!

Här kommer en ny låt som jag hittade med Maroon 5. Länge sen man hörde nåt från dem!



Vad tycker ni?
Man hör ju att det är dem iallafall. Gillar hans röst!


En dag tillsammans

Idag har vi spenderat en hel dag tillsammans. Morgonen började dock inte så roligt. Daniel satt i telefon i typ 2 timmar. Försökte få tag i bilservice som hade tid för oss inom en vecka. Men det var svårt. Ingen svarade i telefon eller så var det upptaget. Till slut fick vi tag i en bilservice, men de fixade inte AC-problem. Dock gav de oss ett nummer till en bilservice i matfors-trakten. Vilken tur vi hade, för de hade drop-in tid idag! Så då åkte vi iväg nästan genast för att kunna vara där till klockan ett, när de kom tillbaka från lunchen! Även fast vi var där klockan 1 så var det två bilar före oss. Men det kom många efter oss, så vi hade tur att vi var där så pass tidigt ändå.

Tyvärr kunde de inte göra så mycket annat än felsökning. Det visade sig att det var en läcka så även om vi skulle fylla på gas så kanske det skulle räcka en vecka. Så hem åkte vi igen utan kyla i bilen.

När vi kom hem fick vi stressa och göra oss iordning för middag. Vi hade bokat bord på casinoterassen klockan 16. Vi har varit och käkat pizza-buffé. Väldigt gott och humana priser. Vi blev båda väldigt mätta och belåtna. Dock blev vi besvikna på efterrätterna. Daniel beställde glass med jordgubbar och grädde, medans jag beställde en sommarpaj med bär och grädde. Min smakade nästan ingenting och Daniels var ganska alldaglig.

Efteråt strövade vi in mot stan igen och svängde förbi biografen. Klockan var cirka halv 6 och klockan 6  skulle Robin Hood gå, så vi köpte biljetter och gick på bio. Skönt att komma hem i god tid. :)

Nu ska vi packa lite grann och sen slänga oss i soffan/sängen. Daniel åker till Ljusne imorgon för att lämna lite saker som han inte ska ha med till Finland, och för att plocka upp lite småsaker som vi ska ha med oss (och som han glömde när han åkte i början av sommaren). Själv ska jag jobba varje dag till och med lördag. Då är det pubafton, så det blir en lång dag. Men det är inget som 3 veckor semester ska råda bot på!! =)

FINLAND HERE WE COME!!!! Snart iallafall.... ;)

Värmebölja, jobb och film

Nu har jag jobbat i 2 dagar. Har varit två tunga dagar. Precis som alla dagar har varit på jobbet under värmeböljan. Vi har haft otroligt mycket folk. Vi har haft in extra folk nästan varje dag och ändå har det varit stressigt och disken har inte riktigt hunnits med, vilket resulterar i att köket blir utan tallrikar och serveringen blir utan glas och bestick.
Men det är också roligt att jobba när man har någonting att göra. Idag har jag varit i köket. Vi bestämde iss redan från början att inte stressa idag. Det går inte mycket fortare när man stressar eftersom man oftast blir virrig då. Så vi har kört på i ett behagligt tempo med lite sång och dans inblandat. ;) Och det har inte blivit alltför långa väntetider, tror jag!

Idag kom även Daniel med familj och släkt på besök. Det var Daniel med bror och föräldrar, Daniels farmor, faster med man och yngsta dotter. De käkade lunch på cafét. Som tur var kom de ganska i början på dagen så jag hann ut och hälsa. När de hade fått maten började det droppa in så mycket folk så jag hann inte ut mer än så.

Nu har vi sett på film, ONDSKAN! Mycket bra, svensk film.

Och nu blir det läggdags. Imorgon är jag ledig, men då är det mycket som ska fixas. Sista lediga dagen innan semestern och då åker vi direkt upp till Umeå, så vi ska försöka tvätta och göra ärenden imorgon.

Godnatt!

Strandliv

Precis hemkommen från stugan. Det blev ingen officiell beach. Vi låg på beachen nedanför stugan idag. Lika bra gick det. Och det första som hände när vi kom dit var att jag doppade mig!! JAG (världens badkruka) har tagit årets första dopp i havet. Ja, jag vet inte när jag har badat i havet senast. Inte under mina 4 år i Sverige iallafall. Men idag hände det. Tack vare två envisa killar som stog och väntade ut mig. =) Det var kallt, men ganska skönt efteråt!

Nu har jag precis duschat och bytt om. Vi ska springa på ica och handla lite mat för att senare bege oss ner till Alex för att grilla. Blir kanske något glas vin till maten och eventuellt ett glas på någon uteservering sen. Men väldigt lugnt! Imorgon är det jobb igen. Jobbar lördag-söndag. är ledig måndag och sen jobbar jag tisdag-lördag! Och på söndag är det SEMESTER!!

Hoffmaestro



Nu har jag även fått upp Daniel ur sängen. Solen har börjat spricka fram och vi är påväg till beachen. Hoppas på en mycket bra dag. :)
Här kommer lite musik; Hoffmaestro, som även dom var på Gatufesten. Dock var de inga vi såg live.

SOL I HJÄRTA . SOL I SINNE!

Dancing on my own



Denna låt lyssnar Daniel gärna på i bilen just nu. Jag börjar gilla den mer och mer jag också.
Idag hade vi som plan att åka till en strand ett gäng.. men är det inte mulet när man vaknar. :(
Min otur verkar fortsätta! Kommer säkert att bli strålande sol och 30 grader varmt igen till helgen när jag jobbar.

Vill passa på att gratulera min syster, som blivit antagen till en utbildning i Umeå!! =)

En halv dag på sjön...

Idag har jag haft en riktig otursdag som avslutades rätt trevligt.
Jag vaknade av mig själv, långt innan klockan ringde, men fortsatte att slumra kanske en timme efteråt. Sen klev jag upp och drack en kopp kaffe framför datorn. Jag såg att folk hade skrivit om antagning till höstens kurser på facebook, så jag gick och kollade på studera.nu. Inga trevliga nyheter. :( Har ju tidigare skrivit att från antagning till senare delen av dietistprogrammet blev jag struken. Nu såg jag att kursen jag hade hoppats på att läsa i Gävle i höst har blivit inställd... INSTÄLLD!!!???!!! =(
Hur jä_la otur får jag ha??
Dagen fortsatte med att jag råkade riva sönder aftonbladet som vi köpte till Daniels föäldrar (i misstag) och sen när vi kom till stugan gick påsen med nypotatis sönder, så vi fick jaga potatisar som rullade in i blåbärsriset....

Jag har iallafall blivit antagen till 3 kurser i Umeå, så jag har att plugga. Men orkar jag läsa bara distans igen? Senast blev jag halvgalen och klättrade på väggarna av tristess. Och en av kurserna går kvällstid så ska jag gå den måste jag befinna mig i Umeå. De andra två kurserna är distans med några enstaka obligatoriska träffar.

Hur gör djur!?


Dagen fortsatte iallafall lite bättre. Vi åkte ut med båten, Daniel fiskade och jag försökte sola och läsa llite bok och bara njuta av ledigheten. Tyvärr var det så kallt så låg och pressade och frös samtidigt. Tills slut klädde jag på mig och började koncentrera mig mer på boken än på att bli solbränd. :)
Vi var ute i kanske 4 timmar. Hade med oss lite godis, nötter och bullar som vi fikade.

Nu sitter vi här hemma, varma i skinnet, bredvid varandra. Daniel spelar dator (det var det jag lockade med när jag gav upp) och jag skriver blogginlägg. När jag har skrivit klart ska jag slänga mig i soffan/sängen och kolla om det kommer något spännande på tv. Om inte så ska jag ta fram min bok (Kvinnan som lekte med elden) och fortsätta läsa den.

Här kommer lite bilder från dagen. Ha det bra!


Daniels pappa och morbror steker på stranden....


Båten..


Daniel i båten..


Stugan sedd från stranden...


Daniel står och fiskar från båten..


Jag försökte få lite färg..


...men det blev så kallt så fick klä på mig igen.


En stekare påväg hemåt... ;)

Vi hade även besök av en massa fåglar under vår båttur. En fågelfamilj matade vi med bullar...


Och en tärna var och jagade ganska nära båten...

Smart eller inte??

Dagen har spenderats i goda vänners lag. Vi började med en fika på stan med Daniels kompis Erika, som var på besök från Stockholm. Efter det åkte vi ut till Birsta för att hämta dem.. glasögonen alltså.. Jag berättade ju för någon vecka sedan att Daniel har skaffat glasögon. Idag anlände dem!
Vad tycker ni, Ser han smartare ut eller inte?? ;)



Han har fått komplex.... Det är ju som sagt kompensationsglasögon.. Han kanske börjar bli gammal? ;)

Efter det åkte vi ut till stugan för att hälsa på Daniels mormor, morfar och morbror som var på besök från Vännäs. På väg ut åkte vi förbi en traffikolycka. Det var en bil som var nere i diket. Där fanns två ambulanser, en brandbil och en polisbil. Läste dock nu (här) att ingen av dem var allvarligt skadad. 

Det blev även en fisketur med båten. Daniel lockade med att han tog med en solstol som han placerade i båten, där jag kunde ligga och sola medan han fiskade!! :) Tyvärr blev det inte så länge som han ville. Jag blev kissnödig redan på vägen ut. Dock "vågade" jag inte säga något förrän efter 2 timmar....Det blir aldrig att han får vara ute så länge som han vill ändå.. ;D

På kvällskvisten åkte vi och mötte upp några andra av Daniels vänner (Peter, Björn och Alex) för att se film. vi såg The Losers, vilket var ganska underhållande med tanke på förutsättningarna (för min del iallafall).

Imorgon blir det förhoppningsvis mera sol och eventuellt lite bad. Nu ska vi lägga oss och mysa i sängen och bara njuta av ledigheten!! =)


Tävling: Vinn en I-phone



Vinn en iPhone 3GS laddad med 1000 kr!

Tävla via Twitter, Facebook eller din blogg
Vinn en iPhone 3GS med ett Telia Refill-kort laddat med 1000 kronor! Det enda du behöver göra är att svara rätt på nedanstående fråga och motivera varför just du ska vinna iPhonen.

Frågan: Hur många fria sms får du varje månad med Telias abonnemang MAX 25? Svar 5000

Tävlar gör du via Facebook, Twitter eller din blogg - eller varför inte på alla ställen! Vi utser en vinnare för varje tävlingskanal, totalt har vi alltså tre iPhone 3GS med laddade kontantkort att vinna!


Tävlar gör du via:
http://feber.se/teliamax25/


Motivering: Jag är så jäkla trött på min telefon så därför vill jag vinna denna I-phone. Kunna uppdatera bloggen var jag än är. Ta fina bilder var jag än är utan att behöva tänka på att ha med en kamera och slippa kommentarer från alla nuvarande I-phoneägare. Istället kan jag själv börja säga hur bra den är... ;)

Billionaire

Igår på jobbet började vi prata om denna låt. Vi önskade att den skulle komma på radion men det gjorde den aldrig. Lägger upp musikvideon här på bloggen istället. Lyssna och njut av en, för mig, somrig låt!



Nu jobb, sista dagen innan 3 dagars ledighet!!

måndag morgon

Sitter med en kopp kaffe, nyduschad, och försöker vakna till liv! Är riktigt trött. Daniel ringde och väckte mig igår precis när jag hade slumrat. Sen kunde jag inte somna innan han kom hem, vi låg och pratade ett tag och sen när han somnade kunde inte jag somna på en gång. Så det blev sent igår igen!

Idag är det redan 21,4 grader så kommer att bli hett på jobbet. Jobbar idag och imorgon men sen är jag ledig 3 dagar. DÅ ska jag vila ut och hoppas på att värmeböljan och solen fortsätter även då.. Men med min otur blir det säkert 10 grader och regn. :(

Satt och letade efter liveklipp från Gatufesten på Youtube. Hittade ett på Kents avslutning. Hela Mannen i den vita hatten!! Men om ni inte orkar se hela tycker jag iallafall att ni ska se från 7 minuter och framåt....




Nu ska jag göra mig klar för jobb. Ha d!

Gatufesten lördag

På lördagen var jag ledig!! Väldigt skönt. Lite sovmorgon iallafall.. :) På fredagens räkfrossa på jobbet lämnade det så mycket räkor över, så jag köpte med mig lite hem. Det blev frukost för Daniel! :)


När vi hade käkat packade vi ihop en väska och drog iväg på bilfärd. Först ut: Birsta och systembolaget! :) När vi kom ut från Systemet såg vi Daniels föräldrars bil. De var och handlade. Vi pratade en stund med dem och sen åkte vi båda ut mot Alnö. Vi åkte ut till stugan (jag, Daniel och Fredrik) där vi blev bjudna på kaffe och så blev det en liten båttur. Skönt förutom när Daniel ville gasa med full gas i de stora vågorna. Efter några timmar åkte vi in mot stan igen, beställde biteline-pizza och gjorde oss iordning. Grabbarna spelade även dator i ett antal timmar. Medan de gjorde det satte jag mig med en bacardi breezer på balkongen och läste nya "Allt om Mat-tidningen". Jag hittade en ny smak av Bacardi Breezer när vi var på systembolaget. "ORANGE". Har ni smakat den? De var okej tyckte jag. ganska lik de andra men jag tycker ändå att både ananas och framförallt lime är godare.


Bacardi Breezer Orange

Vi har även fått våra nya ringar!! Passade på att ta en bild på min när jag hade lite att göra. :)

Vår nya förlovningsring. Slät ring i vitt guld!

Vid 9-tiden drog vi ner på stan. Vi ville se Teddybears (Teddybears Sthlm) spela. De var JÄTTEBRA! Synd bara att publiken var så tråkig. Det var väl för tidigt på kvällen och så kanske många ville se Hoffmaestro som skulle spela klockan 10 på stora scenen. Lite bilder:

De spelade i "björn-huvuden" och kostymer..


När de hade spelat klart satt vi oss i ett öltält och mötte upp Tobbe, en annan kompis till Daniel. Vi hann dricka varsin öl innan det var dags för nästa band! Mustasch. De var också bra! Riktigt drag. Och rolig var han. :) Så trots att jag inte kan så många låtar stog jag och hoppade och dansade till.. :)




När de hade spelat klart drog vi oss mot stora scenen för att sätta oss i ett annat öltält och bara lyssna till Accept som avslutade Gatufesten iår.

Daniel, Tobbe och Fredrik.


När vi hade druckit klart började vi söka oss bortåt. Grabbarna bestämde att vi skulle käka på Kebab city. Jag följde med eftersom jag tänkte att det är bra att få mat i magen när jag skulle jobba dagen efter. Där var det jättelång kö!! Och alla var jättefulla och inte speciellt snabba. Killen i kassan lessnade på att de som var längst fram inte tog sig framåt för att beställa så han vinkade dit mig/oss som han fick ögonkontakt med. Tjejen, vars tur det egentligen var blev sur och frågade vad f_n vi sysslade med och varifrån vi kom. Då svarade killen i kassan att de var bara stog och hängde och att det fanns andra som ville ha mat. Då tystnade hon. Och vi sparade säkert in en halvtimme. :)
Efter nattmaten gick vi hem, efter en omväg via donutskiosken.



Idag har jag jobbat. Jag var väldigt glad att jag mådde bra. Hade inte druckit speciellt mycket så inte därför, men det blev inte så mycket sömn. Och en himla tur var det att jag mådde bra. Så mycket folk som vi hade idag har vi inte haft hittills på hela sommaren!!!!!!

Nej, nu blir det läggdags för mig. Ska jobba imorgon också. Hoppas att Daniel snart kommer hem så att han inte väcker mig precis när jag har somnat. Han är och ser på fotbollsfinalen med grabbarna. jaha.. läste nyss att Spanien vann. GRATTIS!
Gonatt!

Gatufesten fredag

På fredagen hade vi räkfrossa på jobbet och jättemycket folk hela dagen så det blev ganska sent innan jag kom mig hem, kunde duscha för att senare gå ner mot stan med Daniel och hans kompis Fredrik som var hos oss. De satt och spelade dator när jag kom hem... ;)

Jag gjorde mig iallafall iordning och vi gick ner mot stan för att se på The Ark! Innan konserten tog vi en öl i Invito-tältet.
The Ark blev sen stor besvikelse. De var inte alls så roliga som de har varit tidgare jag har sett dem live. Och alla låtar som jag brukar älska live hade de gjort om till typ ballad-version. Jaja,,, efter att ha diggat halva konserten och bråkat med några tonåringar som stog och hoppade på min fot, gav vi upp och gick och köpte Langos... =)

När vi hade käkat Langosen skulle vi leta efter ett ställe där vi kunde dricka öl. Tyvärr var klockan så mycket och typ alla stänger 2 i denna stad (utom All Star, som skulle ha en massa pengar i inträde) så vi fick bege oss hemåt. Hemma tog jag mig ett glas vin och grabbarna varsin Whisky, som vi avnjöt på balkongen. Sen blev det gonatt för oss! :)

Lite bilder:

Grabbarna grus spatserar (Fredrik & Daniel)



Gatufesten torsdag

Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Har pratat med mamma på skype och kollat att de lever där hemma! :) Och nu när jag har en liten stund över tänkte jag passa på och uppdatera med bilder från gatufesten! :)

På torsdag jobbade jag till klockan 9. Jag hade med mig kläder och smink till jobbet och försökte fixa mig fin där så att jag kunde gå direkt ner på stan. På stan mötte vi upp Monica som satt med sin familj i Daltons-tältet. Där satt vi och pratade och mös och lyssnade på Europe.


Gert Fylking presenterade banden..

Europe

Daniel var lite segstartad men jag tror han tyckte att det var en lyckad kväll ändå. :)

Jag njöt i fulla drag!! =)

Det var ganska mycket folk..

Jag tyckte att Europe var ganska sega och enda gången som de och publiken verkligen livade upp var när de körde "The final countdown". När klockan började närma sig 12 gick vi ut bland publiken för att se Kent på nära håll!

Publiken applåderar in Kent på scen.

Även jag diggar....

De hade en fantastisk show, både ljus och uppträdande!!!

Men jag tror att de vill vara lite mystiska för men såg nästan bara siluetter....


Det var mycket folk....

...och en häftig avslutning...

..där de sprutade "konfetti" i form av svalor.


Nöjda festivalbesökare!!

Även Daniels kompis Björn mötte upp oss inför Kent.
(På bilden: Monica, Björn & Daniel)


Teddybears live


Ungefär såhär såg det ut igår när Teddybears spelade... :)


Utan dina andetag



Denna låt inleddes konserten med! En konsert som för övrigt fick topp-betyg! =)

Nu jobb!


Trött tjej


Kent avslutade med denna härliga låt.....

Har jobbat hela dagen och gatufestat på kvällen. KENT var underbara!
Bilder och utförligare berättelser kommer när jag hinner!! :)

Imorgon jobb igen och gatufesta på kvällen!

Puss & Gonatt!!

Tove - Million Pieces



Min syster publicerade denna låt på sin blogg igår! Vad tycker ni?? Det är idol-Tove som har kommit ut med en låt. Lite likt Robyn kan man tycka,, men ganska svängig. =)
Nu blir det jobb för mig, sen Gatufesten! Ikväll spelar KENT!!!!


Gatufesten tisdag

Igår var vi ner en sväng på Gatufesten! Vi skulle ner på ett glas. Så blev det tyvärr inte!
Men jag/vi hade det jätte trevligt. Först mötte vi upp Monica och Björn och slog oss ner vid Daltons-tältet. Där satt vi och lyssnade på StändUt Blakk, semifinal i karaoke och några andra cover-band. Det visades även fotboll på en storbildsskärm, så med ett halvt öga såg vi när Holland tog sig till final! Det var mulet, men uppehåll och rätt mycke folk ute! Dock var det ganska passligt för man kunde ta sig fram och det var ingen jättelång kö till toaletterna. ;)


Monica, Björn och Daniel i öltältet...


Exempel på hur StändUt Blakk låter.. :)

Efter två glas tog vi oss vidare till en lägenhet/terass där vi blev bjudna på öl och vin. :) Där fanns Peter, Alex och Jonas. 3 glada killar... ;)


Alex och Daniel


Jonas, Peter och våra vinglas....

Efter att vi druckit upp vinet knallade vi åter igen ner mot staden. Denna gång hade de tagit riktning mot Svenssons kök och bar. Jag följde med Monica till bussen för att senare möta upp grabbarna. Dock blev det bara vatten för mig. Jag skulle ju jobba idag! Och idag mådde jag som jag förtjänade. Som tur var blev jag lite piggare efter ett antal cola-burkar och en macka med cremé fraiche, salsasås och massa ost! =) Så det har gått bra att jobba idag, men segstartad var jag! Fick mig ett gott skratt när jag kom in i köket idag också! Kocken Jonas löste problemet med hårnät på sitt eget sätt! citron-nät.



Nu är det läggdags!!! Gonatt...


Havskräftstjärtssallad och fixdag

Idag har det varit en riktig slödag. Vi tog sovmorgon vilket var skönt! Men kroppen är fortfarande lite sliten efter helgens jobb.
Men trots en slöstart har vi även gjort lite saker. Vi har plockat och dammsugit lägenheten! Vi har handlat mat och så har vi (läs daniel) bytt lampa i hans bil. När vi kom från Citygross mötte vi hans bror i en rondell, så då åkte vi efter hem till honom och pratade en stund. Där märkte han också att även han behövde byta en lampa på sin bil så det blev två flugor i en smäll!

Nu har vi precis käkat en havskräftstjärtssallad och håller på att göra oss lite fina. Vi tänkte gå ner på stan och dricka en öl/ett glas vin.


Havskräftstjärtssallad med ett glas rött vin (Gato Negro-box, som lämnade efter midsommar)

Ingredienser:

Havskräftstjärtar
En påse Ruccolamix 
Paprika i olika färger
Körsbärstomater
Salladslök
Avokado
Rädisor
Gurka

Servera med bröd och vinegrett.


Precious



Igår såg vi alltså denna film. Jag/vi har länge tänkt att vi ska se den men det har aldrig blivit av. Alla säger att man "måste" se den. Så vi hyrde den på Ica.
Filmen var hemsk... Usch så jobbigt det var ibland. Men väldigt bra! Mycket värd att se.... Det går inte att förstå eller tänka sig in i hur det skulle vara att vara henne. Och hur stark hon är som orkar ta sig igenom och bli så "bra". Jag fällde några tårar i slutet av filmen. :)
Filmen är baserad på en Novel av Sapphire - Push.


No one sleeps when I´m awake



Även The Sounds ska komma och spela på gatufesten!! =)


Värmen fortsätter...

Idag har vi:
*Varit på synkontroll (D) och köpt glasögon (D).
*Varit på stan och ätit lunch i Daltons-tältet
*Varit och tittat på fler förlovningsringar
*Beställt förlovningsringar. De kommer på onsdag!!!
*Packat ihop en väska och dragit ut till stugan
*Legat på stranden, läst bok och solat
*Druckit kaffe med D´s morbror och kusin
*Grillat och ätit middag
*Handlat nötter och hyrt film

Nu ska vi:
*Se film: Precious
Dessa ringar beställde vi: Enkla, stilrena i vitt guld!
Så kanske det blir en sånhär till vigselring.. :)               


 


Jag lever..

Jag överlevde.. Pubaftonen alltså! Och utan värre incidenter... Jag tappade ingen flaska t.ex som jag gjorde för två år sedan. Jäklar vilken smäll det blev då. Det blev knäpptyst vid bardisken, och där är det säkert 120 decibel annars... ;) Öl och glassplitter flög över hela golvet... Inte så kul!
Kvällen flöt på ganska bra.... Det var som vanligt,, lugnt från början, synd om bandet som började spela lite efter 9 när det var lite folk där men sen blev det packat! Fullt med fulla människor vid bardisken mellan 22-24...
Vi fick besök av 20-25 pirater också.... :P  2 gubbar var via cafét och käkade lunch på dagen. Då förvarnade de mig om att de skulle komma..... Den ene skulle bara ha guldmynt,, och visst hade han det!! =) En påse full med tior.... haha!
Skönt iallafall att de inte var så stökiga vid bardisken som de utlovade och som chefen sa att de hade varit tidgare år när de kommit. Det enda som de försökte göra var att bära iväg mig över axeln, men jag blev räddad av att jag hade öl i handen! :)
Men jäklar vad varmt det var igår... Jag höll på att rinna bort bakom bardisken... Och, när vi stängde igen baren klockan 12 och man skulle gå ut och svalka sig så svalkade det nästan ingenting och det var MASSOR med mygg. När vi körde hemåt sen förstod jag varför det inte svalkade. Det var 24 grader trots att det var mitt i natten!!

Idag blir det jobb igen! På mätaren i skuggan står det 26,5 grader, nu klockan 9 på morgonen! Tur att vi stänger igen klockan 8 idag. Lite kortare dag. Kan man behöva efter 6 timmars sömn och en 14½ timmars arbetsdag.

Nu blir det att ösa in mera kaffe för att piggna till och sen iväg till jobbet!

Calleth you Cometh I


Jag tycker att de är jävligt bra live! Ska gå och se dem, fredag kväll på Gatufesten!! =)
Annars...Jobb jobb jobb! Igår hade vi fullsatt på Räkfrossan. Blev inte mycket mat över.
Idag är det nästan 24 grader nu klockan 09.20 på morgonen!! Och ikväll som sagt, PUBAFTON! Jag kommer att ha ont i fötterna imorgon.... Och dessutom jobbar jag. Vi kommer att vara halvdöda allihopa... :)
Hoppas ni andra hinner njuta av solen och värmen mer än jag...??
Jag hoppas även att värmen infinner sig när jag har semester i slutet av juli-början av augusti..


Jobb och lite musik... ;)



Igår fick vi en ny kille till jobbet. Jättetrevlig är han, och mycket duktig! Idag blir hans andra dag. Hoppas han tycker att det är roligt för det kommer att behövas idag på jobbet. Fredag, semestertider, fint väder, 17, 5 grader klockan 9 på morgonen!!!! och ikväll, en fullbokad räkfrossa-premiär. =) Men jag tror det kommer att gå jättebra.

Jobb hela helgen blir det. Nästa lediga dagar är måndag-tisdag. På lördag har vi pubafton. Första för iår och Co-pilots spelar. Ett väldigt bra coverband. Då kommer det att bli drag därute. Och jag får leka bartender som aldrig förr. :)
Och de har dessutom lovat över 25 grader till helgen. Lovely.... Synd att man inte är ledig och kan njuta av det.

Nu jobb!!


Sex and the city 2



Igår var vi på bio. Jag har pratat om att jag vill se filmen sen premiären. Premiären gick när vi var i Ljusne, men då tyckte Daniel att vi skulle spara det tills vi kom till Sundsvall. Igår blev det av. Jag, Daniel och resten av salongen fullsatt med ivriga tjejer/kvinnor. "A deal is a deal"... ;)
Jag tyckte att den var rolig. Jag skrattade mycket. Ibland skrattade jag så mycket att jag nästan satt dubbelvikt. Daniel skrattade också gott. Jag hoppas att han skrattade mycket åt filmen också, men ibland tror jag faktiskt att han skrattade mest åt mig/oss... ;)
Han jämförde det med en Alla hjärtans dag när vi var på bio i Umeå och såg "Music and Lyrics med Hugh Grant. Då var det också vi och resten var kvinnor som var 30-40 +. När de satt och tjöt av skratt när Hugh Grant rullade på höfterna fattade Daniel ingenting, men när han tyckte någonting var roligt var det inte många andra som skrattade. Lite så tyckte han att det var igår också.....

Är det så konstigt att man inte vill se samma filmer då? För dessa filmer är ju gjorda för kvinnor, samtidigt som det finns filmer som är gjorda för män.....
Jag var iallafall nöjd att jag fick med honom, och jag kan definitvt tänka mig att se filmen igen. Men nästa gång får Daniel välja film.... :)

Nu blir det jobb!
Idag klockan 9:00;
16 grader, mulet och lite blåsigt....

RSS 2.0