Outcast

Idag åkte jag med Daniel in till Söderhamn. De hade nån föreläsning för lärare där hela förmiddagen. Själv gick jag till biblioteket och satt och läste artiklar som jag har samlat ihop i några dagar. Förutom det så hann jag även via banken. Vi tänkte öppna ett sparkonto av nåt slag. Ett konto som vi ska ha som buffert samtidigt som vi ska börja spara inför framtida bröllop och resor. Men jag fick inget konto. Hon kom med så många förslag så jag blev alldeles rådvill. Så vi bestämde att vi bokar in ett möte så att även Daniel kan vara med och så kan vi i lugn och ro diskutera de olika alternativen. Vid 12 var lärarna klara och då åkte vi till någon pizzeria i stan på lunch. Vi var 6 stycken. Daniel var ensam kille. :) De var alla väldigt trevliga och nyfikna på mig tydligen... =P
De hade väldigt bra mat där och jag åt en mycket god kycklingsallad.
Nu är jag hemma igen och blev besviken när jag kollade studentportalen och såg att dugga-resultaten inte har kommit ännu som de lovade. Det ska tydligen dröja ännu men de lägger ut resultaten så fort de är klara.

Ikväll blir det plättmiddag och en tur ut till fiskesjöarna för lite fiske, svampplockning och fotografering!


Här kommer lite skön musik av Timo Räisänen....


...Somewhere over the rainbow...

Ligger i soffan och tittar på tv. Har tittat på Idolkvalet och nu kollar jag på "Berg flyttar in". Hon är och hälsar på hos Arja Saijonmaa... Jag rekommenderar alla att se på det. Såg även förra veckan när hon var hos Gunde Svan. Även det var roligt!

Ska försöka sammanfatta dagen nu i pausen.

Dagen har gått i pluggandets tecken som vanligt. Håller på och letar en massa vetenskapliga artiklar som vi ska ha med i vårt projektarbete. Jag har även skickat iväg ett brev till systeryster, bokat tvättid, betalat räkningar och lagat mat. Ikväll blev det lite rester till middag. Jag gjorde upp resterna från taco-middagen vi hade i måndags. Det lämnade både köttfärs och sallad. Dessutom hade vi lite tacoköttfärs i frysen sen nångång tidigare. Så jag gjorde tacopaj!! Jag har gjort den tidigare så receptet hittar ni HÄR.


När Daniel kom hem från skolan hade han med sig två överraskningar. Dels min födelsedagspresent (1½ månad efter min födelsedag) och dels lite fika som han hade köpt av sina elever. Det var några tjejer som hade bakat och sålde för att få pengar till sin dansgrupp. Så till kvällens middag hade vi efterrätt. MUMS! :)

Långpannekakor och drömmar...
Min söta älskling tyckte drömmarna var väldigt goda, medan jag föredrog de andra. :)

Nej nu ska jag se klart programmet och sen blir det dags att lägga sig... Kanske läsa lite bok. Var länge sen jag läste Stieg Larsson nu. Skulle behöva läsa ut den så att jag kan påbörja nästa bok. :)
Imorgon tror jag att jag ska hänga med Daniel till Söderhamn och besöka biblioteket. Behöver skaffa bibliotekskort och så kan jag passa på att komma ut ur lägenheten och plugga i annan miljö. Han ska dit med skolan på teater så jag får skjuts!!

Ha en skön kväll!

Min födelsedagspresent...

... har kommit hem i brevlådan!! =)

När Daniel frågade vad jag önskade mig så sa jag att jag inte behöver någonting. För jag kände då att jag verkligen inte behövde någonting. Det är klart att det finns många saker man vill ha, men sällan behöver man det man vill ha och ofta har man inte ekonomin för det.

Men en sak önskade jag mig efter att ha tänkt efter ett tag. Och det var en prenumeration på en mattidning. Jag tyckte att det var så härligt och sitta och njuta av en kopp kaffe i somras samtidigt som jag bläddrade i senaste numret av "Allt om mat", som är en tidning som Daniels föräldrar prenumererar på.

Så det önskade jag mig. Men inte en prenumeration av "Allt om Mat" eftersom jag kan läsa den när vi hälsar på i Sundsvall, utan det blev en prenumeration av tidningen "ELLE Mat & Vin". Och nu har första numret kommit i brevlådan!!!

Vilken vardagslyx!! =)



Tidningen ser riktigt härlig ut och jag ser framemot att läsa den från sida till sida nu efter att snabbt ha bläddrat igenom den... :) Jag hoppas kunna bjuda på en massa härliga bilder och recept från när jag testat något från tidningen så att även ni får en liten del av min födelsedagspresent! :)

Välgörenhet

Hallå hallå.. Fick nyss en förfrågan om jag kunde länka till denna sida på min blogg och få mina läsare att rösta på dem i denna "tävling". Jag gick in och läste och röstade själv... Det kostar inte mig eller er någonting och ni stöder någonting bra!! Så gå in och rösta och hjälp mig att hjälpa "släkten". =)
Det är Daniels kusin som är aktiv och värnar om miljön...
Skicka gärna vidare och tipsa personer som ni tror är intresserade, om "tävlingen".

Så gå in och rösta HÄR!!!!

(Bild från google)



Shame


Robbie Williams har kommit ut med en "ny" låt. Han sjunger duett med sin före detta kollega och bandmedlem från Take That; Gary Barlow. Skönsjungande killar. Lyssna och njut! Och för er som vill lyssna på den på Spotify, finns den här.

En vecka i Umeå..

Hej hopp, sockertopp(ar)!! Nu är jag tillbaka i Ljusne efter en vecka i Umeå. Eftersom jag har varit så dålig på att uppdatera så ska jag väl försöka sammanfatta veckan i ett enda inlägg.

Jag åkte ju från Ljusne i tisdags, promenerade till tåghållplatsen i ösregn. Resan gick bra, men det gick inte så bra att plugga. Somnade flera gånger med boken i famnen. Och jag som inte ens brukar kunna sova på buss!!!!!!! :)
I tre dagar hade vi fullt upp i skolan. Under onsdagen hade vi dugga och några föreläsningar. Jag hoppas verkligen att jag klarar duggan, men det kommer ju alltid en omdugga. :)
Under torsdag och fredag hade vi föreläsningar hela dagarna. Man var helt slut på kvällen när man kom hem så jag gjorde verkligen inte många knop. Har mest legat och slötittat på tv om kvällarna.

På fredagkväll var vi bjudna till kusin Anna och Sebastian på middag. Vi pratades vid på telefon någon dag innan och då sa hon att hon skulle bjuda på lite paj och vi skulle ta med oss sallad.
När vi kom dit hade de kockat hela kvällen och bjöd på tre-rätters middag. Det var jättegott!! Tyvärr hade jag inte med någon kamera så har inga bilder på maten men menyn var:

Rödbets- och getostsufflé med rostade pinjenötter
Svartrotsgratäng med murkelsås, stekt kycklingfilé och sallad
Blåbärsparfait & kaffe

På lördagen var jag bjuden till Madde på födelsedagsfika. Hon hade sparat lite fika från "det riktiga kalaset" och så bjöd hon mig, Mikkis och Johan på fika nu när jag var i Umeå. Hon hade bakat chokladmousse-tårta som var SÅ GOD. Till det serverades glass och så hade hon färsk ananas. På kvällen var Sabina på räkfrossa-sittning så jag bjöd över Madde till mig och så hade vi mys- och filmkväll. Vi hade massa gott och snaska på och så såg vi filmen Valentine´s day. Den var mysig men ganska förutsägbar.
På söndagen så åkte jag och Sabina till Östra Ersboda på lite shopping. Jag köpte en helt vanlig vit skjorta på rea. Den kostade bara 90 kronor så köpte den även om den var lite stor. Under söndagen så var jag även och tränade på Iksu. Mitt sista pass med guldkortet eftersom det går ut den sista september. Får se om jag flyttar tillbaka till Umeå eller inte och om jag kommer att skaffa Iksu kort då eller inte.
Vi tvättade också och så såg vi filmen Jakten på lycka med Will Smith. Väldigt bra film men mycket tragisk.

Och igår var det dags att åka hem igen. Sabina skjutsade mig till bussen på morgonen. Bussresan gick oväntat bra. Kan bero på att de visade en härlig film och att jag för en gångs skull hade med mp3-spelaren och kunde lyssna på musik. Det var också väldigt lite folk, så kunde sitta ensam hela vägen.
Filmen som visades var Away we go. Jag hade aldrig hört talas om den så jag hade inga förväntningar alls men jag tyckte det var en härlig film. Konstig men härlig!! Det handlar om ett par som väntar sitt första barn och reser runt i USA för att hitta det perfekta stället att starta sin familj på. Kändes som att man kunde relatera filmen till sig själv. :)

I Sundsvall stannade jag till och träffade Monica över en lunch. Hon ska åka iväg en längre tid så jag ville hinna träffa henne en sista gång innan hon åker. Jag tror hon kommer att få en fantastisk resa trots att det går i uppsatsens tecken. :)

Vid 5-tiden tog jag tåget mot Ljusne och hemma väntade Daniel med maten färdig!! :) Han hade gjort Tacos (han blev sugen på det eftersom en elev hade pratat om tacos på skolan). Skönt att komma hem till ett dukat bord för en gångs skull.

Nu ska jag ta tag i plugget. Vi har redan påbörjat projektarbetet inom kursen idrottsnutrition. Vi ska göra en kost- och aktivitetsregistrering på en elitidrottare. Så nu håller vi på och sammanställer formulären som elitidrottaren ska fylla i och vi hoppas han ska få dem i slutet av veckan och kunna påbörja med registreringen redan då.

statusuppdatering

Jag har befunnit mig i Umeå sen i tisdags men inte hunnit skriva ett enda blogginlägg. Fy skäms, Linda! Jag har verkligen haft fullt upp! Skolan har börjat 8.30 och vi har gått till sena kvällen. Alla ni som har läst på institutionen för kostvetenskap och har haft Kurt Bergh som föreläsare kan föreställa sig hur vi har känt oss på kvällarna. I torsdags hade vi 3 föreläsningar på raken med Kurt!! Jag var totalt död på kvällen efter att ha suttit och koncentrerat mig på att ta in så mycket som möjligt av det han säger. Hans ord är lag inom metabolismen! =)

Så summasumarum; Jag lever!!

Hinner inte skriva så mycket mer nu för jag ska iväg på födelsedagsfika till min kära vän Madde men ikväll har jag inga planer ännu så då kanske jag ska hinna skriva nåt inlägg om vad jag gjorde igår t.ex. ;) Jag har inhandlat godis och ska bara njuta av lördagskvällen!!!!!
Är någon i Umeå och vill njuta med mig är ni hjärtligt välkomna!! =)

Neeeeej!!!

Har nu klivit upp, packat det mesta och vinkat av Daniel som har gått till jobbet. Sitter och njuter av en kopp kaffe och spanar in vad som har hänt i världen via aftonbladet och vasabladet. Känner mig inte taggad inför duggan på onsdag. Hoppas jag kommer på andra tankar efter att ha pluggat i 6 timmar under resan idag.

Snart ska jag börja knalla iväg mot tåghållplatsen. Men vill inte det heller. Det ÖSER ner regn!! Verkligen non-stop, och inte lite heller. Och jag har sprungit och letat efter paraply men hittar inga. Jag tror vi har glömt alla vi ägde i bilen i helgen. Så dom befinner sig nog i Sundsvall just nu. TYPISKT!!!!
Snacka om att jag kommer att vara dyngsur när jag är framme. Även om det är nära så tar det ändå 10 minuter att gå, och det finns inte mycket till tak att prata om där vid hållplatsen.
Jaja, får bita ihop, klä på mig regnjackan och hoppas att väskan inte tar in vatten. Ska ju ha med mig dator!!

Det är min morgon det! Hoppas livet leker för er andra!!

En nyhet

Nu är resan bokad inför imorgon. 6½ timme resa väntar. Jaja, har iallafall tid att sitta och plugga då. Finns inte så mycket annat att göra på tåget och bussen. Om jag inte blir illamående av åksjuka vill säga. Då kommer jag bara att sitta och försöka koncentrera mig på vägen.
Något nytt från SJ´s sida är att jag fick "hem" biljetten på sms. Nu kan jag alltså visa upp telefonen och sms:et istället för att behöva hämta ut biljetten via någon ATG-kiosk och betala 20 kronor i avgift. Lovely!! Och så sparar man lite på miljön i.o.m att det inte behövs något papper.

Annat som jag har gjort idag är att jag har pratat med farmor och farfar i en halvtimme. Det var länge sen sist och de blev så glada när jag ringde. :) Jag har även hunnit plugga ett tag. Jag har börjat gå igenom övningsduggan som vi har fått. Det är fjolårets frågor. Tänke försöka använda den som ett litet förhör för att se hur mycket jag kan men usch vad mycket detaljfrågor det var.... Nu blev jag jättenervös att duggan på onsdag kommer att vara lika och bara detaljfrågor. Jag trodde att vi mest skulle kunna enkelt förklara olika reaktionssteg. Hmm... Jaja! Jag har en dag på mig att gå igenom allt igen och försöka lära mig alla detaljer istället. Önska mig lycka till!!!!

Fick ett mail idag från extrafilm.se där de sa att bilderna som jag har beställt har skickats från labben och borde postas när som helst!!! Synd att jag inte är hemma i veckan när de kommer. Får be Daniel att vänta med att öppna så att vi kan kolla på dem tillsammans. :)

Ikväll kommer Biggest Loser Sverige, ett program som jag har börjat följa. Jag brukar kolla på det amerikanska ibland när jag slötittar på tv och det råkar komma. Tycker att det är intressant! Dels blir jag berörd av hur det kan ha gått så långt för dessa människor. Alla har sina historier och sin bakgrund. Men jag blir också inspirerad över hur duktiga och hur starka de är som gör dessa förändringar. För vi som har läst om det vet alla hur svårt det är eller verkar vara. Jag blir också imponerad över hur mycket de orkar med i träningsväg, med tanke på vilken kroppshydda de bär runt på. Klockan 20.00 på tv4 kommer det och då sitter jag bänkad!

Men fram till dess blir det mera plugg!!


Hittade en gammal bild från när Marinas söta Adnan bara var 7 dagar gammal och vi träffade honom för första gången. Jag kommer ihåg hur nervös jag var när jag skulle hålla honom så det ser väldigt stelt ut. :D Tyvärr är bilden av dålig kvalité för den är tagen med en mobilkamera.



Bröllop - 18 september 2010

Inlägget är borttaget.

Hemma igen, för stunden!

Nu har vi precis klivit innanför dörren hemma i Ljusne, efter en fantastisk helg i Uppsala! Vi är ganska trötta och slitna efter mycket program och mindre sömn. Så vad som har hänt får jag ta en annan gång. Nu ska vi båda slänga oss i soffan och njuta av lycka och kärlek!!

Bjuder här på en bild av oss. Bilden är tagen på "Sladdarön" där vigseln ägde rum.


2010-09-17

GODMORGON!!
Idag blir det plugg för nästan hela slanten.
Just nu håller jag på och tvättar, bokade tvättid igår och då var tiden 7-10 idag ledig.
Jag ska även packa ihop en väska som jag ska ha med mig till Uppsala och så ska jag kolla resor till Umeå.
Ska även bjuda Micke, Marit och Tommy på middag när de kommer för att plocka upp oss.

Det är väl dagens planer i stort!
Här kommer lite musik! :)



Me, myself and I

Jag har otroligt svårt att posera på bild. Jag blir alltid sämst på foton för att jag gör konstiga miner, blundar eller bara annars inte hänger med. Bäst brukar det bli när jag är omedveten om själva fotograferingen men även då kan det misslyckas eftersom man inte är med om att det ska tas en bild just då.

Jaja, jag har iallafall försökt ta lite bilder ikväll på mina inköpta kläder och poserat a la Kenza. ;)
Här kommer resultatet.

Först ut mina nya jeans och blazern som jag köpte.

Jag köpte även en skjorta att höstmysa i... Väldigt skön!!

 

Och sist men inte minst så köpte jag ett par örhängen som faktiskt Daniel kom och visade för mig. Jag tyckte dom var söta och att just han föreslog dem, gjorde att även dom fick följa med mig hem. :)


Vad tycks?? =)

Min vackra kryssboll...


...har fått blommor..... Den är så vacker på trappan och lyser upp som en färgklick i höstrusket.


Kolla vilken skillnad från förra bilden jag tog, när jag pecis hade köpt och planterat den!! :)



Fotoframkallning

Jag har länge funderat på att framkalla lite av alla bilder vi har på datorn. Jag tycker att det är så tråkigt att titta på bilder på datorn. Mycket mysigare att bläddra i ett fotoalbum. I födelsedagspresent fick jag ett fotoalbum av mina svärföräldrar. Jag tackar så hemskt mycket för det!! :) Men det har bara inte blivit av att sitta och gå igenom alla bilder. Idag fick jag dock ett reklam-mail från extrafilm.se där de hade erbjudande på att framkalla bilder. Så jag började gå igenom lite bilder och hittade bilderna från Thailands-resan. De blir de första bilderna jag ska framkalla. Så får jag även testa om jag blir nöjd med kvalitén till priset 0,69 öre/bild. Jag har verkligen noll koll på vad de olika sidorna tar för priser.
Har ni några erfarenheter??

Vilka sidor brukar ni använda om ni framkallar bilder??
Och till vilket pris??


Jag längtar tillbaka!!!!

Lite inköp

Jepp, jag öppnade plånboken idag och hittade några fynd!!!! Inte riktigt det jag hade tänkt mig men ändå.. Jag hoppas det blir bra. Först av allt; Jag hittade en skitsnygg blazer som jag även kommer att ha använding för även i vardagen. Jag köpte den på VeroModa.

Jag lägger upp lite bilder på inköpen här. Alla bilder är tagna från Google. Jag hoppas på att få taget lite egna bilder som jag kan visa upp senare. Tyvärr hittade jag ingen bild på den blazer som jag har köpt men lägger in en bild på en liknande. Den har markerade axlar men är kortare i ärmarna.






Jag hittade även ett par Jeans. Levi´s demicurve skinny leg... ;) Dom var SKITSKÖNA!!


















Och så till Ikea-inköpen!! Vi var ute efter lampa och bokhylla. Hem kom vi med lampa, men inte den lampan som vi hade pratat om för den fanns inte! Istället köpte vi en helt vanlig risboll. Eller boll kan man inte kalla det för det är ingen boll. Men billig var den!


Vi köpte även några småsaker och så köpte vi 2 billiga mattor till sovrummet. Något skönt att kliva ner barfota på, på morgonen. Men det blev ingen bokhylla. Vi kom på att vi antagligen har för liten bil för att frakta hem bokhyllan. Så vi får försöka muta Daniels föräldrar om att eventuellt frakta en från Sundsvall. Vi bjuder på middag... ;)











Gröna sovrumsmattor till ett grönt sängöverkast.





Mot Valbo

Lite uppdatering om dagens planer. Idag är vi faktiskt påväg mot Valbo, Gävle. Jag måste köpa lite kläder. Det mest akuta är någonting inför bröllopet. En kavaj eller jacka som jag kan ha över klänningen. Hoppas jag hittar något snyggt!! Men jag behöver även nya jeans. Det har jag tjatat om hela sommaren men inte fått till det. Jag ska köpa något för födelsedagspengarna jag fick av mamma och mommo&moffa.

Vi ska även en sväng via Ikea. Vi var via Ikea när vi senast var i Sundsvall, men då var vi båda trötta och griniga så det blev inget av. Dessutom behövde vi kolla lite i lägenheten innan vi beslutade oss. Vi ska köpa taklampa till vardagsrummet och så behöver vi bokhyllor. Böcker och DVD-filmer svämmar över här i lägenheten. Just nu lutar det mot dessa som vi kollade på när vi var i Sundsvall. De är iallafall hyfsat billiga men lite tråkiga kanske... Vi får se vad vi kommer hem med.... :)

KNAPPA

taklampa          

BILLY bokhylla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kings of Leon - Radioactive



Kings of Leon har kommit ut med en ny låt!!! =)
En låt som jag lyssnar på just nu när jag försöker plugga.

Kopparödla - Kopparorm




Usch, det ryser i hela kroppen bara jag ser bilden!

Under vår långpromenad i söndags såg jag två kopparormar (eller kopparödla som de tydligen heter). TVÅ stycken!!!!! Vad är oddsen? Och varför måste just jag se dem och hitta dem? Jag som blir illamående bara jag ser en orm på tv. *ryser*
Jaja,,, jag sprang bort därifrån med Dixie medan Daniel, (NO-läraren) stannade kvar och tittade på dem. Han påstår att dom var döda men jag vet inte om jag tror på det.... =P

Och häromdagen när vi var på kvällspromenad med Dixie så såg vi när hon hoppade till och stampade på någonting. När vi kom fram såg vi att det var en näbbmus. Hon hade hittat den på gräsmattan och den dog av ett stamp. Hon stampade ihjäl stackaren när hon säkert bara ville leka med det som rörde sig.

Så många djur har jag inte sett på länge, som jag har sett denna helg som hundvakt! =)

Bulgarisk linssoppa!!

Dethär är en rätt som jag smakade första gången när vi hade kursen "Livsmedelsvetenskap och matlagningsteknik". Jag kommer ihåg att vi åt rätten den dagen när vi bakade bröd. Det var SÅ gott tillsammans med nybakt bröd. Denhär soppan fick mig att börja tycka om linser.. Det är en bra soppa eftersom den är:
  • Nyttig
  • God
  • Billig
  • Snabblagad (Röda linser)
  • Man kan göra storkok
  • Nästan som en ny soppa varje gång eftersom man aldrig får den exakt som förra gången. Okej, det kan bero på att jag aldrig kryddar med kryddmått. :)
  • Kommer ni dietiststudenter på något mer?? :)
Jag tror att alla mina f.d klasskompisar har gjort denna soppa hemma minst en gång. :)
Receptet kommer från "Vår kokbok", men jag lägger upp dethär ändå ifall det är någon som inte har tillgång till kokboken. 




Bulgarisk linssoppa med en klick persilje-cremé fraichè.


Ingredienser:
2 dl Gröna eller röda linser
2 Gula lökar
1 msk Olja
1 liter Vatten
2 st Buljongtärningar
1 msk Paprikapulver
1 tsk Salt
1-2 st Lagerblad
1-2 st Vitlöksklyftor
1 burk (ca 400 gram) Tomater (eller krossade tomater)
½ tsk Socker
½ tsk Vinäger
(½-1 tsk stött Timjan)

Gör så här:
Skölj linserna väl. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, linser, paprikapulver, salt, lagerblad, pressad vitlök och tomater med spad.
Koka under lock på svag värme tills linserna är mjuka, gröna linser 30-40 minuter, röda linser 8-10 minuter. (De röda linserna blir gula efter kokning.)
Smaka av den färdiga soppan med socker, vinäger och eventuellt mer kryddor. Späd med lite vatten om soppan verkar tjock.

Servera gärna med nybakt bröd och ost samt en klick cremé fraichè (som på bilden ovan)!!

Probiotiska bakterier



Vi har precis börjat köpa hem Actimel för att testa på produkten. Jag är nyfiken på hur den smakar och om den funkar. Jag gick in på deras hemsida för att läsa mera och för att kolla upp litegrann kring forskningen bakom (JA JAG VET, allt för att inte plugga...) och hittade denna intressanta artikel:
The effect of milk fermented by yogurt cultures plus Lactobacillus casei DN-114001 on the immune response of subjects under academic examination stress.
HÄR kan ni hitta den i pubmed (tyvärr kan man bara komma åt den genom att logga in via ub´s hemsida, men sammanfattningen kan alla läsa).

Conclusions=Slutsats

Milk fermented with yogurt cultures plus Lactobacillus casei DN-114001 was able to modulate the number of lymphocytes and CD56 cells in subjects under academic examination stress.

Spännande tycker jag. Så nu ska jag testa actimel en tid och hoppas att det funkar och att jag inte blir smittad av höstflunsan som verkar gå just nu. Dessutom tyckte jag att den var ganska god. Smaken som jag har testa nu är hallon/tranbär.

"Ska vi bygga upp nåt nytt..."



Satt och letade efter lite musik, på spotify, som jag kan lyssna på när jag pluggar och såg att detta band har släppt en ny skiva! Sitter och lyssnar på den nu och den första låten är ju lovande, eller vad säger ni??

Bye bye, darling



Gårdagens middag var en köttfärslimpa med smak av Italien. Till det serverade vi pastaskruvar, grönsaker, oliver och fetaost. Tyvärr tyckte jag att det blev lite torrt. Smaken på köttfärslimpan var ljuvlig, men jag ska testa göra det igen någongång och då få till någon god sås som gör rätten mindre torr. Därför väntar jag med receptet till dess!! :)

Annars hände inte mycket igår. Jag var ensam hemma med Dixie och vi var på några promenader. Mellan promenaderna försökte jag plugga men det var svårt för hon var väldigt bråkig igår. Vet inte vad det var... Hon kanske kände på sig att hon skulle åka hem igen. När vi var ute och jag kopplade henne protesterade hon vilt genom att hoppa mot mig med kraft. Jag tryckte ner henne mot marken och så fortsatte vi i kanske 5-10 minuter innan hon förstod att jag bestämmer.
Vid 5-tiden hämtade de henne och då städade vi undan efter henne och försökte dammsuga bort allt hår som hon har tappat (hon håller på och byter päls). Men idag ser jag att vi misslyckats för det har dykt upp mer tussar...

Nej nu måste jag skärpa mig och ta tag i instuderingsfrågorna på allvar!! Det är alldeles för många frågor kvar på några få dagar. Och dessutom ska vi ju bort hela helgen så då blir det inte mycket plugg.

På tal om bröllopet i helgen fick jag reda på igår att vi ska vara utomhus under vigseln. Och vi ska åka båt dit!! TIPS PÅ KLÄDVAL????????

Ett sätt att bli väckt på....


Dixie skulle väcka mig men somnade själv...


Hon börjar vakna till liv....


...Och så fort hon känner av lite liv och rörelse så är hon i full gång igen!! =)


ps. Jag har redan varit på morgonpromenad med henne kl 5.30, men somnade om. Detta är kring klockan 7 på morgonen när Daniel har klivit upp och är påväg mot jobbet. :)

Jag klev också upp och så tog vi en promenad och följde Daniel till jobbet. Vi har även hunnit kasta lite boll. Tyvärr har hon bitit av snöret så nu får man försöka kasta eller sparka iväg bollen så långt man kan. Snöret var bra för man fick mer kraft bakom kastet och bollen flög längre.

Nu ska jag försöka få lite plugg gjort innan nästa promenad!!

Söndagsmiddag

Idag har vi gjort något till middag som jag aldrig har gjort själv och som jag inte har ätit på evigheter. Vi gjorde en söndagsstek. En riktig söndagsmiddag eller lunch eller vad man brukar kalla det! Här kommer lite bilder!!!


Ser den inte smaskig ut?? Vi la den hel i en påse med marinad på förmiddagen så att den fick ligga och gotta sig hela dagen. Marinaden bestod av färsk rosmarin, vitlöksklyftor, olja, lite citronsaft, salt och peppar.

Allt detta mixades med stavmixer.

Ugnen hade vi på 150 grader och steken var inne i drygt en timme. Vi använde oss av en köttermometer och vi tog ut steken när den nådde 75 grader. Köttet vi använde oss av var fläskkarré.


Middagen bestod av ugnsstekt fläskkarré, potatiskroketter, gräddsås, svartvinbärsgelé och sallad.

Gräddsåsen gjorde vi när vi hade tagit ut steken ur ugnen och så använde vi oss av skyn som smaksättning. Tyvärr syns inte svartvinbärsgelén på bilden för vi kom på att vi hade det också först när vi hade börjat äta. Så här kommer en bild på hela måltiden. ;)



Nu är vi jättestolta över oss själva och ska lägga oss i soffan och se någon bra film och njuta av mättnaden!! =)
TREVLIG SÖNDAGSKVÄLL!!

I just want your love



Dixie älskar två saker!! Sin nya leksak - "bollen" och Daniel. Hon följer honom överallt. Till och med in på toaletten... Om hon inte hinner in innan han stänger dörren så lägger hon sig utanför så att hon inte missar när han ska ut därifrån.

Nu blir det långprommis.... långprommis utan bollen!!

Chokladbrowniemuffins

Igår bjöd vi in Theres, Andreas och Lin på kaffe. Och jag vet inte om det är något släktdrag eller, men jag vill alltid ha något att bjuda på till kaffet. Det behöver inte vara sju sorters kakor. Men nånting!! :) Så igår letade jag i mina kokböcker efter något snabbt och enkelt som jag kunde baka av de ingredienser som jag hade hemma. Det blev ett recept ur "500 muffins" av Fergal Connolly. Dock modifierade jag lite grann.



Ingredienser (till 12 muffins):
125 gram hackad choklad
125 gram osaltat smör
2 st ägg
3½ dl strösocker
1 tsk vaniljessens
2 dl vetemjöl

Ingredienser (till glasyren):
2-2½ dl vispgrädde
1 tsk vaniljessens
3 msk florsocker, siktat

Gör så här:
Förvärm ugnen till 150 grader. Placera 12 pappersformar i fördjupningarna på en muffinsplåt. Smält hackad choklad och smör i en skål över en kastrull med lätt sjudande vatten. Rör om väl. Låt stå och svalna något. Vispa samman ägg, socker och vaniljessens till en ljus, tjock smet. Vänd ner chokladen och sedan mjöl och blanda väl.

Skeda smet i formarna. Grädda i 25 minuter. Ta ut plåten och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffinsen och låt svalna på galler.

För att göra toppingen, vispa grädde i en skål tills den är halvfast. Vänd ner vaniljessens och florsocker. Lägg en klick eller två på varje muffins.

Förvara i kylskåp utan topping i en lufttät burk i upp till 2 dagar, eller frys in!!


* Jag hade bara 100 gram mörk choklad hemma men hade lite toblerone sedan vår finlandssemester som jag smälte ner.
* Jag hade ingen vaniljessens men bytte ut det mot vaniljsocker.
* Jag hade ingen grädde hemma heller, så jag serverade muffinsarna bara som dom var, utan topping. Och det blev lyckat det också!!

"Romtårta"



Ingredienser:
400 g Philladelphiaost
2 dl Cremé Fraichè
1-2 st gul lök
1 burk Röd Stenbitsrom
1 burk Svart Stenbitsrom
Salta kex

Gör så här:

Hacka löken. Blanda samman lök, Philladelphiaost och cremé fraichè. Bred ut blandningen i en snygg form och ställ in i kylen i cirka en timme. Ta fram formen och bred ut romen i ett snyggt mönster ovanpå. Servera med salta kex.


Passar som förrätt, drink-tilltugg eller varför inte som tapas.
Om man inte vill att gästerna själva ska lägga romtårtan på kexet med en kniv/sked så kan man förbereda genom att bre krämen direkt på kexet och toppa med rom. Det ser mindre slafsigt ut och man kan placera förrätten  direkt på tallriken.

Living Darfur


Skön låt som finns på min spotify-spellista.

Idag händer inte mycket. Vi är ganska slöa allihopa. Sitter framför tvn, dricker kaffe och går korta promenader med Dixie. Vi har planerat att gå iväg på en riktig långpromenad snart med henne. Men hon ska lugna ner sig ett tag först. Vi har köpt en ny leksak till henne som hon ÄLSKAR!! Det är en blå boll i gummi som har en liten "pingelklocka" i och som är fastbunden i ett rep. Vi tar tag i repet, svingar runt och kastar iväg med en jä*la fart,, och Dixie efter!! :) Vi var ute för drygt en timme sen och hon fick springa av sig. Så nu är hon trött. :)

Imorgon tänkte vi ta henne till sjön där Daniel brukar fiska och så ska vi ta en dag i naturen. Ha lite picknick och mysa. Hoppas bara att det går bra. Igår när jag var ute och promenerade med henne så gick vi in i skogen en sväng. Jag tänkte så att hon får lite utmaning. Mittiallt stack hon iväg ungefär som tjurarna i Ferdinand. Det gick så fort så jag hann knappt ropa hennes namn så var hon borta. Jag blev skitnervös och ringde Daniel samtidigt som jag sprang efter och ropade. Men hon syndes inte till nånstans.
Jag gick tillbaka till stigen och gick fram och tillbaka och ropade och letade. Till slut kom hon springandes i en jäkla fart, hyperventilerandes. Jag blev glad över att hitta henne samtidigt som jag blev rädd över hur hon lät. Jag var orolig för att hon hade blivit ormbiten eller stucken av jordgetingar och fått andningssvårigheter. Men hon svällde inte upp nånstans och idag är hon mycket bättre. Så vi gissar att hon fått syn på något djur, jagat efter och sen fått sig en smäll eller nåt och verkligen tagit ut sig helt och hållet.

Igårkväll var det bara lugn och ro som gällde alltså. Vi åkte och handlade, åt middag, gjorde en romtårta som vi sedan njöt av framför tvn på kvällen. Gud så gott det är. Vi blev bjudna på den av Daniels föräldrar förra helgen. De hade haft den till stugan när de hade surströmmingsfest och så fick vi smaka resterna dagen efter. Därför fick vi inspiration och gjorde en egen igår. Lägger upp receptet med bild senare!!

Imorse var det väckning halv 7 och idag var det jag som tog morgonpromenaden. :)
Nu ska jag dricka lite mer kaffe och ladda inför en långpromenad. =)

När katten är borta dansar råttorna på bordet...


När Daniel är borta ligger Dixie i sängen... Se hur skyldig hon ser ut! =P

Hundvakt

Nu har vi fått hit Dixie och hon har hunnit sova en natt hos oss. I sängen också... Som tur är tycker hon att det blir för varmt att ligga mellan oss och två duntäcken så antingen sover hon i fotänden eller på golvet. Det blev väckning klockan 5.30 imorse. Då ville hon ut! Det var Daniel som fick gå. Han ska ju ändå till jobbet!! Men jag kunde inte sova efteråt heller så klev upp jag också.

Nu har jag druckit några koppar kaffe för att piggna till och kunna koncentrera mig på plugget. Hoppas det går bra och att donnan håller sig lugn. Hon är ju van att vara ensam hemma hela dagarna.
Just nu ligger hon vid mina fötter och suckar högljutt för att visa hur tråkigt hon har det tillsammans med mig.
Idag måste vi åka och köpa nån boll så att hon kan få springa av sig under promenaderna. Igår testade Daniel att cykla med henne och det gick jättebra tydligen. Så det är också en variant att få henne utsliten. :)

Lite bilder från gårdagen!! :)

I väntan på promenad...

Radarparet.

Hon löser väldigt mycket hår just nu (tror hon byter till vinterpäls) så jag har brett ut en filt i soffan som hon får ligga på! :)

Fläskwok med nudlar




Gårdagens middag bestod av en fläskwok med grönsaker och nudlar. Wok är något som vi lagar ganska ofta eftersom det är enkelt, går snabbt och man kan blanda i nästan vad som helst! Eftersom man kan blanda i nästan vad som helst gör att det är en ganska billig maträtt också (beroende på innehåll). Perfekt som studentmat men så gott så vem som helst vill ha det!! =)
Igår gjorde vi upp en karré som vi hade köpt på specialpris (29,90kr/kg) p.g.a kort hållbarhetstid. När jag serverade woken slog det mig vilka höstfärger den hade! Brun, orange och gult. Perfekt för årstiden.. =)

Ingredienser (i denna wok):
Cirka 500 g Kött (nöt, fläsk eller kyckling)
2 st Morötter
1 burk Champinjoner (använd gärna färska)
1 burk Minimajs
1 burk Bambuskott
Cirka ½ dl Sesamfrön
1 dl Oystersauce (osäker på hur mycket vi använde, höftade bara. Smaka av!! :)
Äggnudlar (gärna fullkorn eller blanda 50/50)
Sweet-chilisås

Gör så här:
Strimla morötterna i tunna skivor, dela på minimajsen och strimla köttet. Värm olja i en wokpanna (eller stekpanna) tills den blir riktigt het. Woka köttet och grönsakerna i omgångar och blanda sedan ihop allt på slutet. Häll ner sesamfrön och ostronsåsen. Smaka av så att du är nöjd!!
Koka upp vatten i en kastrull. Sänk ner nudlarna och dra kastrullen från plattan. Låt dra i några minuter (följ anvisningar på förpackningen). Blanda nudlarna med woken och servera med en klick sweet-chilisås.
Smaklig måltid!!

Mors lilla olle i skogen gick...

Igår åkte vi iväg med Daniels kollega Folke till en av flugfiskeklubbens sjöar. Daniel och Folke fiskade medan jag tog en promenad ut i skogen. Mitt mål var att leta svamp och vitmossa. Jag började knalla, hittade vitmossa som jag plockade med mig. Tänkte lägga den mellan Ljungen ute på balkongen. Jag gick vidare, hittade ingen svamp så jag började plocka lite lingon istället. Det fanns inte mycket lingon där men fick ihop kanske 2-3 dl. Tänkte att jag kanske kan baka ett lingonbröd någon dag. När jag hade knallat runt i kanske 1½ timme började jag gå tillbaka mot sjön, och mittiallt ser jag att jag har klivit mitt i ett svamställe. Tyvärr klev jag sönder några.. :( De är fortfarande så små så jag plockade inga, men nu vet jag att det finns där. =D

 

Efter att jag hade fotograferat dem gick jag till bortre änden av sjön och så kom Daniel och hämtade mig på sin vita springare......ekan!! =)

 

Det var en mycket vacker kväll...

 

 

När vi kom hem slängde jag mig välförtjänt i soffan och tittade på Idol medan Daniel spelade lite dator.

Och JA!! Innan jag glömmer det,, Vi fick ett samtal igår också,, ett mycket glädjande samtal! =) Vi ska vara hundvakt i helgen... Vår kära Dixie!! :) Hon kommer redan ikväll, så nu blir det att städa och plocka undan allt från golven.. Ska bli mysigt.. Och så kommer vi oss iväg på lite långpromenader i helgen.

 

Mycket program idag. Tvätta, Städa och Plugga.. Eventuellt, om jag känner att jag hinner, så ska jag baka något som vi kan bjuda på när de kommer och lämnar Dixie.

 


Klädproblem

Jag ska ju på bröllop nästa helg och har lite problem med klädval.
Dresscode är Kavaj.
Jag har inte så många finklänningar och de flesta är svarta. Jag funderar på att ha klänningen som jag hade på förlovningskalaset. Men den är ganska kort och det är höst nu. Så vad ska man ha till??
Fick ett nyhetsmail från nelly.com där dessa leggings fanns på bild (klicka på bilden så kommer du till hemsidan). Vad tror ni?? Passar det till?? Eller blir det för mycket beiget??

Astrid Leggings SEK 159, Jeane Blush - NELLY.COM


VILL HA!



På min önskelista just nu!! ----> Örtkrukor från Sagaform.
(klicka på bilderna för förstoring)

Gårdagens middag: Ugnsstekt falukorv



Ingredienser:
400 g Falukorv
100 g Hushållsost
1 st röd lök
1 bit purjolök
(Äpple)
Senap
Ketchup

Gör så här:
Drag av skinnet på korven. Skär djupa snitt i korven, nästan hela vägen igenom. Smörj en ugnssäker form och placera korven däri. Fyll snitten med senap och ketchup efter smak. Strimla röd- och purjolök fint och strö över korven. Skiva eller riv ost och lägg ovanpå korven.
Stek mitt i ugnen (200 grader) tills osten har smält och fått en fin färg, cirka 20 minuter.
Servera med potatismos och sallad!!

* Äpple blir syrligt och gott att ha i, men är valfritt. Vi valde att inte ha det eftersom D inte ville ha det. :)

Give it to me right

Lite skön musik..

 

Godmorgon!! Här fortsätter plugget precis som de senaste dagarna. Har många frågor att hinna med innan den 22 september. Dels ska jag svara på dem och sen ska jag lära mig dem utantill! Blir tufft också när vi dessutom ska på bröllop helgen innan så då blir det 2 dagar när man inte gör någonting. Jaja.. jag fortsätter med mitt här.. Kanske blir en promenad om jag behöver en paus. Just nu skiner solen!!


Idol, brieost och vindruvor

Dagen har gått i pluggets tecken. Middagen bestod av ugnsbakad falukorv med potatismos. Vi har hunnit med att boka tvättid och en kvällspromenad. Nu har jag bänkat mig framför halv 8 hos mig och Idol tillsammans med brieost och vindruvor...

Trevlig tisdag på er!!

Tortilla-kväll


Rödlök, majs, isbergssallat, tomat, paprika, gurka, oliver, köttfärs, salsasås och cremè fraiché på färska tortillabröd.

Igårkväll blev jag sugen på tacos..
....Men när jag säger tacos menar jag egentligen tortillas. Jag vill alltid ha de mjuka goda bröden när jag äter tacos.... Jag tycker att det är mycket lättare att äta dem än de smulande hårda taco-skalen.

Det bästa med tacos/tortillas är att man verkligen kan servera allting till. Vad brukar ni ha på er taco-buffé?

Vi dukade upp en buffé på soffbordet, slog oss ner i vår sköna soffa och slog igång en film!! Vilken måndagskväll... =)

ANNA HAMILTON

Slösurfade runt på facebook och såg att någon hade länkat denna tjejs musik på spotify. Det är ingen jag känner, men hon var fadder på min nollning med dietisterna.. Tyvärr har jag aldrig haft möjlighet att se henne live trots att hon har spelat massor av gånger i Umeå, men GUD vad bra hon är... =)
Här är två videor jag hitta på youtube. Men som sagt, hon finns även på Spotify!
Lyssna, njut och sprid vidare!! :)




En present



Denna vackra present fick jag av Daniel senast han var upp i Sundsvall. Igår fraktade vi hem den säkert!! :) Det blir en härlig färgklick i vardagsrummet i höst. Jag som älskar orkidéer. Kul att ha en annorlunda, något annat än brudorkidéerna, som jag har så många av.
TACK ÄLSKLING!!

Studierna fortsätter....

KAFFE-KONSUMTIONEN ÖKAR....


Personalfesten...

...var skitrolig!! Men jag tänkte börja med att ta helgen från början... :)

På fredagen hade jag fullt upp. Jag packade och städade undan efter mig och diskade undan efter torsdagens middag. Vid halv 12 drog jag iväg med mina väskor till universitetet. Där mötte jag upp Linnéa och Frida för att käka lunch. Jag tog dagens soppa för 40kr på cafét vid universum. Då ingår det bröd. Kanske inget för någon som ska träna hårt men god var den!! :)

Vi satt och pratade länge och de hade så mycket att berätta. De har ju varit i Kamerun hela sommaren och samlat material till deras c-uppsats. Spännande!!

Kl 13.45 gick bussen mot Sundsvall, och som vanligt var det mycket folk. Ska bli skönt om man kan börja åka tåg så slipper man trycka ihop sig och sitta obekvämt hela vägen. Jag har nästan alltid ont någonstans efter resan p.g.a att man sitter i samma ställning hela vägen. Man kan ju inte röra på sig.

På fredagskvällen gjorde vi inte så mycket. Vi såg film med daniels bror, som har kommit hem från sjukhuset nu! Vi såg filmen "I love you Phillip Morris". Skitkonstig film, men det kanske var för att jag inte var beredd på vad den skulle handla om. Visste ingenting om filmen. Den har ju fått hyfsat betyg på imdb.

Under lördagen så lekte vi färdtjänst och skjutsade Micke till en kompis garage. Själva åkte vi till Birsta. Vi gick en sväng på Ikea och handlade lite batterier och glödlampor bl.a. Och så gick vi en sväng och strosade runt på Birsta city. Jag köpte två par strumpbyxor och lite strumpor. Ett par av strumpbyxorna hade jag på personalfesten. Skitsnygga!! ;)



Vi åt också lunch på Birsta city. Vi testade den asiatiska wok-restaurangen. USCH!! Maten smakade ingenting, dålig service och inte prisvärt. Det gör vi inte om!

Väl hemma vilade vi en stund och sedan gjorde vi oss iordning för personalfesten. Vi började med förfest hos Maud. Hon bjöd på öl och irish-coffé. Sedan fick vi skjuts ut till cafét där vi mötte upp alla andra. Vi drack lite mousserande vin och rödvin innan det bar av ut mot klipporna där vi skulle grilla. Det bjöds på grillad oxfilé, vitlökssmör, potatisgratäng och sallad! Åh, så gott det var!! Efterrätten var en irish-coffé. Det har aldrig smakat så bra som då... En varm drink i kylan! Vi satt och pratade och skrattade vid elden som flammade och det var riktigt mysigt. En i sällskapet hade med sig gitarren så mot slutet blev det allsång!
Tyvärr har jag väldigt lite bilder från kvällen. Glömde totalt bort kameran. Så jag hoppas jag ska få lite bilder av Pernilla som var en flitig fotograf! :) Mina bilder blev mest bara suddiga,, tills jag kom på att jag inte hade på någon blixt!!! Smarta Linda. :)


Jag la upp några av fulbilderna ändå, bara för att visa solnedgången!! =)


Här har gitarren kommit fram...och jag har hittat blixten...


Maud, Evelina, Daniel, Pernilla och Nicklas hand :)


och mera sång... här sjunger chefens man Affe med också!! :)

Efter ett tag började det blåsa på ordentligt så vi fick packa ihop och dra oss tillbaka. Det började blåsa så pass hårt att vi fick problem med att hålla båten nära bryggan så att alla kunde kliva i. Men alla lyckades komma hem säkert förutom några som klev i någon vattenpöl på klipporna. Tur att jag hade extra strumpor och skor att låna ut. :) Efterfesten var hemma hos chefen där vi fortsatte med drinkar, dans och sång. Jag hade kunnat fortsätta hela natten lång men Daniel mådde inte så bra efter en veckas sjukdom så vi kompromissade och åkte hemåt strax före 2.

TACK alla inblandade för en fantastisk kväll!!

Söndagen var lugn... Iallafall för mig. Daniel blev väckt tidigt och åkte iväg med pappa sin för att hjälpa till att ta upp båten. Vid halv 7 på kvällen (efter en pizza till middag) rullade vi hemåt mot Ljusne.... Vi slötittade en stund på tv men gick och la oss vid 10 och somnade ganska snabbt båda två tror jag.. :)


ps. Pernilla, om du läser detta! Maila gärna över dina bilder... =)

Kort & koncist

Överlevde personalfesten!
Det var skitroligt!
Är lite trött och sliten idag...
Återkommer kanske senare ikväll eller imorgon.
Nu bär det snart iväg mot Ljusne.

På väg igen

Det har blivit mycket resande på sista tiden tycker jag. Och nu är jag påväg igen. Denna gång ska jag bege mig söderut från Umeå. Ett stopp över helgen i Sundsvall där vi ska ha PERSONALFEST!!
Sen blir det Ljusne på söndag..

Igår var vi som sagt på Bodybalance... När man väl är på plats tycker man inte att det är speciellt mycket till träning men idag känner jag i min mage att jag har gjort någonting... :D Härlig känsla..

Nej nu ska jag gå och packa ihop allting och hoppas att jag orkar bära det till bussen. =/

En sammanfattning av dagen

Nu har vi snart klarat av ännu en fullspäckad dag och imorgon är mina 5 dagar i Umeå över. Vi började vår dag med att knalla till Ålidhem för att fylla på busskortet. Sabina har redan lyckats spränga framdäcket på sin cykel så vi kunde inte cykla som planerat. Hoppas hon hittar någon kunnig kompis som kan hjälpa henne byta. =) Från Ålidhem tog vi sen bussen ner på stan. Vi började med banken men hon fick inte öppna ett bankkonto utan svenskt personnummer, eller han rekommenderade henne att skaffa svenskt personnummer innan hon ska skaffa bankkonto eftersom det skulle underlätta. Jahapp, så då gick vi vidare mot Skatteverket. Där var det massor med folk så vi fick vänta ett tag. Vi var inte ensamma om vårt ärende. Men det gick ganska smidigt när vi väl fick hjälp. Det tråkiga är att det skulle dröja upp till 3 veckor eftersom det är så många som flyttar nu!
Nästa ärende blev Telia och att skaffa svenskt telefonnummer. Där var det också mycket folk och vi fick vänta igen. När vi väl kom fram till disken så fanns det massor med alternativ och S hade lite svårt att bestämma sig. Men nu är hon utrustad med ett svenskt telefonnummer så nu får ni kontakta henne (ex. finska numret, mail, FB) om ni vill ha numret. :D
Vi gick och käkade lunch på Barista. Sabina tog pasta bolognese och jag tog kycklingquesadillas.


I lunchen ingick en valfri varm dryck så jag tog en kaffelatté och sabina tog en chailatté.

Efter lunchen blev det att gå till bussen direkt så att Sabina inte skulle missa sin föreläsning. Själv gick jag via UB och lånade en bok och slog mig ner i Lindellhallen för att läsa och vänta på Madde och Mikaela. De var fort klara så de mötte upp mig i Lindellhallen. Vi tog en kaffe innan vi begav oss mot blodgivningen. Allt gick bra och denna gång tog jag en skål. Så nu har jag några muggar och en skål i min samling.



Sabina hittade mig vid blodgivningen när vi fikade efteråt och vi tog sällskap hem. Vi gick via Medicinska biblioteket och hon och Erik lånade varsin bok. Sedan fick vi skjuts via affären och hem. Hemma blev det lyxmiddag ikväll. Jag hittade några bitar oxfilé i frysen som började bli lite gamla. Så vi gjorde oxfilé med trattkantarellsås och ugnsrostade rotfrukter. JÄTTEGOTT!! Kanske ingen vanlig studentmat men denna gång blev det billigt eftersom vi hade det mesta. Det enda vi köpte var rotfrukter, och dem är det säsong för nu!!



Nu blir det Iksu!! Jag ska cykla och Sabina ska springa dit. Och där blir det ett pass Bodybalance och sen cykling/löpning hem.

Dagens program


x Kliva upp och göra oss iordning

x Promenera till Ålidhem och fylla på busskortet
x Åka buss in till stan
x Fixa ett svenskt bankkonto till Sabina
x Folkbokföra systeryster i Umeå
x Skaffa ett svenskt personnummer till S
x Fixa ett svenskt telefonnummer till S
x Fixa bibliotekskort till S på stadsbiblioteket
x Äta lunch
x Ta oss till universitetet
x Gå på välkomstmässan (om vi hinner)
x Se till att S kommer till föreläsningen i tid
x Möta upp Madde och knalla till blodgivningen
x Fixa middag
x Träna på Iksu




Dagens skatt!

Bilder beskriver mer än tusen ord! =)

 

Tyvärr var vi ute lite för tidigt. Vi hittade massor av kantareller men de var så otroligt små så vi ville inte plocka dem. Dels för att de var så små så vi ville att de skulle få växa till sig och dels för att ingen av oss orkar rensa så små kantareller. =P Men vi fick ihop litegrann och jag är glad ändå. Jag fick en promenad i solskenet och jag hittade svamp!!! :D

 

Här är en bild jag försökte ta i skogen. Svampen är så liten så att kameran hittade ingen fokus på den.



Nu håller jag på och tvättar och sen blir det scones och te hos Madde!! :)

Mot Svampskogen!!

Nu har jag uträttat några av mina ärenden. Jag skulle köpa frimärken och posta mitt brev till FPA vilket tog lite tid eftersom det som vanligt var kö vid posten. Jag har avklarat lunchen och mot slutet fick vi även sällskap av systeryster. Och jag har avklarat cellprovtagningen. Usch!! Det gör inte ont men det är en väldigt obehaglig känsla....

Nu förbereder jag mig för svampskogen... Ska byta om och ta på mig lite oömma kläder och packa ner lite plastpåsar så jag kan bära hem all svamp vi hittar (om vi hittar nåt).


Trattisar bland annat är det vi letar idag. (Bild från google).

Fullt ös......

Idag har jag verkligen fullsatt program! Skönt!! =) Jag har redan hunnit gå via kvartersvärden med papper om andrahandsuthyrningen. Jag och systeryster har ju skrivit kontrakt om andrahandsuthyrning. Hoppas det går igenom bara, hon har ju redan flyttat in. :D Men vår kvartersvärd trodde inte att det var några problem. Nu ska jag cykla iväg mot universitetet. Påvägen ska jag posta ett brev till Studiestödscentralen i Finland. Om det blir problem någonstans längs vägen  så är det där. De kommer säkert att sluta ge mig bidrag eftersom jag inte kommer att bo i Umeå eller för att jag inte håller mig till min studieplan. Men det är svårt att hålla sig till sin studieplan när kurser blir inställda och man blir bortplockad från antagningen på andra kurser.
På universitetet ska jag käka lunch med Madde och Mikkis. HÄRLIGT! Precis som förr i tiden. :) Hade även lite planer på att gå via blodgivningen men det får bli en annan dag.
Efter lunchen ska jag på cellprovtagning och klockan 2 ska jag ut med Monica och se om vi hittar några svampar iår. Spännande!!
Ikväll har vi tvättid och jag lovade att börja tvätta eftersom Sabina är på nollningsprogram. De ska spela vin-brännboll. Jag vet inte riktigt vad det är men Sabina trodde att det var att man var tvungen att dricka vin som straff om man missade bollen.
När jag har tvättat så ska jag cykla iväg till Madde på fika! Ska bli mysigt...

Nej nu ska jag ge mig iväg så att jag hinner innan det blir rusning vid mikrovågsugnarna.



Här kommer en skön låt. Gillar inte videon dock. Lite för många halvnakna brudar för min smak. Men man kan ju alltid blunda och lyssna!! :)

RSS 2.0