Mina lediga dagar...

... har spenderats på stan och på villan, eller sommarstuga kallas det ju här. :)

Igår satt jag länge vid datorn och skrev mitt midsommarinlägg. Det tog lång tid eftersom jag förde över bilder och granskade vilka som skulle användas i bloggen. När jag var klar fick jag upp Daniel och sen började vi packa och göra oss iordning för att åka iväg till deras stuga i 2 dagar. Vi packade allt i bilen och åkte sen ner på stan. Där gick vi och shoppade. Daniel fick nya shorts! Blandannat ett par längre jeans-shorts som jag tyckte var jättesnygga!


Daniel med de nya jeansshortsen.... ;)

Vi gick även via stadens alla smyckesaffärer.. Vi funderar på att byta ut våra förlovningsringar i silver mot något liknande i vitguld. Just nu lutar det mot en Schalins-ring i vitguld. De har erbjudande just nu, alla Schalings förlovningsringar för 25%.

             
Dessa tre har vi tittat på. Den första (men i vitguld) är mest aktuell. Det svåra blir väl att hitta en matchande vigselring. :)

På eftermiddagen åkte vi ut till sommarstugan och när vi kom dit åkte vi nästan genast ut och körde med båten. Jag tyckte att det gick lite för stora vågor, men Daniel tyckte att det var roligt... "Och båten går så bra"... Tur att han är nöjd iallafall... :) På kvällen grillade vi korv och kollade på Spanien-Portugal matchen.
Idag vaknade jag vid 9 men låg och drog mig ett bra tag. Tycker att det är så skönt att ligga och lyssna på när vågorna slår mot stranden. Dethär här utsikten från sovrumsfönstret ---->


Daniel var segstartad.....
Så jag fixade frukost!! =)

Kaffe, jordgubbar, hårdbrödmacka med ost och körsbärstomat, ballerinakex och grillad korv (rester).

Vi hade planer på att åka med båten till mitt jobb för att kolla hur långt det är och hur lång tid det tar, men tyvärr började det blåsa på så vi valde att inte åka, och tur var väl det för 20 minuter senare började det ösregna! Istället packade vi ihop och åkte till Birsta city. Köpte lite presenter till Daniels mamma, de firar bröllopsdag idag!!!!
STORT GRATTIS från oss!! =)

Nu ska vi fortsätta spana in ringar. Från en butik fick vi tips om en hemsida där man kan designa sina egna ringar. Det skulle vara kul, men antagligen är det svindyrt......


Midsommar i text och bilder

Nu har jag två dagar ledigt. Jag hinner inte skriva något jätteutförligt inlägg för vi har mycket att göra idag. Nu klockan 10 på morgonen är det redan 18 grader och solen strålar!!!! Vi ska ner på stan, jag ska via banken och så ska vi gå via lite butiker. Daniel ville titta på några shorts och så ska vi, om vi hinner, titta på ringar! Sen blir det att bära av till sommarstugan för att njuta maximalt av solen och värmen. Vi kanske åker iväg ut med båten. Vet inte om jag har berättat det, men Daniels föräldrar har precis köpt en ny båt. Nyhetens behag har gjort att den har varit ute många gånger trots dåligt väder... :) Men för mig blir det premiär idag om vi åker ut.

Ja,, men egentligen skulle jag ju skriva om midsommar! Det blir mycket bilder och lite text!! =)
Dagen började med att göra sig iordning, packa väskan och packa all mat! Daniel och hans föräldrar hade förberett mycket och innan vi hade klivit upp på morgonen hade resten fixats. Vi packade bilen och åkte iväg till Alnö. Vi lämnade av hans föräldrar hos deras bekanta, varifrån de skulle cykla till Tunet! Själv tog vi bilen och åkte med alla saker till Daniels kompis Jocke, där vi skulle tillbringa kvällen. När vi hade lämnat sakerna och suttit och pratat en stund åkte vi iväg till Tunet för att möta upp Daniels föräldrar med bekanta. Vi bredde ut lite picknickfiltar och började duka upp maten!


Daniels mamma packar upp maten...


I början var det ganska tomt men....

....medans vi satt och åt började det fyllas på med folk...

Maten som serverades var:

Färskostlasagne
Minipaj med pepparrökt lax
Oliver
Morötter
Körsbärstomater
Gurka
Rädisor

 
Till efterrätt serverades...

Chokladtårta med lemoncurd, grädde och jordgubbar.
(Tårtbotten består av mandelmassa. Recept kommer eventuellt senare om någon efterfrågar).


Daniel blev trött efter maten... :)

Efter maten gick vi på en liten promenad på området. Vi träffade på lite gamla bekanter till Daniel som vi stannade och pratade med och sen gick vi på sightseeing i Alnö gamla kyrka. Det är en kyrka som Daniel har pratat om att han vill gifta sig i. På utsidan är den jättefin och området runtomkring är ju vackert som ni kan se på några av bilderna, men inuti kyrkan var det litet, mörkt och slitet. Så jag tror inte att det blir något bröllop i den kyrkan för min del... =P 

Alnö gamla kyrka

Det restes även midsommarstång på plats och så dansades det ringlekar...

 
Efter några timmar på Tunet när magen var full med mat, vi var mätta och belåtna och regnmolnen började närma sig då drog vi vidare till Daniels kompis. När vi kom dit vid halv 4 började vi genast förbereda middagen. Det skulle grillas!!
Lite bilder på maten........

Grönsaksspett med zucchini, paprika, lök och körsbärstomat.

Baconlindade musslor och baconlindade fefferoni....

Vår favorit: Vattenmelon & fetaost-sallad

Och självklart.....

MASSA OXFILÉ, Det var ju Daniel som handlade och grillade! ;)

Hungriga killar, som väntar på att få hugga in....

Det togs även en massa andra bilder under kvällen. Till exempel på vårt dricka!! =)

Jag drack rödvin; Gato Negro

Och det dracks Kilkenny m.fl ölsorter....

Mot senan fick grabbarna för sig att de skulle lära mig flugfiska, så vi begav oss ner på gräsmattan, Och vad de försökte!! =)




När vi gav upp, eller ska vi säga när jag gav upp (killarna kan hålla på hur länge som helst tror jag) gick vi in och kollade på film. Vi såg Josef Fares nya film: Farsan. Den var helt okej. Ganska rolig, men tror det var mer en grabbfilm för de satt och skrattade och jag funderade mycket varför.. :P Men jag kanske var för trött för att hänga med!! :) Vid 1-halv 2 gav jag upp och ville gå och lägga mig. Jag skulle ju upp och jobba dagen efter.

Här bäddar de ut bäddsoffan som vi sov i.. :)


Oj, det blev ett ganska långt inlägg ändå. Nu är klockan snart 11 och det är över 19 grader ute. Nu måste jag gå och väcka Daniel så vi kan gå ut och njuta i solen... =)


Jobb jobb jobb,,,,,


Har jobbat hela helgen och kommer att jobba idag. Därför får midsommaruppdateringarna vänta åtminstone en dag till! Men här kommer lite musik under tiden. Och jag skriver som min syster, JAG LEVER trots dålig uppdatering! :)


Grattis Mommo och Moffa

Idag är det "dan före dopparedagen"... Alltså, imorgon är det midsommarafton! :) Idag jobbar jag. Och idag fyller min mommo år samtidigt som de firar sin 54:e bröllopsdag (och har förlovningsdag). GRATTIS!!!! =)

Solen skiner, jag ser inte ett moln på himlen och det är nästan 15 grader, nu klockan 8 på morgonen! Kommer säkert att bli mycket folk på jobbet idag. Jaa,, om inte alla fixar med midsommarfirandets sista detaljer. Handla mat och planera!!

Vi/jag har hjälpt Daniels föräldrar med att planera vad vi ska äta på midsommaraftonsdagen, när vi ska på picknick på Tunet! Kommer att bli mysigt. Det är en tradition som de har gjort i många år. :) Hoppas på uppehåll och sol. Annars ser det ut att eventuellt kunna bli regn här imorgon. =(


Vad har ni för midsommarplaner??



Nej, nu blir det att ringa och gratta morföräldrarna och sen göra sig klar för jobb!!

GLAD OCH TREVLIG MIDSOMMAR ALLIHOPA!!!!!!!!


Eminem & Rihanna


Grattis Jakob och Affe...

Gamla skolkamrater får eget radioprogram! GRATTIS!! =) Synd bara att man int kan lyssna på smakprovet om man int bor i Finland.... =( Men ni som bor i Finland kan gå in och lyssna här.

.

.

Vardagslyx


En kopp kaffe och ett nytt nummer av "Allt om mat" = VARDAGSLYX!


Daniel kom och gick...

Har inte skrivit så mycket på senaste tiden... Har jobbat mycket! Jobbade torsdag-söndag. På lördag var jag och ett gäng arbetskompisar ner på stan och drack lite öl. Det var cityfesten så de hade öltält på torget. Det var väldigt trevligt att umgås privat med dessa människor. De är så roliga och härliga allihopa! =) Efter två öl och när kylan började krypa på tog vi vårt pick och pack och gick vidare till Bishops och tog en öl till! När vi alla hade druckit upp var klockan närmare två och jag och Jonas som skulle jobba dagen efter knallade hemåt medan resten fortsatte någon annanstans. =) När klockan ringde 8 på morgonen var jag trött. Är inte van att bara sova 5-6 timmar. Jag käkade smörgås med saltgurka och drack mjölk och sen åkte jag iväg till jobbet. Väl där började jag piggna till efter lite mer mat och cola. Tänkte att det blir en bra dag, men efter några timmar började jag få huvudvärk och kände mig riktigt sliten. Tänkte hur jag kan bli så av 3 öl! Men antagligen var det en kombination av för lite mat under dagen, och för lite sömn under natten! Jag tog en huvudvärkstablett och efter en timme började jag återvända till mitt vanliga jag! Tur att det var en ganska lugn dag på jobbet. Iallafall under de timmarna jag hade huvudvärk!
Daniel och hans vänner kom in och åt lunch också när de kom upp från Ljusne. De bara skrattade åt míg! :)
När jag kom hem kollade vi lite film och sen somnade jag och sov som en stock! Egentligen var det meningen att Daniel & Co skulle åka iväg och fiska redan på måndag morgon. Men av någon anledning (?) väntade de med att åka till tisdag morgon. :) Så vi fick en dag på stan och en kväll till tillsammans innan de drog iväg. Jag shoppade ett par sandaler och Daniel köpte lite t-tröjor. Vi åt lunch med grabbarna och sen mötte vi även upp Linnéa och Mats. På kvällen åkte vi till Alnö för att packa ihop Daniels fiskegrejjer, tält o.s.v.. Vi åkte via Jocke m. fam, lämnade en ros till hans pappa som hade fyllt 65 och så testade de att sätta upp tältet för att se så att det var helt. På senan åkte vi till Ludde för att se på fotboll (Spanien - Honduras). Var ganska intressant ändå... även om det blev mycket annat prat! =)
Igår åkte Daniel iväg till Gimån och ska vara där till imorgon eftermiddag. Jag var och hämtade ut golfen som blev inlämnad på service. Hjulinställningarna var helt åt skogen och nu var det som att köra en helt annan bil. Får ringa å klaga till Söderhamn, där bilen var på service för ett tag sen! Sen åkte jag och hämtade upp Marit från jobbet, vi åkte via Birsta en sväng, gick på Ikea och sen ut till Timrå där hon hade golfträning! Trots några regndroppar kom solen fram och jag satt och njöt på gräsmattan! Fick även testa slå några svingar men träffar knappt bollen så gav upp rätt fort! =) Får bli en nybörjarkurs för mig om jag ska börja spela.... ;)
På kvällen åkte jag till Jonas för filmkväll. Vi såg den nya Wallanderfilmen (indrivarna). Den var bra och spännande! Jag hade tagit på mig att köpa snacks, och eftersom han försöker följa LCHF fick jag en utmaning!! Det finns inge snacks som inte innehåller Kolhydrater!! Det som innehöll lite mindre var nötter, brieost och mörkchoklad så det var det jag köpte! Som tur var fuskar han lite nu i sommar.... För att göra mig glad! =) När filmen var slut satt vi å pratade och hade på Michael Jacksons - This is it i bakgrunden... Han är otroligt duktig men vilken tråkig film!!

Igår ringde Marina till mig också!! Var så härligt att prata med henne. Hoppas att hon och Adnan kommer på besök till Sundsvall i sommar! :)

Nu sitter jag och väntar på att tvättiden ska börja. Ska ner i tvättstugan och tvätta sängkläder och handdukar!

I´m yours



Gick in på Mix Megapols hemsida och hittade en lista på topp-1000, bästa blandningen från 80-, 90- och 00-talet. Denna låt älskar jag och den låg på andra plats!! Den påminner mig väldigt mycket om första sommaren i Sundsvall. När Daniel kom ner hade han med sig en present till mig. En mp3-spelare, så jag kunde lyssna på musik på bussen påväg till jobbet! Denna låt gick ofta på repeat under dessa bussresor... Tack älskling!


I´d rather be with you


Kärleksvisan


En framtida bröllopssång, kanske? ;)

KÄRLEKSVISAN

Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Var inte rädd, Jag går bredvid dig.

Nu är jag din, och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Ja jag ska älska dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när hoppet sviker.
Du betyder allt för mig.
Var inte rädd, jag står bredvid dig.
För du betyder allt för mig.


Kaffe på stan


Tripp, trapp & trull...... Gamla barndomsvänner!

Idag har varit en dag på stan. Daniel kom hit igår och imorse knallade vi ner på stan. Lite shopping, mötte upp hans vänner, käkade lunch på Tandoori (indiskt) och sen en take away-kaffe vid Selångers-ån. Linnéa och Mats kom förbi och käkade lunch också när vi drack kaffe. De var på genomfart påväg till Askersund! Kul å träffa dom igen! Kan bli länge till nästa gång. Nu ska vi dra iväg till stugan och så ska Daniel packa ihop sina fiskesaker. De ska iväg på fisketur imorgon och några dagar framåt så jag blir ensam igen (fram till midsommar).


Monday morning

Glömde ju att skriva att vi samlades alla kollegor efter jobbet igår, pratade och lyssnade på musik. =)
Denna låt är en av låtarna som vi lyssnade och diggade! Iallafall jag och Maud. =)



Tack för en trevlig kväll!


Natursköna bilder och i arbetets tecken

Har inte hunnit lägga ut bilderna jag tog från Monicas stuga. Just nu är det bara jobb fram till söndag! Idag kommer vi dock att stänga igen tidigare för det bara öser ner regn. Jag vet inte varför himlen öppnar sig på detta sätt!? Nåjaa, så länge det kommer nu och är varmt, soligt och härligt på midsommarafton är jag nöjd! =) Det är väl inte för mycket begärt, eller??

Igår kväll var en tuff dag! Först hade vi cirka 50 personer som hade abonnerat inglasningen till lunch! Direkt när dom var klara kom det flera sällskap som också skulle äta lunch.. Som tur var lugnade det ner sig till eftermiddagen och vi stängde igen lite tidigare för att hinna ställa iordning allting inför gårdagskvällens allsång! =) Allsången började kl 19, matgästerna anlände vid 18 och då började det komma regnstänk. Men Alex och gänget hade tur och klockan 19 när det drog igång kom det inte många droppar och det höll i sig hela kvällen! Massor av sommarsånger, några små-sketcher, modevisning och en avslutning i Elvis anda gjorde kvällen riktigt lyckad. Även våra kockar fick ju gå upp på scen och leda dansen i en allsång! ;) Det gjorde ni bra killar, GUD vad vi skrattade! =)

Nu blir det jobb igen. Vi har en bokning på 29 personer till lunch! Men först lite bilder....


Utsikten på baksidan av ön...

Utsikten när vi åt lunch...

Våran lunch... Grillad kyckling med sallad!

Fina hus och fin utsikt över Skatan...

David Guetta



Är lite inne i att lyssna på David Guetta just nu, så här kommer en till av hans nyare låtar.. =)


Memories



Håller på och gör mig iordning för en dag i solen (hoppas jag). Jag och Monica ska åka iväg till hennes stuga med lite grejjer samt hämta lite saker därifrån. Jag hoppas även på lite tid i solen och en god lunch ska vi äta. Vi ska ta med oss lite grillad kyckling samt sallad. Tänkte också (om jag hinner) springa via ica och köpa lite nybakt bröd. Ska försöka ta lite bilder för jag tror det kommer att vara fint där. =) Har aldrig varit dit men vi ska åka med bil till Skatan, och därifrån ta båt ut till en ö. Hoppas ni alla får en bra dag!!


Restaurangbesök: Mezoyo

Ikväll har jag varit på restaurang. Jag bjöd min kära vän Monica på födelsedagsmiddag. Lite försenad men eftersom hon har varit i Sydafrika och pluggat hela våren fick det bli nu när vi träffades igen! Det var ett trevligt ställe med vattenfall längs en vägg och ett stort aquarium!! Maten var god och servicen var okej. Restaurangen heter Mezoyo och är en medelhavsrestaurang. De har koncentrerat sig på mat från länderna: Frankrike, Spanien, Grekland och Italien. Vi tog Spanien och Grekland och smakade av varandras. Grekland vann!!!!! =) Här kommer lite bilder... Tyvärr tog jag fram kameran först när efterrätten kom.

En restaurang som är värt ett besök!! =)


Monica med aquariumet i bakgrunden....

Spaniens efterrätt: Chokladterrin.

Greklands efterrätt: Grekisk yoghurtglass.

Vi delade på en flaska grekiskt rött vin (Merlot). Riktigt gott!


Bio: Streetdance



Igår var jag och Marit på bio. Kul att göra lite roligt på sina lediga dagar. Vi såg filmen Streetdance som är en drama/dansfilm. Storyn är ett streetdance-gäng som blir utan ledare och utan träningslokal inför en final. Carly tar över gänget och börjar leta lokal. De hittar en lokal men får ett villkor....de måste ta med några balettdansare i sin crew, 3 veckor innan finalen.
Skådespeleriet i filmen är inte det bästa och ibland blir dialogerna stela och tråkiga, men dansarna är grymt duktiga och filmen är värd att se bara för det! Jag satt och ryckte i bena nästan hela filmen, ville dansa med och framförallt; "Tänk om man kunde dansa som dom"! 

Det är ganska dyrt att gå på bio, så varför inte vänta tills filmen går att hyra på dvd...Men jag tycker att alla som uppskattar bra dans ska se den! =)

Skisser för sommaren...


Nu blir alla kent-fans glada! Ett nytt album är påväg.. :)


Päronpizza med ädelost

Nu när man är ledig från jobbet och sitter i Sundsvall och har en liten umgängeskrets får man försöka fördriva tid på annat sätt. Laga spännande recept som man hittar, t.ex! =) Dethär är ett ursprungsrecept från Leila Lindholm som är lite omvandlat. =)




Päronpizza med ädelost
en stor eller 8 små pizzor
Ingredienser: Pizzadeg
25 g Färskjäst
1 tsk socker
½ tsk flingsalt
0,25 dl olivolja
1½ dl ljummet vatten (37 grader)
3 ½ dl vetemjöl

Ingredienser: Pizzafyllning
1 burk Ricottaost (250 gram)
4 st stora päron
300 g ädelost (stilton, kvibille...)
50 g valnötter

Gör så här:
Blanda jäst, socker, olja och vatten i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva päronen i tunna skivor. Kavla ut degen tunt och bred på ett lager ricottaost på pizzan/pizzorna. Fördela päronen över. Skiva osten och lägg den över päronen. Strö över grovt krossade valnötter. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter.


Denna pizza kan serveras som dessert, som snittar på ett buffébord eller som middag med en sallad, som jag gjorde. Enligt ursprungsreceptet skulle det vara stiltonost, men jag hittade ingen sån ost så jag tog kvibille ädelost, och bra gick det också! =)


"Nyhet" i snackshyllan

För några dagar sen introducerade Daniels mamma, för mig, en nyhet i snackshyllan. Det är Kung Markatta som har kommit ut med kravmärkta Rotfruktschips. De är ganska söta i smaken och inte så salta, så man kanske eventuellt får salta själv med lite flingsalt. Men i övrigt var de goda. Lite roliga och lite annorlunda!! Värt att testa....


ROTFRUKTSCHIPS, KRAV, 75 G










Artnr: 561205


Chipsen innehöll lite olika rotfrukter. Bl.a. potatis, palsternacka och rödbetor, vilket ger dem en härlig blandning med fina färger!


Deprimerad...

1 Ingen bra start på denna dag....

UMU-SDDIE

Senare del av Dietistprogrammet
180hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Umeå universitet,
Umeå
Grundnivå


-


Ej till urval

Det finns ingen ledig plats på den termin och det utbildningsprogram du söker.


Anna Ternheim



Drar iväg till jobbet....


Tacopaj

En god och härlig variant till tacosmiddagen på fredagkvällarna eller en lite roligare köttfärspaj!




Tacopaj

Ingredienser - Pajdeg:
1½ dl dinkelmjöl
1½ dl grahamsmjöl
100 g smör
1 dl vatten
Ingredienser - Fyllning:
400 g köttfärs
1 msk smör
2 msk hackade jalapeños (mediumstarka)
1 påse tacomix
½ dl vatten
2 dl chunky salsa (medium)
2 dl crème fraiché
3 tomater
150 g riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölsorterna och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen, den blir väldigt smetig. Låt vila kallt en stund. Tryck sedan ut degen i en smord pajform och grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Bryn köttfärs i lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten, och rör om ordentligt. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter eller tills vattnet har kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeñosen. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Blanda ihop crème fraiché och chunky salsa, och bred över köttfärsen. Skär tomaterna i skivor och lägg på pajen. Strö över osten. Grädda pajen 10-15minuter eller tills osten har smält och fått fin färg. Servera med en härlig sallad!!


Sommarens "snacks"



Kaffe och vattenmelon


Makeover resultat...

Ja,, då är jag hemkommen från stan och frissa-stolen! Jag är nöjd med resultatet men det kan ju bero på att hon har gjort värsta festfrisyren åt mig... =) Nä skämtosido,, jag är jättenöjd med färgen och slingorna och jag tror att klippningen blev bra också! Iallafall ser det bra ut med skruvlockar! =)

 
Såhär trött och sliten såg jag ut imorse innan jag drog iväg till frisörsalongen.

Tyvärr syns inte utväxten så bra på bilderna, men jag kan säga att jag hade en ganska ful utväxt! Cirka 3-4 centimeter var ren utväxt men sen hade jag kanske ytterligare 5 centimeter som var ljusare än det övriga håret. Det var alltså dags att färga det litegrann. Jag kom dit, fick vänta en liten stund för min frisörska hade inte kommit ännu och sen satte vi igång. Jag hade inte så hårda krav. Jag ville ha det fortsatt mörkt och lite slingor som livar upp håret litegrann. Hon frågade om det var okej med lite ljusbruna slingor så ser det lite varmare ut jämfört med den blonda slingan som jag har haft i vinter. Jag sa att det var okej, och så började hon blanda färger. Vi pratade om lite ditt och datt och så fick jag en kopp kaffe medans hårfärgen verkade. Sen tvättade hon ur och jag fick lite rygg-, rump- och benmasage under tiden (inbyggt i stolen). Hon fönade, klippte och lockade! Och efter 2½ timme och 1500kr började jag se ut såhär:

    
Jag försöker spara ut till snelugg..



Jag gick även en liten sväng på stan efteråt. Hittade två linnen/klänningar! Vet inte om jag ska behålla dem, men tyckte de verkade så sköna inför sommaren! Vad tycks!? Linnet som är dubbelt, med ett vitt linne under och ett lösare svart som är fastsytt ovanpå kostar 150 kronor och klänningen kostar 50 kronor. Båda är från HM!

 
 

Makeover

Godmorgon! Jag sitter med en kopp kaffe och försöker vakna till liv! Jag var segstartad imorse..snoozade säkert 45 minuter!!! Kanske var trött efter gårdagens jobb trots att det var ganska lugnt!?
Idag ska jag till frissan. Ska klippa och färga håret! =) Ska försöka ta någon rolig före och efter bild så får ni se om det blir någon skillnad! Efter det blir de kanske en sväng på stan. Kommer att bli många svängar på stan innan D kommer hit. Vad ska jag annars göra?? Längtar också efter att Monica ska landa i stan så har jag en bekant som jag kan umgås med på mina lediga dagar. =) Ikväll ska jag göra en tacopaj. Ska lägga ut bild och recept senare. Synd Mikaela att du inte är här så jag kan bjuda dig på tacopaj som jag har lovat så länge!! =)

Nej, nu måste jag skynda mig. Sitter fortfarande i nattlinne och ska vara hos frissan om 35 minuter...

Need you now



Jobbdag --> Drar iväg till jobbet...


Nya inköp


Rabarberkaka



Rabarberkaka med vaniljglass
175 grader - 30 minuter

Ingredienser:

2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Rabarberbitar
Margarin (skivad/hyvlad)
Pärlsocker och/eller Havregryn

Gör såhär:
Vispa ägg och socker lite skummigt. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Smörj en form. Häll ner smeten i formen. Tryck ner rabarberbitarna jämt i hela formen. Strö över pärlsocker och/eller havregryn och hyvla till sist över lite margarin. Grädda i ugnen cirka 30 minuter. Börjar kakan få för mycket färg innan tiden gått, kan du lägga på lite aluminiumfolie så att kakan inte blir bränd. Avnjut med vaniljvisp, marsansås eller vaniljglass.
På bilden ovan ser ni glassen nedan:

Vaniljglass från Lidl. Har tydligen fått bäst-i-test och den smakar riktigt bra.

ps. Detta recept går säkert lika bra att göra med äpplen eller päron. Det gick snabbt, var enkelt och mycket gott!! Värt att testa!!!!


Eminem


"Ny" låt av Eminem.. Vad tycks?


Dagens "att göra-lista"...

Att göra:
Lägga upp receptet på rabarberkakan på bloggen
Gå till banken och lösa in en check
Gå runt till olika frissor i stan och boka tid någonstans
Gå en sväng på stan och uträtta ett "beställningsjobb".. ;)
Laga mat
Åka och handla mat
Förbereda mig inför en ny jobb-dag imorgon

Låter som en ganska skön ledig dag!!! =)


Nationaldagsfirande och rabarberkaka!

Nu har jag jobbat 3 dagar i sträck och idag är min första lediga dag! Idag är det även Sveriges nationaldag. Så klockan tolv knallade jag och Marit (Daniels mamma) ner mot stan för att fira med hela Sundsvalls stad. Vi gick först runt på stan och kollade i affärer och uträttade några ärenden som vi skulle. Sen strövade vi omkring och letade sol.. =) Det var ganska kyligt ute men i solen var det varmt och skönt, och vi är båda två ena riktiga sol-lapare!! =) Vid vängåvan, en park i Sundsvall, fanns en konstutställning som vi gick via och beundrade konsten. Många fina tavlor, som vi skulle kunna tänka oss att ha hemma. Många fina tavlor som var väl utförda men som inte riktigt var vår stil samt en del tavlor som man inte riktigt förstod sig på!

Klockan 15 blev det program vid torget och då var vi där för att delta. Det var körsång, orkester, stipendieutdelning med mera. Detta pågick till halv fem och efter det gick vi runt och letade rätt på en restaurang som hade öppet där vi kunde käka middag! Många restauranger har stängt söndagar så vi fick vända vid dörren flera gånger innan vi gick till Norrlandskällaren. Det var ganska mycket folk och fullsatt på uteserveringen så vi fick sitta inomhus, nere i källaren. Maten var god och priset överkomligt.

Efter en trevlig middag gick vi hem för att dricka kaffe och äta rabarberkaka, som vi bakade på förmiddagen! Vi satte oss på den inglasade balkongen och värmde oss i solen! =) Nu blir det att slänga sig i soffan och se någon film! Eventuellt blir det "Kärlek på menyn", som kommer på tv ikväll. Vi får se vad som händer.

              
Rabarberkakan serverades med lite vaniljglass... Den var mycket god men hade antagligen varit ännu bättre som nygräddad! Receptet kommer i ett nytt inlägg.

Kocken Linda

Igår gjorde jag min första heldag som kock på jobbet. Normalt jobbar jag som servitris där, eller det har jag gjort de två tidigare åren jag har jobbat ute i Juniskär. Men iår kommer jag att varva jobbet och min befattning är därför kock/servitris. Det är skönt med omväxling och jag gillar verkligen båda befattningarna. Jag älskar att vara ute bland folk och prata med alla trevliga människor. Tyvärr är ju inte alla så trevliga och ibland tror jag verkligen att vissa bara är där för att klaga. Vissa människor måste klaga på någonting och finns det inget annat fel så är det att vattnet kostar (vilket är fruktansvärt). Oftast klagar folk på väntetid, men vad kan de vänta sig när det är fullsatt (=cirka 60 platser inne och cirka 66 + 25 platser ute) och det bara är 2 kockar i köket?? DET TAR TID!! Därför är det ibland skönt att gömma sig i köket och slippa tjurskallarna. Och dessutom får jag laga mat!! =)
Gårdagen var lugn, vilket var skönt så kunde jag lära mig i lugn och ro. Det tråkiga när det är lugnt är ju att alla rätter inte beställdes, men får ta det som det kommer. Det blir ju också lätt långtråkigt om man inte har att göra så varje beställning gjordes med omsorg och lite extra tid bara för att ha något att göra... ;)

Nu tillbaka till jobbet! Tunga dagar vi har; 10.30-22.00 idag (åker från stan 9.30 med buss..).


Härlig bild från förra året (tror jag). Daniel och jag påväg ut på fisketur...


...Solen skiner...

...Klockan 07.40 är det 14 grader ute...
...Morgonkaffet är drucket...
...Tidningen är läst...
...Tar snart bussen till jobbet...

...Idag blir en bra dag!!...

 


Sista middagen...

...blev en "tömma kylskåpet"-middag. Omelett serverades med rester av gårdagens sallad. Daniel kände sig lite busig och färgade omeletten med röd karamellfärg... ;)



Nu bär det av mot Sundsvall och jobb.... :) Daniel lämnar kvar i Ljusne ännu till den 19e juni.

Daniels nya favorit...

 På tal om rumpor..... :)

Thailandsresan - Stranden

Stranden i Thailand är underbar. Det är inte som något annat jag har upplevt. Det är så fin sand, så när man går så knastrar det under fötterna. =) Men sanden blir också väldigt het, så mitt på dan får man springa från solstolen till vattnet för att det bränner så mycket under fötterna. Jag är glad över alla utflykter vi gjorde och att vi hann se så pass mycket som vi gjorde under våra två veckor men jag skulle gärna ha legat mer på stranden också. Å andra sidan så brännde vi oss rejält så vi kanske inte hade kunnat ligga så mycket mer än vad vi gjorde... Daniel köpte också snorkelutrustning så det var en sysselsättning som vi gjorde dom sista dagarna. Både mamma och Daniel fick se en baby-haj. Jag missade den för att jag var så seg (enligt Daniel) men jag fick uppleva en massa andra fina fiskar. I början tyckte jag att det var obehagligt att andas i masken men sen när man simmade omkring och tittade på alla fina fiskar tyckte jag bara att det var härligt.
Lite bilder....


Vårt hotell, med Karon beach i bakrunden..

Daniel var en riktig bokmal under semestern.. Han tog sig igenom 2½ bok på 2 veckor. Här läser han Neil Strauss - The Game.. Man kan kanske tycka att det är lite ironiskt att ligga och läsa raggningsböcker på förlovningsresan.. ;)

Det var mycket strandaktivitet på gång hela tiden. Men spana in "apan" som klättrar i linorna utan att vara fastspänd på något sätt. Livsfarligt!



Thailandsresan - Maten

Maten i Thailand var helt fantastisk.. Det tyckte iallafall både jag och Daniel. Jag gillar lite sting på maten men det får inte bli för starkt! I Thailand var det mesta starkt men jag lyckades ändå hitta många rätter som inte var alltför starka. Och så har de en "sås" med chilifrukter på bordet så man får själv välja hur stark mat man vill ha. Men jag undvek vissa rätter när mamma och freddi varnade att de var starka. Eller de varnade inte mig utan de berättade för Daniel vilka som var starka och då visste jag att jag skulle undvika dem. ;) En sak som ni ska ha i åtanke om ni åker till Thailand och ska äta stark mat är att starkt på en turistrestaurang är typ lite eller max medium på en lokalrestaurang i styrka. Så om ni går och äter på lokala ställen var försiktiga med hur starkt ni beställer!! :)

Några favoriträtter för mig var Pad Thai och Fried Rice, som vi åt till lunch ganska ofta. Det är enkla rätter med nudlar respektive ris som är stekta med grönsaker. Dessutom gillade jag Alla möjliga rätter med Cashewnötter... Jag gillar även Thaimat för att de har så mycket grönsaker i de flesta rätterna, och de är snabbt stekta så krispigheten finns kvar.... MMMmmm!! =)
Daniels favoriträtt blev Panang i alla dess former. Som jag har nämnt tidigare köpte vi även hem Panangcurry och limeblad för att vi skulle kunna göra det hemma. Vi har testat göra det hemma också... Resultatet kan ni läsa om här.

Lite matbilder...


En dag firade vi en av tonårstjejerna som fyllde 17. Fantastiskt fin tårta, och rosorna är gjorda av grädde!! och färgade med karamellfärg...


Efter vår dag på sjön kom vi hem med en hel del fisk som blev vår mat på grillfesten på kvällen.



Sista kvällen fick Daniel följa med vår favoritkokerska in i köket och lära sig göra Panang. Här serverar han blivande svärmor... ;)


En dag delade vi på lite pizza till lunch. Det var den saltaste maten vi hittade. Och saltbrist tror jag vi alla hade ibland. Här matar mamma mig medan receptionisten Kathew fixar mina naglar. =)

Tyvärr hade vi inte tagit några fler matbilder. Jättetråkigt tycker jag nu i efterhand men man lär sig av sina misstag! Nästa gång ska jag fotografera alla mina maträtter... ;)

Hahaha..Jag har inga ord...


Köttfärslimpa med potatismos och rårörda lingon

Idag fick jag ett samtal av min kära fästman att han var sugen på köttfärslimpa. Så det blev dagens middag. Dock är det ingen köttfärslimpa från grunden utan en fuskvariant som jag tycker är jättegod. =)

Ingredienser:
400 g köttfärs
2-3 dl gräddfil
1 påse fransk löksoppa
1-2 st ägg
Gör så här:
Blanda löksoppspulvret med gräddfilen och låt svälla cirka 10 minuter. Rör sedan ner köttfärsen och sist ägget/äggen.
Smöra och bröa en ugnsfast form. Fyll formen med färsröran, strö över lite ströbröd och grädda mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter på 200 grader. Tiden varierar beroende på hur tjock färsen är (hur stor form man har). Servera med potatismos, lingonsylt/rårörda lingon och sallad.



*Jag kryddar inte köttfärslimpan med något annat eftersom jag tycker att löksoppspulvret har så bra smak. Istället brukar jag krydda upp potatismoset med salt, peppar och eventuellt någon annan krydda om man vill.

* Salladen består av: Isbergsallat, purjolök, tomat, paprika och gräslök.
* Även en klick keso hade jag på min tallrik idag.
* Och en halv ciabatta serverades till




Köttfärslimpa med potatismos, rårörda lingon, sallad och bröd.


Middagen avnjöts i solskenet på balkongen. Bordet fick vi begagnat av Daniels mamma från Sundsvall i helgen. Tack så mycket! Det var inte för stort!! =)

Sophia Somajo

Jag vill slå ett slag för Sophia Somajo som finns med i min spotify-lista.. =)

 


Lite bilder från gårdagen...

Igår tog jag sovmorgon. Jag var helt slut efter helgens arbete! Sov som en stock hela natten, vaknade till när Daniel klev upp men sen fortsatte jag och sov i några timmar till.
När Daniel kom hem från jobbet åkte vi och handlade, käkade middag och sen var det snabbt iväg för att fiska en stund. =) Daniel hade fått tips om att de hade planterat regnbåge i en av sjöarna som han får fiska i.
Jag hade inget emot att komma ut lite i det fantastiskt vackra vädret vi hade igår.
När vi kom till sjön var två av Daniels elever där och fiskade. Jag hade tagit med mig lektyr så att jag inte skulle bli så rastlös.

Daniel började fiska och jag satte mig ner och började läsa.. Det var riktigt skönt i solen och jag hittade en bekväm ställning. =) Men när solen började försvinna bakom träden kom myggen. Jag höll på att bli tokig!! Inte för att det gör ont att bli biten, utan för att jag inte klarar av deras surrande i öronen OCH för att jag får värsta utslagen när jag blir biten. Börjar undra om jag eventuellt är allergisk! Så då var det slut på läsron. Istället begav jag mig ut för att fotografera lite och röra på mig så jag inte skulle bli allt för biten.


RSS 2.0