Bildbevis.



Idag var premiären på jobbet. Känns ovant. Blev lite yr ibland när jag vände på huvudet lite för hastigt, men annars känns det bra. :) Nu beger vi oss av till sundsvall för att fira makens födelsedag.

Finmiddag en vardag.



Idag när jag kom hem mötte jag Daniel i dörren. Han hann i princip bara säga att han hade handlat middag innan han åkte iväg på möte med fiskeklubben. Han hade planerat att vi skulle äta fläskkotlett m stekt lök och svampsås. Jag serverade det med ugnsrostad potatis/morot och sallad m riven morot, avokado och röd paprika. Så nu har jag precis lagt mig i soffan efter att ha ätit en god måltid. Daniel är fortfarande inte hemma och lär få värma upp maten när han kommer hem. Kan dock inte klaga på att jag måste laga maten ofta på vardagar då jag har en underbar man som ofta har påbörjat middagen när jag kommer hem. :)

Sallad:
1 morot, riven med potatisskalare
1 avokado i strimlor
1/2 röd paprika i strimlor

Sås:
2.5 dl grädde
6 st champinjoner
lite hackad gul lök
forest blend
salt

Hacka svamp och lök. Fräs dem i lite flytande margarin. Krydda med salt och forest blend. Häll på grädden och låt sjuda ett tag tills konsistensen är lite tjockare.

Gammal?

Var på Synundersökning idag för att kolla upp ögonen då jag börjat få huvudvärk allt för ofta och har ont i ögonen. Har dessutom haft lite svårt att koncentrera mig på journalanteckningarna på sistone och det har tagit längre och längre tid att färdigställa dem. Efter alla möjliga undersökningar kom hon fram till att jag hade lite dåligt ställt med ögonen och även om jag inte är 40+ så ville hon testa Terminalglasögon på mig. Så om 1 vecka får jag gå tillbaka och hämta mina nya glasögon. Som tur är gick notan på 0 kr då jobbet står för både undersökning och glasögon.

Veckomatsedel v. 8

Blev mycket köttfärs denna vecka men det passar ju bra när de hade specialpris. :)
Måndag: Tacos/Tortillas
Tisdag: Chili con carne
Onsdag: Wok med fläskkött
Torsdag: Räksallad
Fredag: Lasagnette

Morotskaka

Igår bakade jag två stycken morotskakor. Jag skulle ha med mig en kaka till dietistmötet vi hade idag och när jag ändå var igång frågade Daniel snällt om jag kunde tänka mig att baka en till honom också som han kunde ge till en kollega som tack för några hörlursställ som han hade fått. Jag har bakat denna förut och jag tycker att den blir riktigt saftig och god. Receptet kommer från Leilas hemsida. Den fick gott betyg av alla mina kollegor också. :) Den har lite smak av lime då det ska vara rivet skal från en lime i glasyren.

Äppel- och limecheesecake.

 
Denna smarriga efterrätt prövade vi på att baka när jag var hemma i Finland på semester under förra veckan. Den var verkligen fräsch och jag tyckte mycket om den även om jag inte är någon cheesecake-älskare. Receptet hittade vi på hemsidan Allt om mat. Vi hade inget farinsocker utan bytte ut det mot rörsocker istället i  bottnen och till hälften rörsocker/hälften sirap i fyllningen. Jag hade gärna haft lite mera limesmak och man får gärna ha lite syrliga äpplen i denna rätt så att den inte blir för söt. Jag var inte heller så förtjust i sockret i garneringen men det smälte efter en dag. Förslagsvis är att göra garnering med endast lime och citronmeliss. Denna cheesecake kan man gärna göra dagen innan man tänkte servera den för att smakerna riktigt ska sätta sig. :)

RSS 2.0