Årets första kantareller!

I helgen har vi haft fullt upp. I lördags började vi med besök från Monica. Ica var så snälla att de bjöd på en tårta när jag snart fyller år så då hade vi prinsesstårta att bjuda på. :) Så fort Monica åkte kom Syrran och Pernilla. De har varit på O-ringen och var påväg norrut. 2 nätter stannade de i Ljusne. Vi hann med mycket. Grilla, trötta ut memphis, luncha på albertina, gå på födelsedagskalas och bli bjudna på gofika.
 
Idag har jag jobbat och varit på röntgen. När jag kom hem tog jag en promenad med memphis och när jag kom hem igen stod middagen på bordet.
 
Efter vi ätit packade vi ihop pick och pack och drog iväg till skärjeån, daniel för att fiska och jag och memphis för att få frisk luft och njuta av det underbara vädret. Vädret var underbart och memphis njöt. Jag blev sönderbiten av myggor, broms och knott. Blev dock lycklig när jag hittade årets första gula kantareller. Försökte lära memphis att han skulle leta fram dem åt mig. Han blev intresserad av vad jag höll på med och han hittade faktiskt flera stycken som han plockade upp, tuggade sönder och lämnade på marken. ;)
Tog några bilder även om många tyvärr blev oskarpa.
Man tager vad man haver, bajspåsar! :)

Öppet hus

Evigheter sen jag skrev något igen men egentligen har det väl inte hänt jättemycket som jag vill berätta om. Vi var i sundsvall i helgen. Eller daniel var iväg och fiskade och jag var hundvakt åt min/vår egen hund. Vi hängde mest i stugan och tog lite promenader och badade. Ibland kom Micke på besök och busade. Han sover mycket om dagarna fortfarande. Micke fångade 2 lyckade bilder på memphis när han ligger på sin favoritplats.
 
 
Igår var vi på öppet hus på Söderhamns kennelklubb. Vi hade inte en aning om vad vi skulle förvänta oss men vi ville ändå åka dit och se vad det var. Ett gäng hundägare med sina hundar, varav flera valpar, hängde, tränade och busade med sina hundar. Eller ägarna stod mest och pratade med varandra medan hundara sprang runt i en klunga. :) Memphis fick flera kompisar och jag tror han tyckte det var roligt. Han var iallafall trött när han kom hem. Tror aldrig han sprungit av sig så mycket förut. Så det ska vi göra om nästa torsdag igen. :)
 
Nu jobb och i helgen får vi besök av syrran och pernilla som kommer från en veckas o-ringen i halmstad.

Mera sjukdom...

Sitter och ska formulera ihop ett blogginlägg, vet inte riktigt vad jag ska skriva. Blir irriterad då en mygga har stuckit mig i handen och det kliar som attan. Pratade med nära och kära hemma igår. Fick både positiva och negativa nyheter. Ska själv till läkaren idag också. Har haft ont i mitt opererade knä ett tag så bokade en läkartid för att förhoppningsvis få en remiss till ortopeden. Det är lustigt att så fort man tar sig till läkaren börjar ens problem bli bättre. Har inte haft lika ont sen jag fick läkartiden. :) Eventuellt beror det på att jag har tagit hissen mer nu eftersom det gjort lite ont att gå i trapporna. Är väl bäst att kolla upp för säkerhetsskull så att det inte är nåt tok.
Idag åker Daniel och Memphis norrut. Får väl se om det blir en vecka i skogen för att fiska eller inte. Daniel var inte supersugen på att fiska en vecka och bo i tält med en hund om det regnar som det gjort de senaste dagarna. Själv blir jag kvar och ska jobba vidare. Har dock planerat att åka till Sundsvall i helgen för att umgås med Monica.
Sitter och kollar på resor hem också. Ska söka semesterdagar idag så kan vi förhoppningsvis köpa resa sen. Men det är inte billigt att åka över nu via stockholm. Och skulle vilja ta den vägen eftersom vi kan vara hemma lite längre tid då.

Juni 2012

Juni-månad började på ett hotell i Vaxholm och med fortsättning samt avslutning på kursen. Sen strövade jag omkring en stund i ett regnigt stockholm innan jag tog arlanda express ut till arlanda. Där blev det att vänta några timmar och fördriva tiden med mat och en god bok innan flyget mot Vasa lyfte. I Vasa blev det en kort helg där jag firade Saras student samt försökte hälsa på så många nära och kära som möjligt. Tyckte ändå jag lyckades rätt så bra med det under mina 3 dagar. Annars har juni mest betytt jobb och att försöka komma in i mitt nya jobb så snabbt som möjligt. Det var också första juni som Daniel åkte och hämtade hem Memphis, så denna månad har förstås handlat mycket om hunden också. Och vilken skillnad det är och vad personligheten verkligen börjar komma fram. Han har blivit stor och duktig, han är sjävständig och älskar bus! :) Under midsommarhelgen hade vi besök från västkusten. Vi umgicks, åt massa god mat och så blev det förståss en del fiskande. ;) Vi har även haft besök av Daniels bror Micke tre gånger, som vi hoppas mest har kommit ner för att hälsa på oss. ;)
I slutet av månaden tog vi en tur till Sundsvall så att Daniels föräldrar också skulle få träffa Memphis.
Här kommer lite bilder från månaden...
Från Saras studentdimission.
Memphis med en sönderbiten fotboll.
Memphis första möte med vatten. Linnéa på besök.
Han älskar det.
Han har varit med och fiskat.
Och åkt roddbåt.
Micke på besök. Memphis tyckte det var varmt så han pausade mitt i en vattenpöl under promenaden.
Finbesök på midsommar.
I sommarstugan.
De tre herrarna spanar in kajak-paddlarna.
Memphis åkte motorbåt för första gången.
Vi socialtränade på restauranger. Både lunch på O´learys och middag på Vindhem gick bra. Och vi åt massa god mat. Här kommer några bilder på maten från Vindhem.
Efter en hård dag somnade både husse och Memphis som två slagna hjältar!
 

Maj 2012

Maj 2012 började i Uddevalla då jag var ner över valborg och hälsade på Madde, som för övrigt kommer hit imorgon!! :) Men första Maj, som innefattade marknad, ballonger och stånd när jag var liten, blev inte så mycket mer än en tågresa detta år. Sen har det bara rullat på. Jag har pluggat och jobbat. Jag avslutade mitt första vikariat och påbörjade ett nytt lite tidigare än planerat. Vi har varit på bröllop till Småland och så har jag varit på kurs i Vaxholm, Stockholm. Nedan följer lite bilder.....
 
Från Uddevalla-resan. :)
Från min och Linnéas picknick bredvid Gavle-ån.
Från bilresan till/från bröllopet i Småland. Rapsfält + en otroligt skitig vindruta!
 
Från resan till bröllopet. Bra arbetsfördelning - Jag äter glass och Erik putsar vindrutan. ;)
 
Mitt rum på Vaxholms hotell, från när jag var på utbildningen.
 
Utsikten från hotellrummet. När jag kom var det en riktigt härlig dag men resten av vistelsen regnade det mest. Var dock inte dyster över det för utbildningen var mycket givande och all mat som det bjöds på var underbart god!!

Uppdateringar från senaste tiden.

Har ju varit fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen på senaste tiden. Så nu tänkte jag ta och göra några inlägg på rad som mest kommer att innehålla bilder som jag tagit. Uppdateringarna är ända från Maj faktiskt, t.o.m innan vi fick hem Memphis. Känns som att han har bott här länge nu, men det är faktiskt bara en månad. Och som han har växt på den månaden!
 
Memphis vid vattenskålen, första veckan hemma.
 
Memphis 1 månad senare....

Hälsningar från Bänkåsviken.

Jag är nu hemma i Ljusne igen efter en helg i Sundsvall. Det har varit riktigt skönt och det kändes nästan som semester tills klockan ringde 04.50 imorse. Tog tåget från Sundsvall imorse till jobbet. Gick sist och slutligen bra men höll inte på att ta mig med då mitt pendlingskort inte gällde förrän efter 9 på dan och tåget var fullbokat. Men som tur var löste det sig.

I helgen har vi socialtränat hunden genom att sitta på uteserveringar och träffa mycket folk. Han har även fått åka motorbåt. Har tagit några fina bilder men de finns på kameran i Sundsvall. Pojkarna lämnade en natt till så att Daniel skulle få fiska lite mer. ;) Men här kommer några bilder iallafall....

 

Det är tufft att ha semester....


RSS 2.0