Årets första frost.

Imorse var det minusgrader ute. Jag hade pälsat på mig ordentligt inför morgonpinket med Memphis och hoppades på en snabb runda. Men Memphis var inte lika frusen. Han var överlycklig över frosten, rusade över gräsmattan och slängde sig på marken och rullade runt. Alla har vi våra glädjeämnen... ;)




Vårt bröllop ur mina ögon, del 7: Blommorna, dekorationer och detaljer

Blommorna har alltid varit viktigt för mig. Jag har planerat min brudbukett sen jag sommarjobbade som florist som 15-åring. Då kommer jag ihåg att jag aldrig skulle kunna ha en bukett med vita blommor eftersom jag tyckte det var tråkigt. Då var jag väldigt mycket inne på mörka och exotiska färger. För nåt år sen var jag väldigt mycket inne på helvit bukett. Jag tyckte det var så snyggt med vita kallor i en bukett. Sen blev det populärt och var och varannan brud hade vita kallor i en bukett. När jag skulle välja ut min brudbukett hade jag väldigt mycket problem eftersom jag tycker så mycket är så fint. Till slut blev det vita orkidéer, eftersom jag älskar orkidéer och för att det skulle symbolisera vår förlovningsresa till Thailand, röda rosor, eftersom vi hade färgtema rött och vitt, samt murgröna eftersom det är min favoritgrönväxt. Jag valde en droppformad bukett eftersom jag tycker att det är ganska snyggt till långa personer som kan bära upp det. Blommorna och buketterna gjorde Carina på Florina i Solf. Jag blev supernöjd. Bordsdekorationerna köpte vi blommor till och så fixade mina hjälpredor med det medan jag var iväg på manikyr. ;) Jag ville inte ha samma blommor till bordsdekorationerna som jag hade i buketten och därför valde jag röd gerbera, som är ytterligare en favorit och som jag tycker gör sig snygg ensam.
Denna bild hade jag som inspiration när jag försökte förklara hur jag ville att min bukett skulle se ut för floristen. Såhär blev ju slutresultatet:
 

Daniels corsage bestod av orkidé och murgröna medans hans marskalker fick en röd ros och murgröna. Mina tärnor fick små buketter med röda rosor och murgröna.

Till bordsdekoration köpte mamma glasskålar som vi fyllde med cellofan-papper och vatten och toppade med en gerbera. Nedan är först den som vi provade och sen de som fanns på bröllopet. Från dessa drog vi ut murgröna över bordet ringlandes från glasskålen. Varje gäst fick också ett programblad och en liten presentask med några godisar samt ett bordsplaceringskort.
  
Bakom honörsbordet där jag och Daniel satt hade det hängts upp en gardin för att skymma kaminen som står bakom bordet. På gardinen hade man fäst ett hjärta av murgröna. På duken framför bordet hade man klippt till ett hjärta i rött och skrivit våra bordsplaceringskort. ;)

När jag satt och letade efter hur man skulle dekorera festplatsen och borden hittade jag många fina idéer med roliga detaljer. Tyvärr hade jag inte tid och råd att få till alla detaljer som jag ville få till men nedan följer några detaljer som vi hade på vårt bröllop. :)
 
Båda ländernas flaggor.
 
Ballonger i färgtemat.
 
Våra vänner hade knåpat ihop en tipsrunda som gästerna fick gå innan maten.
 
Vi hittade ett brudpar till tårtan i passande tema. ;)
 
Mats hjälpte oss med fina vägbeskrivningsskyltar.
 
Vi hade trycksaker i färgtemat rött och vitt. Här bordsplaceringskarta och brudparets bordsplaceringsskylt.
 
Vi hade filtar för de frusna....
 
...och skor för de med skavsår.
 
Och så hade vi en gästbok som vi hade gjort om till en lite mer personlig variant. :)
 
 
Och dansgolvet hade vi dekorerat med risbollar i taket och i fönstren. I lokalen där vi hade dans hade vi även baren där man kunde köpa förfriskningar och så kunde man sätta sig ute på altanen och lära känna lite nytt folk.
 
I en annan byggnad hade våra föräldrar ordnat ett bildspel som rullade hela kvällen med bilder från vår uppväxt och vår tid tillsammans. Det var väldigt uppskattat. Det var även där som kvällen avslutades abrupt när någon ropade ut att sista bussen var på plats.....
 
 
 
 
 

Vårt bröllop ur mina ögon, del 6: Kläderna

Både jag och Daniel hade tur i vårt letande efter kläder och behövde inte leta länge innan vi hittade rätt. Jag bokade en tid på Boutique Beauty i Vasa när jag var hemma över påsk för att börja kolla på klänningar. Jag hade även bokat in en helg i Stockholm nån helg senare också för jag trodde inte att jag skulle hitta klänningen i första butiken. :)
 
Jag tog med mig mamma och min hederstärna Emma som smakråd. Jag tror att vi alla var lite pirriga. :) Jag hade försökt bläddra i tidningar och leta på nätet men hade inte hittat nån klänning som jag MÅSTE ha. Men jag tror också att det var tur att jag gick in med ganska öppna ögon, för har man för bestämd åsikt om hur det ska vara kan det bli tokigt. Tänk om den modellen inte passar ens kroppsform. Personalen är ofta väldigt duktig och kan hjälpa en att ta fram modeller som passar olika kroppsformer.
 
Jag provade lite olika modeller. De flesta satt ganska bra och i slutänden så fanns det faktist flera klänningar som jag valde mellan. Jag hade ju bestämt mig för vad jag INTE ville ha men var som sagt väldigt öppen för typ av modell. Jag visste att jag inte ville ha för mycket spets eller för mycket lull-lull och glitter. Jag ville gärna ha snörning i ryggen och jag tycker att det är väldigt vackert med ärmlösa klänningar men var lite osäker om jag skulle känna mig säker i en axelbandslös klänning. Det är ju inte så vackert om man går och drar i klänningen hela kvällen pga att den halkar ner. Jag provade olika varianter, t.o.m en tyll-dröm. Tyll-drömmen var väldigt vacker och jag såg ut som en riktig prinsessa men det var ju verkligen inte jag.
 
Till slut stod det mellan 2 stycken klänningar. Båda var väldigt vackra och den andra klänningen hade jag nog valt om jag hade haft vigsel utomhus, eller t.ex utomlands. Det var lite av en grekisk gudinne-klänning i chiffong.
 

 
Klänningen som jag valde är av märket Diane Legrand. Den är vit, hellång med snörning i ryggen, draperad fram till och har en liten detalj på höften med lagom mycket glitter och lull-lull. :) Den satt åt fint ner till höften ungefär innan den bredde ut sig i en stor kjol med släp.
 
Den var lite för stor när jag provade den så jag bokade en tid till en sömmerska som samarbetar med butiken. Hon sydde in lite längs hela sidan och så sydde hon till 2 knappar så att man kunde hänga upp släpet senare på kvällen när man ville kunna röra sig lite mera fritt. ;)
 
Till klänningen så bar jag ett par vita sandaler av märket Vagabond. Egentligen borde jag väl haft strumpbyxor också men då jag hatar strumbyxor, och eftersom jag skulle ha sandaler med öppen tå, så valde jag att utesluta strumpbyxor och körde barbent. =)
 

Daniels kläder började vi leta efter på Eleganten i Sundsvall. De hann bara visa ett alternativ så var Daniel fast. :) Han provade en Jaquette och även jag tyckte att det var ett mycket bra val. Det påminner lite om frack men jag tycker att frack inte är så vackert när "jackan" slutar tvärt mitt på magen. Denna är mycket mjukare framtill.
 
Jaquette ska enligt tradition bäras på förmiddagsbröllop men fler och fler börjar bära den även andra tider på dygnet. Daniel valde en mörkgrå Jaquette med gräddvit väst med mönster och matchande kravatt/plastrong. Medan jag köpte min klänning (då det inte fanns möjlighet att hyra) så hyrde Daniel sin utstyrsel. Och när man hyrde herrklädseln så ingick allt (även skor) utom manschettknapparna.
 

Efter många om och men så fick Daniel faktiskt en hel klädsel som satt som en smäck. ;) Men innan det så krävdes 3 turer till affären och lite omjusteringar som att släppa ut lite i midjan på byxorna. ;) Men snygga och nöjda var vi båda två med klädseln. Eller vad säger ni??
 
 

Weekend i Stockholm 130823-130825

Helgen efter Finlands-resan så blev det en helg i Stockholm med min fina vän Bodil. Det börjar bli en trevlig återkommande händelse att vi träffas i Stockholm i augusti, äter god mat, dricker vin, umgås och går på Kent-konsert. ;) Jag tänker inte skriva så mycket om denna helg utan bilderna får tala för sig själv. Jag åkte ner direkt efter jobbet på fredagen och mötte upp Bodil på centralstationen. Vädret var på topp och Stockholm visade sig från sin finaste sida. Vi kunde t.o.m sitta på uteservering och äta middag på fredag kväll. På lördagen var vi på invigningen av Tele2-arena där Robyn, Lars Winnerbäck och Kent hade konsert. Robyn och Lars Winnerbäck var lite av en besvikelse men Kent var lika bra som föurt. Nästa gång tror jag det blir stå-plats igen. :) För jag tror faktiskt att det ska bli en nästa gång då de skulle börja spela in nytt material i december.
 
Arenan var stor men det var lite strul med ljudet. Jag tror dock att de jobbade på det för jag tyckte det blev bättre och bättre under kvällens gång. Jag tror också att det berodde mycket på var man befann sig i arenan för de som stod framme vid scenen hade inga klagomål på ljudet. Vi diskuterade också efteråt att det var en miss att ha 3 stora namn men korta spelningar. Jag vill gärna se Robyn igen men då med Robyn-fans. Tyckte synd om henne när hon öste på och så var publiken så ointresserad. Majoriteten var där för Kent och när de kom upp på scenen så kokade det i arenan.
 
 
 
 

Weekend i Finland 130816-130818

Nu var det himla länge sen jag jag skrivit ett blogginlägg igen. Det har varit fullt upp både på jobbet och hemma. Vi har haft många turer till veterinären med Memphis men nu hoppas jag att det ska lugna ner sig. Jag tänkte jag skulle skriva några inlägg om vad som hänt de senaste helgerna. Först ut är helgen till Finland där jag var på klassåterträff - 10 år sen högstadiet. =)
 
Det blev en ganska tuff resa då jag endast hade en helg på mig. Jag hade iallafall tagit ledigt på fredagen för att få en extra dag att spendera med nära och kära i Finland. Jag tog nattåget kl 03 från Söderhamn då jag skulle ta ett flyg från Arlanda som gick kl 7. Det var tungt att åka tåg den tiden på dygnet men jag kunde till slut slumra till lite på tåget. På Arlanda var jag lite stressad då jag bara hade ca 1 h på mig att leta mig från tåget, checka in baggage och gå genom säkerhetskontrollen till gaten. Men det var inga problem. Allt flöt på och jag hann t.o.m ta en kopp kaffe innan jag klev på flyget.
 
I Vasa var jag redan kl 9 lokal tid. Mamma plockade upp mig och så åkte vi in till stan. Jag var och tog en bild och ordnade med nytt pass. Usch vilken hemsk bild det blev. Tur att man inte behöver visa den så ofta. ;) Sen uträttade vi lite andra ärenden på stan, bl.a. så hämtade jag ut bilderna från fotografen. Vi gick och shoppade lite och sen blev det lunch innan vi åkte till Tölby för att hälsa på mormor och morfar.
 
 
På kvällen åkte jag till Vörå och så kom Eirik över på middag. På lördagen var det dags för klassåterträffen. Vi började dagen med att åka till stan och besöka alko. Sen åkte pappa och Eirik på vöråmästerskapen i Golf, ovädret till trots. Själv åkte jag och hälsade på Emma och Maja och fick se deras bygge. WOW! :)
 
Rötji-gänget.

På söndagen hjälpte jag till att plocka lite vinbär innan jag packade ihop mina saker och så åkte jag och pappa till Malax för att träffa ytterligare lite släkt. Vi började med kusin Thomas och kusinbarnen. Sen köpte vi lite pizza och åkte till farmor och farfar och åt. Hann vara där en stund innan det var dags att bli skjutsad till flyget och resan hem. Hem kom jag väl kring kl 01 och så var den helgen slut. Även om det var en tung resa så var det absolut värt det! =)

RSS 2.0