Nu är det klart!!

 
I helgen har vi haft besök av Marit och Tommy som har hjälpt oss med att montera ihop en duschkabin som vi köpt. Vi har även hunnit flytta alla saker från Ljusne, så nu är det bara städning (vilket vi lejt bort) och besiktning kvar innan vi kan lämna ifrån oss nycklarna.
 
Vi trivs jättebra i nya lägenheten. Vi har bott här i en vecka nu och det känns som hemma. Det funkar bra med pendling till jobbet och jag får sova lite längre på mornarna även om klockan står på 5 så är den över 5 och inte 4.50 som det var på slutet i Ljusne.
 
Idag var vi en sista sväng till Ljusne och tog bort lite skräp m.m. Vi hann även med en lekdate med Memphis kompis Mynta. De fick busa i snön och så tog vi en promenad i skogen längs skoterspår och var väl ute i 1½ h. Så mycket har inte Memphis fått på länge (om man bortser från hunddagis). Vi hade en lycklig hund och han har varit lugn hela kvällen.
 
Jag har också hunnit inviga min Kitchen Aid idag i nya lägenheten och har bakat morotskaka. Mums. Till middag lyxade vi till det och käkade oxfilé med ugnsrostade grönsaker.
 
Nedan följer lite bilder från veckan. Bland annat på köksön och duschkabinen.
 
 
 

de e mycke nu...

äntligen är vi klara med tapetseringen. nu är det bara resten kvar. :) igår var vi kvar i lägenheten till 10-tiden på kvällen. Micke var och byggde ihop köksön. den blev jättesnygg. tyvärr har jag ingen bild då batteriet i telefon dog.

i måndags hade vi lite cirkus här när Memphis kräkte ner baksätet i bilen. undrar om vi nånsin blir av med lukten.

idag fick jag ett ryck och gjorde middag av lite mat som fanns hemma. det vart Fläskpannkaka med blåbärssylt och fruktsallad. funkade helt okej ihop.

innan jag släcker lampan för att sova tänkte jag lägga upp en bild eller två. gonatt!!

Renovering.

Andra veckan av semestern har gått åt till att renovera lägenheten. Vi anlände till stockholm tidigt på morgonen den 2a januari och körde direkt till Ljusne med ett snabbt stopp i Uppsala för att rasta memphis. I Ljusne packade vi ur bilen, lagade lunch och samlade ihop oss innan vi åkte till lägenheten. Där började jag, Marit och pappa att riva tapeter medan Daniel och Tommy åkte iväg för att köpa tapeterna m.m. Efter 4 dagar av tapetrivning, spackling, slipning, målning o,s.v. ser lägenheten helt annorlunda ut men vi är fortfarande inte klara. Hallen återstår att tapetsera ännu. Och för alla nyfikna så följer det nedan några bilder från dessa 4 dagar. ;)
 
Dag 1:
 
 
Dag 2:
 
Dag 3:
 
Dag 4 (sista dagen som hjälpen var på plats. Även Memphis, Sabina och Micke kom på besök):
 
Ett stort tack till alla som hjälpt oss med allting! Vi hade inte kommit lika långt eller fått det lika snyggt utan all hjälp. Även ett stort tack till Sabina som ställde upp och vaktade Memphis samt kokade god mat till oss som var klar när vi avslutade arbetsdagen hungriga som vargar.

Jul och nyår.

Nu är vi hemma efter att ha firat jul och nyår i Finland. Denna långa semester var verkligen välbehövlig för mig, Vi har mest bara umgåtts med nära och kära och ätit god mat. Vi började i Vörå hos pappa. Då var det väldigt kallt ute men vi behav oss ut på promenader ändå då Memphis måste rastas. Fint väder var det iallafall. :)
 
Julafton började vi i Vörå med promenad. Sen packade vi ihop vårt pick och pack och åkte till Pixne för att fika hos Fammo och Faffa. Därefter åkte vi ut i skärgården till Mamma där vi kollade på kalle anka och åt julmiddag.
På juldan eldade vi rökbastu och badade badtunna. På julannandan hade vi middagsbjudning för släkten då mormor, morfar och morbror m fam kom ut till skären. Memphis skötte sig exemplariskt under middagen och både han och husse var helt slut efter allt folk.
 
På torsdag åkte vi till Vörå igen efter en sväng via mellandagsrean. I Vörå tog vi en tur i skidspåret med Memphis och pappa. Det gick jättebra men han var lite ivägen ibland och blev väl överkörd nån gång. ;) På kvällen åkte vi ännu vi Emma och beundrade lilla Maja. :)
 
På fredagen hade vi middagsbjudning för släkten på pappas sida. Memphis skötte sig återigen exemplariskt och sov under middagen. Ja förutom när det fanns en chans att sno en brödskiva då pappa la ner brökorgen på golvet. ;)
 
På lördagen blev jag som en ny människa då jag fick lite färg i håret. På söndagen åkte vi in till stan och passade på att gå ut på restaurang och äta lunch när vi hade hundvakt. Efter lunchen var vi bjudna på kalas hos faster.
 
På måndagen hade vi nyårsfest och den blev toppen! Vi eldade rökbastu, badade badtunna, lagade god trerätters middag, hade frågesport & music-quiz och drack mousserande vin. Blev dock lugnt med alkoholen då vi skulle köra bil söderut dagen efter.
 
År 2012 har varit ett händelserikt år med både trevliga och mindre trevliga minnen. Jag tog examen, jag har haft 3 jobb, vi har skaffat hund och köpt lägenhet. År 2012 har dock också präglats av sjukdomar vilket jag hoppas att 2013 inte bjuder på.

RSS 2.0