Rabarberkaka



Rabarberkaka med vaniljglass
175 grader - 30 minuter

Ingredienser:

2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Rabarberbitar
Margarin (skivad/hyvlad)
Pärlsocker och/eller Havregryn

Gör såhär:
Vispa ägg och socker lite skummigt. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Smörj en form. Häll ner smeten i formen. Tryck ner rabarberbitarna jämt i hela formen. Strö över pärlsocker och/eller havregryn och hyvla till sist över lite margarin. Grädda i ugnen cirka 30 minuter. Börjar kakan få för mycket färg innan tiden gått, kan du lägga på lite aluminiumfolie så att kakan inte blir bränd. Avnjut med vaniljvisp, marsansås eller vaniljglass.
På bilden ovan ser ni glassen nedan:

Vaniljglass från Lidl. Har tydligen fått bäst-i-test och den smakar riktigt bra.

ps. Detta recept går säkert lika bra att göra med äpplen eller päron. Det gick snabbt, var enkelt och mycket gott!! Värt att testa!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0