Laxfärsbiffar med mango- och avokadosallad.


Igår lyckades vi bättre med middagen, än i söndags, när det bjöds på laxfärsbiffar med en otroligt härlig, färgglad och smakrik mango- och avokadosallad. Jag älskar kombinationen av mango, lime, koriander och chili och detta var ett bra recept om man vill variera sina fiskrätter. Det kändes fräscht och perfekt till våren och sommaren. Kanske kan man grilla laxbiffarna?

Ingredienser:
400 g laxfilé eller 4 bitar portionslax
1 äggula
½ gul lök
½ dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt (ex spansk peppar)
½ kruka färsk koriander
salt, peppar, smör

1 mango
2 avokado
½ röd lök
1 röd chili
70 g blandad sallad
1 lime (saften)
4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk finriven ingefära
salt, en nypa socker

Gör så här:
Bena ur och skär laxfilén i kuber.
Finhacka lök, vilök och chili. Grovhacka koriandern.
Lägg fisken i en matberedare tillsammans med löken, äggulan, matlagningsgrädden, vitlöken, chilin och koriandern.
Kör allt till en slät färs. Späd eventuellt med lite matlagningsgrädde om den blir för fast i konsistensen. Salta och peppra.
Forma färsen till 4 stora biffar eller alternativt 8 mindre. Färsen var ganska kladdig men det underlättar om man spolar händerna med kallt vatten.

Skär upp grönsakerna och frukten till salladen och lägg på ett stort fat tillsammans med salladen. Blanda limesaft med olivolja. Skala och dela vitlöksklyftan och låt den ligga i samma skål som dressingen. Blanda i finriven ingefära och smaka av med salt och socker. Ringla dressingen över salladen.

Stek biffarna i en stekpanna med smör, cirka 4 minuter på varje sida, salta på bägge sidorna.

Servera salladen med de varma laxfärsbiffarna!! Smaklig måltid.


Receptet kommer från tidningen Elle mat&vin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0