Vårt bröllop ur mina ögon, del 10: Maten

Vi hade svårt att bestämma oss vad vi ville ha för meny på bröllopet. Eftersom mat är en viktig del i våra liv ville vi att det skulle bli något speciellt samtidigt som vi ville ha något som föll de allra flesta i smaken. Vi tog hjälp av kockarna på Kalles Inn och kom fram till följande meny:
 
Förrätt: Antipasti - en tallrik med salami, lufttorkad skinka, oliver, melon och sallat.
Huvudrätt: Buffé - Oxfilé med rödvinssås, potatisgratäng och grönsallad, lax med apelsinssås, fransk potatissallad och tomat/bönsallad. Bröd.
Dessert: Bröllopstårta - Prinsesstårta med hallonfyllning, kaffe, avec och chokladpraliner.
 
Dryck: Cousino Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon och/eller Cousino Macul Antiguas Reservas Chardonnay (rött och/eller vitt vin), öl, cider, alkoholfria alternativ.
 
Nattmat: Gravad sik, gravad lax och fransk potatissallad.
 
Tyvärr har vi inga riktigt bra bilder på maten vilket är en stor miss i planeringen, speciellt eftersom jag brukar fotografera mat rätt ofta. :) Men nedan har vi lite bilder där maten medverkar som rekvisita. Maten har kockarna på Kalles Inn tillagat och Bröllopstårtan hämtade vi från Andreas Knips hembageri. Förrätten serverades till bords av serveringspersonalen medan huvudrätten fick gästerna hämta själva från buffébordet.
Tårtan dukades fram efter en liten paus med bensträckare. Den var täckt med vit marsipan och dekorerades med röda rosor, vita orkidéer och grön murgröna, precis som brudbuketten.
 
Vi var väldigt nöjda med maten och vi har hört många positiva kommentarer om maten efteråt från våra gäster. En annan miss i planeringen var att det kanske endast var 10 personer som hittade nattmaten under kvällen. De flesta av oss var upptagna med lekar och dans när den dukades fram och sen mitt i allt kom sista bussen och det var dags att bege sig in till stan.
 
Förrätt.
 
Huvudrätt.
 
Det röda vinet.
 
Desserten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0