Plättkalas på våffeldagen
Igår var det våffeldagen här i Sverige. Eftersom vi inte har något våffeljärn bestämde vi oss för att ställa till med plättkalas istället. Det var minst lika gott det också. Plättarna serverades med avokadoröra, tomat och rödlök samt dillkräm och purjolök. Som dryck serverades mousserande vin i martiniglas. Vilken fredagkväll!!
Recept på plättar hittar ni HÄR. Rörorna är inspirerade av recepten från tidningen buffé nr 3 2011
Avokadoröra:
2 st avokados
1 tsk citronjuice
salt
peppar
Gör så här:
Mosa avokadon med en gaffel och rör ihop med citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
Dillkräm med stenbitsrom:
1 dl färskost av philadelphiatyp
1 dl turkisk yoghurt
Rivet skal av en citron
2 tsk färskpressad citronjuice eller citronjuicekoncentrat
½-1 dl finskuren dill
½ burk röd stenbitsrom (cirka 40 gram)
Ev. salt och peppar
Gör så här:
Blanda allt i en skål. Smaka eventuellt av med mer dill, salt och peppar
Fredagsmys med mjukisbyxor.... Kvällen avslutades framför filmen "The king´s speech" med lite lösgodis.