Fläskytterfile med dragonsås och ugnsrostade grönsaker med getost.

 
 
Ingredienser:
600 g fläskytterfile
 
3 dl grädde
Kycklingfond
Dijonsenap
Honung
Torkad dragon
Salt, peppar
 
Potatis
Palsternacka
Röd lök
Rapsolja
Salt, peppar
100 g getost
 
Skala och klyfta grönsakerna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Grädda i 225 grader i ca 30 min. När grönsakerna nästan är klar, strö över getosten.
 
Ansa köttet och skär det i 2-3 cm tjocka skivor. Stek i olja och smör i en stekpanna tills de fått färg. Lägg köttet åt sidan. Häll grädden i stekpannan och smaksätt med fond, senap och dragon. Låt puttra tills den tjocknar lite. Lägg i kötbitarna och låt dem puttra med i såsen i några minuter. Smaka av med salt och peppar. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0