Fläskytterfile med dragonsås och ugnsrostade grönsaker med getost.
![](https://cdn3.cdnme.se/1884849/7-3/20140425_184905_535a9fb42a6b22380da1eeb4.jpg)
Ingredienser:
600 g fläskytterfile
3 dl grädde
Kycklingfond
Dijonsenap
Honung
Torkad dragon
Salt, peppar
Potatis
Palsternacka
Röd lök
Rapsolja
Salt, peppar
100 g getost
Skala och klyfta grönsakerna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Grädda i 225 grader i ca 30 min. När grönsakerna nästan är klar, strö över getosten.
Ansa köttet och skär det i 2-3 cm tjocka skivor. Stek i olja och smör i en stekpanna tills de fått färg. Lägg köttet åt sidan. Häll grädden i stekpannan och smaksätt med fond, senap och dragon. Låt puttra tills den tjocknar lite. Lägg i kötbitarna och låt dem puttra med i såsen i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback