Fiskgryta med chorizo


Igår bjöds det på fiskgryta hemma hos oss. Receptet hittade jag i senaste buffé-tidningen. Måste säga att det blev jättelyckat. En god middag på cirka 30 minuter!! Tyvärr glömde vi aiolin i kylskåpet och åt fiskgrytan som den var, men det gick bra det också. Det blev 2 lunchlådor över så vi får väl testa aiolin idag istället. :) Vi gjorde grytan mer som en soppa och serverade baguettebröd till, men om man inte gör den så rinnig kan man också servera med pressad potatis eller ris.

Ingredienser:
2 påsar frysta fisktärningar (á 300g) eller välj din favoritfisk och tärna själv.
2 st gula lökar
3 st röda paprikor
1 st zucchini
1-2 chorizo
3 msk tomatpuré
1½ msk kycklingfond
ca 5 dl vatten
en skvätt matlagningsgrädde
salt, peppar, paprikapulver, hackad persilja

5 msk majonnäs
1 st vitlöksklyfta

Bröd

Gör så här:
  • Ta fram och tina fisken.
  • Skala, halvera och strimla den gula löken. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Dela och skär zucchinin i halvmånar. Skär korven i skivor. Fräs löken och paprikan i lite olja, ca 3 minuter i en gryta/kastrull. Tillsätt zucchini, korv, tomatpuré och fond. Fräs ca 1 minut under omrörning. Tillsätt vatten och låt småkoka under lock ca 10 minuter. Lägg fisken i grytan och sjud under lock ca 5 minuter. Tillsätt ev mer vatten och en skvätt grädde. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Strö över persiljan.
  • Snabbaioli: Pressa vitlöken och blanda med majonnäsen.
  •  

  • Servera med aioli och ett gott bröd.

  • Ursprungsreceptet hittar ni HÄR.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0