"Mumsig" Räkgryta


Denna räkgryta passar bra till både vardag och fest. Till vardag när man vill lyxa till det litegrann med vin i maten och kanske till maten. ;) Till fest passar den eftersom den är otroligt god, otroligt enkel att göra, den sköter sig nästan själv och man kan göra åt många personer om man har en stor fest. Min mamma har gjort den på någon nyårsfest och vi har gjort den till en nyårsfest. Vill man inte äta med ris kan man äta grytan som den är eller servera med någon annan kolhydratrik källa. Rekommenderas varmt! =) Vi lyxade till det igår, och idag till lunch!

Ingredienser (4 port):
2 st Gula lökar
6-8 st Vitlöksklyftor
1 dl Olja
1½ dl Vitt vin
1½ dl Chilisås
400 g Skalade Räkor
1 st Fiskbuljongtärning
2 msk Ketchup
1-2 msk Citronsaft
(Tabasco eller chilipulver)
(Salt och peppar)

Tillagning:
Tina räkorna om de är frusna.
Hacka lök och vitlök och fräs dem i oljan i en medelstor kastrull. Tillsätt alla andra ingredienser förutom räkorna.
Låt koka under lock på medelvärme i cirka 15 minuter.
Tillsätt räkorna. Värm tills de blir varmt igen. Obs! Grytan får inte koka eftersom räkorna kan bli sega.
Smaka av med salt, peppar och tabasco eller chilipulver.

Servera med kokt ris, sallad och vitlöksbröd!
Smaklig festmåltid!! ;)


Vi testade att koka ris i vår riskokare för första gången sen vi fick den (i somras i förlovningspresent). Riset blev nästan perfekt, det enda som störde lite var att måtten var enligt en kopp som skulle komma med förpackningen men vi har inte hittat nån sån kopp. Men vi gick på känn och det gick bra det också! :)


Riskokaren, in action.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0