Quesadillas med salami, fetaost och tapenade



Ingredienser 4 st:
8 st tortillabröd (mediumstorlek)
½-1 burk tapenade med chili (1 burk=140g)
4 st stora champinjoner
½ ask fetaost
16 st skivor salami
Riven ost
Ruccola

Gör såhär:
Riv lite ost. Skiva champinjonerna till tunna skivor. Smula fetaosten i en skål.
Lägg ut 4 av tortillorna och bred på ett tunnt lager tapenade (spara hälften av tapenaden till "locken"). Fördela ut champinjonerna jämnt över de 4 tortillorna. Strö över fetaost, lägg på 4 skivor salami per tortilla och strö sist över den rivna osten och lite ruccolasallad. Bred ut ett tunnt lager tapenade på de fyra kvarvarande tortillorna som ska användas som lock.
Värm en stekpanna på medelvärme och stek en quesadilla åt gången på båda sidorna tills de fått färg. Om man vill kan man steka i lite olivolja men det går utan också.
Skär varje quesadilla i mindre bitar och servera med en god sallad.


Quesadillas med en sallad gjord på; isbergssallad, ruccola, tomat, paprika, selleri, majs, böngroddar, oliver, pumpafrön och solroskärnor serveras med min favoritdressing från Finland. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0