"Romtårta"
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2010/img_5187_106931802.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2010/img_5169_106931987.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2010/img_5171_106932110.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2010/img_5181_106932219.jpg)
Ingredienser:
400 g Philladelphiaost
2 dl Cremé Fraichè
1-2 st gul lök
1 burk Röd Stenbitsrom
1 burk Svart Stenbitsrom
Salta kex
Gör så här:
Hacka löken. Blanda samman lök, Philladelphiaost och cremé fraichè. Bred ut blandningen i en snygg form och ställ in i kylen i cirka en timme. Ta fram formen och bred ut romen i ett snyggt mönster ovanpå. Servera med salta kex.
Passar som förrätt, drink-tilltugg eller varför inte som tapas.
Om man inte vill att gästerna själva ska lägga romtårtan på kexet med en kniv/sked så kan man förbereda genom att bre krämen direkt på kexet och toppa med rom. Det ser mindre slafsigt ut och man kan placera förrätten direkt på tallriken.
Kommentarer
Trackback