Fläskwok med nudlar




Gårdagens middag bestod av en fläskwok med grönsaker och nudlar. Wok är något som vi lagar ganska ofta eftersom det är enkelt, går snabbt och man kan blanda i nästan vad som helst! Eftersom man kan blanda i nästan vad som helst gör att det är en ganska billig maträtt också (beroende på innehåll). Perfekt som studentmat men så gott så vem som helst vill ha det!! =)
Igår gjorde vi upp en karré som vi hade köpt på specialpris (29,90kr/kg) p.g.a kort hållbarhetstid. När jag serverade woken slog det mig vilka höstfärger den hade! Brun, orange och gult. Perfekt för årstiden.. =)

Ingredienser (i denna wok):
Cirka 500 g Kött (nöt, fläsk eller kyckling)
2 st Morötter
1 burk Champinjoner (använd gärna färska)
1 burk Minimajs
1 burk Bambuskott
Cirka ½ dl Sesamfrön
1 dl Oystersauce (osäker på hur mycket vi använde, höftade bara. Smaka av!! :)
Äggnudlar (gärna fullkorn eller blanda 50/50)
Sweet-chilisås

Gör så här:
Strimla morötterna i tunna skivor, dela på minimajsen och strimla köttet. Värm olja i en wokpanna (eller stekpanna) tills den blir riktigt het. Woka köttet och grönsakerna i omgångar och blanda sedan ihop allt på slutet. Häll ner sesamfrön och ostronsåsen. Smaka av så att du är nöjd!!
Koka upp vatten i en kastrull. Sänk ner nudlarna och dra kastrullen från plattan. Låt dra i några minuter (följ anvisningar på förpackningen). Blanda nudlarna med woken och servera med en klick sweet-chilisås.
Smaklig måltid!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0