Norrländsk renskavsgryta



Ingredienser:
3 paket Renskav (à 240g)
2 st Schalottenlökar
2 st Vitlöksklyftor
200 g Trattkantareller
2 st Enbär
1 dl Kalvfond
1 dl Rödvin
4 dl Mellangrädde
1 knippe Salladslök (125g)
1 dl finstrimlad Persilja
Smör, salt, peppar

Gör så här:

1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela kantarellerna om de är stora.
2. Stek renskaven i smör 2-3 minuter. Krydda ned peppar.
3. Tillsätt schalottenlök, vitlök, kantareller och enbär. Låt steka ytterligare 2-3 minuter.
4. Häll på fond och rödvin, låt koka ihop i cirka 1 minut. Tillsätt grädden och låt småkoka i cirka 15 minuter. Strimla salladslöken. Tillsätt den och persiljan i grytan. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med persiljepotatismos, lingonsylt eller gelé och sallad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0