Norrländsk renskavsgryta
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2010/renskavsgryta-med-potatismos_110385014.jpg)
Ingredienser:
3 paket Renskav (à 240g)
2 st Schalottenlökar
2 st Vitlöksklyftor
200 g Trattkantareller
2 st Enbär
1 dl Kalvfond
1 dl Rödvin
4 dl Mellangrädde
1 knippe Salladslök (125g)
1 dl finstrimlad Persilja
Smör, salt, peppar
Gör så här:
1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela kantarellerna om de är stora.
2. Stek renskaven i smör 2-3 minuter. Krydda ned peppar.
3. Tillsätt schalottenlök, vitlök, kantareller och enbär. Låt steka ytterligare 2-3 minuter.
4. Häll på fond och rödvin, låt koka ihop i cirka 1 minut. Tillsätt grädden och låt småkoka i cirka 15 minuter. Strimla salladslöken. Tillsätt den och persiljan i grytan. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med persiljepotatismos, lingonsylt eller gelé och sallad!
Kommentarer
Trackback