Cannelloni med spenat och parmaskinka

Ingredienser:
Färsk bladspenat
Mozzarellaost
Parmaskinka
Cremè Fraiché
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar

Cannellonirullar (eller färska lasagneplattor)

Ostsås (gör själv eller köp färdig)

Parmesanost (riven)

Så här gjorde vi:
Mixade spenat och mozzarella. Tillsatte parmaskinka, cremè fraiché och kryddor. Mixa till en "kräm".
Om du har cannellonirullar, förkoka ca 4 minuter (enligt anvisningar på paketet).
Fyll cannellonirullarna med krämen.
Bred ut lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form och placera ut cannellonirullarna i formen.
Bred ut resten av ostsåsen på cannellonirullarna. Strö över ost!
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter på 225 grader.

Smaklig måltid!



Här med rester av bladspenat, ruccolasallad, paprika och majs.


Idag blev vi bjudna på fika hos grannarna. det var trevligt men de pratade så länge att middagen blev väldigt sent ikväll. Vi blev bjudna på hembakad äppelkaka med vispgrädde, nybakade gifflar fyllda med mandelmassa och lite småkakor självklart. De tyckte det var så trevligt att vi absolut måste göra om det och gubben tyckte att jag skulle komma ner om jag fick tråkigt. Han skulle berätta hur han bakade gifflarna, för det är han som står för bakning och matlagning sedan frun fått diagnosen Artros.

Vi har också sett på sista filmen i Millennium-triologin. Spännande fast jag sett den förut. Daniel tyckte den var bra men att de två tidigare filmerna var bättre, och det kan jag hålla med om. Det händer mera i dem. Denna film är bra och spännande men den kan bli lite långdragen eftersom det är mycket rättegång och spaningsarbete.

Nu läggdags! Gonatt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0