Semester!
![](https://cdn2.cdnme.se/1884849/7-3/20131215_141349_52b3e28a9606ee3ef978144b.jpg)
Vintersallad.
![](https://cdn1.cdnme.se/1884849/7-3/2013-12-15_172102_52adf15a9606ee5b1958f89d.jpg)
Denna sallad gjorde jag igår när jag hade middagsgäster. Hela middagen gick i lite julinspiration med saffranssås till mandellax och lussekatter till kaffet. Recepten hittade jag i tidningen Matmagasinet julspecial. Receptet i tidningen var för 8 personer. Vi höftade lite på mängderna men det blev en ganska stor skål ändå så att det räckte till kvällens middag också.
Ingredienser:
300 g rödkål
200 g färsk grönkål
3 st äpplen
1 pressad apelsin
2 msk senap
4 msk olja
2 msk ljus vinäger
Gör så här:
Strimla rödkålen fint, gärna med osthyvel. Skär bort den grova nerven från grönkålen. Hacka grönkålen och skär äpplena med skal i små bitar. Blanda med apelsinsaften. Blanda ihop dressingen och häll den över salladen.
Kyckling i grönpepparsås.
![](https://cdn1.cdnme.se/1884849/7-3/img_20131210_203749_52a89f9b9606ee0a60ac4f35.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1884849/7-3/20131211_180903_52a8a25eddf2b37723009cd9.jpg)