Utflykterna - James Bond Island

... Vi bilade till en hamn (Phang Nga Bay, rätta mig om jag har fel =) varifrån det brukar gå båtar till James Bond Island. När vi kom till hamnen kom det män springandes fram till bilen för att vi skulle välja just deras båt. Men innan vi började förhandla om båtpriser käkade vi lunch.
Vi hyrde en Long Tail båt med chaufför som tog oss genom den fantastiska natur som finns där till James Bond Island. James Bond Island blev en känd turistattraktion efter att den medverkade i James Bond-filmen "The Man with the Golden Gun".
Det går inte att beskriva hur häftig natur det är så ni får titta på bilderna och fantisera er bort! Det är ett måste om ni någongång åker till Thailand, att ta er ut med båt och titta på den häftiga naturen...



Vi åker med glatt humör från hamnen..


Det fanns massor med Long tail båtar som tog samma rutt som vi... Här i bakgrunden kan man också se Mangrove-träsken...


Här bor ett folkslag som kallas sea gypsy... Deras hus flyter på vattnet! Tyvärr var denna by väldigt turistig med restauranger o.s.v. men det var ändå häftigt att se. Det sägs att de klarade sig bra under tsunamin för de kände på sig att något skulle häna och stack iväg innan vågorna började.


En grotta vi åkte igenom... Vi stötte på ett gäng som åkte kanoter.. Jag tror att de var på en anordnad resa för vi läste om någon sådan resa när vi undersökte resmöjligheterna. Några gäster vid hotellet hade varit på en kvällstur och paddlat i mörkret. De var jättenöjda!




James Bond Island...Självklart tjockt med turister och turiststånd!






Vi klev iland också, men vi ville inte betala för att gå och trängas med alla andra turister som ni såg på tidigare bilder...


Alla barnen... :)


trötta efter en lång dag vände vi hemåt...



Kommentarer
Postat av: Mamma

Pang Nga Bay är alldeles riktigt. Fina bilder men ändå ger det inte riktig en rättvis bild av det mäktiga landskapet.

2010-05-06 @ 19:30:15
Postat av: Linda

Nej du har rätt, man måste verkligen uppleva de själv för att förstå hur mäktigt och vackert det är där! =)

2010-05-07 @ 09:21:01
URL: http://lindasgottochblandat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0