Dan före dopparedagen...

Idag har jag varit hemma hela dagen för att ha försökt plugga. Värdelöst försök!
Svårt att koncentrera sig och det finns så många störomoment här hemma.
Nä, imorgon blir det skolan i några timmar iallafall! Sen klockan 4 är det dags för grillfest och valborgsfirande.
Synd bara att dom har lovat regn. Får hålla alla tummar för att det ska vara uppehåll.

Jag har inhandlat så att jag ska göra en mango-bönsallad som tillbehör och så ska jag grilla (marinerade?) grönsaker: majs, zucchini, paprika och lök! Vi var på Ica maxi och storhandlade idag.
Jag köpte även ingredienser till min favoritpaj; mammas citronpaj med jordgubbar och kiwi! I helgen ska det bli premiär!! Men inte imorgon. Får bjuda på fika lördag eller söndag. :)

Ikväll har jag och Madde varit på Bodybalance igen. Skönt att sträcka på kroppen.
Här kommer en bra låt som är med på passet!

Kelly Clarkson - Already Gone


Nu ladda inför imorgon! Skola + grillfest + Deportees live på campus! Och så kommer Daniel upp till Umeå! Det kommer att bli en toppenhelg! =)


Grilltips!?

Har någon några bra tips på livsmedel att stoppa på grillen när man bara har engångsgrill tillhanda?
Det får ju inte vara något som ska vara länge på grillen, eftersom engångsgrillar inte brukar vara dom bästa.
Sitter och funderar och river mitt hår... =)
Tacksam för tips!!


Uppdateringar

Ja, kanske ska komma med lite uppdateringar från mitt liv! =)
Igår kväll var jag på Bodybalance med Madde på Iksu. Var himla skönt! Har saknat att träna på Iksu. Har saknat att träna överhuvudtaget. Okej, jag har promenerat massor. Både i Thailand och i Ljusne, men det räknas inte riktigt som träning för mig. Mera som vardagsmotion! Något jag gör alldeles för lite ändå trots att jag kallar det vardagsmotion! =)
Hur som helst, det var skönt att sträcka på kroppen. Detta pass var lite tuffare än det förra. Jag känner av både i benen och i magen idag! Skönt! Då vet man att man har gjort någonting.

Imorse klev jag upp tidigt och gick till skolan, även denna gång med Madde. :) Vi tog ett ledigt bord i Lindellhallen och satte oss ned för att plugga. Hon skulle renskriva anteckningar från tidigare föreläsningar och jag försökte läsa Folkhälsopsykologi-boken och skriva kommentarer om det som jag ansåg vara viktigt! Men det blev mycke prat och lång fika-paus! =) Trevligt det också...
Vi tog en tidig lunch också och satte oss utomhus för att njuta av solen. När vi väl hittade en plats i lä och när solen sken (Ibland kom molnen och skymde) var det riktigt varmt och skönt. Då kändes det som vår på riktigt! Jag åt mina goda kycklingsallad som jag gjorde igår. Den var minst lika god idag! Vi fick även sällskap av Mikaela
Efter lunchen gick vi åt varsitt håll. De andra gick på föreläsning och jag gick till Biblioteket för att leta upp en lugn plats så jag kunde fortsätta mitt plugg. Jag gick till lässalen (tysta rummet) för att få lugn å ro. Det är första gången jag går in i denna sal och därför kollar jag extra noga på skyltarna. Ingen dator, ingen mat eller dryck och inga telefoner. Innan jag öppnar dörren sätter jag därför min telefon på ljudlös för att inte störa de andra. När jag kommer in i rummet är det första jag ser en tjej som häller upp kaffe och det nästa jag ser är två personer som sitter med sina bärbara datorer! Varför finns det ens skyltar??
Under min tid i rummet var det även en person som svarade i telefon innan hon kommit ut ur rummet. Jaja.. det var tur att jag inte var stressad, annars kanske jag hade irriterat mig mera. :)
Fick iallafall hyfsad pluggro i 2 timmar och då packade jag ihop och gick ner på stan. Jag gick runt och kollade i lite olika affärer medans jag väntade på Madde och Mikaela. När dom kom, gick vi runt på lite ärenden. Jag provade några par jeans och kände mig som att jag var instoppad i ett korvskinn. Dock tyckte dom andra att jeansen satt bra. Får väl kanske gå tillbaka, låna hem dem och försöka vänja mig vid tanken! :) Skulle verkligen behöva nya jeans. Nu är det 2 par som har hål i grenen...
Vi gick via systemet också och inhandlade lite drickbart till helgen. Ska bli roligt. Hoppas på bra väder bara. Tyvärr har de lovat regn och rusk!

Blev sugen på att göra mjöd också när jag läste att flera vänner hemma i Finland höll på med det! Duktigt och ambitiöst!! :) Tyvärr är jag för lat... Har inga ingredienser eller flaskor hemma. Men va gott de sku va!!

Nu ska jag försöka hitta på något att göra till middag.


Asiatisk kycklingsallad

          
Ingredienser:
500g Kycklingfilé
(2 Citrongräs)
2msk Fisksås
1msk Rapsolja
2krm Salt
150g Vitkål
2 Stjälkar Selleri
2 Morötter

Dressing:
1msk Rapsolja
1msk Fisksås
2tsk (Rå)socker
1 Lime, rivet skal
1msk Pressad Limesaft
2msk Vatten
2tsk Finhackad Röd Chili, t.ex spansk peppar
(2msk Myntablad)
1msk Korianderblad

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skär av roten på citrongräset, ca 4 cm, och banka på den med knivskaftet. Finstrimla roten. Lägg kycklingen i en skål och blanda med citrongräs, salt, fisksås och olja. Låt stå medan resten av salladen tillagas.
Strimla vitkålen mycket tunnt och lägg i en skål. Strimla selleristjälkarna. Skala och strimla morötterna.
Rör samman olja, fisksås, socker, limeskal, limesaft, vatten och chili. Rör om tills sockret löst sig. Blanda ner i salladen.
Hetta upp en stekpanna eller wok. Stek kycklingbitarna med citrongräs på medelvärme ca 5 minuter, tills alla bitarna är genomstekta. Blanda ner i salladen.
Strö över mynta och koriander.
Servera! Smaklig måltid!


Tyvärr hittade jag inte citrongräs eller myntablad när jag var och handlade så min sallad är utan dessa. Istället skvätte jag lite citronsaft bland kycklingbitarna. Och istället för råsocker använde jag vanligt strösocker.
Mycket god sallad!!


David Guetta vs The Egg - Love don´t let me go



Jag satt och bläddrade på tvn imorse och kom till MTV. Då spelade dom denhär låten. Den är gammal och välkänd men jag fastnade. Dels för att jag tycker att det är en bra låt och blir alltid danssugen när jag hör den. Men jag fastnade för videon. Jag blir så imponerad över dessa viga och akrobatiska människor som kan slänga och vrida sina kroppar på det sättet! Önskar att man själv kunde göra det... Lyssna, se och njut av en riktig dansdänga och gammal sommarplåga!


Strålande sol och kyliga vårvindar

Idag blev vi klara med sista gruppuppgiften till kursen jag läser i Gävle. Så skönt!! Nu är det bara en tenta kvar och sen är jag klar för denna termin.
Efter att vi var klara med uppgiften kring lunchtid gick jag iväg ut på en promenad för att njuta av det soliga vädret och gå lite ärenden.
Först gick jag iväg till Ålidhems centrum för att lämna tillbaka filmen vi hyrde igår. Efter det tog jag en liten omväg och gick ner till älven. Jag blir alltid mycket gladare av att vara i närheten av vatten. Eller att se vatten iallafall. När jag var ute på vatten i Thailand blev jag ju sjösjuk så jag kanske bara ska betrakta det på avstånd. =)
Jag hade med mig kameran också och tog lite bilder. =)


Mot Umeå centrum..


Den så kallade fyllebron vid Strömpilen.... ;)


Två fåglar satt och njöt av solen på ett isflak...


Hittade även lite vårtecken i form av tussilago..

Jag gick längs älven till Strömpilen och Ica Maxi. Där strövade jag omkring i lite affärer och upptäckte en "Outlet" med Vero Moda kläder. Tyvärr inget intressant så jag gick vidare till Maxi för att handla mat. Har ju bara handlat det nödvändigaste fram tills nu för hade tänkt åka och handla till Maxi men det har inte blivit av. Nu gjorde jag det under min promenad vilket kanske var dumt eftersom jag redan bar på en proppfull handväska p.g.a kameran. Fick iallafall träning när jag bar hem 2 tunga matkassar + en proppfull handväska.

Det var mycket skönt. Var borta i 2 ½ timme. Men det blåser riktigt kyliga vindar. Fick dra på mig mössan under promenaden för att det ven så mycket i mina öron.
Nu blir det att bädda ner sig i sängen och läsa lite spännande bok: Dan Brown - Den förlorade symbolen.

Jag kommer att sova gott inatt...


Wok med fläskkött och svamp



Ingredienser:
300g fläskkött av bog eller skinka
200g svamp, t.ex ostronskivling och champinjoner
2msk rapsolja
1½ hönsbuljontärning
2dl vatten
3msk ostronsås
1msk sweet chilisås
1ask babyspenat (150g)

Tillbehör:

250g äggnudlar

Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull (för nudlarna). Läs anvisningar på paketet!!
Strimla köttet. Ansa och skiva svampen.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs köttet i omgångar och ta upp det på ett fat.
Fräs svampen 2-3 minuter. Smula ner buljongtärningarna och fräs 1 minut.
Tillsätt vatten, ostron- och sweet chilisås och koka 1-2 minuter.
Vänd ner det frästa köttet och spenaten och låt allt bli genomvarmt.
Servera med nudlarna!

Smaklig måltid!

Noteringar:
* Jag använde fullkorns äggnudlar när jag gjorde maten idag.
* Jag använde mig av fläskfilé eftersom jag hade det hemma i frysen men vill man inte använda så fint kött går det minst lika bra med skinka eller bog som enligt recpetet.
* Jag använde bara champinjoner som svamp.
* Jag tog också mera sweet chilisås än vad som angavs och tyckte smaken blev bra. Men tänk på att smaka av, det finns olika styrka och alla gillar olika stark mat!
* Till nästa gång kanske jag ska tillsätta någonting rött, i form av paprika eller tomat för att få lite färg på maten.
* Jag tyckte att maträtten var väldigt god och den gick riktigt fort att göra!! Dessutom kan man göra storkok och frysa in lite lunchlådor...



The Messenger

Ja igår var det filmkväll hemma hos mig. Vi hade köpt ostbågar och vindruvor som vi avnjöt under filmen. Filmen som vi hyrde heter The messenger eller Afterwards enligt Imdb. Så här står det på baksidan av filmen:

"John Malkovich är Budbäraren - en man med förmågan att se vem som ska dö. New York-advokaten Nathan del Amico har länge försökt fly sitt tragiska förflutna, tills den mystiska budbäraren dyker upp på hans kontor. Han kommer för att hjälpa de som är märkta av döden att ordna upp sina liv innan det är för sent. Men när Nathan vägrar tro honom börjar skrämmande saker att inträffa."

Som jag skrev igår var det svårt att hitta någon information och recensioner om denna film. Men vi såg den och hade inga förväntningar. Den var hemsk och skrämmande. Man började fundera hur det skulle vara om någon kom och berättade såna saker för en själv. Hur skulle man reagera? Filmen slutade konstigt, vi hade gärna fortsatt se. Men överlag tyckte jag att de var bra. Den var konstig, hemsk, mystisk och tog oväntade vändningar men överlag var det en bra och spännande film. Spännande men ändå seg!

Jag vet inte om jag ska rekommendera den. Gillar man lite mystiska filmer tror jag man gillar denhär också. :)
Den fick en iallafall att tänka efter och budskapet var "Lev livet idag för imorgon kan det vara för sent!"


Inköp från Thailand del 1

Jag har ju länge skrivit om att jag ska skriva ett inlägg om våra inköp från Thailand. Nu har jag fotograferat en del av mina inköp som jag tänkte publicera här och nu och så kanske det kommer en del 2 när resten av våra inköp (främst Daniels då) kommer att publiceras.
Mitt dyraste inköp från Thailand blev ett sängöverkast. Jag har länge letat efter ett sängöverkast som passar till vår säng som är 160cm bred (2x80cm) men alla jag har hittat har varit så dyra. Så nu passade jag på när jag var och shoppade billigt. Tyvärr ser det inte riktigt ut som på bilden (på paketet) men det kan ju bero på att jag har två duntäcken och 4 kuddar under. Bedöm själva!


Lite skryngligt är det också.. måste åtgärda det!

Skor var något som jag var ute efter redan innan jag åkte iväg. Jag pratade om att köpa flipflop bland annat. Totalt blev det 3 par skor varav 1 par flipflop för 279 Baht. Det är ju ingenting!!!
Lite bilder...





Vad tycker ni??

Jag köpte också lite kläder.. eller rättare sagt 3 klänningar! En av klänningarna, en vit Ed Hardy, köpte Daniel till mig för han tyckte att jag absolut var tvungen att ha en sån.. ;)


2 liknande klänningar men med olika längd och olika färg och mönster på Hibiscusarna.

Daniel tyckte även att jag absolut var tvungen att ha en Louis Vuitton väska så även denna gång var det han som stod för kassan. Som tur var kostade den inte så mycket som en äkta. ;)


Även väskan som jag har runt axeln på bilden där jag matar apan högst uppe på sidan är ett inköp från Thailand. Jag tyckte att vi var tvugna att ha en lite snyggare strandväska än en plastpåse från Arlanda. =)

Sist men inte minst köpte jag några riktigt fina hårsmycken/hårklämmor... :)



Har jag gjort lyckade inköp??



Skogisfika

Idag var jag segstartad på morgonen.. Vet inte hur länge jag låg i soffan och tittade på tv. När jag var klar med det flyttade jag med från soffan till datorn och fördrev lite mera tid. Men till slut tog jag mig i kragen och gick ut på en promenad. Jag mötte upp min kära vän Madeleine och så knallade vi mot Skogis för att dricka en kopp kaffe och ta igen alla veckor som vi inte har setts. På vägen till skogis såg vi en skylt med Loppis så vi kikade in för att de om dom hade några fynd men vi vände ganska snabbt. Inte mycket av värde...

På skogis var det mindre folk än vanligt men ändå var nästan alla bord upptagna. Vi köpte oss lite fika och se letade vi upp ett ledigt bord där vi satt och pratade och skrattade i några timmar. När vi var klara gick vi med sikte mot ica för att hyra film och köpa ostbågar! Skön bakiskväll, även om det inte blev någon utgång för mig igår. Jag var på förfesten, drack två öl och var lite social. Men när de andra drog ut mot krogen, tog jag bussen hem. :)

Vi hyrde en film som heter The messenger (Budbäraren). Försökte hitta den på imdb men jag hittade den inte under namnet. Då försökte jag söka på skådespelarna och hittade den inte på så sett heller, förrän jag började kolla lite närmare. Den har ett annat namn! Jag klickade fram sidan för att kolla vilka recensioner den har fått och den har bara dryga 700 röster!! Jag försökte även googla filmen och fick inte mycket bättre resultat så heller. Hittade den bl.a. på cdon.com men nästan inga recensioner. Och denna film fanns som nyheter på filmtoppen! Jag berättar sen hur vi uppfattade filmen... =)

Är det någon annan som har sett den?


Äntligen!!

Nu har vi äntligen skickat in uppsatsen, och förhoppningsvis så kommer den inte tillbaka fler gånger, alltså att det var slutversionen som skickades in... =)
Håll alla tummar!!!!

Jag är nöjd med slutresultatet trots att stora delar av uppsatsen har ändrats under vägens gång. Men det blir väl aldrig som man har tänkt sig.. Hoppas nu bara att uppdragsgivarna kommer att få nytta av det vi har jobbat fram. Som det låter på Anna så har de en hel del att jobba med i kommunen.

Nu borde jag åka till Ica Maxi och handla lite mat för det ekar tomt i kylskåpet.
tips på mat??


Hem kära hem...

Nu har jag anlänt till Umeå och sovit en natt i vår sköna säng. Har verkligen saknat den efter att ha sovit en månad i andra mindre sköna sängar.. :)
Det gick bra att köra men vädret var väldigt varierande. I Ljusne sken solen men under vägen till Sundsvall så både regnade och snöade det. Jag sa ju att det skulle börja snöa tills jag körde upp till Umeå... Det var massor med traffik också, speciellt hästvagnar. Undrar om det ska vara trav någonstans norr om Söderhamn!?
I Sundsvall stannade jag till och fick mig en kopp kaffe och en glass. Det är trevligt och skönt att kunna pausa lite längs vägen. Sträcka lite på benen, som blir så slöa när man sitter och kör länge i sträck.
Vi satt och pratade och så såg jag en artikel om Peter "Foppa" Forsberg och hans nya flamma. De var med på planet hem från Thailand och då sa vi att hon knappast kan vara äldre än mig. Det var hon inte heller...En 22-årig student. :)
Jag fick också låna en ring som jag har framför förlovningsringen nu så att det inte ska ramla av, eftersom den är lite för stor. Måste fixa till det i sommar!!

Vägen upp gick bra också. Det kom ett riktigt ordentligt snöfall norr om Timrå men i övrigt gick det riktigt bra att köra och det hade minskat ner med traffik också. Stannade till i Ö-vik för att käka middag eftersom jag visste att jag skulle iväg direkt i Umeå, så jag skulle inte hinna äta någonting där.

När jag kom till Umeå slängde jag bara in väskorna och så sprang jag till bussen och åkte ner på stan. Där mötte jag upp Linnéa m.fl och så tog vi en öl på Pipes of Scottland. Det var trevligt att träffa lite vänner igen. Hoppas det blir mycket sånt i veckan!!
Hade planerat in en vattengympa i veckan också men kom på när jag satt i bilen att jag lämnade alla bikinisar i Ljusne... DUMT! Jaja, får träna någonting annat istället.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe, gå iväg och köpa lite mjölk och sen kommer kusinvitamin hit och så ska vi färdigställa uppsatsen!


Dixie!

Som jag skrev igår har vi hämtat "hem" schäfertiken Dixi... När Daniel läste mitt inlägg sa han: "Men du har ju inte skrivit att vi haft henne tidigare". Så nu tänkte jag skriva lite kring historien bakom Dixi.

Dixi var ju usprungligen tänkt att bli militärhund. Men efter mönstring blev hon nekad p.g.a olika orsaker. Då blev hon hemskickad till uppfödarna som tog hand om henne ett tag. Tyvärr hade de inte möjlighet att ha kvar henne eftersom de redan hade så många hundar och de hade ju tänkt att bli av med henne till militären.
Jag vet inte hur familjen som har henne nu kom i kontakt med Dixi men de har tagit henne till sin familj iallafall. Ibörjan på prov men de kom också på att de har för många hundar (3 st) och helst inte kan ta en till. En pojke i familjen är Daniels elev och han berättade om det i skolan. Daniel som har tjatat om hund så länge jag kännt honom blev lockad och tog henne på prov i 2 veckor. =) Vi blev förälskade direkt men tyvärr kan inte vi ta henne heller p.g.a den närmaste tidens planer.

Men vi har bra kontakt med familjen, som har tagit tillbaka henne, och vi är hundvakt så ofta vi får. :)

Idag har vi varit ute och sparkat fotboll på gården. Hon hade en favoritboll men idag var hon så vild så hon har punkterat bollen. Roligt hade hon och fantastiskt väder är det här idag så ingen av oss ville gå in!!

Lite bilder... =)










Nu ska jag ge lunch till Dixi, packa färdigt och så ska vi gå på en promenad via Daniels jobb. Dixi är lite orolig när hon är ensam hemma men hon är mycket tryggare i bakluckan på bilen. Därför ska hon få sitta i bakluckan i 2 timmar innan Daniel slutar. Sen ska jag göra mig redo att börja köra mot Umeå..


Dixie har anlänt...

Idag har det varit fullt upp. Upp med tuppen, för att göra oss i ordning och köra bilen på service kl 7. Jag följde med för att kunna köra Daniel på jobbet och för att sen åka iväg till Bollnäs på pluggträff. Vi hade väldigt roligt trots att uppgiften var svår och jobbig. =)

När jag kom hem var det bara att ställa om och så åkte vi iväg på fika och för att hämta Dixi! Daniel ska vara hundvakt i helgen. Synd att det ska vara helgen när jag åker till Umeå, men sånt är livet. Vi trodde att vi bara skulle dricka en kopp kaffe men mittiallt hade klockan tickat 2½ timme framåt.

Dixie är en 20 månader gammal, långhårig schäfertik som var tänkt att bli militärhund men som blev nekad för att hon är för nallebjörnig och inte har någon kamplust. =)

Det blev iallafall ett kärt återseende....





Fröken nyfiken....



Imorgon lite plugg innan lunch och efter det bilfärd norrut mot Umeå med ett snabbstopp i Sundsvall. Förhoppningen är att skicka in slutversionen av C-uppsatsen i helgen. Ska också hinna med att träffa alla mina underbara vänner som jag har försummat i många veckor nu, saknar er! Och så ska det bli lite Iksu. Beach 2010 på en vecka!? Önsketankar....


Onsdagsmys...

Ikväll är det en riktig myskväll. Vi har ätit middagen klart, plockat undan och ska duka upp till filmmys! Jag tror vi ska se "The Dark Knight". 
När vi var och handlade senast hittade vi en ny spännande chipssort som vi ska testa! Berättar sen om dom var goda! =) Det blir sista lugna kvällen tillsammans på ett tag så vi ska passa på och njuta ordentligt. :) Imorgon ska vi upp tidigt för att köra Golfen på service, jag ska skjutsa Daniel på jobbet och sen kommer jag att vara hela dagen i Bollnäs. Ska och möta upp de andra tjejerna i min grupp på distanskursen i Gävle. Vi ska försöka göra klart den sista uppgiften. Sen blir det hem och packa, och på fredag bär det av mot Umeå! Hoppas min lägenhet står kvar...



Kycklingburgare med dijonsenapsdressing



Ingredienser:
Kycklingfiléer
Krispsallat
Rödlök
Tomat
Bacon
Bröd (vi hade ciabatta men går mycket bra med en rostad franskskiva)

2dl Cremè fraiché
1 msk Dijonsenap
Salt
Peppar

Tillagning:
Skölj grönsakerna och skär i passande skivor.
Blanda ihop dressingen efter egen smak. Tänk på att dijonsenap är ganska starkt, så ta lite åt gången så det inte blir för mycket.
Stek baconen krispiga och kycklingen så att den får en fin gyllene yta och blir genomstekt.
Tips! Bryn kycklingen i stekpanna och tillaga den resten av tiden i ugnen. Då minskar du risken för att den bränns vid.
Plocka på det du vill ha på brödet!




Smaklig måltid!


I mitt tidigare liv....

...måste jag ha varit en orm. Nu snart två veckor efter hemkomsten från Thailand har jag börjat tappa död hud. Hud som brändes sönder av den starka solen. =/  Nackdelen med att sola och bränna sig! Jag ömsar skinn...




Undanflykter..

Jag kommer hela tiden på mig själv med att göra annat än läsa de förbannade artiklarna som jag måste ta mig igenom! Nu senast slank jag in på Nelly´s hemsida och hittade en vacker sommarklänning. Den påminner om två av de klädesplagg jag tog med mig hem från Thailand. Det är två klänningar i samma modell men olika färg och längd. Ska skriva om våra shoppingfynd i ett annat inlägg. Tillsvidare får ni hålla er till godo med den vackra klänningen från Nelly.

Cassandra Tunic SEK 129, Jeane Blush - NELLY.COM 

Onsdagsbekymmer...

Blev glad när jag vaknade imorse och solen sken. Några timmar senare faller snön och glädjen är som bortblåst! Pratade med mamma en stund på Skype. Det piggade upp. Fick höra att kattungarna bor kvar ibland! =)
Ska läsa vetenskapliga artiklar och tvätta idag. Ska försöka gå runt och plocka lite i lägenheten också. Konsigt hur fort saker hamnar på fel ställen och genast börjar det se rörigt ut. Disk finns det också i köket, det tar aldrig slut. Så fort man diskat en omgång kommer det en ny. Diskmaskin är bland det första jag ska köpa till lägenheten när jag har ett mer permanent boende.

Hittade iallafall en lite lustig affisch från hälsofrämjandet! ÄT LÖK! =) 



"Mama-Cat" checkar in... =)

Som jag nämnt hade vi en katthona med 5 söta kattungar som checkade in var och varannan dag på hotellet i Thailand. Mamman fick man bara röra om man höll i påsen med kattmat (då blev hon konstigt nog kelvänlig ;). Kattungarna var riktiga galningar och sprang omkring och jagade allt och alla. Bland annat var dukarna en favoritleksak. De hoppade och drog ner dukarna med klorna så att minst 2 askkoppar gick sönder under vår vistelse. En annan favorit var bakom tvn vid alla spännande kablar! :) Lite bilder...



När de inte busade så sov dom eller åt mat! =) De kunde ligga och sova var som helst och när de sov, sov de tungt!





Denna vilding hade somnat med ansiktet ner i golvet! =)



När de lekte var de bittra fiender och ibland gick vi mellan för att de blev så aggressiva. Men när de hade siesta var de bästa vänner! =)



De sov djupt.....



...riktigt, riktigt djupt! :)



Även "mama-cat" tog siesta.. :) För det var tungt att mata 5 hungriga kattungar, och alla gånger såg hon inte riktigt nöjd ut...



Dessa katter underhöll inte bara oss i två veckor, de flesta gästerna var mycket positiva och alla var där och ville busa med dom. :) Och receptionisterna hade fullt upp trots att det var lågsäsong! =)
En morgon när vi kom ner för frukost ertappade vi kattungarna med att busa i ett hörn där alla lånesaker till stranden fanns, och det var inte vilka saker som helst dom lekte med utan de hoppade på luftmadrasserna! ; )

Längtar tillbaka!



socialt umgänge

Igår kom Daniel hem och berättade om sin dag väldigt utförligt. Han hade haft en jobbig dag med många problem och tydligen hade det märkts i lärarrummet för en av kollegorna tyckte synd om honom och bjöd hem oss på fika. :)
Trevligt tyckte jag som hade suttit ensam hemma hela dagen. :)
Det blev kaffe, kladdkaka med grädde och massa prat. Vi fick dessutom se många bilder från deras "bygge". De har köpt ett hus som de renoverar upp från grunden. Spännande! Det kommer säkert att bli väldigt fint när det är klart. Och gården ser stor och mysig ut.

De hade en katt som var charmig och som jag passade på och myste med. Jag saknar katt! Men Daniel sa att jag var röd i ögonen när vi kom hem så det är väl bara att inse att jag har börjat reagera mot katter.. :(
När vi var i Thailand hade vi 5 härliga kattungar som checkade in ibland och en dag hade jag gosat extra mycket med dom. På kvällen var mina ögon igensvullna..
Nu ska jag tillägna kattungarna ett blogginlägg! =)


Utflykt - Fiskmarknad

När vi gjorde vår roadtrip till olika viewpointer stannade vi även till för lunch vid en fiskmarknad. Här hade dom alla möjliga fiskar och skaldjur som man fick köpa. Vi köpte lite Squid och en fisk som påminnde om tonfisk, som vi tog med oss till en intill-liggande restaurang som tillagade dessa åt oss. 
Här kommer lite bilder på stånden...









Levande skaldjur, bland annat hummer...



Hela gänget står och inspekterar vilken fisk som ska bli vår lunch...
Upplevelsen var häftig och det var roligt att vi fick bestämma själv vilken fisk som skulle serveras till lunch. Maten var god och till den grillade fisken, friterade och grillade squidarna beställde vi in lite "Khao Pad" (=fried rice).


Utflykterna - Roadtrip

Mamma och Freddi har hittat lite bekanta som också delvis är bosatta i Thailand. Ett par driver en restaurang. Kvinnan är thailändska och mannen är svensk. De var tvugna att åka till Bangkock för att förnya visum och för att skaffa visum till henne så att hon kunde åka till Sverige. Freddi skjutsade dem till flygfältet och under deras vistelse i Bangkock fick vi låna deras bil. Då tog vi tillfälle i akt och åkte runt på ön till olika viewpoints.
Bilen hade 5 platser + ett flak så när vi åkte alla 6 var det alltid någon som fick åka bakpå. Tyvärr har jag inga bilder på det men det såg ganska lustigt ut.
För thailändare är det ingen sak, dom åker så hela tiden men de hade mycket roligt åt oss när de såg turister som åkte på flaket. :) Till en början var jag ganska rädd för man har ju ingen säkerhet om det skulle hända någonting och thailändare kör som galningar! Dessutom var det ganska obekvämt om man körde längre sträckor. Men det var roligt också. Skönt när det fläktade men stekande hett om man stannade vid ett traffikljus och massor med avgaser runt omkring.


Bilen

Jag rekommenderar verkligen alla som åker till Phuket att man ska hyra en bil eller åka på någon utflykt så att man kan se sig omkring lite grann på ön. Det finns många fina platser!
Nära Phuket Aquarium ligger en viewpoint som heter Kao Khad View Tower. Det är på parkeringen där som bilen är parkerad. :) Här kommer lite bilder från den viewpointen...








En annan viewpoint som vi besökte var Cape Phromthep. Här kommer lite bilder därifrån.






Där var även ett gäng unga buddhist-pojkar och turistade... :)

Sista viewpointen för dagen var Kata viewpoint där man kan se de tre stränderna KataNoi-, Kata- och Karon beach. Lite bilder! :)



De tre stränderna. Karon Beach, där vi bodde, är stranden längst bort!







Det tog några gånger innan dom fick ett hyffsat kort på oss men till slut kanske.... =)



Och så avslutar jag detta blogginlägg med en vacker bild! =)


Utflykterna - Phuket Aquarium

En dag besökte vi också Phuket Aquarium som är ett akvarium som är till för att folk ska få en större förståelse för Thailands marin och miljön kring kusten. Det var mycket spännande att se och här fotograferade Daniel lika mycket som jag gjorde vid orkidéfarmen. :)

En rolig sak med Thailand är att de har lärt sig att ta mera betalt av turister. Det kostade 100 Baht att gå in där som turist medan det var gratis för thailändare.





Han ser ut att ha någonting fuffens för sig tycker jag... :)



Ser ut som vackra akvariefiskar.. :)



Det fanns en del fula fiskar.... ;)



Det fanns flera olika "Catfish" och dem känner man igen på "morrhåren".. =)



Genomskinliga fiskar.. =)



Fiskar i alla möjliga vackra färger...





Olika skaldjur...



Fiskar som var lådformade, så kallade "Boxfish".. ;)



Riktigt stora fula fiskar...

Och så hade dom bassänger med sköldpaddor, olika sorter och storlekar. Tydligen tar de tillvara på dem när de är små och sköter om dem tills de är stora nog att klara sig själva. Många sköldpaddor är i riskzonen för att bli utrotningshotade och därför försöker de hjälpa till så att fler överlever. De hade även skadade sköldpaddor som hade blivit bitna och hade skador på skalet.





Här fångade vi en när han kom upp till ytan för att andas. :)



Här är Daniel utanför... Poserandes med sin svetthandduk vid en vacker blomma. =) Jag hade alltid med någonting (handduk, sarong...) som han kunde gå och torka bort svetten, som rann konstant i 2 veckor. 

Att åka till Phuket Aquarium rekommenderas verkligen om man befinner sig i Phuket. Dessutom är det perfekt att göra om man har bränt sig lite grann och inte vill/kan ligga på stranden. Och även om man blir lite småsur på att vi var tvugna att betala men inte thailändare så är 100 Baht inte mycket pengar och man kan alltid hoppas att det går till någonting bra. =)



Dagens middag: Pizza - Dagens utflykt: Fiskevatten

Nu har vi kommit hem efter dagens äventyr. :)
Det börjar rycka i Daniels fiskearm så här på vårkanten efter en hel vinterlång vila och för att lugna ner honom lite grann åkte vi på en mini-roadtrip för att titta till om isen har släppt vid sjöarna. Tyvärr ligger isen kvar och det kommer inte att bli fiske där ännu på ett tag (MINST en vecka, enligt Daniel). ; )
Vi åkte även till älven för att titta på lite strömmar och där var det en fiskegalning som var och kastade lite med ett flugspö. Det var kalla vindar som blåste men en underbar kväll med strålande kvällsol.










Till middag ikväll blev det hemmagjord Pizza med det som fanns hemma. :)

Pizzadeg
:
25g jäst
2½dl vatten
½tsk salt
2msk olja
5-6dl mjöl

Tomatsås:
Ketchup
Tomatpuré
Chilisås
Oregano (tyvärr var vår slut så vi använde basilika istället)
Svartpeppar
Salt

Vår fyllning bestod av:

Bacon
Lök
Tomat
Oliver
Kronärtskocksbottnar (konserv)
Mozzarellaost

Lite ost för att få en fin yta på pizzan.

Ruccolasallad serverades till. Mums!



Degen jäste fint!





En pizzaslice tillsammans med lite ruccolasallad.

Smaklig måltid!




Utflykterna - Phuket Orchid Farm

Mamma hade länge velat åka till en orkidéodling på Phuket men hon var snäll och väntade tills jag kom på besök så jag också fick följa med och titta på alla vackra blommor. Medan vi var och tittade på blommor åkte Daniel och Freddi till en massa fiskebutiker.... :)

Phuket Orchid Farm
Jag hade ganska höga förväntningar på denna utflykt, dels för att det låter så häftigt namnet men också för att jag älskar orkidéer. Vi tog moppen och körde iväg. Det var inte så dyrt att gå in men det kostade.. 120 Baht/person (rätta mig om jag har fel mamma). Istället för en pappersbiljett fick vi varsin bukett med olika färgade orkidéer vilket var lite fyndigt. :) Men jag hade gärna tagit dom i slutet av rundvandringen, nu fick vi släpa på buketten när vi gick runt och tittade och fotograferade alla fina orkidéer.

Det var otroligt varmt där. Det är svårt att beskriva men det kändes som att gå i ett växthus. För att skydda blommorna mot starkt solljus hade de ett skyddsnät som "tak" vilket gjorde att det inte fläktade speciellt mycket.

Lite bilder! :)



De flesta sorter hängde så här i luften. :)





Se men inte röra!



Det här blev min favorit! De var så stora och mäktiga. Långa och många stjälkar med blommor! 







Översikt...





Gångarna....



Misslyckad bild men blev lite fin ändå.. :) Här fanns en plats där man kunde sätta sig ner och njuta av lite glass mitt bland alla blommor. I bakgrunden kan man se hur orkidéerna hänger från ställningar och rötterna hänger fritt i luften.





Just denhär sorten är Thailands nationalblomma. Den fanns i massor.

Det här är bara ett urval av bilder, jag tog hur många som helst (närmare 90 stycken =) så om det är någon som vill se fler är det bara att höra av sig. :)
Vi blev båda lite besvikna ändå för vi hade förväntat oss mer som en utställning med skyltar där det fanns namn och information men det var verkligen mer som en farm där de odlade upp till försäljning. Trots det fick vi se många fina exotiska sorter så vi är nöjd att vi åkte.


Utflykterna - The Big Buddha

Under de två veckor som vi befann oss på Phuket i Thailand gjorde vi en hel del utflykter.

The Big Buddha
Ett måste var att besöka "The big buddha" uppe på berget. För att lättast ta sig dit, enligt de erfarna, var att åka moppe (vespa, skoter vad man vill kalla det...). Jag var livrädd. :)
Men på med hjälmen och bege sig ut i traffiken. Som tur var så körde mamma och Freddi medan jag och Daniel bara var passagerare. Resan tog kanske en halvtimme men jag höll i mig hårt!! På vissa ställen var det otroligt brant, på andra 90 graders kurvor. De värsta var när det var otroligt brant och en 90 graders kurva. =)

Upp tog vi oss iallafall. Här kommer lite bilder. :)



Den är under arbete och ingen vet när den kommer att bli klar. Tydligen är alla pengar som används gåvor så det kan ta hur lång tid som helst. :) Vi skänkte lite pengar när vi köpte en platta som vi fick skriva en "hälsning" på.



En liten mindre guldfärgad Buddha bredvid.





Kungaparet finns på bild överallt. Tydligen är det lag på att alla måste ha bild på dem! :)



Det var säkrast att ha hjälmen på. =) Här har vi stannat till en bit nedanför Buddha. Stranden är Karon Beach där vårt hotell låg.


Jag hade förväntat mig mer av "The Big Buddha" men jag är ändå nöjd över att ha sett den. Jag tror den blir mäktig när den är klar och redan nu syns den från olika håll på ön. Och så överlevde jag en mopedtur upp i bergen... ; ) Förhoppningsvis har jag och Daniel fått en massa "Good Luck" också eftersom att donera en sten med "Hälsningen" skulle tydligen ge massa tur. (vilket även en massa annat gör i Thailand)...


Deportees



Jag vill tacka mina kära vänner i Umeå som fått upp mina ögon för detta sköna band! Det tog bara ett tag... ;)

Hotellet

Som mina nära och kära vet så bodde vi på mammas hotell. Det är ett litet mysigt hotell nära stranden som jag absolut rekommenderar om man inte vill ha en "All inclusive" resa.



Hotellet har en mysig lobby med bord och stolar, tv, dvd, reception och en kyl med iskall dryck! ;) Det finns även en gästdator med internet som är gratis att använda för hotellets gäster. Har man med egen dator kan man också få tillgång till trådlöst internet på den.

Hotellet har förutom lobbyn, 4 våningar med 4 hotellrum på varje våning. Vi testade att bo på våning 4, i ett rum som var orenoverat för att sedan flytta upp till våning 5 i ett av de nyrenoverade rummen. Vi trivdes i båda. På våning 5 hade vi vacker utsikt mot havet och eftermiddags/kvällsol!!



Dock tror jag Daniel gärna hade bott på första våningen eftersom det inte finns någon hiss på hotellet. ;) 
Alla rum är utrustade med Air Condition vilket har varit till stor nytta, speciellt om nätterna!! 
Vi hade också en städerska som städade varje dag, fyllde på minibaren och vek handdukarna vackert. Extra fint fick vi på förlovningsdagen, undrar om någon hade skvallrat!?



Denna bild är tagen från rummet på våning 4. Det ser jag på sängen eftersom alla möbler i de nyrenoverade rummen är gjorda i bambu. Men sängarna var lika sköna att sova i oavsett nyrenoverat eller inte! ;)

Ett mysigt hotell med trevlig personal och bara några minuters promenad till stranden. Och vill man ha pool så kan man låna grannens för 200 Baht. Det gjorde vi aldrig eftersom de få dagarna vi hade tid att ligga i solen spenderade vi på stranden och badade i det varma men sköna vattnet där.

Hemsida: http://www.diversinn.com

Sköna Thailand..

Jaha nu är det måndag och jag sitter med 4 vetenskapliga artiklar, skrivna på engelska, framför mig som jag borde läsa. Har kommit 4 sidor på den första men lessnade och tyckte att jag mycket hellre skriver om vår härliga Thailandsresa. =) Jag kommer att dela in det i flera inlägg för att folk ska orka läsa och så kan man ju "sålla" vad man vill läsa om. ;)

Inleder med ditresan!!

Vi åkte iväg med bil från Ljusne lördagen den 27 mars med destination Arlanda. Där skulle vi möta upp två tonårsflickor som skulle hänga med på vår resa. De fick inte följa med om de inte hade vuxet sällskap så vi ställde upp och kände oss mittiallt mycket mer vuxen än man varit tidigare...
Precis innan vi satte oss i bilen fick jag ett sms från Apollo där de meddelade att flygplanet blir 2 timmar försenat. Men då hade vi sagt att vi skulle vara på Arlanda en viss tid för att inte flickorna skulle behöva vara där ensamma så länge så det var bara att åka iväg och sen sitta och vänta... Det slutade med att planet blev 3 timmar försenat, så klockan var 21 när vi lyfte och framför oss väntade en 11 timmar lång flygresa. Suck, jag som varken kan sova i bil eller buss skulle nu försöka sova en natt på ett trångt turistflygplan.  Det började bra med mat och film. Vi fick se den animerade familjefilmen "Upp". Efter det tog jag fram den nyinförskaffade uppblåsbara resekudden och försökte sova. Och jag lyckades somna!!! Tyvärr var inte lyckan långvarig eftersom jag satt bredvid en familj (8 personer!!) som inte kunde sitta stilla.. de var uppe hela tiden, sprang på toaletten, hämtade saker från väskor som var utplacerade här och var och sen fick en av döttrarna en känning (hon hade tydligen diabetes) men de fattade inte vad det var eftersom blodsockret var högt när de testade. Så det blev kaos kring kl 2 på natten. Jag tyckte jättesynd om henne för hon var verkligen kritvit i ansiktet och såg inte ut att må bra. Men jag var sur för att det hände bredvid mig precis när jag hade lyckats somna. Jaja...efter det kunde jag inte hitta sömnen igen. Jag slumrade några gånger men aldrig riktigt djupt. Hade inte heller speciellt mycket utrymme eftersom jag är en så snäll flickvän/fästmö som lämnade utrymme för Daniels långa ben. ; ) Tyckte synd om honom eftersom mina ben tog i sätet framför så kan jag ju bara tänka på hur han hade det som är nästan 20 cm längre!

Vi lyckades genomleva natten iallafall och 3 timmar innan landning "väckte" de oss för frukost. Frukosten bestod av omelett (kallade dom det), prinskorv, tomatsås och överkokta grönsaker... Bara lukten fick mig att må dåligt så försökte peta i mig grönsakerna och sedan åt jag några smörgåsar som de delade ut. Daniel kunde inte förstå att jag inte åt, han tyckte att det var gott. Men jag har ju aldrig varit inom det militära så har väl inte riktigt lärt mig att uppskatta allt som serveras... :)

När vi landade fick vi höra att det var 33 grader varmt och sol. HÄRLIGT!!!
Mamma och Freddi mötte upp oss vid flygfältet, de hade hyrt en minibuss för att vi skulle rymmas alla!
Resan till hotellet tog ungefär en timme så tacka vet jag Air Condition.

Äntligen var vi i Phuket, som jag hade längtat!!

Cannelloni med spenat och parmaskinka

Ingredienser:
Färsk bladspenat
Mozzarellaost
Parmaskinka
Cremè Fraiché
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar

Cannellonirullar (eller färska lasagneplattor)

Ostsås (gör själv eller köp färdig)

Parmesanost (riven)

Så här gjorde vi:
Mixade spenat och mozzarella. Tillsatte parmaskinka, cremè fraiché och kryddor. Mixa till en "kräm".
Om du har cannellonirullar, förkoka ca 4 minuter (enligt anvisningar på paketet).
Fyll cannellonirullarna med krämen.
Bred ut lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form och placera ut cannellonirullarna i formen.
Bred ut resten av ostsåsen på cannellonirullarna. Strö över ost!
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter på 225 grader.

Smaklig måltid!



Här med rester av bladspenat, ruccolasallad, paprika och majs.


Idag blev vi bjudna på fika hos grannarna. det var trevligt men de pratade så länge att middagen blev väldigt sent ikväll. Vi blev bjudna på hembakad äppelkaka med vispgrädde, nybakade gifflar fyllda med mandelmassa och lite småkakor självklart. De tyckte det var så trevligt att vi absolut måste göra om det och gubben tyckte att jag skulle komma ner om jag fick tråkigt. Han skulle berätta hur han bakade gifflarna, för det är han som står för bakning och matlagning sedan frun fått diagnosen Artros.

Vi har också sett på sista filmen i Millennium-triologin. Spännande fast jag sett den förut. Daniel tyckte den var bra men att de två tidigare filmerna var bättre, och det kan jag hålla med om. Det händer mera i dem. Denna film är bra och spännande men den kan bli lite långdragen eftersom det är mycket rättegång och spaningsarbete.

Nu läggdags! Gonatt...

Söndag

Idag tog vi en skön sovmorgon. Eller Daniel tog en sovmorgon, jag vaknade vid 9 av att solen sken in genom persiennerna. För att vara snäll låg jag kvar och fortsatte läsa på min bok; Dan Brown - Den förlorade symbolen som är väldigt spännande. Rekommenderas varmt! Rekommenderar alla Dan Browns böcker som handlar om professor Langdon. Har inte hunnit läsa dom andra ännu.

När Daniel väl vaknade blev det söndagsfrukost eller kanske vi ska kalla det brunch med tanke på tiden. :)

Efter att vi båda vaknat till och slötittat på tv en stund klädde vi på oss och gick ut till bilen. Det var dags för att byta till sommardäck på bilen. Jag anser att alla som kör bil borde kunna byta däck eftersom man aldrig vet vad som händer längs vägarna, därför tar jag tillvara alla tillfällen som ges för att friska upp minnet. Jag fick "äran" att dra bort fälgarna, höja och sänka bilen samt smörja bultarna. =) Daniel var nöjd eftersom det gick så mycket fortare denhär gången än när han gjorde allt själv. ; )

När vi åkte till Preem-macken gick vi in och hyrde en film, sista delen i Millenium-triologin. Jag har ju sett alla filmer på bio med brudarna i Umeå men Daniel har inte sett den ännu så det blir spännande vad han tycker om den. :)

Vi är ju bjudna till grannarna i eftermiddag också. Undrar vad det bjuds på. :) Hoppas nybakta bullar.

Tänkte försöka fotografera våra inköp från Thailand också någon dag och skriva om våra äventyr men det får bli till veckan när jag borde plugga inför tentan som kommer i början på maj.


Hot, hot, hot...

Idag har det varit en städ & tvättdag. Det var mycket att tvätta efter 2 veckors semester och då var vi väldigt glada åt Daniels tvättstuga som har 4 maskiner till förfogande i 3 timmar. Dock är vi mindre nöjda över torkmöjligheterna (inga torkskåp) så nu har vi kläder hängandes i hela lägenheten på alla tvättställ och dörrar. =)

När man har en heldag med hushållssysslor är det bra med luncher som går snabbt och är enkelt att göra. Därför gick jag med på att vi skulle äta en sillunch idag, något som Daniel längtat efter sedan förra sommaren.



ps. D åt inte upp alla potatisar på tallriken.... ;)

Daniels favoriträtt från Thailandsresan blev Panang i olika former. Panang är egentligen namnet på kryddan som man använder i maträtten. Han blev så förtjust i det så han köpte hem ett kilo. Idag hade vi premiär... Jag kan berätta att när han åt den i Thailand satt han och svettades p.g.a styrkan. Därför skulle vi idag inte göra det riktigt lika starkt så vi tog bara hälften av mängden som det skulle vara. Det rann om Daniel mer idag än när han åt den i 30 gradig värme i Thailand..... jag hoppas det säger lite om hur stark rätten var. Smakerna är otroligt goda men jag kunde inte äta upp p.g.a att det brände i hela munnen. :)
Lite bilder.



Daniel hackar kryddorna: vitlök, röd chili och limeblad (importerade från Thailand).



Vi tillsatte räkor... panangcurry, kokosmjölk, soja och salt (eg. aromat)



Såg väldigt gott ut iallafall..... =)



Daniel åt iallafall med god aptit och avnjöt maten med en kall öl. Själv sköljde jag ner den med nästan en liter!!! mjölk.. Det hjälpte för stunden men bröd hade antagligen varit bättre för att neutralisera. :)
Okej, det var inte så hemskt som det låter, vi kommer absolut att göra om det men med lite mindre panangkrydda. Vi har ju trots allt 1 kg. =)

Nu blir det brieost och film!!

Enchiladas med köttfärs

Igår kväll bjöds det på en variant till Tacos. Det har blivit en av Daniels favoriter. Jag frågade igår vad det är han tycker är så speciellt med det men han kunde inte svara. "Det är bara så gott, en blandning av allt (tacos, fajitas, burritos...)" - var det jag fick ur honom. Men man blir alltid glad som kock när någon uppskattar det man gör. :)
Detta recept gjordes en kväll med brudarna i Umeå och jag tyckte det var otroligt gott. Ursprungsreceptet är hämtat från hemmets journal men jag har modifierat litegrann eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma. :)

Enchiladas med köttfärs (källa: Hemmets Journal)

Det här behövs för ca 4 port:
8 tortillas, mediumstorlek
1 gul lök
1 paprika
1 burk majs
400 g köttfärs
(1 tsk) salt
(1 krm) peppar
1 dl vatten
3 tomater
Oliver

Sås:
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk oregano
1 burk grön chili (hade inte hemma)
salt, peppar

Gratinering:
2 dl riven ost

Gör så här:
1. 
Skala löken och hacka den. Skölj och hacka paprikan. Fräs allt mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt majs, salt, peppar och vatten. Låt det småputtra 8-10 minuter, tills vätskan har kokat in.
2. Häll vatten, buljongtärning och tomatpuré i en kastrull. Låt det koka upp. Rör ner crème fraiche, pressad vitlök, oregano och grön chili. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
3. Lägg ut tortillabröden och fördela färsröran på mitten. Rulla samman bröden och lägg dem i smord eldfast form med skarven nedåt. Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
4. Häll såsen över de hackade tomaterna. Riv osten och fördela den över det hela. Strö oliverna ovanpå. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.



Ingredienserna (paprika och majs är tillsatt av mig, därför kursiv stil i receptet)



Den färdiga gratängen :)



Serverade med ett glas vitt vin, salsasås och lite ruccolasallad med oliver och tomater. Egentligen passar det bättre med ett rödvin men man tager vad man haver. :) Det går också bra att servera en guacamole till vilket vi gjorde med tjejerna första gången jag smakade på denna rätt. Mums!

Smaklig måltid!! Och skriv gärna och kommentera vad ni tyckte/tänkte om ni testar receptet, var det lätt/svårt, gott, gick det bra/dåligt? Intressant att läsa! =) Hoppas ni har lika tur med era matgäster som jag hade med min.. ;)


Härliga vårsolen...

Nu har jag varit på en långpromenad i den härliga vårsolen. Dock är det lite kallt ute för det blåste väldigt kyliga vindar. Jag gick ner till älven och fotograferade lite grann. Bilder kommer så fort jag fått lära mig hur jag gör... =)

Det är roligt med mindre orter för alla börjar prata med en när man går
förbi dem. :) Precis som i Rötji, Vörå! <3





Nu har jag fått upp lite bilder. Stort tack till syster Sabsa!!


  

Skulle vara spännande att veta hur de tar sig upp dit för att grilla... :)


 

Vacker strandtomt... :)




De va kallt ute idag trots solen...




Det var översvämning där vi brukar köra. Som tur är finns det andra vägar...




Daniels bostadsområde...


Fredag morgon!

God morgon!

Nu sitter jag och försöker vakna till med en kopp hett svart kaffe. Daniel har dragit till jobbet och jag sitter ensam här igen. Funderar på vad man ska hitta på ännu en dag ensam i Ljusne.
Idag är det iallafall sol så tänker på en promenad. Eventuellt tar jag med mig kameran också och fotograferar lite natur här, det är väldigt fint här i Ljusne (bortsett från kraftverk vid älven t.ex) men det finns ingenting att göra här.

Igår var vi via grannarna och lämnade en tulpanbukett för att de hade vaktat och slängt in posten under vår två veckors semester. De blev så glada och bjöd in oss på fika på söndag. =) Det är vårt häng, ett pensionärspar.

Idag tänkte jag också lyxa till det med lite Enchilladas som vi gjorde med tjejerna en kväll i Umeå. De var så goda så receptet är en keeper.... =) Kanske lägger upp lite bilder senare.

Nu tillbaka till kaffet och nyhetsmorgon...
--> Skänker en tanke till alla stackare som sitter på flygfälten och väntar på försenade och inställda flyg.

Pain of Salvation - Road Salt

En bra låt :)


Ursäktande ombedes

Bloggen är under progress så jag ber om ursäkt för de många ändringarna och den fula designen. Förhopnningsvis blir det bättre så småningom:)

//Webmaster sabsa

Välkommen!

Jaha.. ska jag bege mig in i träsket nu också?
Har suttit några dagar i Ljusne hos Daniel och har ingenting att göra medan han är på jobbet. Därför har jag läst runt lite grann på internet och hittat några fina bloggar. Det gjorde att jag bestämde mig för att också börja skriva. Egentligen har jag massor som borde göras såsom diskberg och dammtussar som borde tas om hand men det lockar inte.... konstigt nog!?

Jag kommer att skriva om vad som händer i mitt liv så att släkt och vänner kan hålla koll på en men också lite grann om saker som intresserar mig såsom mat, musik och kläder. Det kommer alltså att bli lite Gott&Blandat.

Ciao!/Linda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0