Blåbärspaj.

Inte hann jag skriva ihop nåt inlägg om bröllopet ikväll heller. Istället har vi monterat ihop våra nyinköpta trädgårdsmöbler som vi ska ha till balkongen. Nu hoppas vi på många varma sommarkvällar framöver så vi kan njuta av värmen och utsikten. Och nu gott folk tänkte jag bjuda på ett recept på en blåbärspaj....fammos blåbärspaj! :)
 
Ingredienser:
180 g rumsvarmt smör
3 kkp (4,5 dl) vetemjöl
1,5 kkp (2,25 dl) socker
2 tsk bakpulver
1-2 st ägg
0,5 l blåbär
 
Gör här:
Lägg ugnen på 180 grader. Blanda socker, bakpulver och mjöl. Tillsätt smöret och hacka ner till en smulig massa med kniv eller gaffel. Tillsätt ägg och blanda om, men rör inte för mycket. Tryck ut 2/3 av pajdegen i en pajform. Häll blåbären på degen och smula sen över resterande av pajdegen. Lägg in i ugnen i ca 30 min, så att pajen blir gyllenbrun. Servera med vaniljsås! :)

Helgen.

Blev inga fler bröllopsinlägg publicerade i helgen då vi har varit i Sundsvall. Jag åkte upp direkt efter jobbet och kom fram ca halv 7 på fredag kväll. På lördagen blev det shopping i birsta och så prövade vi att äta lunch på restaurang Piren på alnö. På söndag morgon fick vi ett tråkigt samtal och dagen blev väl kanske inte riktigt som nån av oss hade tänkt sig.

Igår hade vi middagsgäster och vi bjöd på fisksoppa och blåbärspaj. Ikväll kanske jag gör ett nytt försök att publicera ett inlägg från bröllopet. Det borde jag hinna mellan tvätten.

Ha en bra dag och var rädd om varandra!




Gräsänka.

Har varit ensam hemma sen i söndags då min man är ute på fiskeresa och Memphis är uppe hos svärföräldrarna, men mig går det ingen nöd på. :)
 
 
 

Vårt bröllop ur mina ögon, del 1: Svensexa och möhippa

Jag tänkte börja med att visa några bilder och berätta om Daniels svensexa och min möhippa. Tyvärr har jag inte så många bilder från svensexan men jag kanske kan fylla på om jag råkar komma över några fler. ;)
 
Daniels vänner kom och överraskade honom i lägenheten en lördag i juni. Han fick byta om till en onepiece, ett rosa linne och en hatt samt fick direkt en öl i handen. Därifrån har jag förstått att de åkte till E-center där han fick i uppdrag att inhandla middag på tid. Kvällen fortsatte i en hyrd stuga i söderhamnstrakten med grillning, vattenskoteråkning och fest. Har även hört rykten om att han skulle bygga en fågelholk och sälja den. ;)
När de kom hem med honom dagen efter tror jag att han tyckte att det var en mycket lyckad kväll även om han var okontaktbar första kvällen och sen var bakis i 3 dagar. =)
 
 
 
Efter att svensexan hade varit började jag gå och klura på när min möhippa skulle kunna vara. Gissade nästan att det skulle bli i Finland men jag hade ingen aning om när, tills Daniel "råkade" försäga sig om att det skulle bli dan innan bröllopet trots att han hade avrått dem. Jag gick omkring och muttrade över detta men försökte göra undan så mycket som möjligt innan så att jag inte skulle ha så mycket kvar att göra dan innan bröllopet och på så sätt kunna njuta av möhippan. Så när vi åkte in till stan på torsdagen (2 dagar innan bröllopet) var jag totalt oförberedd på vad som komma skulle. =)
 
Såhär överraskad blev jag.. =)
 
De började med att klä om mig till prinsessa med tiara, slöja och trollstav. =) Sen satte de ett glas mousserande i handen på mig och så begav vi oss iväg på chokladprovning. Det var mycket intressant,, och gott förstås! ;) Vi fick lära oss mycket om kakaobönan, hur man tillverkar choklad och så fick vi även smaka på deras egna praliner.
Efter chokladprovningen gick vi iväg mot nästa anhalt som visade sig vara Vaasa day spa. Där hade de bokat en tid åt mig för hot stone massage. Jag har aldrig varit på det tidigare men det var så himla skönt. Jag kommer absolut att göra om det och jag rekommenderar det varmt till alla som tycker om massage/taktil. Det var massage med varma stenar. Hon tog inte i speciellt hårt utan det var mest bara skönt och avslappnande. Efter massagen var jag alldeles varm i hela kroppen och kände mig nöjd.
 
Då tog de oss vidare till sista planerade stoppet som var picknick vid Gustavsborg. Vi bredde ut oss vid dambadet där vi fick tak över huvudet då det regnade litegrann. Vi trodde ju aldrig att det skulle komma nån och bada när det regnade. Gustavsborgs dambad är, för dem som inte vet, en terass vid en strand som är endast för damer, där man kan få sola/bada topless/naken om man vill. Eftersom vi bara var "flickor" vid denna tillställning (det var ju en möhippa) tyckte vi att det var okej att vi hade picknick där en mulen, regnig dag.
 
Mina fina flickor hade fixat en mycket härlig picknick med vin, varmrökt lax, sallad, bröd, ost, kex och vindruvor. Efter ett tag började solen skina och det blev ganska fint väder. Det var även då som det började dyka upp damer. Den ena mer sur än den andra över att vi var där. Efter några ilskna blickar och elaka kommentarer packade vi ihop oss och åkte därifrån.
 
Några avslutade kvällen där medan vi andra gick och tog ett glas på en pub. Där var det så högt ljud så vi drack upp snabbt och så gick vi vidare mot vattnet där vi avslutade kvällen på en brygga i solnedgången. Jag måste säga att en bättre möhippan hade jag nog inte kunnat få. En "skämma-bort-Linda-dag" var precis det jag behövde 2 dagar innan bröllopet så jag fick något helt annat att tänka på.
 
 
 
STORT TACK till alla som var med och fixade svensexa och möhippa. Jag tror vi båda fick varsitt minne för livet. :)
 
 
 

Bulgursallad med ugnsrostade grönsaker

 
Passade på att göra en bulgursallad till middag ikväll då jag är ensam hemma. Måste säga att den blev riktigt lyckad. :)
 
Ingredienser :
Bulgur
Buljongtärning
Hackade valnötter
Blandsallad
Paprika
Zucchini
Körsbärstomater
Rödlök
Fetaost
 
Dressing: balsamvinäger, olja, flytande honung, salt och peppar.
 
Gör så här:
Koka bulgur i buljong. Blanda med de hackade valnötterna.
Dela tomaterna, skiva paprika, klyfta rödlöken och skiva zucchini i cm-tjocka skivor.
Blanda dressingen och häll över grönsakerna. Ställ i ugnen i 20 min (225grader). 
 
Servera med blandsallad och fetaost.
 
Receptet kommer ursprungligen från www.matvett.se

Ny kategori: Bröllop.

Hej!
 
Nu var det ett tag sen jag var inne på bloggen igen. Har inte haft så mycket att skriva om då det mest har blivit jobb denna vecka. Daniel hade besök av Jocke i början av veckan så de var ute och fiskade mest hela dagarna. I helgen har vi varit i Sundsvall och hängt ute på Alnö. Hann även med lite shopping och tycker själv att jag gjorde några fina fynd. Har bl.a. köpt en ny bikini på 70% rea till bröllopsresan.
 
Har inte hunnit gå igenom alla bilder från bröllopet ännu men i veckan är jag ensam hemma så då ska jag väl fixa att publicera några blogginlägg på kvällarna. :) Har skapat en ny kategori som heter bröllop där jag tänkte samla alla blogginlägg runt bröllopet. Tänkte dela upp inläggen från bröllopet i lite olika delar för annars skulle det bli så långt så ingen skulle orka läsa. :) Får se hur många inlägg det blir för jag har massor med fina bilder att visa er. :)

Namnbyte!

Så har vi då gift oss! Äntligen är det över efter ca 1 års planerande samtidigt som det också känns lite tomt. Vad ska vi göra nu? ;) Nåå, jag tror inte att vi blir utan att göra. Nu ska vi ju börja kolla igenom alla bilder för att välja ut de bästa. Vi ska även börja planera en bröllopsresa. Och så har jag ju bytt namn vilket betydet att jag också måste börja byta namn på körkort, pass o.s.v... Hmm.. Undrar om jag kan göra det från Sverige?
 
Så nu kan ni kalla mig fru Öhlund. Men Linda funkar ju fortfarande också bra! =)
 
Idag packar vi ihop och åker tillbaka till Sverige, men jag lovar att inlägg med många fler bilder kommer sen! :)
 
 

2 första veckorna.

Ojdå vad tiden har gått fort. Nu har 2 av mina 3 veckor semester snart sprungit förbi. Det mesta har förstås gått åt till bröllopsförberedelser men vi har även hunnit vara på villan och spela lite golf. Vädret har varit omväxlande mellan sol, mulet, varmt, kallt, regnigt, blåsigt och åska. Precis som sommaren ska vara. Nu blir det sista rycket innan lördag. Och sen ska jag ha några dagar som jag ska få ha semester i hjärnan också innan jag börjar jobba igen. :)




























RSS 2.0