Semester!

Kan knappt fatta det ännu. Nu ska jag vara ledig i två veckor och julafton är om 4 dagar! Har ingen julstämning över huvudtaget. Hoppas den kommer i helgen. Ska försöka lyssna på mycket julmusik idag och kanske baka något till julbordet. Ska även och klippa luggen. Daniel ska iväg till jobbet ännu idag. Tydligen skulle han klä ut sig så då väljer han finkläderna. ;)

Igår jobbade jag och min kollega sista dagen innan julledigheten. Vi var lite oroliga att telefonen skulle ringa i ett med ärenden som recept på näringsdrycker. Men telefonen var hyfsat lugn och vi kunde avsluta jobbet till lunch då vi åkte hem till chefen på julgröt. Det var ett trevligt initiativ. Jag som inte äter gröt hade laddat upp med en egen matlåda. :)
Alla hade också fått i uppgift att köpa med sig en julklapp för 50 kr på bokstaven S. Jag köpte sudoku och Söderhamns senap och fick en burk sylt - tranbärssylt från kilafors. Hemma var jag innan kl 16.

På kvällen tog vi en promenad ner på stan - i regnet. Har nästan gett upp hoppet om en vit jul. Hoppas läget är bättre i fjällen.

Nej nu håller memphis på och bråkar så det är väl bäst att kliva upp och gå med honom då. Fick ju nästan sova till kl 7 iallafall. Och ligga och dra mig till halv 8. I normala fall brukar jag vara på jobbet denna tid.




Vintersallad.

Denna sallad gjorde jag igår när jag hade middagsgäster. Hela middagen gick i lite julinspiration med saffranssås till mandellax och lussekatter till kaffet. Recepten hittade jag i tidningen Matmagasinet julspecial. Receptet i tidningen var för 8 personer. Vi höftade lite på mängderna men det blev en ganska stor skål ändå så att det räckte till kvällens middag också.
 
Ingredienser:
300 g rödkål
200 g färsk grönkål
3 st äpplen
1 pressad apelsin
 
2 msk senap
4 msk olja
2 msk ljus vinäger
 
Gör så här:
Strimla rödkålen fint, gärna med osthyvel. Skär bort den grova nerven från grönkålen. Hacka grönkålen och skär äpplena med skal i små bitar. Blanda med apelsinsaften. Blanda ihop dressingen och häll den över salladen.

Kyckling i grönpepparsås.



Idag åt vi en rätt som jag älskade som barn. Den är väldigt enkel att göra och det bästa av allt är att man kan förbereda den dagen innan.

Ingredienser:
1 grillad kyckling
5 dl grädde
2 msk grönpeppar (krossad)
2 msk senap
2 msk soja
75 g smör/margarin

Ris
Sallad

Fördela kycklingen i mindre bitar och lägg den i en ugnsfast form. Blanda alla ingredienser till såsen och koka den i några minuter. Häll såsen över kycklingen och låt stå i kylskåp i 2 timmar (eller längre).

Medan riset kokar, ställ in formen i ugnen på 200 grader.




RSS 2.0