...It´s gonna be a bumpy ride...



Första gången jag hörde denna låt blev jag inte imponerad. Andra gången såg jag när han uppträdde på sommarkrysset. Nu har jag hört honom på Spotify flera gånger och jag gungar med från huvud till tår när jag hör låten. Jag tycker den är medryckande. =) Somrig.. Det kanske blir nästa stora stjärnskottet? Det är ju samma person (RedOne) som upptäckte Lady Gaga som har upptäckt denna kille.

Solen sken för en stund sen men det blir säkert regn idag för nu har molnen hopat sig. Själv tänkte jag börja plöja igenom mina två supertjocka engelska kursböcker som jag ska läsa i kursen idrottsnutrition. Jag ska ha läst 10 kapitel och besvarat 173 instuderingsfrågor innan den 22/9. Dessutom ska vi kunna alla instuderingsfrågorna för det första vi ska göra på vår första träff är att ha Dugga på det vi har läst dittills! Önska mig lycka till!!

Ljuva studentliv

Jag har nu anlänt till Umeå. Jag kom till Carlshem först klockan 21 igår kväll så vi satt och pratade en stund och slötittade på tv innan vi gick till sängs. På tal om tv. Sabina har bara fått in kanal 1, 2, 4 och 6 på sin tv. Är det någon som har en aning om varför? Måste man ha digital-box nuförtiden i Umeå eller är vi bara otekniska? Det står kodad signal på alla andra kanaler....

Idag blev det väckning vid 7. Käkade frukost och sen cyklade vi iväg till Iksu. Jag avslutade mitt medlemskap och Sabina skaffade ett medlemskap. Hoppas vi hinner träna nåt i veckan. Hon har så fullt upp med all nollning och introduktion i skolan!

Sen lämnade jag henne på Iksu, eftersom hon skulle ha föreläsningen där. Själv gick jag till UB och kopierade papper, bokade kursböcker och lånade en bok också. Sen satte jag mig i lindellhallen, läste och löste sudoku medan jag väntade på Sabina. Jag mötte upp henne och Eric och så åt vi lunch vid Universum. Sen fick jag lära mig ett nytt rum på universitetet också. Deras nästa föreläsning skulle vara i Dramastudion i Humanisthuset. Jag hade ingen aning om var den låg. :D Men vi hittade i tid.

Jag uträttade ytterligare några ärenden. Gick omkring och mös i korridorerna och snyftade inombords för att jag inte kommer att få vara på universitetet så mycket denna termin.

Strax efter 16 kom Sabina hem och vi gjorde en hastig middag (spagetti med köttfärs/kidneybönssås), innan hon skulle iväg på nollningsprogram. Ikväll skulle de ha sju-kamp.
Själv har jag vattnat blommorna, gått omkring och plockat och dammsugit det värsta slarvigt. Jag har flyttat runt lite saker och diskat. Nu blir det nog soffan och tv om det kommer något intressant. Annars lägger jag mig och läser bok.

Jag kommer att sakna lägenheten och Umeå.

Bakis-känsla

Vilken lång dag det var igår. Jag gick ner mot bussen vid 9 på morgonen. När vi kom till Kvissleby så fick vi vänta ett tag på skjutsen så vi tog en fika på Ica. Sen jobb hela dagen. Det var ganska lugnt med folk men det fanns ändå saker att göra. Sen var det lyskväll med Alex och Mepen. Det var massor med folk!!! Unga som gamla, fulla och nyktra. 12 stängde vi igen baren och sen städade vi till klockan 1. När vi slutade så gick vi vidare på efterfest. Jag gick mest med för att kolla på huset!! De har ett helt otroligt hus!! De har t.o.m varit med i någon inredningstidning! Jag gick helt mållös och tittade runt... alla detaljer! Perfekt på sin plats.
Halv 3 var vi hemma inatt. Jag drack ett litet glas med öl, det är allt och ändå känner jag mig bakis! Men det är nästan alltid så när man jobbar på pubafton. Man kanske får i sig för mycket ångor från öl-pumpen eller så är det för alla fulla människor som andas på en!
Nu har jag packat ihop mina saker. Ska skicka ner det mesta med Daniel och själv åker jag med en mindre väska upp till Umeå i 5 dagar. Ska hälsa på min syster och installera henne i lägenheten och i universitetets värld samt hälsa på alla mina efterlängtade vänner! Om de hinner träffa mig, de håller ju på med uppsatsen nu!!

Nu ska jag gå och kolla om jag har glömt någonting och sen ska vi käka så fort Daniel och Tommy kommer från renoveringen. De håller på och renoverar ett kök (hjälper Micke som inte kan göra det själv när han ligger på sjukhus.). Vi har ringt och beställt BiteLine pizza. Mums!! :) Efter maten åker vi antagligen upp till sjukhuset en sväng innan det bär av mot Umeå!!

Pyssel-time

Nu har jag planterat om blommorna som vi köpte igår. När vi åkte iväg för att besikta bilen så åkte vi förbi trädgårdshandeln före för att se var det var och hur länge de hade öppet. Som tur var, hade de öppet till klockan 18. Så vi åkte iväg till bilprovningen för att besikta bilen för att senare åka tillbaka till trädgårdshandeln. Besiktningen gick fort men tyvärr kom vi inte igenom. :( Parkeringsbromsen på höger sida är ur funktion. Antagligen någon vajer som har lossnat. Så nu ska vi fixa det inom en månad för att sen besikta bilen igen. Suck! Mer pengar på bilen.
Hur som helst så åkte vi och köpte lite blommor som tröst. =) Som tröst för mig iallafall... ;) Vi köpte en bollkrysantemum med kruka och 4 stycken ljungblommor.


Jag tänkte gå ut i skogen och plocka lite vitmossa som jag kan lägga mellan ljungblommorna. Fint va!?? =)

När vi höll på med middagen så fick vi ett samtal av Daniels kollega och vår granne Theres. De hade kalas för dottern Lin och behövde hjälp med att äta upp tårta. Så när vi hade käkat middag letade vi efter något som vi kunde ge i present och så knallade vi över. =) Vi gav henne lite brevpapper och toblerone. Hon blev glad, vilket var tur! Vi fick t.o.m varsitt brev av henne. :) Vi var där mycket längre än vad vi hade tänkt oss. Klockan 22 knallade vi hemåt och då var Lin vaken fortfarande. Efter att vi hade fikat och alla hennes mor och farföräldrar hade gått tog jag på mig rollen som lektant så fick Daniel och föräldrarna sitta och prata i lugn och ro. Vi pysslade och byggde pärlplattor, något som hon hade fått i födelsedagspresent. När jag gav upp/när vi skulle börja bege oss hemåt, fortsatte hon själv. :)

Vi satt vid hennes lilla lekbord. Så mina ben skakade när jag kom hem efter att ha suttit och hållt upp min kroppsvikt i flera timmar. Vågade inte lägga all min tyngd på stolarna ifall de skulle gå sönder :)

 

Nu ska jag gå och packa ihop en väska som jag ska ha med mig upp till Sundsvall och Umeå! Vi åker när Daniel kommer hem från jobbet. Imorgon jobbar jag min sista dag på cafét. Då är det pubafton/lysnatta och så pratas det om efterfest efter jobbet! :) En sen after work så att säga!



Flygande Jakob

Flygande jakob är en maträtt som jag egentligen inte har varit så förtjust i förut. Jag tror att de beror på att de flesta Flygande Jakob jag har ätit har innehållit banan. Men Daniel älskar det och när jag har gjort på mitt sätt och uteslutit banan ur receptet så tycker jag att det är riktigt gott. Det är också väldigt enkelt och går att förbereda innan om man vet att man har lite tid på sig innan middagen ska vara klar eller om man vet att man kommer att vara vrålhungrig och inte vill göra så mycket när man kommer hem. Så gjorde jag igår. Jag kokade ris och rensade kycklingen färdigt. Sedan ställde jag undan det och så var det bara att vispa grädde, steka bacon och grädda i 15 minuter när vi kom hem från besiktningen igår. Perfekt!!

Här kommer receptet och lite bilder!!

Ingredienser (4 portioner):
2-3 dl (okokt) Långkornigt ris
Grillad kyckling
2 dl Vispgrädde
cirka 1 dl Chilisås/Chiliketchup
Salt
Peppar
1 paket Bacon
Salta jordnötter

Gör så här:
Koka riset enligt instruktioner på paketet. Rensa kycklingen.
Smörj en ugnssäker form. Bred ut riset i botten på ugnsformen och lägg sedan på kycklingen.
Skiva baconet i mindre bitar och stek i stekpanna. Låt fettet rinna av på lite papper.
Vispa vispgrädden fluffig. Blada ner chilisås, salt och peppar efter egen smak. Bred ut grädden över kycklingen.
Strö över bacon och salta jordnötter.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.

Smaklig måltid!

Flygande Jakob - ogräddad

Flygande Jakob - gräddad

Maybe Tomorrow



Sitter uttråkad och väntar på Daniel. Han borde komma hem närsomhelst, hoppas jag, och då ska vi åka iväg och besikta bilen. Om vi har tid, innan, tänkte jag att vi också ska åka vi en trädgårdshandel som grannarna tipsade om, för att se om vi hittar några härliga höstiga uteblommor. Trappan och balkongen är så tråkig i jämförelse med alla grannars. Och det skulle ge mig något att göra en stund iallafall. :)
Videon ovan är för mig lite ny musik. Hittade den när jag slösurfade på Katrin Zytomierskas blogg. Rätt skön musik. Lyssna och njut! (Ps. känner ni igen namnet? Jo det är supermodellen som bland annat var med i Vincents musikvideo Miss Blue).

Slagsmål i sömnen

Daniel har nu vant sig alldeles för länge med att vara ensam i en dubbelsäng. Han har börjat ta sig friheten att ligga som ett kryss över hela sängen. Och han fortsätter med att ligga över hela sängen trots att jag sover här. Detta leder till att jag försöker krypa närmare och närmare väggen. Till slut tar väggen emot och Daniel kommer rullandes. Då blir det slagsmål. Inatt (när jag sov) vaknade han dock av att sängarna hade glidit isär och han gled ned mellan. =D Rätt åt honom.... Då fick han kliva upp och skjuta ihop dem. Hoppas han inser att detta inte händer om han skulle hålla sig till sin egen halva... ;) Nä skämtosido.. Det är mysigt att ligga nära och lyxigt att få sova tillsammans. Det uppskattar man när man har varit från varann länge. Men det är inte mysigt att ha en sambo som snor täcken och slänger tunga ben på min mage mitt i natten. Hmm... måste hitta på något smart som gör att han slutar med detta. TIPS?? :)

 

Idag har vi redan hunnit med mycket. Jag fick Daniel att ringa Faxeholmen och felanmäla elementet som började läcka. Det är nu åtskruvat men vi har fått en liten missfärgad fläck på golvet. Typiskt... Med nytt golv och allt! Men vi undrar nu om det eventuellt var pga av ett läckande element som de var tvugna att byta golvet som var innan. :) Jag har även ändrat tiden som jag fick till Ålidhems vårdcentral. Ska gå dit nu när jag kommer upp till Umeå i veckan istället för veckan efter när jag inte är där. =) Alla kvinnor får tid för gynekologiskt cellprov från och med att man är 23! Det ska jag på nu.... Tur att det är gratis. :)

Jag har även hunnit gå på en promenad och gick via affären. Handlade grädde som vi ska ha till middagen. Ikväll ska jag göra flygande jakob. Vi hade en grillad kyckling i frysen som tog jättemycke plats. Så den ska vi göra upp nu! I eftermiddag ska vi också och besikta bilen. Hoppas att den går igenom. Vi har haft så otroligt mycket problem med golfen. Okej, säkert mycket som man skulle kunna strunta i (exempelvis trasig AC), men om vi ska byta bil så kan det vara fördelaktigt att ha fixat det. Och vem vill åka på en 3 veckor lång semester mitt i sommaren med trasig AC?

 

Igårkväll hände inte mycket. Jag plockade lite i köket innan D kom hem. Vi åt middag, slötittade på tv, jag pratade med mamma på Skype och läste lite bok medan D spelade dator. Daniel hade haft en jobbig dag, full med lektioner så han orkade inte ta sig an klädhögen. Men ikväll kan han inte skylla på det! Idag fick han sovmorgon och har bara 1 lektion!!!! Så idag ska det bli av. =)

 

Vill också gratulera Daniels kompis Jocke som fyller år idag. GRATTIS!! =)



¨Love like this


Min Korv Stroganoff..


...innehöll denna gång:
Falukorv
Morot
Gul lök
Paprika
Majs
Tomatpuré
Matlagningsgrädde (går att byta ut mot cremè fraiché + mjölk, turkisk yoghurt eller annan bas man har hemma).
Kryddor (vitlök, salt, peppar, paprikapulver etc.)

Serverades med tricolor pastaskruvar.

KorvStroganoff, Ben&Jerry´s och Sex and the City

Jag gjorde nästan ingenting vettigt igår kändes det som. Idag hoppas jag att det ska bli annorlunda. Idag tänkte jag att vi iallafall ska ta oss an det klädberg som anlände från Umeå, med Daniels gamla kläder som han inte har använt på flera år men som han vägrar slänga. Idag ska det slängas. Eller iallafall stuvas undan i förrådet och märkas så att vi sen, när vi flyttar, vet vad lådan/säcken innehåller.

Men igår så gick min dag mest i boken, datorn och tvns tecken. Jag gjorde inte många knop. Men det kan bero på vädret. Jag skyller på det. Det öste ner regn. Det var som att himlen hade öppnat sig och det bara forsade ut vatten. Inga pauser. Ibland trodde jag att någon var i lägenheten för att det smattrade mot fönsterrutan. Så jag tog en slödag. Jag klev inte utanför dörren förrän Daniel kom hem från jobbet och vi åkte och handlade.

När vi kom hem från affären ställde vi oss och lagade mat på en gång. Vi var båda hungriga. Det blev Korv Stroganoff. En av Daniels favoriträtter. Han har ganska många ;) vilket är tur för mig. Han äter det mesta man lagar. Jag är inte lika förtjust i det, men jag är ju också mer kräsen. Dock tycker jag att det är ätbart och t.o.m gott om man blandar i mycket grönsaker. =) Denna gång gjorde vi pasta till istället för ris. Bara för att vi har så mycket pasta hemma som vi måste bli av med.


Resultatet... Tyvärr lite suddig bild. Vi var så hungriga så vi orkade inte ta bilder tills det blev bra. :D

Efter maten diskade jag undan, Daniel gick med soporna och sen slog vi oss ned i soffan med efterrätt och film.



SEX AND THE CITY-THE MOVIE OCH BEN&JERRY´S.

Vi köpte en ny smak som vi inte hade testat förut. Helt okej faktiskt. Dock var det några chokladbitar i som Daniel inte gillade och gav till mig istället. Jag tackade ju inte nej. ;) Bra betyg för Chunky Monkey. =) Filmen var också bra. Minst lika bra som första gången. Jag grät 5 gånger. 4 gånger för att det var sorgligt och en gång skrattade jag så mycket att tårarna sprutade. Ni vet, alla som sett den, scenen när Charlotte skiter på sig! =D
Till och med Daniel tycker att den är sevärd, och den mest intressanta kommentaren "Men tvåan var bättre, där händer det mera. Ettan är lite seg i början". <3 Bara för att han var så gullig och såg filmen med mig utan att klaga så fick han spela dataspel resten av kvällen. Hans kompis Jocke har varit bortrest men var hemma nu så de har ju inte spelat på länge. Själv la jag mig i sängen och fortsatte läsa boken. Men jag var trött och somnade nästan på en gång. Vaknade till när D´s telefon ringde. Då gick jag upp, bytte om, borstade tänderna och somnade sedan igen.

Nu ska jag äta lunch. Blir rester från igår!! :)

Everybody´s changing

Jag har hört låten på radio under sommaren och tyckt att den har varit skön. Men jag har totalt missat att det var en cover (orginal Keane) som ingen mindre än Martin Stenmarck har gjort. =)


En ledig dag i Sundsvall.

Igår påbörjade jag min 5-dagars-ledighet med att fördriva lite tid i Sundsvall innan det bar av iväg söderut mot Ljusne. Dagen spenderades i sällskap av Monica från lunch och framåt. Innan lunch tog jag det ganska lugnt. Vaknade, käkade frukost, drack kaffe, bloggade, slösurfade på internet och kollade tågresor. Jag packade även ihop min väska så att det bara var att hämta den och åka direkt till centralstationen sen. Vid 12 mötte jag upp Monica vid cafét Tant Anci och Fröken Sara. Ett jättemysigt ställe som satsar på ekologiska råvaror och produkter (se hemsida). Vi åt varsin grillad macka; Jag med rökt lax och fetaost och Monica tog en med lufttorkad skinka och mozzarella. Vi delade på portionerna så att vi fick smaka av båda. =) Till efterrätt tog vi varsin kladdkaka.

Citrussmakande kladdkaka m. grädde. Och söta små kaffekoppar!

Jag blev bjuden på lunchen. Som en födelsedagspresent. Tack så mycket!! =) Fick även paket....

Paketet innehöll Marian Keyes nya bok: Oväntat besök på Star Street.

Efter lunchen begav vi oss iväg mot Monicas stuga vid Dosan. Hon skulle hämta hem lite färg och lite verktyg och när vi ändå hade lite tid över så passade hon på att måla litegrann.

När vi åkte mot Sundsvall igen tog vi lite Sightseeing i Njurunda och besökte bl.a hennes hemgård. Fick även träffa hennes pappa för första gången. Vi åkte via lägenheten, plockade upp min väska och sen skjutsade hon mig till centralstationen. Där satt jag och väntade en stund innan tåget kom. Tågresan gick bra. Läser ju sista boken i Millennium-triologin så jag var sysselsatt. =) Ringde även till systeryster, som var på golfbanan med pappa m.fl. Vi bestämde att vi skulle ta en skypedejt idag för att prata om vad hon ska ha med sig till Sverige och vad som finns i lägenheten redan.

När jag anlände till Ljusne mötte Daniel upp mig vid hållplatsen. Vi åkte hem och så lagade han mat. Det blev biff med bambuskott serverat med ris. Riktigt gott. Lite längtan efter Thailand fick man.

 

Vi invigde även mina Pentik-tallrikar!! =)

 

Kvällen avslutades med mys i soffan framför Fångarna på Fortet. Det var både skoj men lite besviken blev jag. Det var inte lika bra som förr....


Flytt

Jag har ju glömt att skriva om vår lilla utflykt förra helgen.... Det blev en lite sista minuten grej egentligen. Vi bestämde oss bara dagarna innan. Daniel ringde och bokade släpkärra från OK och på fredag efter jobbet drog vi iväg från Ljusne. Vi stannade till i Sundsvall för att äta middag, byta bil, ta med oss Daniels föräldrar som flytthjälp och så hämtade vi kärran från OK. Vi kom upp ganska sent på kvällen till Umeå. Vi åkte via lägenheten för att titta till den och för att lämna släpkärran på parkeringen och så åkte vi sen ner till Scandic Plaza där vi övernattade alla 4. Innan det blev dags för sängen gick vi ner och tog varsin öl i baren.

Sköna sängen

Tvn lockade..

Utsikten från hotellet tidigt på morgonen.


Det blev tidig väckning på lördag morgon. Klockan 7, när frukosten öppnade, var vi där nere. Och redan klockan 8 på morgonen befann vi oss i lägenheten på Carlshem för att börja packa ihop och fylla flyttsläpet. Daniel och Tommy hade ansvarsområdet att skruva isär och bära möblerna, medan jag och Marit packade ihop småsaker som skulle med. Vi försökte gå från rum til rum och gå igenom alla skåp för att se vad som skulle tas med och vad som skulle lämnas. Trots att vi fyllde ett helt flyttsläp är lägenheten fortfarande fullt möblerad och det finns allt man kan tänkas behöva. =) Min syster får en bra start... ;)

Lite bilder som blev tagna...


En utsliten Daniel vilar på bostaden-sängen. Det var en dag som påminnde om de dagar vi hade under värmeböljan. Det var säkert 25 grader och strålande sol denna dag.

Utmattad i värmen... Här står jag i vardagsrummet med en bostaden-säng som vi gjort om till soffa.

En fullastad släpvagn.

Påväg söderut....

Resan mot Ljusne gick bra. Men man var ganska öm i rumpan efter så mycket bilsittande. Vi stannade till i Ö-vik för att tanka och äta glass. Sedan stannade vi till i Sundsvall för att packa om lite saker. Vissa saker skulle lämnas i Sundsvall och mer saker skulle ner till Ljusne. Alla våra förlovningspresenter skulle ner t.ex. :) M&T hade ju tagit med sig dom från Finland till Sundsvall. Vi käkade även hamburgare från Sibylla innan vi åkte söderut. Väl framme i Ljusne var det bara att börja lasta ur flyttsläpet och bära in samt bära bort möblerna som Daniel har haft för att våra "riktiga" möbler skulle få plats. =) Det tog några timmar. Killarna bar och vi plockade upp och dammsög skräp och damm.

Bil + släp + Daniel vid sin lägenhet. Här bor vi nu!! :)

Ett tomt släp...

Soffan på plats, och en trött Linda.

Vid 8-tiden på kvällen var vi tvungen att åka igen för att vi skulle hinna till Sundsvall och lämna tillbaka släpet inom utsatt tid. Daniel lämnade i Ljusne för att packa upp medan jag åkte med till Sundsvall eftersom jag skulle börja jobba i tisdags... Under söndagen tog jag det lugnt. Vi åkte ut till stugan och solade hela dagen. på kvällen hade jag huvudvärk så undrar om jag inte fick lite för mycket sol. :)

Snart är sommaren slut...

Nu har jag jobbat min nästsista dag i sommar. Sista dagen blir på lördag, lysnatta och liveuppträdande med Alex & Mepen står då på schemat.. Men det betyder alltså att jag har 5 dagar ledigt. Chefen beslutade att ha stängt i veckan p.g.a att det har varit så lugnt nu i helgen och i förra veckan. Igår var det lite mera folk, men det blev inte direkt stressigt!

Först ska jag på stan och möta upp Monica för en lunch. Kanske blir lite shopping också om jag känner sug efter det. Sen blir det att jag tar tåg ner till Ljusne för att umgås med Daniel och för att hjälpa till att få ordning på flyttröran som blev när vi flyttade förra helgen. På tal om det så har jag glömt att skriva ett inlägg om flytten. Det kommer snart, med lite bilder också!! :)

Har också glömt att berätta om vår oroliga natt, natten mellan fredag och lördag. Vid 2-tiden på natten ringde telefonen. Yrvaken som man blir fattar man inte riktigt vad som händer... Det tar några signaler innan man uppfattar att det ringer och sen var min första tanke, "Vem fan ringer mitt i natten". Jag hann inte svara och det hann inte Marit eller Tommy heller tydligen för strax efter började det ringa igen. Då hade jag hunnit piggna till och listat ut att det var på hem-telefonen det ringde. Då slog tanken mig "Det måste ha hänt nåt för vem skulle annars ringa mitt i natten?". Jag sprang upp men de var snabbare för det hann bara gå 2 signaler. Jag la mig igen och somnade men sov otroligt oroligt. Vaknade varje timme och trodde att jag skulle upp. När jag klev upp frågade de om jag hade haft en orolig natt? Ja svarade jag, jag hade sovit dåligt och vem var det som ringde? Då var det en kompis till Daniels lillebror som ringde från sjukhuset. De hade krockat med motorcyklarna och Micke hade brytit benet svårt och låg på IVA.
Så Marit och Tommy har haft en fullspäckad helg. Själv har jag jobbat och inte haft möjlighet att åka och besöka honom. Får bli nästa helg när Daniel är med. Om han fortfarande ligger kvar då. Men det finns en risk för det tyvärr. (Han fick en notis i tidningen också. Läs här.)

Nu ska jag göra mig iordning för att gå ner mot stan.


En vanlig dag i Juniskär

Har jobbat hela helgen. Det har varit lugnt. Vet inte vart allt folk har tagit vägen. Det kanske är för att det är Selångers marknad eller så är det för att all har börjat jobba. Eller så kanske folk är trött på uteserveringar och sommarrestauranger efter en fantastisk sommar.

Så vi har försökt fördriva dagarna ute i Juniskär trots lite folk. Igår satt vi hela dagen och funderade på vad vi skulle göra för lunch/middag. Efter 3 år med samma mat känner man inget sug längre. Som tur är har jag kocken Nicklas som fortfarande har fantasi!! Så igår knåpade vi/han ihop en pastagratäng med köttbullar. =)
Här är resultatet!!


Det var mycket gott. Dock kom vi fram till att vi borde ha kryddat lite mera eftersom pastan blev ganska smaklös.

Jag har även läst ut min bok; "Flickan som lekte med elden" och börjat på den tredej och sista; "Luftslottet som sprängdes". Nu ska jag göra mig klar för jobbet. Sista dagen idag innan 2 dagar ledigt. Då ska jag ta en dag på stan med Monica. Ska bli mysigt. :)


I wanna, I wanna.....

Godmorgon allihopa!! Ännu en dag i Sundsvall och jag gör mig redo för jobb! Idag är det dock mulet. De har inte lovat regn vad jag vet om, men det kanske kommer... Tänkte dock efterlysa en sak först!

KOMMENTARER!!!!


Jag har mellan 20 och 30 unika läsare varje dag, ännu mer om jag har en intressant rubrik (t.ex. förlovningsbjudningsinlägget),  men ingen kommenterar.... Skulle vara jättekul att få lite respons. Ibland iallafall.... Och dessutom skulle det vara spännande att få reda på vilka som läser och följer med i min vardag. =)
Tack på förhand!! :)

Här kommer lite musik igen...



Lite gammal, men fortfarande bra... :)


Malava - Bangkok



Tog en bild på mina målade naglar. Detta är alltså det nya nagellacket som jag pratade om. Jag är annars en person som gärna har mörkaröda naglar och nästan hela min samling är av färgen röd, i olika nyanser. Därför blev jag nästan lite överraskad över mig själv när jag köpte denna färg. Det är av märket Malava, som jag tycker är bra därför att de har så små flaskor så nagellacket hinner inte torka ut (förhoppningsvis) innan man har använt det mesta. Färgen heter Bangkok och har serienummer 32. Vad tycks? Är det inte en snygg färg till hösten?

Annars händer inte så mycket. Gör mig iordning för jobb! Solen skiner men idag var det bara 11 grader klockan 8 på morgonen. Angående gårdagens väder - Det blev inte alls nån åska. Alla moln försvann och det blev en otroligt vacker dag, inifrån sett iallafall. Det blåste lite kyliga vindar, men kvällssolen på balkongen var väldigt varm och skön!

Tidsfördriv.

Idag har jag verkligen bara ägnat mig åt tidsfördriv. Hade ju egentligen tänkt jobba. Jag började med att sätta mig vid datorn efter samtalet. Drack några koppar kaffe och slösurfade. När jag hade tröttnat slängde jag mig i soffan/sängen och läste bok. Låg och läste ganska länge. Till slut orkade jag inte vara i lägenheten så gick ut på en promenad och uträttade lite ärenden. Jag gick via OK och postade iväg Daniels glasögon, som han hade glömt i min handväska när vi skiljdes åt. Jag gick via banken och satte in lite pengar på mitt konto. Strövade omkring på stan en stund och njöt av solskenet innan jag satte mig ner på Barista och åt lunch. Satte mig ner i hörnet på en soffa där de hade massor av kuddar och så fortsatte jag läsa boken. Har kommit ganska långt och det är kanske bara 1/4 kvar så det börjar bli spännande nu. Även om jag har sett filmen och vet vad som händer så har de ju lämnat bort en hel del från boken. När jag kände att jag hade suttit där tillräckligt länge så strövade jag omkring en stund i IN-gallerian och tittade snabbt in i några affärer men köpte ingenting. Nu är jag hemma, sitter framför datorn och dricker en kopp kaffe. Önskar att jag hade Daniels sällskap. Saknar dig! Tror att jag ska sätta mig på balkongen och njuta av kvällsolen där. Kanske måla mina naglar med nagellacket jag köpte i måndags! Ska försöka ta en rättvis bild och visa färgen. För en gångs skull är det inte mörkrött! Är du chockad mamma? ;)


Saknar dig!


Bäst eller inte?

Finland världens bästa
land enligt Newsweek



Finland är kanske inte det bästa landet



Dessa rubriker läste jag på vasabladet.fi nu på morgonen
. De har tydligen haft nån studie för att besvara på frågan: "I vilket land en person som föds i dag har den största möjligheten att leva ett hälsosamt, tryggt och framgångsrikt liv".

.....Nåjaa... Nästbästa landet är väl inte så tokigt, eller?? =)
Sverige kom på 3e plats och de övriga nordiska länderna klarade sig också bra. Skönt att veta. :)

 Här kan ni läsa om det på engelska, för er intresserade.


Teenage Dream



Lite musik såhär på morgonkvisten!
Tyckte den var rätt bra. Hon har gjort många bra hitlåtar nu. Det har bara rullat på sedan "I kissed a girl". Katy Perry.

Jaja.. ha en bra dag allihopa. Jag drar till jobbet. Det är blåsigt och mulet ute men Det var 15 grader klockan 8 på morgonen. Kanske blir ett åskväder idag trots att de inte lovat något sådant på nyheterna.



Uppdatering:
När jag gick och plockade ihop mina saker hörde jag att det ringde. Det var chefen. Blev inge jobb för mig idag. För dåligt väder! Undrar vad jag ska hitta på nu då.....

Drar iväg till jobbet!

Första av 6 arbetsdagar denna vecka börjar snart!
Längtar efter mina arbetskompisar.
Ha en bra dag allihopa!


Sista dagen..

..med semester för min del. Imorgon börjar det igen. Då kommer jag att jobba 10 heldagar på två veckor. Tufft men ganska skönt också. Då är jag iallafall sysselsatt här när jag inte har någon Daniel att umgås med. Någon av de lediga dagarna ska jag också träffa Monica och så ska vi gå ut och käka. Ska bli kul att träffa henne. Blir ju inte så ofta. Har nästan inte umgåtts alls under sommaren. Jag har jobbat så mycket och de lediga dagarna har varit fullspäckade med program och så har jag ju varit bortrest.

Idag ska jag ta mig ner på stan. Ska gå och njuta av solen. Kanske sätta mig på nån gräsmatta och läsa min bok samt gå lite ärenden. Ska försöka leta rätt på en ny slang till vår saftmaja. Vi fick en saftmaja av Daniels föräldrar som de hade hittat på Fyndlagret. Den ser riktigt fin ut men slangen ville vi byta ut.

Här kommer lite ny musik med Usher.


Semesterresa: Uppsala

Det började bli så långt det förra inlägget om Åland så tänkte att jag är tvungen att bryta och göra ett nytt inlägg så folk orkar läsa. :) Även om det var många bilder!
Båtresan från Eckerö till Grisslehamn tog bara två timmar. Och solen sken så det var en mycket behaglig resa. Vi började med att leta oss ett bord i en av alla cafeterior och så drack vi lite kaffe. Efter det gick vi ut på däck och njöt av solen en liten stund. HÄRLIGT!

Sen fick Daniel så varmt som envisades att sitta i sin tjocktröja, så då gick vi in och inspekterade tax-freen. Jag köpte ett par örhängen och så köpte vi lite godis. Och Daniel köpte snus. Han fick inte köpa det när vi åkte mellan Åbo och Åland, de säljer bara på svenskt territorium. Sen spelade vi lite på automaterna och denna gång hade vi mer tur. Vi gick 100kr med vinst. Jag tyckte att vi borde ta ut nu innan vi har spelat bort alltihopa. Daniel gick med på det men vi ångrade oss båda när det kom ut 100 stycken 1-kronorsmynt.


När vi gick ner till bilen såg jag denna vits målad på väggen. =D Så dålig men så roligt att de har målat det på väggen så var tvungen att ta en bild. :)

När vi körde av båten och genom Grisslehamn satt jag och njöt av utsikten. Så mysiga områden och vackra hus. Dock kom det några oroväckande mörka moln när vi hade kört en bit.

Och mycket riktigt.. Inte långt efter såg det ut såhär trots att vinderutetorkarna gick för fullt!


Men vi anlände säkert till Uppsala och vi hann bara gå en promenad på 10 minuter så kom Fredrik hem från jobbet. Vi bar in sakerna, drack en kopp kaffe, kollade internet och sen ringde vi och beställde middag. 2x30 bitars sushi. MUMS!

hungrig man.

detta var något nytt som vi inte hade testat tidigare. Bläckfisk! Den ser lite läskig ut.

Vi åt upp allt utom en bit och sen slängde vi oss i soffan och ångrade att vi hade ätit så mycket. Jag läste aftonbladet och grabbarna spelade en timme och sen kollade vi på tv. När Helena kom hem vid halv 11 blev det läggdags och så sa vi hejdå eftersom de skulle upp före 6 på morgonen. Vi sov till 8, duschade, slängde in nycklarna genom brevinkastet (vi sov i ett extra rum nere i källaren) och gick ner på stan. Vi gick för att käka hotellfrukost. Tyvärr blev vi besvikna. 95 kronor och dåligt utbud! Nåja vi blev mätta iallafall.
Vi gick en sväng på stan för att sen styra kosan mot Ljusne. Hem ljuva hem tyckte Daniel.
Hemma möttes vi av detta regnoväder.


Nej, nu får det vara slutbloggat för min del för i förmiddag. Solen skiner så jag ska klä på mig och ta en promenad.

Semesterresa: Åland


Precis när jag sätter mig ner här och börjar skriva på bloggen ser jag att solen skymtar fram där ute. Ska skynda mig att skriva detta inlägg och så ska jag sen bege mig ut på en promenad. =)
Vi har nu kommit till vår hemresa med stopp på Åland. Vi startade från Vörå vid 3-tiden. Vi hade siktat på 2 men kom iväg 45 minuter senare. Tur att vi hade planerat att vara ute i god tid. :)
Första stoppet blev vid S-market i Vörå. Där tankade vi och handlade två lådor med öl (2x24st). Nu undrar kanske många varför vi inte valde att göra det på båten istället där det finns starköl och är billigare? Jo, för vi ville ha Sandels och det säljer de inte på båtarna.
Nästa stopp blev i Närpes, där jag sprang in och handlade lite godis och dricka som vi hade som färdkost.
Vilken tur att vi var ute i god tid för det var massor med traffik, inga ställen att göra omkörningar och dessutom lite vägarbeten längs vägen. Men ner kom vi till Åbo i mycket god tid. Så när vi hade checkat in i hamnen var båten inte ens där. Båten kom cirka 30-45 minuter innan vi skulle åka. Då tänkte jag att vi blir försenade men icke. Prick klockan 21 åkte båten från hamnen. Vad duktiga de är gubbarna som jobbar i hamnen. Allting var så organiserat och på 15 minuter var alla bilar ut från båten och de började lasta in nya. Se och lär RG-line!!


koncentrerad chaufför.

Vårt hjälpmedel. ;) Daniels telefon användes som karta.

Båten påväg in i hamnen i Åbo.

Ivrig resenär.. eller ska vi säga; väntar ivrigt på att få spela på automaterna. :D

Båtresan gick bra även om vi var ganska trötta mot slutet. Vi började med att boka bord vid buffén. Där räknade vi med att fördriva ungefär 1½ timme. Det gjorde vi också. Vi åt tills det stog ut genom öronen och sen åt vi lite till. Men man är ju tvungen att äta för pengarna. Närmare 300 kronor/person. Efteråt gick vi i Tax-freen och var inte sugna på någonting. men vi köpte lite godis och en likörflaska till Daniels föräldrar. Efter det gick vi på upptäcksfärd och spanade in dansgolven och till sist hamnade vi vid spelautomaterna. Men inte hade vi nån tur. Så när vi ansåg att vi hade spelat bort tillräckligt med pengar (läs: När jag ansåg det men Daniel ville fortsätta ytterligare) så satte vi oss på en bänk och väntade på att vi skulle anlända till Långnäs, Åland!! Halv 2 på natten anlände vi till Emmas dörr. Hon var yrvaken och tyckte att vi kom alldeles för fort. :D Men vi hade fått så bra beskrivning och i kombination med Daniels telefonkarta så hade vi inga problem att hitta nånstans!! Vi gick till sängs på en gång.

Under vår ålandsvistelse har vi umgåtts och haft roligt. Det enda tråkiga var vädret. Grått, regn och rusk. Och bland de värsta åskvädren de har upplevt. Tyvärr missade jag det för jag sov som en stock då!
Men vi har upplevt Åland ändå. Vi har gått på stan i Mariehamn, ätit massa god mat, spelat äventyrsgolf (minigolf), gått på marknad och kört runt på vägarna och tittat på den underbara naturen. Och så har vi skrattat! Gud vad vi har skrattat. Jag och emma alltså. Eller Daniel kanske har skrattat han också, men då är det nog mer åt oss än åt vad vi har haft roligt åt. :D

Lite bilder från Äventyrsgolfen:

Tydligen blev jag själv väldigt förvånad över något! =D

Sista hålet. Lite knepigt. Man skulle slå över en "vallgrav"/ett vattendrag. Spännande. :)

En nöjd vinnare.

Lite bilder från utflyktsdagen/marknaden:
BOMARSUND


GLASSBAREN

Vi besökte en italiensk glassbar. Här sitter Emma och beskriver hur stora glassportioner vi kommer att få. =)

En meny. Portionerna är toppad med glass som är som spagetti. =)

En annan meny. Det fanns många alternativ med färsk frukt!

Förväntansfull.

Emmas glass med färsk mango.

Daniels bananasplit.

Min spagettiglass, som typ smälte på en gång därav den lite tråkiga bilden. Mn den var SÅ GOD!!!!!

Bästa glassen jag nånsin ätit tror jag. Är ni på Åland så måste ni testa detta! Glassbaren heter Gelateria Gattopardo och ligger bredvid Strandnäs hotell.

DEGERSAND

Degersand strand. Enligt turistbroschyren är detta Ålands bästa strand. Vi besökte den påväg till båten sista dagen. Och om inte blåhimlen kommer fram och solen börjar skina när vi ska åka därifrån.

Jag hade gärnat stannat och solat där även om jag inte blev så imponerad. Jag menar, Ålands bästa strand.

ECKERÖ

Daniel testade päronlimsa/läsk. Han var lite skeptisk. =D

Och så käkade vi baconburgare till lunch.


mer väntan i hamnen. denna gång i eckerö.

BÅTEN

Godmorgon 13/8

Har klivit upp och Daniel har åkt på jobb. Sitter  och väntar på en kopp kaffe och passar på att skriva ett kort inlägg. Idag ska jag inte göra speciellt mycket. Hade hoppats på lika fint väder som igår så kunde jag ha varit ute i naturen och njutet men tyvärr är det jämngrått och nästan lite dimmigt här. Kanske lägger mig igen och fortsätter på min bok (Flickan som lekte med elden). Hade hoppats på att få den utläst innan sommaren är slut men tror inte att det blir så.

Nu har Rihanna och Eminem kommit ut med en musikvideo till denna fantastiska låt. Två kändisar är med och spelar också. Den handlar tydligen om kvinnomisshandel, som båda har upplevt (på olika sätt).



Muffins med vitchoklad & hallon



INGREDIENSER:
*muffinsen

3 ägg
2 dl strösocker
3 dl extra fint vetemjöl
175 g osaltat smör eller margarin
115 g färska (eller tinade) hallon
125 g vit choklad, grovt riven
*garnering
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
färska hallon till garnering
färska mynta- eller citronmelissblad till garnering


GÖR SÅ HÄR:
*muffinsen

Förvärm ugnen till 175grader. Vispa ägg, socker, mjöl och smör luftigt i en stor skål. Vänd sedan försiktigt ner hallonen och den rivna vitchokladen i smeten. Fördela smeten i muffinsformar, fyll cirka 3/4 av formen. Grädda i 15 minuter eller till dess att muffinsen rest sig och fått fin färg. Låt muffinsarna svalna på ett ugnsgaller.
*garnering
Vispa upp grädden med florsocker och vaniljsocker. Lägg en klick grädde på varje muffins. Garnera med ett hallon och ett mynta/citronmelissblad.


Jag är osäker på om man ska smälta smöret eller inte, för det framkommer inte i receptet. Jag gjorde det och jag tyckte att muffinsarna blev väldigt lyckade.
Muffinsen går också att frysa in och ta fram vid senare tillfälle. Då behöver man bara vispa iordning grädden och garnera. Jag tror också att de är goda även utan grädden. :)
Ett lyckat recept som kommer att tillagas fler gånger och är perfekt nu i dessa hallontider.


Min födelsedag.

Nu har jag "firat" min 23:e födelsedag. Eller firat och firat, det är svårt att fira något på ett ställe där man inte känner nån. :) Blev som sagt väckt med frukost på sängen imorse. Strax efteråt stack Daniel iväg till jobbet och jag lämnade ensam hemma. Jag började med att dricka mer kaffe framför datorn. Sen påbörjade jag lite städning. Efter att ha städat ett tag kom jag fram till att jag inte vill städa ensam på min födelsedag. Så efter att jag hade mött upp Daniel och några av hans kollegor på lunch drog jag in till Söderhamn och strosade på stan en stund. Köpte en handtorkpappershållare och en bukett med aster till mig själv. Jag handlade ingredienser till bakverken jag skulle göra och sen åkte jag hem och började baka.
Jag bakade kokostoppar med citron, som jag hittade på Linnéas skafferi. (Receptet hittar du här.) De ser jättegoda och fina ut på hennes hemsida. Mina ser inte ett dugg ut som hennes. Mina blev snarare kokosplättar.


Jag klickade ut exakt 15 stycken som jag försökte forma till "toppar". Antagligen borde jag ha gjort fler än 15 och nästa gång borde jag kanske vara noggrannare med att forma dem. Smaken var det inget fel på och citronsaften gav en somrig fräsh smak.

Jag bakade även lite muffins. I våras, när jag hade åkt till Sundsvall, hade Daniel köpt ett gäng kokböcker till mig på rea. Detta recept hittade jag i en av dessa böcker. Muffins med vitchoklad och hallon. Dessa blev JÄTTEGODA!! (recept kommer i ett nytt inlägg)



Vid 4-tiden kom Daniel hem och hade en blombukett med sig.


En av mina favoritblommor: Gerbera.

Vi lagade mat (pasta m. köttfärssås), städade, diskade och förberedde fika. Våra fikagäster kom och vi hade det jättetrevligt på balkongen i solnedgången. På besök hade vi Daniels kolllega Theres, hennes man Andreas och deras dotter Lin (3 år). De har också precis flyttat till skiljarvägen och är därmed våra grannar. =)


Höggravide Theres, Andreas och lilla Lin.

Nu har gästerna gått, Daniel har hittat tillbaka till dataspelets värld och jag funderar vart dagen tog vägen.
Skulle inte detta vara min dag?


Födelsedagsbarnet. Diskar efter middagen.

Vad har hänt?

Är det någon trend eller ett outtalat måste i kändisvärlden? Att börja som söt flicka för att övergå till sexbomb? Britney har gjort det, Christina Aguilera har gjort det och Rihanna har gjort det... Okej det har pågått ett tag, men är det inte fler än jag som tycker att det bara blir mer och mer eller ska man kalla det värre och värre?

Från detta.....



Till detta.....


Tur att hon fortfarande gör bra låtar...

Åldringar svälter...


Svenska åldringar svälter


...är rubriken jag läser på vasabladet.fi nu på morgonkvisten.
Då var vår C-uppsats/vårt examensarbete inom ett ganska aktuellt ämne!
Läs och begrunda. Ni har ett stort jobb framför er f.d klasskompisar och blivande dietister.
Hör av er om ni är intresserade av att läsa uppsatsen.

Frukost på sängen

Godmorgon! Nu är det full fart här i Ljusne. Blev väckt av min kära fästman med lite frukost på sängen. Två smörgåsar och en kopp kaffe. Nu har han dragit till jobbet och jag sitter här framför datorn och försöker vakna till med ytterligare en kopp kaffe innan jag ska dra igång mitt städprojekt. Vi ska få fikabesök ikväll så det ska vara fint och prydligt här + att jag hade tänkt baka något gott som vi kan bjuda på.

Bildbevis:


Trötter. två lingongrova skivor med hamburgerkött och tomat på.

Till frukosten spelade han en låt. En låt som han har fastnat för den senaste tiden, men som gjordes och spelades ungefär den tid när jag föddes, :P



Nu ska jag gå och roa mig själv... Ha en bra dag!! =)

Semesterresa: 75-års kalas

Nu är jag hemkommen från fikat hos våra grannar och tänkte härmed fortsätta bloggandet om vår gemensamma semester! :) Denna gång ägnar jag ett inlägg åt min farfar som fyllde 75 år under tiden vi var i Finland. Självklart var det kalas. =) Det var mycket kalas under vår 1½ vecka långa vistelse i Österbotten. Först 50-års kalas hos morbror, sen vårt förlovningskalas och sist farfars 75-års kalas!

Lite bilder:


Tårtan. Om ni tycker att den ser bekant ut har ni helt rätt. Det blev en hel tårta till övers från förlovningskalaset, så jag dekorerade om den så att den skulle passa för evenemanget.


Smörgåstårtan.


Daniel och pappa sitter i soffan och väntar på att hugga in på läckerheterna.


Värdparet och födelsedagsbarnet! =) Fammo och faffa.


Födelsedagspresenten. En bärbar dator! Haha, citat: "Ni är tokiga!"


Gäster. Maggi&Göran och Gerd&Börje + lilla Julia


Gäster. Gerd, Eila&Ingmar, farfar och lilla Julias hår =)


Gäster. Kusin Thomas med fru Jeanette, Pappa, Daniel och Faster Monica&Mika


Söta kusinbarnet Julia


söta kusinbarnen Hanna&Julia


Julia, Hanna och pappa slåss om vem som ska få spela på pianot.

Semesterresa: Förlovningskalaset <3

Jaha då har vi kommit till inlägget jag har lovat, om förlovningskalaset. Det kommer att bli massa bilder och lite text! =) Dagen började med massa förberedelser. Jag hade skrivit en lång lista på vad som skulle göras, inklusive äta lunch så att ingen skulle glömma det! ;) För när min kära syster tog studenten hann vi inte äta lunch innan de första gästerna (gymnasielärarna) anlände och på kvällen mådde man inte så bra när man bara hade ätit kalasmat = massa tårta! ;) Så denna dag hade jag på vår "Att-göra"-lista en punkt med *äta lunch. Men vi var så många som hjälptes åt med listan så vi hade t.o.m lite extra tid på oss! =) Den tiden spenderades bl.a med att gå och titta på rabatterna och försöka förklara vilka blommor som finns där. Detta var llite problematiskt eftersom det mesta hade blommat ut. :)
Menyn för dagen bestod i ett stående bord med olika läckerheter av både det salta och söta slaget.

Det fanns:

Princess-tårta (eller prinstårta som Daniel vill kalla det) =)

Gräddtårta (laktosfri tårta och för de som inte vill ha marsipan, här är den bara under arbetsstadiet men hade ingen bild på det färdiga resultatet)

Kanelbullar

Choklad-kryddkaka

Citronpaj med kiwi och jordgubbar

Färskostlasagne

Laxrullar (den övre med kallröktlax, rödlök & smetana och den nedre med gravadlax & avokado)

+ Lite småkakor

Allt utom princesstårtan är hembakat/hemgjort. Sirkka gjorde choklad-kryddkakan och småkakorna, och resten gjorde vi med lite hjälp från familjen. Recept kommer att komma på de saker som vi gjorde. Varje rätt får ett eget inlägg. :)

 

Under dagen var Daniels pappa, Tommy, fotograf. Här är lite härliga bilder som vi har från festen!

Den finska flaggan hissades i flaggstången..

I väntan på gästerna...

Daniel hjälper till. Denna vackra blomuppsättning fick vi av Sirkka.

Första gästerna anländer: Pappas kusin Kristina med sin man Kai.

Mommo och Moffa inspekterar buffén.

Pappa serverar kaffe till min gudmor Anne-Maria.

Mina vänner var på plats och Eirik tog genast på sig rollen som barnvakt till Marinas söta Adnan... ;)

Saara med avec.

Adnan - Festens mittpunkt! :)

Vi försökte även få till ett foto på oss två....

 

Daniel kramar hejdå med min faster. Fasters sambo Mika och Fammo står bredvid.

Här står vi på knä och börnar och ber om en hejdå-kram av kusinbarnen... =)

...och mödan gav resultat!

 

Sedan började alla bege sig av hemåt. Timmarna gick otroligt fort och det var riktigt tråkigt att man inte hann ge så mycket av sin tid till varje gäst. Dock var det skönt också när tystnaden anlände och kalaset var över. Vi satt och pustade en stund, spanade in presenterna ordentligt och sen bytte vi om och begav oss till golfbanan. Jag tog en del bilder från golfbanan också men då använde jag svärföräldrarnas kamera så har inte ens sett om det blev några bra bilder. På kvällen grillade vi korv och ett tag efter det blev det massage. Både Marit och Tommy fick sina ryggar knådade av min masserande syster Sabina.

 

Vi fick massor av presenter och jag har inte hunnit fotografera några vilket jag hade tänkt hinna göra när de anländer hit till Ljusne. Just nu befinner sig alla presenter i Sundsvall, förhoppningsvis hela efter en båtresa med RG-line. Jag får uppdatera mig senare på denna front!

Nu ska vi städa vidare och snart blir det fika hos grannarna. P o K


Godmorgon



God morgon allihopa!! Nu har vi vaknat här i Ljusne. Solen skiner och man blir på bra humör!! :) Synd bara att vi tänkte ha städdag idag. Det är typiskt att det ska vara fint väder då.. Nåjaa, kanske blir en promenad senare... eller kanske vi ska testa på Ljusnes minigolf? Det vi vet är iallafall att vi är bjudna till grannarna på kaffe i eftermiddag. Vi gick förbi med en blombukett igår som tack för att de har vattnat blommorna och tagit in posten. De blev så glada så de tyckte att vi absolut måste komma ner på en kopp kaffe! Nu kaffe och frukost!

Semesterresa: Österbotten

Semesterresan började med att vi åkte upp till Umeå. Där kollade vi till lägenheten, träffade lite bekanta och övernattade en natt. På tisdagen åkte vi till Holmsund för att ta RG-line över till Vasa och Finland. Båtresan gick bra vi fördrev tid med:

Dataspel                                       och                                  filmtittande

Båten var ganska försenad redan från start och när vi kom i hamn var vi kanske 40 minuter försenade. Det var mycket folk på båten och därför många bilar. Vi hamnade längst in uppe på "hyllan" och var därför nästan sist av. När bilarna ska åka av från "hyllan" ryms bara 3 bilar som hissas ned med en lift. Detta tar tid och förseningen bara växte. Eftersom de blev så försenade började de dessutom ta på bilar som skulle över till Umeå för att de inte skulle bli så försenade. Detta gjorde att det tog längre tid för oss innan vi skulle av. Detta kanske inte skulle ha gjort så mycket om man inte hade bråttom någonstans men vi var bjudna på 50-års kalas. Ett kalas som började klockan 17. Cirka klockan 18.30 körde vi av båten och då hade vi nästan 1 timme fram till festen. Men de hade kvar mat till oss så vi fick äta när de andra drack kaffe! =) Snällt, och Grattis igen morbror som fyllde 50 år!!

På tisdagskvällen sov vi ute i Vallgrund hos mamma och freddi vid Villan. Men redan på onsdag förmiddag åkte iväg in till stan för att möta upp Mormor och morfar. De ville att vi skulle komma med och välja en förlovningspresent och när vi hade gjort det bjöd de oss på lunch vid Panorama, en lunchrestaurang som ägs av några avlägsna släktingar till mig. Mycket god mat har alltid serverats när jag har varit dit! Rekommenderas varmt!
Efteråt åkte vi med vårt pick och pack till Vörå för att börja förberedelserna inför kalaset! I dagarna 3 städade och förberedde vi hela dagarna lång. Hela huset städades, det bakades och dessutom förekom lite trädgårdsarbete. Under torsdagen (typ enda fina dagen) var pappa och Daniel ute och lyfte stenplattor, rensade ogräs och jämnade ut hålrummen som hade bildats, medan jag var inne och städade mitt flickrum som inte gjorts mycket åt under 4 år!

Resultatet.... :)

På lördagmorgon bakade jag bullar och på lördag eftermiddag anlände Daniels föräldrar. De åkte från Stockholm via Åbo och bilade upp till Österbotten. De hittade till Vörå och ringde när de stog vid brandstationen och frågade vart de skulle köra. =) Vi fikade lite, och sen gjorde vi oss iordning och åkte iväg till Vallgrund för att äta middag med mamma och freddi. Det bjöds på lamm, färskpotatis och sallad. Till efterrätt fick vi värmd bondost med årets hjortronsylt. Det var riktigt gott!! På kvällen åkte vi till Vörå igen där vi hade ordnat med logi. Men innan det blev natt ägnade vi tid åt ännu mer förberedelse. Vi gjorde färskostlasagnen som ska stå i kylskåpet över natten innan den serveras!

På söndagen (1/8) var det full fart från tidig morgon. Jag tänkte ägna ett eget inlägg åt förlovningskalaset och den dagen!! :) Jag kommer att länka till det här.

På måndagen packade vi ihop alla saker och försökte få in alla fina presenter i Daniels föräldrars bil så att vi skulle få med dem till Sverige. Golfen var fullpackad redan påväg till Finland. Sedan begav vi oss till stan för att kolla i lite affärer och så drack vi kaffe på Görans konditori! =) Sedan fick vi skynda oss för att de skulle hinna i tid till RG-line. Det var roligt att få besök från Sverige och jag hoppas att även de uppskattade visiten. Och tack för all hjälp under festligheterna!!
När vi hade vinkat av dem fortsatte vi färden mot Vallgrund där vi hade tänkt spendera resten av tiden av vår vistelse i Finland. Men jag har redan skrivit ett inlägg med bilder om det här så jag behöver ju inte upprepa det!!

Nu börjar mina ögon gå ikors så tror jag ska ta en paus från datorn en stund.

Home Sweet home

Nu är vi i Ljusne. Hemma för Daniel och det kanske även blir hemma för mig så småningom... :)
Vi har redan hunnit tvätta, handla, laga mat och plocka lite. Imorgon blir det storstädning och rensning av garderober för nu ska mina saker rymmas hit också. Då måste det bli ordning!

Nu sitter vi med varsin Sandels (öl), bänkad vid varsin dator. Daniel spelar och jag tänkte skriva några blogginlägg om vår semester! Har ju inte haft tid att blogga eller haft tillgång till internet på ett tag så allt kommer på en gång nu! =) Eller så mycket som jag orkar sitta och skriva ikväll, resten kommer imorgon eller på torsdag! Då börjar Daniel jobba så då har jag mycket tid att fördriva för mig själv.


Daniel, koncentrerad chaufför med sikte inställt på Ljusne.


När vi kom ut från affären och hade handlat, så ösregnade det! Det regnade så mycket så att det forsade ur stuprännorna på detta sätt.

Massage


Vid några tillfällen skrek jag: "Min syster försöker ta livet av mig".... Då svarade hon lugnt och sansat: "Nej, jag försöker bara få dig att vilja begå självmord".

Fruktansvärd smärta, men ack så skönt efteråt!! Borde kanske gå till massören oftare så det inte skulle göra alltför ont de gånger man ligger där på bänken...

Inception



Vi har även hunnit vara på bio under vår vistelse i Österbotten. Filmen som valdes var Inception. Det är Leonardo di Caprios nya film. Jag hade inte så stora förväntningar. Det enda jag hade sett och hört om den var trailern jag såg av den senast vi var på bio. Då fattade jag ingenting. =)
Vi begav oss, ett ganska stort gäng mot bion i Vasa. Det var jag, Daniel, Eirik, Mats, Marina och Youness. Jag vet inte när jag senast har varit på bio i Vasa men det hade iallafall ändrat otroligt mycket. Nya salar har byggt och det har skett renoveringar. Det var riktigt fräscht att gå in i biografen, vilket är ganska ovanligt tycker jag!
Vi var även lite småsura innan filmen började eftersom vi fick höra att filmen bara ska visas med finsk text! Nåjaa tänkte vi,, vi kan ju engelska. Sen när vi kom och skulle betala biljetterna, funkade inte svenska VISA-kort. Diskriminering tyckte vi!
Filmen var tung, man fick koncentrera sig för att inte missa detaljer och ändå hade man svårt att hänga med. Men innan filmen var slut föll bitarna på plats och slutbetyget blev högt! Till och med Eirik, som såg den för andra gången var lyrisk! Citat: "Jag förstod minst 3 saker denna gång som jag missade första gången"
Filmen är absolut sevärd och att se den på bio ger säkert extra effekt, för det var många häftiga scener i filmen!!

Livstecken!!

Heej...
Nu kan jag äntligen ge ifrån mig ett livstecken. Har inte bloggat ett enda inlägg under hela vår Finlandsvistelse. Har haft lite dåligt samvete.. ;)
Vi har haft det bra här. Det har både varit stressigt och lugnt & skönt. Mycket kalas och umgås med släkt och vänner. Och det var ju därför vi kom hit.... :) Imorgon är det sista dagen... Då åker vi ner mot Åbo där vi tar färja över till Åland. På Åland stannar vi över helgen för att hälsa på Emma. Synd bara att Bodil inte är på plats så jag kunde slå två flugor i en smäll. På måndag åker vi sen vidare mot Stockholm och Uppsala där vi stannar över natten. Och därefter åker vi mot Ljusne där vi ska försöka komma in i gamla vanor innan Daniel börjar jobba.

Tyvärr har jag inte bilderna från förlovningskalaset på denna dator så de kommer i ett senare inlägg. Däremot har jag lite andra bilder som jag har tagit med min kamera. De kommer här!! :)


Daniel väntar på att få åka av RG-line när vi anlände till Vasa...

...dock skulle alla dessa bilar av först och de hissade bara ner 3 åt gången från platån. Dessutom var de försenade så bilar som skulle till Umeå började de lasta på samtidigt som vi skulle av. :)

Medans vi väntade gick vi upp på däck och njöt av utsikten och solnedgången.

Vi tillbringade ungefär hälften av tiden ute i Vallgrund med mamma, freddi, Sara och Ettan vid deras villa/sommarstuga. Här kommer lite bilder därifrån!

En bild på mig, en sen kväll när jag borstade tänderna utanför bastun där vi sov.

En till bild på mig. Här är jag påväg till blåbärsskogs med mamma. Det var så mycket mygg så för att överleva några timmar i skogen garderade jag mig med skyddskläder!

Det blev också en del fiske, i ur och skur! Här är daniel påväg ut i regnvädret...

Här fiskar han i lite finare väder. Då vågade jag mig ut i båten till och med. ;)

Jag solade medan Daniel fiskade..

Och så busade vi lite med Ettan!

Daniel hann även med att försöka introducera mamma i flugfiskets värld!

 

Nu ska jag fortsätta tvätta och packa inför morgondagen! Fler inlägg och bilder kommer när vi har återvänt till Ljusne! =)


RSS 2.0