Youtube-klipp

Har valt att inte plugga idag utan ta en dag ledigt innan jag börjar med min inläsning. Istället har jag tagit det lugnt och njutit, kollat på tv och stickat, läst mitt senaste nummer av ELLE mat&vin och så har jag kollat på en hel del youtube-klipp. Det är kul hur mycket det finns på den siten!
Jag älskar klippen som är på roliga, söta och duktiga djur. Här tänkte jag bjuda på två klipp som jag har fastnat för idag. Ett, som jag har sett förut, på katter som kan förgylla ens vardag, och det andra på en superduktigt tränad hund. Helt otroligt hur djur kan lära sig!!





Har ni något favoritklipp på youtube??

Överraskningen

Är framme i Ljusne. Resan gick bra, riktigt bra, trots att den var lång. Hade med mig min sudoku-bok, så hade verkligen tidsfördriv. =) Dessutom fick jag sällskap till ö-vik av en klasskompis. Det var också riktigt trevligt. Till Ljusne kom jag utan förseningar och problem. Daniel mötte upp mig vid stationen och så gick vi hem. Hemma väntade en överraskning. Han hade köpt en orkidé, en flaska champagne och ett påskägg fyllt med lösgodis till mig. Varför? JO, för att vi firar 1 år som förlovade imorgon!!!! Helt otroligt vad tiden går fort.

Puss puss älskling! =)

Fortsättning följer...

....Det har löst sig med mitt misstag (klientsamtalsmissen) och jag kan åka till Ljusne imorgon! Hallelujah. Hoppas bara att lokaltraffiken går så att jag inte blir lämnad åt mitt öde i Sundsvall igen, som en tidigare gång...

Nästan 2 veckor tillsammans. Verkar vara välbehövligt och förhoppningsvis rätt medicin mot mitt disträa jag.

Mycket att tänka på?

Idag har varit en rätt skön dag.. Eller jag hade en ganska skön känsla enda tills jag kom på att jag har gjort bort mig totalt. Jag vet inte riktigt vad som har orsakat min hjärnsläpp men jag hoppas att det löser sig till det bästa. Jag tog mig till skolan för att boka in klientsamtal. Blev lite bitter när jag såg att flera av dom få tiderna jag hade till förfogande var upptagna redan men samlade mig och ringde. Vi kom överrens om en tid och allt var frid och fröjd. Sen gick jag iväg för att ta emot den individuella feedbacken på samtalstentan. Blev lite besviken på mig själv när hon sa att hon hade förväntat sig mer av mig... Hon tyckte att jag hade varit så duktig på alla övningar hon lyssnat på och så fick jag frågan om jag blev nervös av bandspelaren. Hmm... Nåja, jag är godkänd iallafall men jag vet inte riktigt om jag ska ta det som en komplimang att jag varit bättre på alla övningar eller om jag ska vara besviken på mig själv för att jag inte presterade när det gällde?? Hur som haver så ska jag ta emot och förvalta den konstruktiva kritiken på bästa sätt för att bli en bättre samtalsledare. Fick många tankeställare som jag tar med mig och ska förbättra genom att börja tänka på det. Nu vet jag ju vad jag gjorde för "fel".

Efter feedbacken mötte jag upp Madde, åkte iväg och bytte ett par trasiga skor, fick 10% på en klänning som jag köpte i lördags men denna vecka är det 10% för alla clubmedlemmar så eftersom jag fortfarande hade öppet köp tyckte jag att jag skulle få 10% jag också. ;) Sen satte vi oss och lunchade och pluggade lite på cafét.
När jag gick till skolan imorse hade jag glömt kalendern hemma och fick därför gissa vilka tider som jag kunde ha samtal och vilka tider som min handledare hade givit mig som passade henne. Tyvärr hade jag inte kommit ihåg rätt och fick lätt panik när jag upptäckte detta. Hur ska det gå med min Ljusne-resa imorgon??

Fortsättning följer......

Musiktips: Erik Hassle



Erik Hassle´s nya singel: Are you leaving.

Nu drar jag till skolan för att ringa min andra klient inför kostsamtalet i samarbetet med studenthälsan. Hoppas att jag får svar och kan boka in en tid som passar alla tre (mig, min klient och min handledare). Om jag lyckas så kan jag åka till Ljusne imorgon och stanna där i nästan två veckor.

Ska även få individuell feedback på samtalstentan idag. Vi har redan fått reda på att hela klassen är godkända så det är skönt. Ska dock bli intressant att höra hur man själv var och vad jag ska öva på för att bli en professionell samtalsledare. 

En vårkänsla

Var och shoppade på stan i lördags. Fick en vårkänsla och köpte ett par vårskor. Ett par tygskor i ljusrosa. Nu är det bara att invänta våren. Dock ser det inte så ljust ut med tanke på att det snöade massor här igår.

 

Hittade ett par andra skor som jag ville ha också, men dem valde jag att inte köpa. Det var mer sommarskor och sommaren känns otroligt långt borta just nu. Men den kommer också att närma sig med stormsteg i samma takt som min sista tenta kommer att göra. ;) Båda skorna är från Vagabond. Jag älskar verkligen det skomärket. Dom har alltid så fina skor...


Plättkalas på våffeldagen

Igår var det våffeldagen här i Sverige. Eftersom vi inte har något våffeljärn bestämde vi oss för att ställa till med plättkalas istället. Det var minst lika gott det också. Plättarna serverades med avokadoröra, tomat och rödlök samt dillkräm och purjolök. Som dryck serverades mousserande vin i martiniglas. Vilken fredagkväll!!
Recept på plättar hittar ni HÄR. Rörorna är inspirerade av recepten från tidningen buffé nr 3 2011

Avokadoröra:
2 st avokados
1 tsk citronjuice
salt
peppar

Gör så här:
Mosa avokadon med en gaffel och rör ihop med citronsaften. Smaka av med salt och peppar.

Dillkräm med stenbitsrom:
1 dl färskost av philadelphiatyp
1 dl turkisk yoghurt
Rivet skal av en citron
2 tsk färskpressad citronjuice eller citronjuicekoncentrat
½-1 dl finskuren dill
½ burk röd stenbitsrom (cirka 40 gram)
Ev. salt och peppar

Gör så här:
Blanda allt i en skål. Smaka eventuellt av med mer dill, salt och peppar


Fredagsmys med mjukisbyxor.... Kvällen avslutades framför filmen "The king´s speech" med lite lösgodis.


Oseriösa internetföretag

Svenska Livsmedelverket (SLV) har gjort en studie på 48 kosttillskott och deras innehåll, och resultaten är näst intill fruktansvärda.

Jag tycker det är tråkigt när företagen på Internet fuskar och mörkar information från sina kunder. Men nästan värst av allt är väl att en del av dessa kosttillskott innehöll ämnen som kan innehålla farliga substanser..... Det förstör ju ryktet även för seriösa företag som man borde kunna lita på.

Gå in och läs pressmeddelandet själva HÄR på livsmedelverkets hemsida.


Utgångskväll

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Jag, Monica, Ida och Peter träffades hemma hos Peter och så gjorde och åt vi hemmagjord sushi. Det var väldigt lyckat och väldigt gott. Jag och M åkte sen ner på stan ganska tidigt och tog ett glas vin vid Peppes. Där var vi ganska ensamma men det var riktigt skönt så kunde man prata utan att skrika. Sen avslutade vi kvällen på Rex. Mycket köande och lite dansande men jag är nöjd. Påväg hem höll det på att gå riktigt illa när jag missade en nivåskillnad på trappan men som tur var så hade jag inte druckit så mycket så jag kunde parera upp obalansen. Annars hade jag stupat med ansiktet före nerför stentrappan.
Skjuts fick vi av Sabina som var chaufför och jag har sovit prima inatt.

Idag har jag lätt träningsvärk i hela kroppen. Dels beror det på träningen men jag tror också att jag vred till nåt i magen igår när jag höll på att falla. Dagen har spenderats ute i solen, med takeaway-fika från skogis och lite mys.

Imorgon tar jag tag i skolan igen. Skönt med ledigheten men usch vad fort dagarna går.....

träning, sushi och champagne...

Vad skönt det var att röra på sig idag. Var på Iksu och sträckte ut mig lite med hjälp av ett bodybalancepass och efteråt körde vi några längder i bassängen. Vi hann även med lite bubbelbadande och bastande. Nu känner jag mig mycket pigg och fräsh och redo för kvällens fest.

Är bjuden till Monicas syster och hennes pojkvän på sushi idag. Ska bli väldigt trevligt. Jag ser mycket fram emot kvällen och utgången. När var jag ut på krogen senast egentligen??? Det kanske är dags nu. :)

och så lättnaden...

...lättnaden över att ha klarat sig.

Och chocken....
....Chocken över att få VG*.

Hur gick det till?



Tja, varför grubbla över det?? Jag är glad!! =)


*VG = Väl godkänt = maxbetyget vi kan få på Umeå Universitet


Orolig väntan....

Fick ett samtal klockan tolv. Det var med dolt nummer men eftersom daniel numera ringer med dolt nummer tänkte jag svara "hej älskling". Vilken himla tur att jag inte gjorde det eftersom det var från tandläkaren. ;)
De hade tydligen fått in ett akutfall och ville höra om jag kunde tänka mig att flytta fram min bokade tid. Inga problem svarade jag och så sköt jag fram mitt problem ytterligare några veckor.....

Har inte kunnat koncentrera mig på plugget idag överhuvudtaget. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har loggat in på studieplattformen men det är många.... Resultatet har fortfarande inte kommit ut. Hur jä*la länge kan det ta??? Det är klart... De har säkert haft massa problem med att rätta läkardelen... Vi är många som är oroliga och det verkar som att många har svarat helt olika. Blir spännande att se vad facit säger!!


Har pratat med Madde i Kuwait idag. Alltid lika roligt. Skönt att höra vänners röst. Skype är fantastiskt när det funkar, så man kan ha kontakt med alla nära och kära som flyger världen över....

Nej nu ska jag logga in på plattformen en gång till...Ciao!

Nervositet

Usch jag är fruktansvärt nervös för dagen. Dels för tentan, har redan varit inloggad 3 gånger på plattformen i hopp om att tentaresultatet skulle ha publicerats, men också för tandläkarbesöket och för att jag ska läsa en bok om empati. En bok som gör att jag känner mig fruktansvärt dum för jag förstår inte vad jag läser. Hoppas det går bättre idag. Kanske om jag koncentrerar mig tillräckligt mycke så går det bra. Förutom att jag vill förstå den ska jag också hitta två frågeställningar som jag ska ta med mig till seminariet. Men om jag inte förstår vad jag läser så kanske det dyker upp massa frågeställningar? Man kan ju alltid hoppas. :)

Miss Li var på nyhetsmorgon idag. Vilken häftig röst hon har....


Skräckblandad förtjusning.

Imorgon har vi en ledig dag. Mycket skönt. Tyvärr är jag inte så ledig för jag ska till tandläkaren. Jag tycker verkligen inte om det. Jag har inte skräck för det direkt men jag tycker att det är mycket obehagligt.

Väntar också på tentaresultat. På tentan stog det att vi får resultatet den 16 mars. Jag trodde verkligen att de skulle lägga ut det tidigare (för det brukar dom göra) men tydligen inte. Hoppas bara att det kommer ut imorgon så man inte går in på plattformen och kollar tusen gånger i onödan. Är väldigt nervös för resultatet. Är rädd för att få underkänt.


......Väntar på morgondagen med skräckblandad förtjusning.


Bland det bästa.


...Jag och Daniel på promenad längs umeälven...


Och finvädret fortsätter....


...med samtal som redskap.

Igår satt jag ensam hemma, frossade i chips och kollade på melodifestivalen. Tråkigt att inte Danny vann. Jag tyckte han var riktigt bra igår. Jag kom på mig själv med att sitta och le när han körde loss på scenen. Man såg verkligen hur han njöt och det fick mig att njuta. Konstigt detdär.. Egentligen är jag inget Danny-fan. Brukar tycka att han har okej låtar men inte så mycket mer än så. :) Istället blir det Eric Saade som får åka till Tyskland. Får hoppas att han inte bryter ihop och klarar av pressen... 

Idag skiner solen ute. Ska snart dra iväg på en promenad till skolan. Ska läsa boken Professionell vägledning - med samtal som redskap. Jag har läst 2 kapitel och tycker att den verkar riktigt intressant. Denna bok var mer lättläst än empati-boken som jag började med i veckan. Den boken la jag åt sidan för den var fruktansvärt tungläst + att jag inte ska ha läst den förrän till fredag. Med samtal som redskap-boken ska jag ha utläst innan imorgon. Bara att sätta igång.

Först ska jag plocka det sista i lägenheten. Sabina har bjudit hit hela FSN-gänget. De ska jobba med nån sångbok så jag ska fly fältet. Sabina har blivit vald till ordförande i nationen också så för att fira har hon bakat en blåbärsmousse-tårta. Hoppas att de lämnar lite så jag får smaka. Den ser riktigt god ut. ;)


Sportlovsveckan

..börjar lida mot sitt slut och jag har precis blivit lämnad ensam. Daniel åkte söderut för en liten stund sen och sabina är inte heller hemma. Det är både skönt och tråkigt. Nu blir det att ta tag i verkligheten igen efter en mycket härlig vecka tillsammans med Daniel. Det har varit så skönt att kunna umgås och ha roligt tillsammans hela veckan utan att ha nån skola att gå till eller att Daniel är på jobbet.

Detta får bli en liten sammanfattning av veckan. Jag har valt att inte sitta så mycket vid datorn denna vecka utan njuta maximalt av sällskapet. =)

I lördags kom Daniel upp ganska tidigt. Vi åkte nästan genast ner på stan för att möta upp Linus, Linda & Sara,  och så var vi och lunchade på Costas. Mycket gott. Jag blev imponerad av deras buffé. Efter lunchen åkte jag hem för att förbereda födelsedagsfikat medan Daniel lämnade kvar och shoppade litegrann med de andra.

Vi var 9 stycken som fikade och firade Daniel. Riktigt trevligt hoppas jag att han hade det. Åtminstone var det vad han sa. ;)
På kvällen käkade vi middag på restaurang Ängen och kvällen avslutades hemma med en spelkväll.

Söndagen blev en riktigt slö dag. Vi tittade på Vasaloppet, på 5-milen och så var vi å storhandlade på Ica maxi. Kvällen avslutades med hemmagjorda hamburgare och film.

Under resten av veckan har vi tagit några långpromenade för vädret har varit fantastiskt! Iallafall fram till i torsdags när det började snöa och det var inte lite snö det kom. Vi fick gräva fram bilen från parkeringen.
Vi har sett en hel del filmer och så har vi fikat och käkat middag med bekanta. Igår var vi på Tapas med kusin Anna och Sebastian. Maten var mycket god men priset är inte direkt för en students plånbok. Kanske om man ska gå ut och ta ett glas vin nån gång och vill äta nåt litet till...

Erik (Daniels f.d kombo och studiekompis) var ner och besökte oss en dag. Då bjöd vi på tacogratäng-middag och så kollade vi på filmen Gulliver´s resor. Den var lite lustig men jag skulle inte klassificera den som en bra film. :)

Idag har vi superhärligt vårväder utomhus så vi var på en promenad innan Daniel drog iväg. Nu borde jag sätta mig och läsa boken som jag har ignorerat hela veckan men det tar emot när solen skiner så härligt utomhus.

Ikväll ska jag njuta av lite melodifestivalen i soffan framför tvn. Hoppas nån av mina favoriter vinner. :) Jag tycker att Danny och Nicke Borg har de bästa låtarna (även om de inte är schlager direkt). Men jag gillar Finlands bidrag iår också. Blev riktigt shockad när min syster spelade upp låten för mig.

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan jag tappar motivationen helt och hållet.



Finlands bidrag i ESC 2011


Avslutat moment!

Idag har jag en helt ledig dag!! Eller egentligen skulle jag ha ett seminarium att gå på men jag gjorde bort mitt igår och därför var denna dag frivillig. Gårdagen gav mig inte så mycket och därför valde jag att ta en ledig dag innan nästa moment börjar imorgon.

Detta moment har handlat om magtarmsjukdomar och kostbehandlingar för dessa. Vi har gjort en massa gruppuppgifter, en enskild uppgift där vi gjorde en broshyr om celiaki och så har vi skrivit tenta. Tentan gick sådär. Jag är riktigt orolig för att jag inte kommer att klara av läkardelen (tentan är uppdelad i 2 delar - en läkardel och en kostbehandlingsdel) men jag håller tummarna för att det kommer att gå vägen, och går det inte vägen så finns det en omtenta.

Nästa kurs kommer att handla om kommunikation i kliniskt arbete. Vi kommer att få föreläsningar om hur man för ett professionellt samtal, vi kommer att ha en muntlig tenta där vi blir inspelade när vi håller ett samtal och så kommer vi att ha lite seminarier och en skriftlig tenta. Momentet börjar med 2 dagar och sen är vi lediga en vecka för inläsning. Skönt att det är denna vecka när Daniel kommer upp till Umeå på sportlovet men jag är lite orolig för vilket monsterseminarie vi ska ha på måndag när det krävs en hel veckas inläsning. Jaja, får läsa på mornarna när Daniel tar sovmorgon. ;)

På tal om Daniel så måste jag ju uppmärksamma alla på att min älskling fyllde 30-år igår. Så STORT GRATTIS i efterskott älskling. :)
Tråkigt att man inte kan vara på plats å fira men vi träffades ju i Sundsvall förra helgen (middag med familjen Öhlund + en tur till Ikea) och så kommer han upp i helgen så får vi fira lite då också. :)

Annars har det inte hänt så mycket här. I måndags så skruvade jag och Sabina ihop en MALM-byrå (tog nästan 2 timmar) och tvättade och idag ska jag iväg och träffa en bekant som har lämnat Österbotten för att testa på Umeå-livet. =) Vi ska ta en långlunch på Universitetet och så ska jag ha lite rundvandring. Passar perfekt på min lediga dag.

NJUTER!!

RSS 2.0