Utflykterna - Phuket Aquarium

En dag besökte vi också Phuket Aquarium som är ett akvarium som är till för att folk ska få en större förståelse för Thailands marin och miljön kring kusten. Det var mycket spännande att se och här fotograferade Daniel lika mycket som jag gjorde vid orkidéfarmen. :)

En rolig sak med Thailand är att de har lärt sig att ta mera betalt av turister. Det kostade 100 Baht att gå in där som turist medan det var gratis för thailändare.

Han ser ut att ha någonting fuffens för sig tycker jag... :)Ser ut som vackra akvariefiskar.. :)Det fanns en del fula fiskar.... ;)Det fanns flera olika "Catfish" och dem känner man igen på "morrhåren".. =)Genomskinliga fiskar.. =)Fiskar i alla möjliga vackra färger...

Olika skaldjur...Fiskar som var lådformade, så kallade "Boxfish".. ;)Riktigt stora fula fiskar...

Och så hade dom bassänger med sköldpaddor, olika sorter och storlekar. Tydligen tar de tillvara på dem när de är små och sköter om dem tills de är stora nog att klara sig själva. Många sköldpaddor är i riskzonen för att bli utrotningshotade och därför försöker de hjälpa till så att fler överlever. De hade även skadade sköldpaddor som hade blivit bitna och hade skador på skalet.

Här fångade vi en när han kom upp till ytan för att andas. :)Här är Daniel utanför... Poserandes med sin svetthandduk vid en vacker blomma. =) Jag hade alltid med någonting (handduk, sarong...) som han kunde gå och torka bort svetten, som rann konstant i 2 veckor. 

Att åka till Phuket Aquarium rekommenderas verkligen om man befinner sig i Phuket. Dessutom är det perfekt att göra om man har bränt sig lite grann och inte vill/kan ligga på stranden. Och även om man blir lite småsur på att vi var tvugna att betala men inte thailändare så är 100 Baht inte mycket pengar och man kan alltid hoppas att det går till någonting bra. =)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0