Muffins med vitchoklad & hallon



INGREDIENSER:
*muffinsen

3 ägg
2 dl strösocker
3 dl extra fint vetemjöl
175 g osaltat smör eller margarin
115 g färska (eller tinade) hallon
125 g vit choklad, grovt riven
*garnering
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
färska hallon till garnering
färska mynta- eller citronmelissblad till garnering


GÖR SÅ HÄR:
*muffinsen

Förvärm ugnen till 175grader. Vispa ägg, socker, mjöl och smör luftigt i en stor skål. Vänd sedan försiktigt ner hallonen och den rivna vitchokladen i smeten. Fördela smeten i muffinsformar, fyll cirka 3/4 av formen. Grädda i 15 minuter eller till dess att muffinsen rest sig och fått fin färg. Låt muffinsarna svalna på ett ugnsgaller.
*garnering
Vispa upp grädden med florsocker och vaniljsocker. Lägg en klick grädde på varje muffins. Garnera med ett hallon och ett mynta/citronmelissblad.


Jag är osäker på om man ska smälta smöret eller inte, för det framkommer inte i receptet. Jag gjorde det och jag tyckte att muffinsarna blev väldigt lyckade.
Muffinsen går också att frysa in och ta fram vid senare tillfälle. Då behöver man bara vispa iordning grädden och garnera. Jag tror också att de är goda även utan grädden. :)
Ett lyckat recept som kommer att tillagas fler gånger och är perfekt nu i dessa hallontider.


Kommentarer
Postat av: Elina

Åh vad goda de verkar! Ska spara receptet och baka dom nån gång! :)

2010-08-13 @ 11:32:07
URL: http://filibabba.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja, och det bästa var att det var så enkelt och gick så snabbt. Det som tog tid var att riva chokladen förhand. :)

2010-08-13 @ 11:49:53
URL: http://lindasgottochblandat.blogg.se/
Postat av: Mamma

Om man vispar ägg o socker ska man i regel smälta smöret,annars är det smöret o sockret som rörs ihop.

Ett litet tips.

2010-08-17 @ 08:58:25
Postat av: Mamma

Om man vispar ägg o socker ska man i regel smälta smöret,annars är det smöret o sockret som rörs ihop.

Ett litet tips.

2010-08-17 @ 09:00:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0