Vintersallad.

Denna sallad gjorde jag igår när jag hade middagsgäster. Hela middagen gick i lite julinspiration med saffranssås till mandellax och lussekatter till kaffet. Recepten hittade jag i tidningen Matmagasinet julspecial. Receptet i tidningen var för 8 personer. Vi höftade lite på mängderna men det blev en ganska stor skål ändå så att det räckte till kvällens middag också.
 
Ingredienser:
300 g rödkål
200 g färsk grönkål
3 st äpplen
1 pressad apelsin
 
2 msk senap
4 msk olja
2 msk ljus vinäger
 
Gör så här:
Strimla rödkålen fint, gärna med osthyvel. Skär bort den grova nerven från grönkålen. Hacka grönkålen och skär äpplena med skal i små bitar. Blanda med apelsinsaften. Blanda ihop dressingen och häll den över salladen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0