Morotskaka i långpanna.



Har bakat morotskaka till Daniels fika imorgon. Var ju tvungen att provsmaka om jag ens skulle våga skicka iväg den till skolan. ;) Det är en morotskaka med valnötter i vilket gav den en extra god smak.

Ingredienser:
100 g finhackade valnötter
4-5st finrivna morötter (ca400g)
2,5 dl rapsolja
4 dl strösocker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
1 rågad tesked bakpulver + 1tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1, 5 tsk kanel

300 g philadelphiaost
2-3 msk limesaft
drygt 1 dl florsocker

Gör så här:
Blanda olja och socker i en skål. Rör ner ett ägg åt gången i smeten. Rör sedan ner de rivna morötterna och de finhackade valnötterna. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner dem i smeten. Bred ut smeten i en smörjd och bröad långpanna. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 35-40 min. Testa med en provsticka eller tandpetare om kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna.

Rör philadelphiaosten, limesaften och florsockret till en jämn kräm. Bred ut den över kakan när den har svalnat. Strö eventuellt över lite kokos eller rivet limeskal som dekoration.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0