Rostad blomkåls- och rotfruktssallad

Nu börjar rotfruktssäsongen och man kan köpa massa härliga färgrika grönsaker till en relativt billig peng. I senaste numret av ELLE Mat&Vin hade de ett uppslag om Grön skördefest. Eftersom jag har en sambo som är lite svårflörtad när det gäller vegetariska rätter serverade vi kycklingklubbor till denna härliga blomkåls- och rotfruktssallad.
 
Ingredienser:
1 litet blomkålshuvud
4 morötter
2 palsternackor
1 citron (skal + saft)
1 rödlök
1 granatäpple
2 msk hackad persilja
1 dl valnötter
olivolja, salt, peppar
 
Gör så här:
Skär morötterna och palsternackan i stavar och lägg i en ugnsform. Plocka/skär blomkålen i små buketter och lägg dem i ugnsformen. Häll över olja, salt och peppar. Riv citronen och pressa saften över grönsakerna. Toppa med citronskalet. In i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter.
Skär löken i "båtar" och lägg på grönsakerna efter 10 minuter i ugnen.
Kärna ur granatäpplet och tillsätt kärnorna i salladen. Hacka persiljan och valnötterna grovt och strö dem över grönsakerna.
 
Servera med valfria tillbehör! Smaklig måltid!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0