Rostad blomkåls- och rotfruktssallad
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2012/img_9053_503ba4cd9606ee5c8600042d.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2012/img_9054_503ba4d1e087c349b00003fd.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2012/img_9057_503ba4d6ddf2b3080c0003bb.jpg)
Nu börjar rotfruktssäsongen och man kan köpa massa härliga färgrika grönsaker till en relativt billig peng. I senaste numret av ELLE Mat&Vin hade de ett uppslag om Grön skördefest. Eftersom jag har en sambo som är lite svårflörtad när det gäller vegetariska rätter serverade vi kycklingklubbor till denna härliga blomkåls- och rotfruktssallad.
Ingredienser:
1 litet blomkålshuvud
4 morötter
2 palsternackor
1 citron (skal + saft)
1 rödlök
1 granatäpple
2 msk hackad persilja
1 dl valnötter
olivolja, salt, peppar
Gör så här:
Skär morötterna och palsternackan i stavar och lägg i en ugnsform. Plocka/skär blomkålen i små buketter och lägg dem i ugnsformen. Häll över olja, salt och peppar. Riv citronen och pressa saften över grönsakerna. Toppa med citronskalet. In i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter.
Skär löken i "båtar" och lägg på grönsakerna efter 10 minuter i ugnen.
Kärna ur granatäpplet och tillsätt kärnorna i salladen. Hacka persiljan och valnötterna grovt och strö dem över grönsakerna.
Servera med valfria tillbehör! Smaklig måltid!!
Kommentarer
Trackback