Tomat- och paprikagryta med oliver.


En härlig gryta med mycke färger och smaker. Kan ätas som den är eller kompletteras med köttbullar eller kryddiga korvar. Vi åt den som den var med lite vitt bröd till. Blev lite tokigt med receptet eftersom det i tidningen jag läste stog gryta med basilika men nu har de ändrat på hemsidan till gryta med oregano eftersom det egentligen inte ska vara någon basilika i.

Ingredienser:
2 st Rödlökar
3 st Vitlöksklyftor
1 st Spansk peppar
500 g Potatis
2 msk Olivolja
5 dl Grönsaksbuljong (Vatten + buljongtärning eller fond)
400 g Hela skalade tomater
4 st Lagerblad
2 st gula Paprikor
3 st Tomater
1 msk torkad Oregano
1 dl Svarta oliver
Lite färsk basilika
Salt och Svartpeppar

Gör så här:
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka pepparn.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Fräs dem, lökhacket och pepparn i en gryta med olivoljan. Häll i buljong, de skalade tomaterna med spadet, lagerbladen och oreganon.
  3. Koka tills potatisen är mjuk.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar, skär tomaterna i grova tärningar och grovhacka basilikan. Lägg det i grytan tillsammans med oliverna. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med t.ex. vitt bröd, stekta köttbullar eller skivade kryddiga korvar som värms i grytan.
För orginalreceptet se Här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0