Kycklingfärsbiffar med bondsallad och basilikaricotta

Ikväll avnjöt vi en härlig medelhavsinspirerad middag med recept taget från ica.se. Vi blev riktigt imponerade över biffarna som var väldigt saftiga och goda. Ett recept som vi kommer att använda oss av igen!



Ingredienser 4 portioner:
Kycklingfärsbiffar:
1 gul lök
400 g kycklingfärs
2 msk soltorkad tomatcrème/soltorkad tomattapenade.
2 msk potatismjöl
1 dl mellangrädde
salt och svartpeppar
smör/margarin/flytande margarin att steka i.

Bondsallad:
1 ask körsbärstomater
1 rödlök
1 tetra/konservburk kokta stora vita bönor
1 dl svarta oliver
1-2 st grillad paprika (eller en burk 200g)
65 g ruccolasallad
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Basilikaricotta:
1 kruka färsk basilika
1 citron (rivet skal)
250 g Ricotta (italiensk färskost)

Gör så här:
Skölj och skär allt till salladen. Blanda ihop salladen och häll över balsamvinäger och olivolja. Blanda om.
Riv skalet av en citron. Grovhacka basilikabladen. Blanda rivet citronskal och den skurna basilikan med färskosten. Smaka av med salt och peppar.
Skala och finhacka löken. Blanda färsen, löken, tomatcreme, salt, peppar, potatismjöl och grädde. Forma till 8 biffar. Stek i matfettet i en stekpanna 2-3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
Servera biffarna med bondsalladen och basilikaricottan.

I orginalreceptet var det brödkrutonger i salladen och rödvinsvinäger istället för balsamvinäger. Läs orginalreceptet HÄR! Där står även hur man kan allergianpassa rätten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0